Forum > Algemeen Forum

Gezocht: dj's en drive-in shows in ZH, NH en Brabant

(37 reacties. Pagina 2 van 4)
Moderator(s): Dré
Big bangVIP Lid
Uit: Nederland
Sinds: 4-11-2003
Laatste: 28-6-2024
Berichten: 2389
19-1-2007 20:04

YourLiVe schreef:

big bang schreef:

(wellicht enigsinds gevoelige vraag, mag ook per mail beantwoord worden) Gaat er een percentage over de prijs heen welke ik (jullie) noem en de prijs welke op DJ huren komt?
Absoluut. DjHuren.nl is een artiestenbureau dat gespecialiseerd is in dj's en drive-in shows. Wij bemiddelen dus tussen de klant en de dj of drive-in show. Net als alle artiestenbureaus boeken we een dj of drive-in show voor een bepaald bedrag (onze inkoopprijs), daar zetten we een winstmarge op en die twee opgeteld vormt de verkoopprijs.

Dat geldt overigens niet alleen voor artiestenbureaus, dat geldt ook voor alle andere producten. Jij haalt zeker de aardappelen ook zelf van het veld? Want anders verdient de boer eraan, de groothandel, de winkel enzovoorts...
Zeker niet, mag ik ook niet. Is nog altijd iets als de bescherming van detailhandel (daarom moet je bij de makro ook een makropas hebben). Daarnaast heeft een supermarkt mij een stuk meer te bieden als een website; ik hoef er minder ver voor te rijden, de klantvriendelijkheid en het grootste voordeel: ik kan er meerdere boodschappen in één keer doen. En dat laatste is voor DJ huren (en soortgenoten!) niet van toepassing.

Overigens maakt het voor jou als drive-in show niet zoveel uit, ik ben in dit geval gewoon een klant van je (en in een aantal gevallen een hele grote klant).
Tuurlijk wel, mijn prijs/ kwaliteit verhouding verschuift in het nadeel van de klant. Het enige waar de klant voor betaald is het makkelijk uitzoeken van conculega's van mij. Die website zorgt er ook weer voor dat mensen minder snel op mijn site terecht komen etc.
Ik investeer er een hoop tijd en geld in om jou meer werk te bezorgen en dat kost jou niets (al worden shows die met bureaukorting werken wel eerder verkocht).
Duh, daar verdient het bureau meer op shut up :X.
Tuurlijk, de klant betaalt meer dan dat hij jou rechtstreeks zou boeken maar wie houdt hem tegen om dat te doen? Die klant zal wel een reden hebben om het via ons te laten regelen toch?
Ik zou mer er ronduit voor schamen. Ik geloof niet dat de mensen namelijk echt een idee hebben hoeveel ze extra zouden betalen. Bovendien is het klantencontact juist een van de extra leuke dingen aan dit werk.
Zoals ik hierboven al heb gezegd zijn de criteria die we stellen dingen waar elke professional makkelijk aan zou moeten kunnen voldoen. Ik ben niet op zoek naar amateurs, maar naar professionele bedrijven. Overigens werken de meeste professionele en grotere drive-in shows (voornamelijk) voor bureaus en zien de meeste mensen het als een kans om aan meer werk te kunnen komen...
Hier in de regio ken ik eerlijk gezecht maar weinig welke via een bureau werken. Maargoed dat is dan nog steeds hun keuze. Overigens zit ik ook echt niet te wachten op 3 klussen per week, laat staan allemaal discosjows. In de L&G wereld valt relatief geen brood meer te verdienen en het voornaamste uitgangspunt moet imo dan ook de lol zijn.
Nog even voor de duidelijkheid: wij zijn een bemiddelingsbureau, geen managementbureau. Wij doen dus niet aan agenda beheer enzo. Als we een aanvraag binnenkrijgen die ons interessant lijkt voor jou bellen we je op en als je beschikbaar bent heb je weer een datum gevuld. Ben je niet beschikbaar dan bel ik gewoon weer even verder.
E voilá, zo heb ik geen enkele garantie dat als ik in één jaar een tevreden klant heb, dat hij dan volgend jaar weer bij mij terecht komt. Hij zal dan behalve het nummer/website van DJ-huren ook nog mijn naam moeten onthouden en die kans is al weer kleiner omdat ik dan natuurlijk weer geen eigen visitekaartjes achter mag laten (Want dan komen ze niet mer bij het bureau terug, wat nou als ze over mij wel tevreden waren maar over het bureau niet?)

