Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Wolfke

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 6 bijdrage(n) van Wolfke (Pagina: 1 van 1)

Topic: Denon DN-S1000 Disc Error (6-10-2008 13:56:00)
Mocht je ze in een flightcase hebben zitten helpt het ook wel om iets onder de spelers te leggen.
Ze zitten inderdaad in een flightcase, omdat ze on the road moeten...
Zie het als een tijdelijke oplossing want het probleem zal zich nog steeds voordoen, echter pas na langere tijd.. (ik bedoel dus een dubbelcd hoesje eronderleggen o.i.d.)
Is da niet een beetje dweilen met de kraan open? Voorlopige oplossingen zoals onze Belgische regering doet, vind ik geen oplossing...

Op het forum van Denon is er iemand die zelfs 2 ventilatoren in zijn flightcase gestoken heeft voor het koelen van zijn denon's...
gaat er bij mij een beetje over, omdat de ventilatoren lawaai maken en het geeft ook stof en rook in uw case en dan ook in de cd speler.
Topic: Denon DN-S1000 Disc Error (6-10-2008 13:16:00)
Warme cd is ongeveer 35 a 40°
Hete spanningsregelaar is ongeveer een 70°
Topic: Denon DN-S1000 Disc Error (6-10-2008 13:13:00)

Dré schreef:

Héél warm is een relatief begrip en dus moeilijk te objectiveren. Als je je leven op de pool woont en hier naartoe verhuist dan zul je die 11 graden voelen als iets tropisch (terwijl wij het op dit moment toch echt koud vinden)...
Je vinger verbrand, dus zeker een temperatuur van meer dan 70°
Als een speler bij alle CD's warm wordt dan kan het mogelijk zijn dat het loopwerk aan het einde van z'n leven is.
Pas na een 5tal uren? Een loopwerk aan het einde van zijn leven na een 80tal uren gespeeld te hebben? Dan dacht ik dat de kwaliteit van Denon toch beter zou zijn...
Daarom zit hij ook tegen de behuizing.
Idd, voor de koeling, maar blijkbaar is dat toch niet voldoende...
Zal in de meeste gevallen geen kwaad kunnen (hoewel je wel de thermische huishouding van het apparaat hebt aangepast en vaak niet kunt overzien wat verder de gevolgen zijn).
Dat klopt, maar ik ben van mening dat het toestel beter wa koeler loopt, dan zo heet te laten lopen...
De laser diode is (een beetje) gevoelig voor temperatuur. Dit betekent dat hij, zeker als hij EOL is, baat kan hebben bij een lagere temperatuur. Neemt niet weg dat de mogelijke oorzaak (slechte CD-R discs) wellicht nog steeds aanwezig is...
Ook mee akkoord, ma heb de topics doorgebladerd, waar er info staat over het gebruik van cd-r; en daar staat veeeeel uitleg over het branden van de cd-r. en als ik de raad van de berichten opvolg, dan zou ik toch een behoorlijke cd-r moet hebben...(hoop ik)

In ieder geval, ik ben er mee geholpen. Als je cd-speler nukkig doet, laat er dan maar regelmatig nieuwe loopwerken insteken, en laat het eigenlijke probleem (de warmte en slechte cd'r) maar aanslepen. fabrikanten willen ook graag verdienen sneaky :V
Topic: Beveiling tegen schokken (5-10-2008 22:10:00)
al dan ens wa gaan rondsurfen voor zo een geveerde binnenrack.
De mousse vind ik dan weer niet zo een goed idee omdat deze op den duur zal plat drukken, en echt schokken dempen zal het niet doen.
ik ga dan waarschijnlijk overwegen om een laptop harddisk aan te schaffen en dat in combinatie met de geveerde rack, dan zal het peeceetje wel menig schokken kunnen doorstaan.

Bedankt voor de reactie's
happy :)
Topic: Denon DN-S1000 Disc Error (5-10-2008 22:00:00)
Mijn oprechte excuses om dit topic weer omhoog te kicken, maar ik vind het niet nodig om hier een nieuwe topic over te starten, en heb waarschijnlijk de oplossing voor de leden die (nog) hetzelfde probleem hebben.
Mijn dn1000 gaf na een 6 tal uren ook dezelfde foutmelding. zowel bij originele cd's alsook bij cd-r's. Persoonlijk vind ik het niet normaal dat de cd's die je uit de speler haalde (en dus speelde) heel warm waren angry
Na het ding opengedraaid te hebben, ben ik tot de conclusie gekomen dat de spanningregelaar die tegen de behuizing opgeschroeft is, HEET wordt.
Ik heb dan maar besloten om een koellichaam tegen de behuizing op te monteren net achter de spanningsregelaar. Tussen de behuizing en het koellichaam heb ik ook een beetje koelpasta gedaan.

Ben nu al een 2tal maanden verder, en ik moet mijn 1ste disc-error nog krijgen. laugh :D Ik ben dus vrij zeker van dat de hitte die de spanningregelaar ontwikkeld de grote boosdoener is. sneaky :V (fabricagefout?)

Hoop da ik hiermee een aantal mensen mee geholpen heb.
Topic: Beveiling tegen schokken (5-10-2008 12:50:00)
Beste forumleden,
Ik heb zojuist een muziek pc in elkaar gestoken om deze mee te nemen met mijn mobiele discobar.
Nu was mijn vraag, zijn er manieren om de pc in zijn geheel, dus niet alleen de schijf, te dempen tegen schokken en zware bassen?
Denk persoonlijk dat niet alleen de harde schijf moet gedempt worden. kan mijn voorstellen dat bij transport bv het moederbord het niet leuk zal vinden als het een schok te verduren krijgt van bv de koeler die op mijn cpu staat. sad :(
Zijn er hier leden die ervaring hebben met de dempers op de harddisk? Absorbeerd het goed de bassen? kan de harddisk niet loskomen bij transport?