Forum > Algemeen Forum

DJ's, wie neemt de uitdaging aan?

(30 reacties. Pagina 1 van 4)
Moderator(s): Dré
AdamStandaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 6-10-2002
Laatste: 20-3-2003
Berichten: 3
7-10-2002 00:34
Hallo!

Ik ben sinds gister hier nieuw op het forum, dus welkom iedereen!

Even wat gebla bla vooraf: zoals ieder mens, heeft iedereen toekomstige dromen wat je later gaat doen enzo. De een droomt ervan om piloot te worden, de ander president. De eerste keer dat ik naar een discotheek ging was het voor mij duidelijk ... ik wil later een eigen discotheek hebben. 8 Jaren later begint het feestje voor mij: op de middelange termijn (a 3/4 jaar) begin ik samen met een vriend, met de bouw van een discotheek in het buitenland met een capaciteit van ongeveer 4000/5000 mensen.
Het lijkt een eind weg, maar het is er zo. Vooral omdat ik nog de benodigde vergunningen en andere dingen rond moet hebben, gaat ook een tijdje overheen. Zelf heb ik nog nooit achter een draaitafel gestaan ofzo of ooit in een disco gewerkt, maar heb wel keyboard in mijn vroegere jaren gespeeld happy :)

Maargoed, ik wil jullie het volgende vragen:

De disco zal uit meerdere zalen bestaan, maar de vraag gaat over 1 zaal: trance/dance zaal (vergelijk het maar met de zaal "Discotheek Hot" in de Time-Out op www. time-out.nl, nou ja, vergelijk die hele discoteek maar met de Time-Out). Als jullie een comlete zaal (voor zover +/- 1000-1100 m2) mogen inrichten met een licht- en een geluidsinstallatie, welke licht-/geluidsaparatuur hebben jullie op je verlangslijstje staan die niet overdreven duur is maar moet duurzaam/goede kwaliteitsverhouding hebben ten opzichte van de prijs?
Gaarne een lijstje met zoveel mogelijk details, (dus Watt vermogen, PRIJS!, merk, type etc).
Eventueel ook items die je ook nodig hebt, zonder dat je er echt bij denkt dat je ze niet nodig hebt.

Het moet geen wedstrijd worden wie de meeste en de duurste apparatuur. Wel een beetje realistisch blijven. Het liefst zou ik ook wel tig vette lasers hebben, maar je kunt niet alles hebben.

Waarom ik het jullie vraag?

Omdat ik zelf weinig ervaring heb met geluids-/lichtapparatuur (wat ze doen en wat voor kwaliteit) en de prijzen er van. Ook als toekomstig eigenaar wil ik mijn interessegebied zo breed mogelijk hebben. En ik wil natuurlijk weten of die mannetjes waar ik het spul ga leasen/kopen niet al te veel in zijn voordeel gaat vragen...

Kortom, wie durft?

Adam
NiekStandaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 20-8-2002
Laatste: 10-7-2014
Berichten: 882
7-10-2002 08:52
1 x bewerkt. Laatst door Niek op 7-10-2002 14:31

adam schreef:

Hallo! Ik ben sinds gister hier nieuw op het forum, dus welkom iedereen!
Ook welkom! Waar denk je die discotheek te gaan plaatsen? Moet ik aan Duitsland denken (5 min. over de grens) of aan Salou?

Ik ben overigens wel benieuwd waar je de gegevens vandaan hebt gehaald welke onderbouwen dat er vraag is naar een mega-discotheek van 5000 personen. In Nederland zijn er slechts enkelen welke aan deze capaciteit kunnen/mogen voldoen, en ik denk dat er echt wel meer zouden zijn geweest indien het allemaal zo simpel zou gaan. Ook de bank zal naar dit verhaal benieuwd zijn shocked 8O
En ik wil natuurlijk weten of die mannetjes waar ik het spul ga leasen/kopen niet al te veel in zijn voordeel gaat vragen...
Misschien ietwat simpel gezegd, maar dan ga je toch her en der prijzen opvragen? Wat je in discotheken overigens veel ziet zijn demo systemen welke bijvoorbeeld een maand proefdraaien, puur om te zien of het de juiste toepassing voor jouw discotheek zal zijn. Indien je tot aanschaf overgaat strepen ze de kosten weg, anders betaal je gewoon huur. Weet je direct waar je aan toe bent.