Een van de overige dingen dat ik niet via zo'n site wil werken is omdat ik telkens, in overleg met de klant en afhankelijk van locatie, wensen, publiek en budget een andere show neer zet. Geen standaard show dus maar maatwerk. Ook dat gaat weer een stuk lastiger via zo'n website, want daarmee veranderd ook de prijs.
It's time to play the music, It's time to light the lights..
KVMVIP Lid (†)
Uit: Nederland
Sinds: 20-11-2003
Laatste: 8-12-2009
Berichten: 3843
19-1-2007 21:34

YourLiVe schreef:

Net als alle artiestenbureaus boeken we een dj of drive-in show voor een bepaald bedrag (onze inkoopprijs), daar zetten we een winstmarge op en die twee opgeteld vormt de verkoopprijs.
Een artiesten buro krijgt een percentage van wat er verdiend word. (verkoopsprijs)

Wel of niet reclame vrij maakt ook niet uit, de klant kan immers ook de DJ om een telefoonnummer vragen.

Als je een winstmarge gaat rekenen is de kans groot dat de klant rechtstreeks boekt, krijg je echter een percentage dan is deze kans minder groot.
Een artiestenburo zorgt immers voor een "vervanger" en dus "veiliger" voor de klant.

Martin.
kvm entertainment
ReindStandaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 5-11-2002
Laatste: 16-1-2012
Berichten: 3032
19-1-2007 21:56

YourLiVe schreef:

- Je moet zelf een factuur met BTW kunnen uitschrijven; dat kan elk officieel bedrijf. Als je geen bedrijf bent heb ik ook geen interesse.
Je kunt ook prima een factuur schrijven als je geen bedrijf bent, alleen mag je dan geen BTW op een bon weg schrijven. Als je voor een particulier werkt (dus feestje van opa en oma die 50 jaar getrouwd zijn) geen enkel probleem en aan het eind van het jaar de inkomsten - onkosten = winst vermelden bij inkomsten uit overige werkzaamheden, geen particulier die je ooit zal vragen naar een BTW bonnetje omdat daar toch niets op zal staan wat terug gevangen kan worden bij de blauweenveloppenlikbrigade. Alleen bedrijven willen graag BTW terug kunnen halen maar dan volstaat een BTW nummer alleen ook wel.

Overigens hoef je ook geen bedrijf te zijn om BTW uit te kunnen schrijven (ter verduidelijking op de laatste regel hierboven), je kunt een BTW nummer aanvragen en als resultaat genieter bekend staan bij de belastingdienst (officieel ondernemer voor de BTW geloof ik), mag je hetzelfde afdragen aan inkomsten belasting maar word je door hun niet als een ondernemer gezien (daar gaat je starters aftrek en alle extra aftrek posten....), boekhouding mag veel simpeler e.d. Officieel bedrijf is dus nogal een grijze term, ben je dat wanneer je voor de belastingdienst gezien word als ondernemer voor zowel de BTW als de Inkomsten belasting? Als je ook nog eens voorzien bent van een KvK nummer e.d.?

Ik zou dat dus heeeeeel erg goed definieren als ik jou was want als je achteraf moet gaan harken tussen alle bedrijven is dat verspilling van tijd.

Overigens denk ik dat je weinig profs zult vinden die voor 100 á 150€ het avondje studio sport voor een feestje zullen verruilen maar dat is een ander verhaal ;-)
Rubix cube moeilijk? Probeer maar eens een universele logitech harmony afstandsbediening in te stellen!
YourLiVeStandaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 19-5-2004
Laatste: 27-10-2021
Berichten: 1849
19-1-2007 22:59
Leuk dat zo'n topic nog zoveel stof doet opwaaien razz :p Nou, tijd voor wat reacties dan maar weer:

@ Tom, ik zeg alleen dat de meest verkochte showtjes rond die inkoopprijs voor ons liggen. Ik zeg zelfs dat als je duurder bent, je toch gerust contact op mag nemen. De kans is alleen minder groot dat een klant voor jou kiest omdat ze er gewoon meer voor betalen.

