Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Loctite401

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 26 bijdrage(n) van Loctite401 (Pagina: 2 van 2)

Topic: Nieuwe set bassreflex (18-7-2009 17:35:00)
Vraagje nog,

De bestelling is gedaan en 1 en ander zou binnen een paar dagen binnen moeten zijn. Hout wordt deze week ook gezaagd zodat we kunnen beginnen met knutselen.
Maar nu het volgende: Bekleden met stof/vloerbedekking of met warnex? Wat wordt door jullie het meeste gedaan. Bekleden met stof lijkt me makkelijker, maar ik heb net het stukje "warnex met de roller" doorgelezen, en dat lijkt me ook wel mooi. Wat is volgens jullie beter/mooier/duurzamer?
En als ik warnex zou gebruiken, hoeveel heb je nodig voor i kast? (Heb blikken van i liter gezien)

Mvg Ronald
Topic: Nieuwe set bassreflex (14-7-2009 22:33:00)
We zijn er voor 98% uit. Het worden 4 basreflex kasten met de RCF LF18N401 driver. Deze zijn vrij goedkoop en zullen het (mits we alles goed gedaan hebben) prima moeten doen in de door ons gekozen behuizing en de toepassingen waar wij ze voor gaan gebruiken. Deze zouden het later mocht het ooit nodig zijn ook in een hoorngeladen kast goed moeten doen.
Bedankt iig. voor de opmerkingen.

Mvg Ronald
Topic: Nieuwe set bassreflex (14-7-2009 16:48:00)
Nou, we zijn er (bijna) uit. Het gaan waarschijnlijk 4 aparte kasten worden met andere drivers als ik in eerste instantie van plan was.
Er is te weinig over te vinden dus ik ben dan niet zeker van het goede ontwerp, en met 4 andere subs (ipv.2)gaan we denk ik een beter resultaat halen. We wilde eerst kasten maken met dubbele drivers erin, maar die worden automatisch erg zwaar en kunnen niet zo fexibel ingezet worden idd.
Een versterker hebben we trouwens ook nog niet. Wel hebben we een 2e hands Crown XTI2000 gekocht voor de toppen.

We hebben ons nu beperkt tot de volgende drivers omdat daar voldoende over te vinden is en dus ook bouwtekeningen genoeg van zijn.
de 18sound 18LW1400 of 18LW1300
RCF LF18N401
Beyma beyma 18g50 of 18G550

Vanavond zullen er waarschijnlijk knopen worden doorgehakt. En zal er dus een keuze gemaakt gaan worden. Tips zijn dus nog altijd erg welkom.
Mvg. Ronald
Topic: Nieuwe set bassreflex (13-7-2009 22:33:00)
Nou ik ben eens een tijdje met WinISD bezig geweest, maar krijg er toch niet heel veel van gemaakt. (Krijg steeds hele rare ontwerpen zoals een front waar de speaker niet eens inpast en basreflex poorten van 150cm. Ik snap het dus niet.) Ik zal op deze manier iig. nooit het juiste kast ontwerp krijgen.

Aangezien ik niet veel informatie kan vinden verder over de type speakers die ik voor ogen had, En ook niemand die ervaring heeft met 1 van de 2, ga ik het denk ik maar anders doen. Op de meeste plaatsen lees ik toch dat een aantal drivers en kast ontwerpen steeds terug komen. Dus lijkt het mij het makkelijkste om voor een beproeft systeem te gaan. Maar welke combinatie is voor mij nou het meest geschikt?
De set zal dus ingezet gaan worden in zaaltjes tot ongeveer 250 man. Voornamelijk in de apreski/beachparty/house sfeer. Maar misschien dat er in de toekomst ook live bandjes met die systeem worden versterkt. (of is dit iets wat niet samen gaat omdat de muziek stylen zo verschillend zijn)?
Het moet hard en laag gaan met een max. prijs van 400/500 euro per stuk.

Of is het echt zo dat de drivers niet zo duur hoeven te zijn, en dat we met goedkopere ook makkelijk vooruit kunnen. Kijkend naar waar wij ze voor gaan gebruiken.
Ik heb nl. ook zitten kijken naar (bv) de 18sound 18w1300 of de 18w1400. daar zijn leuke kast ontwerpen voor te vinden. (op speakerstore bv.) Maar zijn deze geschikt voor onze doeleinden?

Waar het op neer komt is dat ik gewoon in mijn kop heb zitten dat duurder beter is en hoe hoger het vermogen hoe beter. En ik kom daar maar moeilijk vanaf.
Tips over goede drivers met bijbehorend kastontwerp zijn dus van harte welkom. En ook tot hoeveel mensen deze ingezet kunnen worden. Eigen ervaringen zijn helemaal goed.

Mvg. Ronald
Topic: Nieuwe set bassreflex (12-7-2009 12:32:00)
De bedoeling is om een set te maken die ingezet kan worden in zalen tot +- 250 man. (kan soms iets meer zijn).
We hebben voor deze drivers gekozen omdat ze een hoog vermogen hebben idd. En ik dacht dat het beter was om iets met een hoog vermogen te kiezen zodat we altijd voldoende adem over hebben.

Heb WinISD al geinstalleerd maar kom er niet zo ver mee. Als ik een nieuw project wil starten vraagt ie om een keuze te maken in een aantal drivers. die van mij zitten er niet bij. En daar houd het dus op of ik zie iets over het hoofd. heb de WinISD 0.50A7 (alpha) Dus hoe moet ik verder?
Topic: Nieuwe set bassreflex (12-7-2009 11:38:00)
Hallo iedereen,

Ik ben vrij nieuw met alles wat met P.A. te maken heeft. Maar ik ga samen met een goede vriend proberen om een leuke set in elkaar te zetten. Puur op hobby basis maar het moet natuurlijk wel goed klinken en hard gaan.
Het gaat een bas reflex systeem worden, maar we zitten nog met de keuze van de subs. Heb de laatste tijd erg veel voorbij zien komen maar een keuze maken blijkt erg moeilijk.

Deze hebben nu bij mij de voorkeur. Faital pro 18XL1500. Een vrij nieuwe sub dus of er iemand meer van weet? Of de 18sound 18NLW9600. Iemand enige ervaring met deze? Of zijn er andere (zeer goede) alternatieven. Subs mogen tot max. €500.- p/s. kosten.
Goedkoper mag natuurlijk altijd, maar ik wil niet dat ik iets aanschaf en later spijt krijg dat ik niet iets zwaarders gepakt heb. Vandaar de keuze van deze zware speakers.

Als iemand iets weet dan hoor ik dat graag. MVG. Ronald