Over merken, systemen en prijzen laat ik mij niet uit, ik heb geen dusdanig verstand van zaken met dergelijke systemen dat ik iets zinvols kan zeggen. Wens je veel succes!
AdamStandaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 6-10-2002
Laatste: 20-3-2003
Berichten: 3
7-10-2002 14:05
Ok, er verschijnen altijd wel kritische mensen (no offence!) Maar lees het onderstaande maar:

1) Waar denk je die discotheek te gaan plaatsen? Moet ik aan Duitsland denken (5 min. over de grens) of aan Salou?

-Nee, niet in Duitsland of Salou. Waar precies zeg ik liever (nog) niet, maar wel in Europa. Niet nu vragen waarom ik dat niet wil zeggen, maar om me te behoeden voor al te kritische mensen die altijd wel als een kop zonder kop praten.

2)Ik ben overigens wel benieuwd waar je de gegevens vandaan hebt gehaald welke onderbouwen dat er vraag is naar een mega-discotheek van 5000 personen.
- Ik heb 2 zomers lang(juni, juli en augustus) samen met een team van 8 meiden in verschillende regio's(in de grote steden) van het land een marktonderzoek gedaan. Als conclusie kwam eruit dat er zeker animo is voor een een grote discotheek.

3)In Nederland zijn er slechts enkelen welke aan deze capaciteit kunnen/mogen voldoen, en ik denk dat er echt wel meer zouden zijn geweest indien het allemaal zo simpel zou gaan. Ook de bank zal naar dit verhaal benieuwd zijn.
- We hebben het complete ondernemingsplan netjes tot in alles details opgeschreven al aan de bank voorgelegd, en de bank is bereid om ons mede te financieren. Plus daarbij komt nog dat we nog een extra geldschieter hebben. En we hebben zelf voldoende startkapitaal in huis. Dus de garantie dat de bank ons helpt hebben we! En tja, dat er maar een paar zijn die kunnen/mogen voldoen aan die capaciteit heeft o.a. te maken met de regelgeving in Nederland. In andere landen is dat veel milder.

4) Misschien ietwat simpel gezegd, maar dan ga je toch her en der prijzen opvragen?
- Ben ik ook al "geruime tijd" mee bezig, maar nog niet zo echt serieus. Tenslotte het is nog 3 a 4 jaar tot de bouw, dus zo'n echt haast heeft het nu ook weer niet. Maar wat ben ik nu aan het doen dan? Ik vraag gewoon wat jullie zouden nemen als jullie in mijn schoenen stonden.

5)Wat je in discotheken overigens veel ziet zijn demo systemen welke bijvoorbeeld een maand proefdraaien, puur om te zien om het de juiste toepassing voor jouw discotheek zal zijn. Indien je tot aanschaf overgaat strepen ze de kosten weg, anders betaal je gewoon huur. Weet je direct waar je aan toe bent.
- Ok, mee eens. Dat hadden die lui ook wel tegen mij gezegd dat het zo kan gaan.

6) Over merken, systemen en prijzen laat ik mij niet uit, ik heb geen dusdanige verstand van zaken met dergelijke systemen dat ik iets zinvols kan zeggen. Wens je veel succes!
- Ok, bedankt!

Ik wil graag tot zover niet verder in details treden, want dat wijkt af van mijn vraag(blijf bezig met argumenten geven etc). Maargoed, ik zal wel af en toe gaan kijken hierzo, maar met deze info moet je het wel doen. Als dit forum blijft bestaan in de tussentijd, laat ik jullie wel meer weten...
NiekStandaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 20-8-2002
Laatste: 10-7-2014
Berichten: 882
7-10-2002 14:28
Lijkt me goed idee! Overigens: mijn comment was niet zozeer als kritiek bedoeld, maar meer uit nieuwsgierigheid geboren.
Omdat de regelgeving m.b.t. grote (uitgaans)gelegenheden in NL inderdaad streng is, was ik benieuwd hoe jij het aan zou pakken. En welke onderbouwing daar bij hoorde; het ondernemingsplan met marktonderzoek dus.

