Forum > Algemeen Forum

Verzekering apparatuur

(46 reacties. Pagina 1 van 5)
Moderator(s): Dré
RemcoStandaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 7-7-2002
Laatste: 11-7-2020
Berichten: 149
12-3-2003 11:22
Hallo allemaal,

Ik heb gezocht naar onderwerpen die bij mijn vraag aansloten, maar ik heb ze niet gevonden.

Nu is mijn vraag, hoe doen de grotere drive-in shows of verhuurbedrijven het als het om verzekeren van je apparatuur gaat.
Zo heb ik al veel verschillende varianten gehoord. Zo schijnt er een all-risk evenementen verzekering te zijn voor de verhuurder. Deze schijnt ongeveer 10% van het geld bedrag te kosten van al je spul en dit per jaar. Dit is gewoonweg niet goed op te brengen voor mij.
Nu heb ik ook gehoord dat je je per evenement zou kunnen verzekeren. Dit kun je zowel zelf doen als bij de klant neerleggen. Dit zou maar enkele tientallen euro´s kosten. Dan zit hier ook transport bij de verzekering in begrepen.

Wel moet er dan nog een opslag verzekering tegen brand/diefstal etc afgesloten worden. Wat kost zoiets?

Ik ben uiteraard ook bezig om het een en ander voor te leggen aan verzekeraars, echter ik zou ook graag van jullie horen hoe jullie dat doen en om welke reden.

Zo ligt bijvoorbeeld het risico van schade tijdens de huur (op een evenement) bij de inhuurder dmv de algemene voorwaarden/contract. Dit is dan opzich al goed geregeld. De opslagverzekering (en welke eisen hier aan gesteld zullen worden) is dan nog de vraag wat dat kost. En dan blijft tenslotte vooral het transport over als lastig puntje.

Tenslotte, tegen welke prijs verzekeren jullie je investeringen? Tegen de inkoopprijs (nieuw) die jij ervoor betaald, of tegen de bruto adviesprijs?

Een heleboel vragen waar, hoop ik, enkele redelijk concrete voorbeelden en bedragen bij genoemd kunnen worden.

Owja ik zit niet dagelijks op de weg, ga bv van 15-25 keer per jaar uit (is uiteraard in een vroeg beginstadium lastig in te schatten)

Alvast hartelijk dank!

Groeten, Remco
NiekStandaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 20-8-2002
Laatste: 10-7-2014
Berichten: 882
12-3-2003 11:46

Remco schreef:

Dit kun je zowel zelf doen als bij de klant neerleggen.
Links en rechts merk ik dat velen het zo doen. Het is, in mijn ogen, erg simpel en niet veilig afgedaan op deze wijze. Wie garandeert dat alles ook werkelijk goed geregeld wordt indien er een voorval plaatsvindt? En stel je zelf eens voor dat je een klein feestje geeft en er gaat iets mis...
Dit zou maar enkele tientallen euro´s kosten. Dan zit hier ook transport bij de verzekering in begrepen.
Ik neem dan aan dat dit per grootte van het evenement verschilt. Alleen een losse transportverzekering kost jaarlijks namelijk heel wat meer!
Zo ligt bijvoorbeeld het risico van schade tijdens de huur (op een evenement) bij de inhuurder dmv de algemene voorwaarden/contract. Dit is dan opzich al goed geregeld.
Indien er een voorval met spul p[laatsvindt, waar haal je dan geld voor nieuwe app. vandaan (indien de verhuurder dit niet geregeld heeft), of bijvoorbeeld niets meer van zich laat horen? Beter iets teveel betalen en veilig zitten, dan je hobby vaarwel moeten zeggen wink ;)
Tenslotte, tegen welke prijs verzekeren jullie je investeringen? Tegen de inkoopprijs (nieuw) die jij ervoor betaald, of tegen de bruto adviesprijs?
De verzekering is hier in feite vrij duidelijk in (alhoewel dit per maatschappij verschillen kan). Je betaalt vaak premie over de nieuwwaarde, en krijgt uitbetaald in dagwaarde. Het meest reeel is het, de gangbare nieuwwaarde aan te houden, zo kunnen er ook geen misverstanden ontstaan. Indien je je app. goedkoper hebt kunnen krijgen (door korting, etc.) ben je een dief van je eigen portemonnee indien je dit niet aanhoudt.

Momenteel hebben wij de verzekering van onze apparatuur onder gebracht bij Nationale NL'en. Dit betreft een "computer/electronica verzekering" welke oook voor drive-ins toepasbaar blijkt te zijn. Premie op jaarbasis is 20 promille van de verzekerde apparatuur (nieuwwaarde). Uitbetaling geschiedt op vervangingswaarde. Leuk geregeld dus.

Wij hebben dit laten regelen door een onafhankelijk assurantienkantoor. In mijn ogen bereik je hier het beste resultaat mee.
RemcoStandaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 7-7-2002
Laatste: 11-7-2020
Berichten: 149
12-3-2003 11:57
Hoi Niek,

Allereerst bedankt. Mag ik vragen wat er door de door jou genoemde verzekering allemaal gedekt wordt? Is dat alleen opslag, transport, problemen op locatie of..etc wellicht allemaal?

Overigens is de verzekering bij je klant neerleggen, wel zo te regelen dat je dit bv zelf regelt en het bedrag doorberekent aan de klant.

