Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Elmande

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 31 bijdrage(n) van Elmande (Pagina: 1 van 2)

Topic: Audacity signaal probleem (29-10-2008 11:42:00)
Hey Bedankt :)

Mijn laptop heeft geen line ingang beetje karig eigenlijk! Er stond op i'net dat je de mic ingang wel kan gebruiken maargoed dan krijg je het signaal dus nooit echt goed. Bedankt voor het advies ik ga dat behringer ding maar halen en dan zal het wel beter gaan.
Topic: Audacity signaal probleem (28-10-2008 19:18:00)
Hallo iedereen,

Sinds kort ben ik erachter hoe mn mixen op te nemen met behulp van een laptop + audacity. Het signaal gaat vanuit de rec van mn mixer naar de mic ingang van mn laptop en ik selecteer dit signaal dan als opneemsignaal. Het gaat allemaal goed, ook het opslaan als mp3 enzo maar alleen als ik het geluid heel zacht zet. Als ik de master van mn mixer dichtdraai blijft het signaal in audacity gelijk alleen als ik mn kanaalfaders naar beneden sleur gebeurd er wat met het signaal, maar aangezien ik ook setjes van feestjes op wil nemen moet het geluid gewoon hard kunnen.

Ik denk persoonlijk dat dit aan het feit ligt dat ik het via de mic ingang doe en dus te weinig controle over het signaal heb (ook al zet ik de mic dicht dan nog overstuurd) Ik wilde een Behringer UCA-202 U-CONTROL aanschaffen om zo het probleem op te lossen nu natuurlijk de vraag is het hiermee opgelost?

En ja ik heb de search gebruikt maar vond niet echt mijn antwoord hierin.
Topic: verloop probleem! (1-8-2008 20:35:00)
Ik heb de jack-spk male kabel besteld en het werkt prima :) Bedankt voor de hulp iig.
Topic: verloop probleem! (30-7-2008 22:52:00)
Je hebt gelijk nu ik het lees ja! Beetje verwarrend door de afbeelding. Heb de hele dag op strand gelegen met koud bier dus wil alleen nog maar plaatjes lezen nu;)

Ik denk echter dat ik toch maar voor deze ga want ik heb 2 speaker setjes en deze hangen dan aan de XLR aansluiting op de amp en mn nieuwe dan via de jack met deze kabel.

www.new-line.nl/v/6138
Topic: verloop probleem! (30-7-2008 22:47:00)
nou die zocht ik eigenlijk dus net niet want die speakon gaat niet in mijn speakertjes, dat was nou juist het hele probleem. Die Jack - male speakon is volgens mij wel de goeie die ik kan gebruiken ja.
Topic: verloop probleem! (30-7-2008 22:28:00)
Hallo jongens,

Vandaag mn bestelling binnen gekregen, 2x MC 12 + speakerkabels. Omdat mijn versterker XLR + Jack + Klem aansluitingen heeft besloot ik om voor deze kabel te gaan:

www.new-line.nl/v/6121

XLR in versterker uitgang ging prima maar toen.. speakon ging niet in de speaker. Balen. Ik denk dat de speakonplug male moet zijn en niet female zoals besteld. Ik heb newline gemaild of ik deze dus terug kan sturen.

Welke kabels moet ik nu wel hebben?? Versterker moet XLR female in en speaker dus blijkbar speakon male, alleen ik kan dit verloopje nergens vinden :( Omdat er ook jack uitgangen op de amp zitten zou ik dan ook voor deze: /v/6136 kunnen gaan? Moeten er altijd male pluggen in je speaker?

Ik wacht jullie wijze woorden af ;)

www.new-line.nl/v/6136
Topic: hoeveel vermogen ? (23-7-2008 23:44:00)
Ik had juist het idee dat het omgekeerd was maar dan is de doorslag bij deze gegeven. Ik ga voor de "minder slechte" MC's dan maar. Jammer dat ze nu even niet meer direct leverbaar zijn bestel ze morgen en dan hopen dat ik ze toch binnen een weekje heb.