Misschien dat andere mensen je meer technische info kunnen verschaffen.
DréAdministrator
Uit: Nederland
Sinds: 17-11-2001
Laatste: 6-7-2024
Berichten: 13459
7-10-2002 17:49
Het is dus een situatie die pas over 3-4 jaar aan de orde is. Hmmm. Dan heeft het niet zoveel nut nu merken en types op te geven (het is weliswaar geen computer markt maar toch is 4 jaar ERG lang).

Verder wordt er niet aangegeven welk budget is vrijgemaakt voor de audiovisuele inrichting. Dan wordt het dus met de ogen dicht schieten. Een van de nadelen van met de ogen dicht schieten is dat je heel veel kogels kwijt bent terwijl de kans groot is dat je dan nog niet geraakt hebt wat je wilt raken terwijl de kans zeer groot is dat je iets raakt dat je NIET wilt raken!

Ook lijkt het me handig een leverancier te vinden die in de buurt zit van de locatie waar het centrum gebouwd gaat worden. Een voorrijtijd van enige dagen lijkt me niet een ideale oplossing.

Vaak zul je voor de inrichting in zee gaan met een gespecialiseerd bedrijf (zoals Intera Building). Ik neem aan dat zo'n bedrijf ook wel een goede leverancier weet voor het audiovisuele aspect.
-- Pardon my French, I'm Dutch --
TomVIP Lid
Uit: Anders
Sinds: 3-1-2002
Laatste: 5-7-2024
Berichten: 9474
7-10-2002 19:25
1 x bewerkt. Laatst door Tom op 7-10-2002 19:26
Ik ben persoonlijk ook wel eens benaderd om mijn "expertise" beschikbaar te stellen voor het audio/visueel inrichten binnen én buiten van een grote (3000 man) disco in Loret da Mar (Spanje)

Vergoeding zou per uur uitbetaald worden, reis/verblijfskosten vergoed enzovoorts.

Praktijk:
Heel veel werk gedaan, en totaal geen vergoeding ontvangen sad :(

Dus als je serieus een disco wilt inrichten, en je hebt geen verstand van zaken, zou ik een onafhankelijk adviseur IN DIENST nemen.
Bespaart je een hoop zepers, en kosten.
Het voordeel van zo'n adviseur is dat hij ook niet met 1 winkel of leverancier in onderhandeling hoeft te gaan.
Wat ik je wel zou adviseren is: breng het hele geluid bij 1 leverancier onder, en dito met het licht.

Nog een advies, zorg dat de elektra 110% in orde is voor dat je begint te bouwen. met een gewoon stopcontakt kom je er niet voor 5000 man laugh :D
Ik duw altijd tegen deuren waar trekken op staat.
AdamStandaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 6-10-2002
Laatste: 20-3-2003
Berichten: 3
14-10-2002 15:48
Nou ik ben er weer ff:

Dre:

1) Het is dus een situatie die pas over 3-4 jaar aan de orde is. Hmmm. Dan heeft het niet zoveel nut nu merken en types op te geven (het is weliswaar geen computer markt maar toch is 4 jaar ERG lang).
- Dat is zo, maar ik wil het uit nieuwsgierigheid gewoon weten wat jullie heden zouden kiezen

2) Verder wordt er niet aangegeven welk budget is vrijgemaakt voor de audiovisuele inrichting. Dan wordt het dus met de ogen dicht schieten. Een van de nadelen van met de ogen dicht schieten is dat je heel veel kogels kwijt bent terwijl de kans groot is dat je dan nog niet geraakt hebt wat je wilt raken terwijl de kans zeer groot is dat je iets raakt dat je NIET wilt raken!
- Ok, laten we zeggen dat we bv. 150.000 euro in kas hebben voor licht.