Voor wat betreft dat voorbeeld van de paar tientjes dat ik noem, gaat het idd om de waarde van het spul voor dat evenement en je dekt het dus maar voor 1-2 dagen. Het kan dus inderdaad goedkoper zijn als je niet iedere dag OTR bent.
NiekStandaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 20-8-2002
Laatste: 10-7-2014
Berichten: 882
12-3-2003 12:45
Hallo Remco,

onze verzekering dekt vrijwel alle schade bij:
* opslag (met alarminstallatie!)
* op locatie

Helaas is het onderdeel transport ietwat minder verzekerd. Maar dat was een bewuste keuze, we zijn weliswaar regelmatig op pad maar maken weinig km's.
Overigens is de verzekering bij je klant neerleggen, wel zo te regelen dat je dit bv zelf regelt en het bedrag doorberekent aan de klant.
Dit is standaard. De verzekeringspremie wordt ook bij ons gewoon doorberekend in de kostprijs. Wat anderen echter veel doen is uberhaupt geen verzekering afsluiten voor locatie e.d., en via een contract de klant voor alle schade aansprakelijk stellen. Zo werkt het in mijn ogen niet helemaal.
TomVIP Lid
Uit: Anders
Sinds: 3-1-2002
Laatste: 29-6-2024
Berichten: 9473
12-3-2003 21:12
1 x bewerkt. Laatst door Tom op 13-3-2003 20:47

Niek Bolscher schreef:

Momenteel hebben wij de verzekering van onze apparatuur onder gebracht bij Nationale NL'en. Dit betreft een "computer/electronica verzekering" welke oook voor drive-ins toepasbaar blijkt te zijn. Premie op jaarbasis is 20 promille van de verzekerde apparatuur (nieuwwaarde). Uitbetaling geschiedt op vervangingswaarde. Leuk
Pas maar op met zo'n goedkope verzekering.
Ik betwijfel of molest, diefstal op locatie en waterschade is meeverzekerd.
Ik hoop voor je dat de verzekering überhoubt dekt op locatie.
(Kan het me haast niet voorstellen)
Het is wel heel erg goedkoop.
Ben benieuwd. Laat het even weten.

Wij hebben een opstalverzekering, en die is al duurder.
En dan nog is het alleen maar verzekerd in de beveiligde opslag en is idd premie op nieuwwaarde en uitkering op dagwaarde.
Ik duw altijd tegen deuren waar trekken op staat.
NiekStandaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 20-8-2002
Laatste: 10-7-2014
Berichten: 882
13-3-2003 10:17
Ik zal de exacte voorwaarden eens nazoeken!
RemcoStandaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 7-7-2002
Laatste: 11-7-2020
Berichten: 149
14-3-2003 15:38
Nog iemand anders die zijn ervaringen/kennis wil delen?

Bedankt voor de reacties tot dusver.

Groeten, Remco
Frank76Standaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 13-5-2005
Laatste: 27-6-2024
Berichten: 2053
9-1-2006 14:14
Hallo,

per 01-01-06 ben ik een eigen geluidsverhuurbedrijfje gestart, zeer kleinschalig en verzekeren is dan niet echt eenvoudig.
De kosten die ik wil (en kan) betalen zijn laag, echter uberhaubt een verzekeraar vinden die geluidsapparatuur verzekerd.
Zelfs een inboedelverzekering voor thuis/opslag is lastig.
Op locatie is een transport/locatieverzekering te bieden, kosten 3% van het verzekerd bedrag, ook niet echt op te brengen, bovendien, wat krijg je terug? Dagwaarde of nieuwwaarde?

Concreet:
waar zijn jullie verzekerd? en voor welke premie?
EGO = 1 / Knowledge -- Einstein
Henry viskerStandaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 10-2-2003
Laatste: 12-5-2010
Berichten: 43
9-1-2006 14:35
Beste,

Ik ben verzekerd bij de bank waar ook mijn zakelijke rekening loopt.(abn-amro)

Ik heb met een verzekeringsspecialist daar bekeken wat de mogelijkheden, en onmogelijkheden waren. Uiteindelijk heb ik er voor gekozen de volgende verzekeringen af te sluiten:

Inventaris verzekering, voor pc etc.

goederen verzekering, voor apparatuur

geld verzekering, als er iets gebeurt tijdens het sealbagstorten ofzo

bedrijfsschade verzekering, bij schade waardoor boekingen die al staan niet door kunnen gaan wordt de schade die hierdoor wordt geleden gedekt.

aansprakelijkheidsverzekering, dit is de belangrijkste mijn inziens

transportverzekering, voor de apparatuur

aanhangerverzekering, tegen diefstal ongeluk etc.

Dit zijn de zaken waarvoor ik me heb verzekerd.
maar dat is ook voor iedereen verschillend. Ga gewoon eens een gesprek aan met een verzekeringsagent, daar wordt je een heel stuk wijzer van.

verzekeringen zijn niet heel erg goedkoop, maar als er iets gebeurd heb je een veel groter probleem

Groeten Henry
Frank76Standaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 13-5-2005
Laatste: 27-6-2024
Berichten: 2053
9-1-2006 14:49
Beste Henry,

dank voor je snelle reactie,
ik heb al verschillende gesprekken, alleen met een verwachte omzet van 1000-1500 euro is het niet aantrekkelijk om 400-500 euro aan verzekeringen te betalen.
En dat is toch de realiteit als ik de gesprekken moet geloven.
Als ik je lees over sealbag stortingen ga ik ervanuit dat jij een redelijke bedrijfsomvang hebt.

Groet
Frank
EGO = 1 / Knowledge -- Einstein

Terug naar forum Reageer (zonder quote)