We doen voornamelijk feestjes tot 150 man, bruiloften, verjaardagen en bedrijfsfeestjes. We proberen het aanbod redelijk te standaardiseren, dus bijna alle shows bieden klein setje tot ongeveer 150 man met 8 parretjes erbij. En dat is makkelijk met 1 persoon te doen, ook voor die prijs of 50 euro meer (is uiteraard ex BTW en reiskosten). Daarnaast kun je ook grotere sets aanbieden, maar die zullen (op dit moment in elk geval) niet vaak geboekt worden.

Jij biedt bijvoorbeeld standaard al een behoorlijk grote show aan, maar de meeste van onze klanten zitten daar niet op te wachten. Die willen gewoon een kleine, sfeervolle lichtshow met 8 parretjes en misschien wat rook of belletjes. Overigens komt een groot deel van onze klanten uit de randstad...

Wij zijn eigenlijk met name op zoek naar de kleinere professionele drive-in shows, niet de grote licht en geluidsbedrijven want die kunnen niet met de prijs mee.

@ Big Bang, klanten willen graag de keuze hebben, net als jij in de supermarkt. En ik verdien op een show die mij bureaukorting geeft hetzelfde als op een show die dat niet doet, maar het verschil voor de klant wordt kleiner. Laat overigens duidelijk zijn dat een klant van DjHuren niet JOUW klant is! Natuurlijk mag je geen eigen visitekaartjes aan klanten geven. Ik als bureau zorg dat jij als drive-in opdrachten krijgt, ik ben jouw klant in dat geval.

Drive-in shows die altijd maatwerk leveren vind ik eigenlijk sowieso onzin. Ook die zetten in 90% van de gevallen hetzelfde showtje neer, misschien bij de ene een bellenblaasmachine in plaats van een rookmachine maar verder zal daar weinig verschil in zitten. In het L&G wezen ligt dat heel anders, dat klopt.

Maar goed, het is duidelijk dat jij in elk geval niet voor ons gaat werken... no problem. Ik ben alleen op zoek naar diegenen die dat wel willen.

@ Martin (KVM), jij werkt zeker ook vaker voor bureaus? Dan weet je ook dat het geven van je eigen rechtstreekse contactgegevens "not done" is, omdat rebookingen altijd via het bureau lopen. Als je voor een collega drive-in show draait geef je ook niet je eigen kaartjes. Heb jij overigens geen interesse?

@ Reind, de meesten weten echt wel wat ik hiermee bedoel. Ik heb een bedrijf en ik stuur facturen inclusief BTW naar mijn klanten, ook naar particulieren. Ik weet wel dat die daar niets mee kunnen maar als ze een computer, TV, pot pindakaas of whatever kopen betalen ze daar ook BTW over... bij mij dus ook gewoon. Dan moet ik ook een factuur inclusief BTW krijgen van mijn leverancier, want ik kan dat natuurlijk wel terugvorderen bij de blauwe enveloppen brigade...
Meld je aan voor een gratis vermelding op geluid-en-licht.com
Big bangVIP Lid
Uit: Nederland
Sinds: 4-11-2003
Laatste: 28-6-2024
Berichten: 2389
19-1-2007 23:12
1 x bewerkt. Laatst door Big bang op 19-1-2007 23:15

YourLiVe schreef:

@ Big Bang, klanten willen graag de keuze hebben, net als jij in de supermarkt. En ik verdien op een show die mij bureaukorting geeft hetzelfde als op een show die dat niet doet, maar het verschil voor de klant wordt kleiner.
Dan trek ik daar mijn woorden over terug, mijn excuses.
Laat overigens duidelijk zijn dat een klant van DjHuren niet JOUW klant is! Natuurlijk mag je geen eigen visitekaartjes aan klanten geven. Ik als bureau zorg dat jij als drive-in opdrachten krijgt, ik ben jouw klant in dat geval.
Een van de dingen die mij juist tegen staat wink ;). Ik wil juist wel graag direct contact met de klant etc, juist om meer te kunnen bieden dan deDJ's op jou site wink ;)
Drive-in shows die altijd maatwerk leveren vind ik eigenlijk sowieso onzin. Ook die zetten in 90% van de gevallen hetzelfde showtje neer, misschien bij de ene een bellenblaasmachine in plaats van een rookmachine maar verder zal daar weinig verschil in zitten. In het L&G wezen ligt dat heel anders, dat klopt.
Moah, ik doe t toch wel redelijk verschillend. Ene keer 8 parren en 2 effectjes. Volgende keer weer twee rechte stukjes truss met daaraan een 4 bar en boven op een headje etc etc. Zal er misschien ook wel door komen dat ik eens tuk meer met L&G als allen drive-in. (Sterker nog, steeds minder drive in eigenlijk)
Maar goed, het is duidelijk dat jij in elk geval niet voor ons gaat werken... no problem. Ik ben alleen op zoek naar diegenen die dat wel willen.
Even goede vrienden wat mij betreft, ieder z'n meug wink ;)

Bovendien vind ik het heus geen probleem om een no-name showtje voor een ander neer te zetten o.i.d. maar dat is dan meer om die collega uit de brand te helpen, en niet als structurele klantenbron bedoeld.
It's time to play the music, It's time to light the lights..
YourLiVeStandaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 19-5-2004
Laatste: 27-10-2021
Berichten: 1849
19-1-2007 23:13

big bang schreef:

Even goede vrienden wat mij betreft, ieder z'n meug wink ;)
Tuurlijk, wie weet tot ooit wink ;) Overigens ben ik niet alleen op zoek naar acts voor op de site, maar ook voor een reserve bestand die ik kan aanspreken als de "basisselectie" niet beschikbaar is.
Meld je aan voor een gratis vermelding op geluid-en-licht.com
KVMVIP Lid (†)
Uit: Nederland
Sinds: 20-11-2003
Laatste: 8-12-2009
Berichten: 3843
20-1-2007 02:11
1 x bewerkt. Laatst door KVM op 20-1-2007 02:33

YourLiVe schreef:

@ Martin (KVM), jij werkt zeker ook vaker voor bureaus?
Heel enkel, daarnaast ken ik deze mensen persoonlijk.(en dat is dan ook de reden dat ik soms iets krijg)
Ik heb zelf echter meerdere contacten bij diverse bedrijven. Wat een bureau voor je doet, kan je zelf namelijk ook. (en dat kan ook deels te maken hebben met het werk wat je in je dagelijkse leven doet en de kennissen kring waarin je je begeeft.)
Dan weet je ook dat het geven van je eigen rechtstreekse contactgegevens "not done" is, omdat rebookingen altijd via het bureau lopen.
Dat is een ander verhaal als het bureau plm. 10% van de gage neemt. Ik zou het dan niet (zoals jij) over inkoopsprijs hebben.

Ben het overigens wel met je eens dat het "Not done" is, maar als er te veel aan de strijkstok blijft hangen, kan je zoiets verwachten.
Het is dan ook heel normaal dat je weet wat het bureau aan je verdiend.
Als je voor een collega drive-in show draait geef je ook niet je eigen kaartjes. Heb jij overigens geen interesse?
Nee, ik zit niet in de buurt van ZH,NH of brabant. (maar kom er wel eens) Punt is eigenlijk ook dat ik alles alleen regel.
Daarnaast zit ik ook in een "duurder" pakket, vanwege een totaal andere aanpak dan de gemiddelde drive-in.

Als ik overigens voor een collega drive-in draai met EIGEN apparatuur, en men vraagt mij om mijn adres, dan krijgen zij die. Ze vragen je adres natuurlijk niet voor niets.

Heb vorig jaar een verhuurtje met Hans Dulfer doorgesluisd naar een collega, die zat er dan ook dit jaar weer. Hier heb ik dan ook totaal geen problemen mee.