3) Ook lijkt het me handig een leverancier te vinden die in de buurt zit van de locatie waar het centrum gebouwd gaat worden.
- Lijkt me logisch

4) Een voorrijtijd van enige dagen lijkt me niet een ideale oplossing.
- Lijkt me ook logisch en op dit moment ook niet relevant. Je hebt bij puntje 1 zelf gezegd dat het nog ERG lang duurt, dus morgen hoeven ze heus niet op de stoep te staan.

5) Vaak zul je voor de inrichting in zee gaan met een gespecialiseerd bedrijf (zoals Intera Building). Ik neem aan dat zo'n bedrijf ook wel een goede leverancier weet voor het audiovisuele aspect.
- Ik was zelf niet van plan om in mijn eentje alles te kopen waar ik de ballen verstand van heb(het wordt nu wel steeds meer happy :) ) Natuurlijk moet er een bedrijf dat doen dat daarin gespecialiseerd is. Maar zoals al eerder gezegd: nieuwsgierigheid

Tom:

1) Nog een advies, zorg dat de elektra 110% in orde is voor dat je begint te bouwen. met een gewoon stopcontakt kom je er niet voor 5000 man
- Nee, echt waar? laugh :D

Maja, de vraag was gewoon simpel gezegd: Welk apparatuur zouden jullie aanschaffen als jullie in mijn schoentjes stonden(lees vanaf start-topic over alle "details")

Om voor jullie het nog makkelijker te maken begin ik wel met een start:

-------
Ik zou aanschaffen:
- item 1, omdat ... , prijs, eventueel link naar site..
- item 2, omdat ... , prijs, eventueel link naar site..
- idem dito, etc

- Kortom, ben gewoon nieuwsgierig...
WaypointStandaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 17-9-2002
Laatste: 16-7-2013
Berichten: 134
15-10-2002 20:34
Ja maar niet lullig bedoeld....maar zo krijg je een soort fantasie..aangezien het toch niet door gaat zoals andere zeiden... systemen veranderen dus de kans dat als wij nu wat app. zouden aangeven het er ook daadwerkelijk komt, die kans is vrij klein.... Misschien dat er wel mensen zijn die hier tijd aan willen besteden hoor maar ik niet happy :)

ik bedoel je gaat toch nu ook niet vast een auto uitzoeken die je pas over 3 /4 jaar kan kopen....

PS. Je moet het niet verkeerd opvatten hoor
YoghurtStandaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 11-8-2002
Laatste: 6-8-2023
Berichten: 904
18-10-2002 11:55
Als ik zou mogen kiezen, Een Dateq gpm 8.3 mixer, 2cdj1000 van Pioneer, een goeie Denon dubbele cd speler, 2 Technics 1210mk2 er naast, paar goeie powersoft versterkers, en syncrics, dynacord of ev als luidsprekers, verder een Sennheiser als dj mic.

En dan nog licht: Hoop Martin natuurlijk, stuk of 4 Discovery's, hoop scan's en een aantal mac's.

Maar ja moet je wel het budget voor hebben.

Greetz Yo
DréAdministrator
Uit: Nederland
Sinds: 17-11-2001
Laatste: 6-7-2024
Berichten: 13459
18-10-2002 12:00

yoghurt schreef:

Als ik zou mogen kiezen, Een Dateq gpm 8.3 mixer, 2cdj1000 van Pioneer, een goeie Denon dubbele cd speler, 2 Technics 1210mk2 er naast, paar goeie powersoft versterkers
...
Bij installatiewerk is het vaak aan te raden merken te nemen die zich bewezen hebben. Volgens mij zijn de Powersoft versterkers TE kort op de markt (en zeker te kort in gebruik op grotere schaal) om zich goed te hebben kunnen bewijzen.

Verder is bij installatiewerk het gewicht en de afmeting van de versterker zo boeiend als de kleur van het glaswol (niet echt dus). Ze worden immers nooit verplaatst en ook de ruimte die ze innemen is niet echt relevant.
-- Pardon my French, I'm Dutch --

Terug naar forum Afgesloten topic