Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Loctite401

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 26 bijdrage(n) van Loctite401 (Pagina: 1 van 2)

Topic: Led verlichting op accu. (30-11-2012 00:35:00)
Het zal waarschijnlijk de led-commander worden. Hier zal ik in de toekomst ook meer plezier van hebben denk ik. Het plan opzich is daarom ook wat verandert. Het zal geen parasol worden, maar eigelijk 2 soort van inklapbare T4 balken die naast elkaar staan. Deze maak ik zelf zodat ze makkelijk demonteerbaar zijn en ik ze erna gewoon op een statief kan zetten. Dit is met de Carnaval natuurlijk minder spectaculair, maar later wel nog evt. verhuurbaar. (of op statief of om in zijn geheel op en tuinfeest oid te zetten)

Een extra lader (of omvormer+lader ineen) met haspel komen er sowieso in. Nog wat kleine lichteffecten trouwens ook.
Topic: Led verlichting op accu. (28-11-2012 18:04:00)
Ja ik kan het zo gek maken als ik wil. Maar ga er eerst voor om alles eens in elkaar te krijgen (en werkend). Makkelijk hanteerbaar en enigzins inklapbaar.
Ben ook nog op zoek naar een controller voor de ledparren. Welke (niet al te dure) zou daar geschikt voor zijn. Ik moet er een paar programmaatjes in kunnen zetten. (strobe enz.)
8 ledparren heb ik ondertussen al aangeschaft. Het begin is er dus :)
Topic: Led verlichting op accu. (27-11-2012 21:50:00)
Om te weten te komen welke accu ik nodig zal hebben zag ik op internet de volgende berekening.
Stel ik heb 150 watt aan lampen. Daar moet ik 10% bijtellen aan verlies van de omvormer zelf.
Dus 165 watt totaal
165watt : 12 volt = 13,75 Ampere per uur. Om het geheel 6 uur continu te laten branden kom ik dan op
13,75 X 6 uur = 82.5 Ah uit.
Semitractie mag niet verder dan 80% ontladen worden.
Dus 82.5 : 0.8 = 103.125
Met een 110Ah semitractie accu moet ik dus altijd goed zitten?
Klopt dit of doe ik iets helemaal verkkerd?
Topic: Led verlichting op accu. (21-11-2012 07:20:00)
Ik snap jou bedoeling van die ledstrips wel. Maar ik denk niet dat dat het effect gaat opleveren wat ik zoek.
Het is de bedoeling dat ongeveer een halve/hele zaal verlicht wordt. Dus niet dat ik zelf in mijn eentje in een disco sta, maar rondom alles verlicht wordt. Parren zullen dus naar buiten/schuin omhoog de zaal inschijnen. Ik weet alleen nog niet hoe ik nu kan uitrekenen hoelang alles blijft werken.
Topic: Led verlichting op accu. (13-11-2012 18:36:00)
Als dat idd een mogelijkheid is dan zal ik dat eens gaan bekijken. Als ledpar zal ik waarschijnlijk iets als de ShowTec LED Par-56 Short gaan gebruiken. Het liefst iets kleiners maar ik weet niet of daar dan nog voldoende licht vanaf gaat komen. (de American DJ 38B LED Pro par bv.)
Ik wil dus het volgende gaan maken. Een parasol die op een redelijke manier in elkaar geklapt kan worden. Met in alle 8 de hoeken een ledpar. Rondom verlichting dus. Boven erop 1 of mss. meerdere led zwaailichten. En aan de onderkant nog een simpele led lichtslang. Deze parasol zal dan vast komen in een soort frame waar de stroomvoorziening en alle andere zaken in verwerkt zitten.
Ik kan alles wegwerken omdat boven alle elektrische spullen een rond tafelblad komt zodat het geheel direct dient als statafel.
Wielen en wegklapbare stangen/handvaten eraan zodat ik het geheel makkelijk van kroeg naar kroeg kan meenemen.

