Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Elmande

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 31 bijdrage(n) van Elmande (Pagina: 2 van 2)

Topic: 4 speakers op versterker (16-6-2008 19:47:00)
Ja dus als die uitgangen aan elkaar zitten doorgelust krijg ik 16 Ohm per kanaal? Zou beetje jammer zijn dan koop ik er wel een DAP palladiumpje bij.
Topic: 4 speakers op versterker (16-6-2008 19:36:00)
Hallo ik heb op dit moment een versterker met 6 speaker uitgangen (nee geen HIFI versterker!) 2x klem 2x Jack 2x XLR op dit moment heb ik 2 speakers (8 Ohm) aangesloten via de XLR uitgangen en gaat allemaal wel ok. Omdat van de zomer wat tuinfeestjes enzo eraan komen wil ik er 2 extra speakertjes aanhangen. Ik heb me onderhand wel redelijk verdiept in het hele Ohm verhaal. volgens mij is het zo als je speakers doorlust dat het aantal Ohm dan per kanaal verdubbelt dus vb 2 x 8Ohm = 16 Ohm (meer weerstand dus) Klopt het dus dat als ik gewoon 2 extra speakers aansluit via de jack of klemmen van 8Ohm dat ik dan op 4 Ohm draai en er nix aan de hand is ? Versterker waar we over praten is MC Crypt PA 940 zal jullie weinig zeggen versterkertje heb ik al jaren en gaat echt perfect voor op mn kamertje en wat feestjes voor vrienden dus ben niet van plan te investeren in een andere ;) Geef me geld liever uit aan leuke cd spelers en mixer ofzow.
Topic: Behringer of reloop ? (8-6-2008 16:31:00)
Ik heb de behringer inmiddels binnen en hij bevalt goed, ik gebruik hem alleen thuis en zal heel lief voor hem zijn ;) Als mijn spullen weer eens gevraagd worden voor een feestje dan heb ik altijd nog een oud mengpaneeltje achter de hand die niet stuk te krijgen is dus die behringer blijft thuis. Ik merk alwel wat kleine dingetjes die niet helemaal kloppen maar wat wil je voor die prijs (als je gain dichtdraait en kanaalfader open zet heb je gewoon nog steeds geluid dat soort dingen).
Topic: Behringer of reloop ? (30-5-2008 12:37:00)
Bedankt voor de tips mannen ik ben weer wat wijzer geworden :) Ik ga voor de behringer, is voor mij gewoon beste keus. Ik hoop dat hij maandag binnen is.
Topic: Behringer of reloop ? (29-5-2008 08:15:00)
Ik snap best dat er kwalitatief veel betere mixers te verkrijgen zijn, dit is ook niet mijn vraag. Ik ben opezoek naar ervaringen die mensen hebben met 1 van deze 2 mixers zodat ik een beter beeld krijg over de kwaliteit. Ik kan ook wel naar de specs kijken en tot te conclusie komen dat de een meer functies heeft en wat goedkoper is ja.. maa daar gaat het niet om.
Topic: Behringer of reloop ? (28-5-2008 23:07:00)
Klopt het scheelt paar tientjes maaaar behringer staat bekend om slechte faders + beatcounters op mixers zijn altijd dubieus, ik gebruik beatcounters van mn cd spelertjes
Topic: Behringer of reloop ? (28-5-2008 22:51:00)
Hallo ik zoek een leuk mixertje voor mn numark cd spelertjes en heb 2 potentiele mixers gevonden:

Reloop Blackfire: www.new-line.nl/v/24339 E 139

Behringer: www.new-line.nl/v/12275

Het is voornamelijk voor thuis om beetje te mixen en heel af en toe op feestjes, ik wil er ook geen kapitaal aan uitgeven het is een hobby..

Wat is meer waar voor zn geld? Ik ben benieuwd naar jullie reacties/ervaringen
Topic: Nieuwe app (19-5-2008 23:24:00)
techniek staat voor nix zie ik weer ;) nou bedankt voor de info ik ga aan de slag en de cd spelertjes zijn besteld ik hoop dat ik er van de week al mee kan spelen.
Topic: Nieuwe app (19-5-2008 23:16:00)
nee ik snap het alleen jammer dat mn mixer alleen van die tulp aansluitingen heeft
Topic: Nieuwe app (19-5-2008 23:00:00)
bedankt voor je snelle reactie :)

nu zitten mijn versterker via tullip (cinch)aan mijn mengpaneel er zit ook een XLR input op mijn versterker nog. Wat bedoel je met split kabels en waar zouden die dan inmoeten?
Topic: Nieuwe app (19-5-2008 22:46:00)
Hallo mensen

Omdat wij in onze vriendengroep vaak feestjes geven thuis en op locatie heb ik besloten om weer eens wat PA spulletjes aan te schaffen. Ik had vroeger altijd een drive in show en heb daar nog best leuke cd spelers (axis), mixer, versterker etx van over gehouden.

Nu is mijn kennis allen een beetje verwaterd in de loop der jaren (of op sommige gebieden nooit echt aanwezig geweest;)) en heb ik dus wat simpele vraagjes:

1.- Mijn versterker outputs zijn 2xklemmen, 2xjacks, 2xXLR.. ik wil 4x DAPk112 aanschaffen maar deze dienen dmv Speakon aangesloten te worden.. bestaan de kabels JACK --> Speakon en XLR --> Speakon ? die klemmen gebruik ik verder niet.

2.- Het aansluiten van meerdere versterkers op een mixer.. heb lang gelezen en gezocht maar het kwartje wil maar niet vallen, ik schijn een crossover nodig te hebben maar lees overal dat deze dingen gebruikt worden om top/subkast te scheiden en hoor nerges om versterkers door te linken? Kan iemand mij in normale taal uitleggen hoe ik 2 simpele PA versterkertjes koppel?

3.- Na al dat geneuzel naar wat nieuwe boxjes, lampjes etc kon ik het niet laten om naar nieuwe cd spelers te kijken.. ik hoef geen pioneer 1000MK weetikveelwat maar ook geen prut. Mijn oog viel op de Numark Axis 9 [E 329) en alle reviews zijn zeer positief, ik zag op deze site ook een andere cd speler met dezelfde specs als de Numark, het gaat hier om de DAP TL-850'(E 250, Dre's choice). Waar zit hem dat prijsverschil in? In mijn ogen zijn de spelers identiek.. betaal je voor het merk? of is het echt de kwaliteit? Iemand ervaring met de DAP want kan ook geen reviews vinden.

Nou ik wacht in spanning af op de antwoorden BVD!