YourLiVe schreef:

Drive-in shows die altijd maatwerk leveren vind ik eigenlijk sowieso onzin. Ook die zetten in 90% van de gevallen hetzelfde showtje neer, misschien bij de ene een bellenblaasmachine in plaats van een rookmachine maar verder zal daar weinig verschil in zitten.
Niet geheel waar, er word wel degelijk maatwerk geleverd.
Denk maar aan 3 belangrijkste: budget van de klant, de grote van de zaal en het soort feest.
Daarnaast betekend dat toevoeging Truss, lasershow, spiegelbollen, rookmachine, sneeuwmachine, video etc. etc. Vooral makkelijk als je alles zelf in huis hebt, en dus niet rond hoeft te bellen om iets bij te huren.

Martin.
kvm entertainment
Malle PietjeStandaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 2-10-2003
Laatste: 28-6-2024
Berichten: 1078
20-1-2007 02:29
Een klant betaalt voor mij altijd hetzelfde bedrag, of hij me rechtstreeks boekt of via anderen.
Daarvoor krijgt een tussenpersoon een korting.
Die korting kan hoger worden naarmate er meer boekingen komen.
Maakt de tussenpersoon mij duurder als wanneer ik mezelf rechtstreeks verkoop, dan klopt er iets niet.
Klant is dan te duur uit, komt er ongetwijfeld achter en belt jouw én opdrachtgever nooit meer.
Da's pech, klant weg!(en reken er maar op dat negatieve reclame veel erger is dan een tevredn klant).
Alles komt goed....
TomVIP Lid
Uit: Anders
Sinds: 3-1-2002
Laatste: 19-9-2024
Berichten: 9489
20-1-2007 10:10

Malle Pietje schreef:

Daarvoor krijgt een tussenpersoon een korting.
Die korting kan hoger worden naarmate er meer boekingen komen.
In het geval van de topicstarter is mijn vermoeden dat we hier niet over een "kortinginkje" praten.
Maar een flinke winst. Moet hij uiteraard helemaal zelf weten, want als je het kan vangen moet je het gewoon vragen! wink ;)

Ik ben nog niet zo lang geleden eens weggezet bij een buro voor een wat groter feest (300 man),
mijn gage was daarvoor 650 euro en hij ving: € 1800,- shocked 8O
Ik wist het bedrag omdat de klant het met me moest afrekenen.
Maar ik wist dat bedrag pas op de dag van vertrek, andere show had afgezegd, ik was een (voor hem dure) noodgreep.
Kan je nagaan wat die andere show slechts kreeg.

Wat betreft standaard show,
dan zou je vanavond eens moeten komen kijken...... laugh :D
Net zoals anderen zeggen, zelf hebben we alles in huis, en er zijn vaak toch wel wensen, vaak ook na aanleiding van de foto's op de website. Maar ook wil men tegenwoordig toch wel wat meer dan " standaard" zijn.
Dat idee geef ik ze dan door een leuk effect toe te voegen, of wat anders te bedenken.
Ik duw altijd tegen deuren waar trekken op staat.
YourLiVeStandaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 19-5-2004
Laatste: 27-10-2021
Berichten: 1849
20-1-2007 13:21

Tom schreef:

In het geval van de topicstarter is mijn vermoeden dat we hier niet over een "kortinginkje" praten.
Maar een flinke winst. Moet hij uiteraard helemaal zelf weten, want als je het kan vangen moet je het gewoon vragen! wink ;)

Ik ben nog niet zo lang geleden eens weggezet bij een buro voor een wat groter feest (300 man),
mijn gage was daarvoor 650 euro en hij ving: € 1800,- shocked 8O
Als je even op onze website kijkt zie je dat wij niet van die belachelijke bedragen rekenen als winst. Onze marge zit gemiddeld tussen de 75 en 150 euro, afhankelijk van het item. Van alleen een korting van 50 euro kan ik niet leven, als je ziet wat ik aan kosten moet maken: promotie, briefpapier, visitekaartjes, de tijd die ik bezig ben met een boeking etcetera.
Meld je aan voor een gratis vermelding op geluid-en-licht.com

Terug naar forum Reageer (zonder quote)