Dit is dus het idee. Nu nog de uitwerking :)
Topic: Led verlichting op accu. (12-11-2012 22:41:00)
Welke accu werdt er door jou gebruikt (een gewone start accu of niet en hoeveel Ah was die) en hoelang hield deze het vol?
Topic: Led verlichting op accu. (12-11-2012 21:48:00)
Een proefopstelling zou ik wel kunnen maken. Als omvormer zit ik te denken aan een SWI 350-12V (omvormer.nu) Deze geeft 350 Watt. Is geen hele dure maar ook geen goedkoop ding van 3 tientjes. Dat de accu belangrijk is begrijp ik. Maar voordat ik er 1 ga aanschaffen wou ik graag weten wat ik ongeveer nodig heb. Kom ik voor een tijdje weg met bv een normale 80Ah start accu. Of moet ik al gaan kijken naar een semitractie accu van bv 80 of 100Ah?
Het is niet de bedoeling dat ermee gelopen gaat worden in een optocht. Maar voor in een zaal naar binnen te rijden. Lampen aan en feest. Daarom zou ik graag weten of zoiets enigzins haalbaar is. Mag best iets kosten maar geen klein fortuin natuurlijk.

Ook zit ik te denken om sowieso een haspel mee te nemen. Zou ik dan ergens tegen de muur kunnen gaan staan, kan hem gewoon in het stopcontact inpluggen.
Hopelijk is het zo iets duidelijker allemaal.
Topic: Led verlichting op accu. (12-11-2012 20:32:00)
Ik heb een vraag over het volgende,

Ik wil voor de carnaval volgend jaar een soort mobiele verlichting gaan maken. Het is nl. zo dat er op plaatsen hier in het dorp vaak geen (disco)verlichting is in de zalen. Ik vind dit altijd zo sfeerloos vandaar dit project. (dj staat ongeveer onder een tl-balk)
Het is de bedoeling dat er 8 ledparren en mss. nog wat andere kleine ledverlichting, aangesloten gaat worden via een omvormer naar een accu. Is er een manier om ongeveer uit te rekenen hoelang alles blijft draaien. Dus als ik weet hoeveel Ah de accu is en als ik weet hoeveel watt aan stroom de verlichting verbruikt?
Het is natuurlijk vervelend als ik ergens aankom met dat ding en na een uur alles ermee ophoudt.

Zijn er verder mss. nog dingen waar ik rekening mee moet gaan houden.
Accu is nader te bepalen. De omvormer zat ik zelf aan een 500/600 watt te denken. (of is dit ietwat overdreven, aangezien led bijna niks verbruikt) Of is dit toch erg lastig te zeggen en de kans van slagen klein?
Topic: Hulp bij midicontroller keuze (2-1-2012 14:32:00)
Het is uiteindelijk toch de Denon mc6000 geworden. Ben hem nu een beetje aan het uittesten. Hij is idd niet heel groot qua afmetingen, maar daar heb ik eigelijk weinig last van.
Tnt ben ik er erg tevreden over.
Allen bedankt voor de reacties.
Topic: Hulp bij midicontroller keuze (21-12-2011 18:08:00)
De iets "simpelere" controllers gaan het niet worden iig. Heb deze ook al allemaal bekeken, maar vallen af om bv. geen ingebouwde geluidskaart, geen effecten, niet stand alone te gebruiken, enz.
De Denon heb ik ook een tijdje in mijn hoofd gehad, maar is op een gegeven moment op een zijspoor gezet door een aantal reviews.
Zo waren er veel mensen die het apparaat te klein vonden en daarom dus alles te veel op elkaar gepakt was. Zo waren er nog wat kleine dingen. Weet niet meer precies wat.
Nu toch nog eens bekeken en op zich wordt ik er toch weer wat enthousiaster over.
Afgezien van de prijs (scheelt toch wel een paar euro) is die schijnbaar zeer goed gebouwd, heeft een goede geluidskaart aan boord en is dus als stand alone te gebruiken. (vind ik zelf nogal belangrijk)
Hij is dan wel wat kleiner dan de andere modellen, maar daar wen je ook wel weer een denk ik (heb toch nog geen ervaring met andere spelers vandaar)

Maar ja... nu weet ik het nog steeds niet.
Topic: Hulp bij midicontroller keuze (20-12-2011 19:46:00)
Beste forum leden,

Ik ben dus op zoek naar een midi controller. Ik ben helemaal nieuw in de dj wereld en weet er dus niet heel veel van.
Ik was eigelijk van plan om met een relatief simpele controller te beginnen (Hercules 4mx/ dj4 set, Numark mixtracks enz.)
Maar naarmate ik me er iets meer in ben gaan verdiepen, ben ik uiteindelijk toch bij de betere toestellen uitgekomen.
(Ik ken mezelf en zo'n ding ben ik waarschijnlijk snel moe zodat ik alsnog voor iets beters ga kijken)
Dus nu zijn er nog 3 opties waar ik tussen aan het twijfelen ben.
de Pioneer DDJ-T1, de Numark NS6 en de Native Instruments Traktor Kontrol S4.