Is het dan ook zo dat de palladium serie "minder slecht" is als de VX serie versterkers? Heb een versterker staan hier (2 x 250W @ 4 Ohm) maar wil deze eigenlijk ook vernieuwen.
Topic: hoeveel vermogen ? (23-7-2008 23:26:00)
Ok dankje voor het advies :). Vind de DAP "mooier" maar de JB's zit naast speakon ook klemaansluiting op, niet dat ik van plan ben ze zo aan te sluiten maar is toch makkelijk misschien.
Topic: hoeveel vermogen ? (23-7-2008 23:15:00)
Nee kan ze niet 2e hands kopen, zocht 2 nieuwe budget/hobby speakertjes voor op mn kamer + wat feestjes bij vrienden zoals ik dus al zei. Ik kwam bij deze uit omdat ze goedkoop zijn, redelijk netjes ogen, vermogen is goed genoeg voor mijn doeleinden. Vriend van me heeft de K115 en die klinken zeer netjes zoals iedereen wel kan beamen maar deze overstijgen mijn doel een beetje. Dus vandaar de MC12 of de TSX 12..
Topic: hoeveel vermogen ? (23-7-2008 23:03:00)
Ja heb daar ook genoeg over gehoord ja maar ik heb nu toevallig deze 2 op het oog en vraag dus welke ik het beste kan nemen.
Topic: hoeveel vermogen ? (23-7-2008 22:56:00)
Hm zit bij mij geen dealer in buurt anders was ik wel even gaan luisteren, maar dat is aan de ene kant miss ook beetje overdreven. Miss zijn er nog mensen die wel een uitgesproken mening hebben over wat wijsheid is DAP of die van JB systems, zowel speakers als de versterkers (VX/Palladium).
Topic: hoeveel vermogen ? (23-7-2008 22:36:00)
Ja ik zit beetje te twijfelen, het is gewoon voor thuis en af en toe sleur ik ze mee naar vrienden maar ik begin meer interesse in de JB system TSX serie te krijgen eigenlijk. Ik ben zelf wel te spreken over DAP, heb die oem cd spelertjes hier thuis staan (TL850, Dre's choice) daar kan je toch redelijk leuk mee spelen.

Heb volgende week een BBQ party en voor die tijd wil ik setje nieuwe speakertjes zodat de hele groep weer van herrie is voorzien. Wordt gewoon de MC12 of de TSX 12, knoop hak ik nog wel door deze week. Mocht het toch echt een miskoop worden dan is de schade door de prijs nog wel te overzien. Ik kijk nog wel.

[in die TSX zit wel ander soort tweeter toch? maakt dat iets uit?]
Topic: hoeveel vermogen ? (19-7-2008 16:12:00)
Heb ik doorgelezen ja!:) Staat veel in over de speaker, onder andere over het dubieuze vermogen maar geen specifieke ervaring van iemand waardoor ik weet wat wat een goede amp is voor de MC12. P-700/P-900 zouden ze dat trekken?

Ook vroeg ik me af hoeveel speakon aansluitingen de MC serie heeft ivm doorlussen.
Topic: hoeveel vermogen ? (18-7-2008 23:41:00)
Hallo iedereen,

Ik wil als laatste vernieuwing van mijn huis/tuin en keukensetje twee nieuwe speakertjes. Ik ga voor de DAP MC 12 (.. ik weet het) en hierbij neem ik een palladium om de herrie eruit te toveren. Ik weet dat je de gegevens die de fabrikanten in dit prijssegment opgeven met een pak zout moet nemen maar ik zou wel graag een richtlijn hebben ivm de keuze van de amp.

hier de gegevens van newline en van de highlite site:

Nominal Impedance: 8 Ohm
Power Handling: 200 Watt Continuous
400 Watt Program
800 Watt Peak

Ik vind deze gegevens nogal ongeloofwaardig en ben beetje verder gaan surfen en kom dan specs tegen als "200 Watt Max".