De Numark heeft op dit moment de voorkeur omdat : Volledige metalen behuizing(stevig) en deze is als stand alone mixer te gebruiken. Dus een laptop crash is makkelijk opgevangen.

Verder zijn ze (naar wat ik gelezen heb) qua gebruiksopties vrij gelijk.
Ik heb verder geen voorkeur voor merk of programma wat gebruikt word. Dus Itch of traktor maakt niet uit.

In mijn geval de NS6 een goede keus? of is er iemand die ervaring heeft met bovenstaande controllers? Of dingen waar ik nog op moet letten? Laat maar wat weten.

Mvg. Ronald
Topic: Nieuwe set bassreflex (2-3-2010 13:09:00)
Ok bedankt,
Ik heb wat gezocht naar de TT28-a, maar is deze ook toepasbaar in ruimtes voor 250/300 mensen. 1 per kant dan met een dubbel 12"+1"top?
Mss. dat ik het fout zie maar mij lijkt het dat deze kasten vooral gemaakt zijn om ver te dragen.
Terwijl je met een br-kast in kleinere zalen beter weg komt.
Dus hoe doen deze kasten het tegenover bv. een RCF 4PRO 8003-AS of is dit weer helemaal niet met elkaar te vergelijken?
(heb deze gekozen omdat dit basreflex is en veel mensen te spreken zijn over deze kasten.)Vergelijk met een andere set mag natuurlijk ook.

Dus de vraag is: kan ik iets in relatief kleine ruimtes met 2 X de tt28-a (ruimtes van +- 30x15)
Topic: Nieuwe set bassreflex (1-3-2010 17:35:00)
Het is al weer even geleden, en erg veel zijn we in de tussentijd niet opgeschoten. Het wordt dus tijd dat er wat in elkaar gezet gaat worden.
Helaas kan ik voor de RCF LF18N401 geen ontwerpen vinden die speciaal bedoelt zijn voor deze driver.
Maar nou kwam ik gisteren de volgende tegen, de MHB-46 een ontwerp van ene Marc.O.
Zegt mij verder niks (maar dat ligt waarschijnlijk meer aan mij). Dit is de eerste keer dat ik een link plaats trouwens ashamed :$

link
Edit Mod: Dré: Link aangepast. Als IK iets voor het eerst doe dan pak ik altijd even de handleiding erbij (hint hint)...


Deze kast is speciaal ontworpen voor de RCF driver die wij hebben. Kan iemand dit ontwerp eens bekijken en zeggen of dit het bouwen waard is.

Mvg Ronald
Topic: Nieuwe set bassreflex (5-12-2009 21:25:00)
Nee dat is waarschijnlijk een goede vriend van mij. Diegene waar ik deze set mee op aan het bouwen ben happy :)
Topic: Nieuwe set bassreflex (4-12-2009 09:42:00)
Een vraag tussendoor. Heeft er iemand ervaring met een Crest 8002? We hebben al een 8001 en willen dus zolang een 8002 gebruiken voor op de toppen. Alleen op de 4x12"mid/bas. Later willen we de HD15's hiermee gaan aansturen.
De XTI200 is trouwens inmiddels verkocht.
Ik vind verder weinig info over de 8002 dus als er iemand ervaring mee heeft hoor ik dat graag.
Topic: Nieuwe set bassreflex (19-10-2009 22:42:00)
Nee nog niet eigenlijk. We hebben vorige week wel de versterker gekocht. (de Crest 8001). Maar het blijft hobby dus voor we alles aangeschaft hebben...
De volgende stap is het maken van de toppen. Dat worden 2x12" mid/bass met waarschijnlijk een 1" hoog driver per kant. Drivers zijn van BMS de 12s320 mid/bass en de 4544 hoog. Voor de subs gaan we voor het X1 design van speakerplans. We gaan daar de RCF drivers in proberen. Gaat dit niet goed dan kopen we 2x de Void 18v1000. Deze moeten als een speer gaan in dit ontwerp. Voor de rcf's maken we dan 2 kleine bassreflex kasten.
Later gaan we dit nog aanvullen met 4 HD15 kasten voor de kickbass. Maar dat duurt nog wel even.
Verder willen we wel op korte termijn een Crest 7001 aanschaffen voor op het midden zodat de XTI2000 die we al hebben op het hoog kan.