Heeft iemand deze speakers toevallig getest/gemeten weetikveel wat zodat ik een realistisch beeld krijg over wat er nu eigenlijk uit die kastjes komt. Of als iemand mij kan zeggen welke palladium het meest geschikt is voor die MC's dan hoor ik het ook graag natuurlijk. happy :)

ow er schiet me nog een vraagje te binnen: zitten er 2 speakon aansluitingen op de speaker zodat je hem door kan lussen ?
Topic: Behringer of reloop ? (17-6-2008 14:29:00)
hahaha jonges jonges even bijkomen, voorbeeld met die auto doet het hem ;). Dre ik snap jou punt van even verdiepen in de materie kan geen kwaad helemaal dat ten eerste. Ik was in de veronderstelling dat iemand mij in een paar zinnen even kon zeggen hoe ik mn mixertje goed instel, blijkbaar is dit dus niet zo maar moet ik eerst een studie volgen. Als je kijkt in welk prijssegment ik hier mijn spulletjes bij elkaar loop te vissen zou je misschien kunnen begrijpen dat ik liever het forum gebruik om even wat na te vragen dan een complete studie te volgen over electro en dergelijke. Maargoed iedereen heeft wel tijd om mij uit te leggen wat ik moet doen en waar ik moet kijken in 100 posts maar kan geen kort en bondig antwoord vinden helaas. Ik ga me er danmaar helemaal op storten als ik tijd heb, heb gelukkig naast deze hobby nog vele andere die wat minder van mijn middelbareschool natuurkundeles vergen dus mannen bedankt en ik ga zelf wel opzoek! :)
Topic: Behringer of reloop ? (17-6-2008 14:05:00)
En ik citeer uit de handleiding "De GAIN-regelaar dient om het ingangssignaal af te regelen EN om het kanaalvolume aan te passen" Een leek als mij leest dit dus als: "de gain regelaar is gewoon een veredelde volumeknop"

Er zit een schakelaartje op de mixer zodat ik het PFL signaal aan de meters af kan lezen maar dit is ook beetje vaag, als ik het PFL kanaaltje helemaal openzet gebeurt er nix met de meters maar als ik met de gain ga kloten wel. Handleiding van behringer is zoiezo niet echt geschikt voor amateurs als ik, is gewoon een tekening met begrippen ernaast. Staat niet in vermeld hoe je je mixe het best af kan stellen. Maargoed er komt geluid uit en zo belangrijk ist ook allemaal weer niet.
Topic: Behringer of reloop ? (17-6-2008 12:56:00)
Ik heb mijn mainout netjes in het midden dan de twee gainknoppen per kanaal vol open en mn kanaalfaders hangt af hoe ik ze instel (soft/mid/sharp) maar de ledjes blijven altijd rond de -4 netjes in het groen. Het volume regel ik meer met mijn versterker die staat meestal half open maar das meestal meer dan zat. Deze situatie zo is toch wel ok?
Topic: Behringer of reloop ? (17-6-2008 12:39:00)

djjon schreef:

Tja, ik koop iets en verwacht dat het dan gewoon perfect werkt net zoals iedere andere mixer..
zeeeer professioneel hoor zozo ;) Ik draai gewoon lekker thuis en af en toe bij vrienden op feestjes dus waarom zou ik iets als een pioneer DJM kopen als er toch 10x per jaar een klets bier overheen gaat en als ik naar de plee ben half nederland eraan staat te kloten?

@ Dre; wat is het nut dan van die gainknop per kanaal als je ook al je main out kan regelen en ook nog je gewone kanaalfaders heb? Is dit om je mixer goed in te stellen zodat het signaal naar je amp fatsoenlijk is dan ofzo?(jaja we zitten nog steeds in het newbie forum he)
Topic: 4 speakers op versterker (16-6-2008 20:40:00)
kijk dat is duidelijke taal:) versterker kan uiteraard ook op 4 Ohm draaien. Dankjulliewel voor de hulp ook al klopt mn berekening niet mijn eerste inschatting was dus al redelijk goed. Nu even kijke voor wat leuke speakertjes.
Topic: 4 speakers op versterker (16-6-2008 19:56:00)
Je zegt dat ze parralel zijn dus dan wordt het toch gewoon 8/2 = 4 Ohm per kannaal als ik er 2 speakers extra aanhang? Ik waardeer het dat jullie tijd nemen om te antwoorden natuurlijk ;) Ik heb zelf niet zoveel te maken met het PA gebeuren verdiep me liever in het draaien zelf maar wilde alleen het antwoord of het mogelijk is wat ik wil.. 4x 8 Ohm aan die versterker zo ja mooi.. zo nee.. andere versterker erbij. U zegt het maar.