Dus als eerste de toppen met versterker en de processor niet te vergeten.
We staan natuurlijk open voor suggesties in welke vorm ook.
Topic: Nieuwe set bassreflex (10-9-2009 16:58:00)
Nou we zijn weer even verder en hebben nog 1 keer kunnen testen. Het was niks eigenlijk.
We gaan nu dus eerst kijken voor een crossover en een andere versterker.
Ons oog was op het volgende gevallen. de BEHRINGER DCX2496 ULTRADRIVE PRO en als versterker een Crest 8001.
De Crest is een 2e hands voor €700,- de Behringer is nieuw.
Is dit een goede aanschaf en zullen we hiermee betere resultaten gaan halen tegenover de test set die we nu hebben?
Topic: Nieuwe set bassreflex (13-8-2009 13:46:00)
Bedankt voor de reacties iig. Dit weekend gaaan we weer 1 en ander proberen.
Onze opstelling was het volgende: 2 x XTI2000 (allebei gebrugd) en 2 x RCF LF18N401 in het 18sound ontwerp. 1 PC met aparte geluidskaart. Weet op het moment niet welke geluidskaart erin zat, (pc van goede vriend) maar het is geen xfi kaartje oid. Verder zat er een Mackie Micro series 1202 mengpaneel tussen.
We hebben hier geen aparte cross-over tussen gezet, omdat we de versterkers via de pc konden instellen. Low cut tussen de 35 en 50 hz. En vertder best wel wat dingen die via de pc verandert konden worden.
We stonden in het Cafe om de hoek. Dit was een ruimte van 15x30 ongeveer. 2 toppen met versterker hadden we geleend. Deze hebben we zelf nog niet.

Zoals ik al zei, het ging niet verkeerd, en na een tijdje leken de drivers idd wat "los" te komen. toen klonk het ook al beter. Maar we hadden het idee dat er toch meer uit te halen moest zijn. Vandaar dat we HET ontwerp willen maken dat bij deze driver hoort. Zodat we ervanuit kunnen gaan dat daar niks mis mee is. We hebben de parameters van onze driver vergeleken met die van het 18sound ontwerp, en dat kwam toch heel aardig in de buurt. Maar niet helemaal, daarom willen we nieuwe kasten gaan maken. Ik ga er tenminste vanuit dat als het kastonwerp niet is zoals het moet zijn. We wel van alles kunnen doen, maar helemaal goed wordt het dan nooit.
Dus gewoon beginnen bij het begin en van daaruit verder kijken. Maar dit weekend wordt nog een test met de 18sound kasten.

Mvg. Ronald

Hoelang moet een driver spelen voordat ie enigzins ingespeelt is??
Setje heeft alles bij elkaar een uurtje of 8 gedraait.
Topic: Nieuwe set bassreflex (11-8-2009 16:55:00)
Hallo iedereen,

We hebben ondertussen een paar dagen getest met 2 subs. Het klinkt niet onaardig maar het valt ons toch enigzins tegen.
Waar we nu mee getest hebben is dus: 2 x RCF LF18n401 drivers in het 18sound kit 18 ontwerp. (staat op speakerstore)
Deze hebben we aangestuurd met 2 x Crown XTI2000 versterkers (gebrugd). Drivers zaten vrij snel aan de x-max bij een relatief laag vermogen. Na er een tijdje mee gedraaid te hebben en de instellingen wat veranderd te hebben, ging het al een stuk harder. Maar niet echt super.
(verschillende instellingen geprobeerd tussen de 35/40 hz tot 100hz). Nu willen we helemaal opnieuw beginnen, startend met nieuwe kasten. Zodat we zeker zijn dat het daar iig niet aan ligt. Maar we kunnen dus nergens de ontwerpen vinden die bij deze drivers hoort. Dus is er iemand die de originele ontwerpen heeft/weet??
Topic: Nieuwe set bassreflex (21-7-2009 13:13:00)
We hebben gekozen om te bekleden met vloerbedekking. Gewoon helemaal zwart. Leek me het mooiste. Bedankt voor de tips.