Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Armon

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 5 bijdrage(n) van Armon (Pagina: 1 van 1)

Topic: Eerste aankoop, advies gevraagd (5-4-2006 17:50:00)
Okee, hartstikke bedankt. Ik heb zeker wel reviews gelezen, en vergeleken, maar iets te beperkt gekeken dus. Goed, ik ga weer op onderzoek uit.

Nogmaals bedankt, de rest ook. happy :)
Topic: Eerste aankoop, advies gevraagd (5-4-2006 15:07:00)
En de Reloop RCD-800s, kan iemand daar wat over vertellen? Hij is een tientje goedkoper dan de Axis 4, maar kan wel loops en cue-punten onder die 4 knopjes kwijt. In feite dus meer dan de Axis 4. Hmm.
Topic: Eerste aankoop, advies gevraagd (4-4-2006 22:04:00)

Dj Nathan schreef:

Waar ga je de spelers gebruiken.

Voor thuis zou ik gaan voor 2 axis 4's omdat ze nieuw zijn en je hebt garantie enz.
Eerst voornamelijk thuis. Het zullen m'n eerste spelers zijn, ik heb nu nog geen ervaring. Maar stel, het lukt me aardig, dan zou ik best een keer voor een publiek willen draaien. Maar dat zien we dan wel denk ik.

Kijk, ik heb nu dus geen ervaring, kan niet meepraten over hoe soepel een jogwiel draait, en wat m'n voorkeur is. Maar zo te zien zijn ze beiden (CDJ-100s en Axis 4 (en CDN-35)) niet "slecht". Voor mij rest dan tweedehands, mastertempo en effecten tegen nieuw, garantie en seamless loops.

Ik had echt niet gedacht dat het zo moeilijk zou zijn. shocked 8O

Dj Nathan]En heb liever een axis 9 met veel leuke speeltjes met uitschuiflade dan een cdj-100 waar je erg snel mee uitgespeeld bent.

Snel uitgespeeld met de CDJ-100? Of alleen in vergelijking tot de Axis 9?
Topic: Eerste aankoop, advies gevraagd (4-4-2006 15:40:00)
Beiden bedankt voor jullie reacties. Het ging eigenlijk niet zozeer om de CDN-35 tegen de CDJ-100, maar om tweedehands CDJ-100s tegen nieuwe Axis 4. (Goed, de Axis 4 is denk ik een "losse" CDN-35.)

Het is dus sterk een kwestie van voorkeur. Hoe zit het met de mastertempo/effectjes aan de ene kant versus de 2 loops? Hebben jullie daar nog een voorkeur? Welke gebruik je het meeste in de praktijk bijvoorbeeld?

Wat betreft "tweedehands" CDJ-100s, hoe betrouwbaar zullen die zijn, waar zou ik op moeten letten? Ik ken niet iemand in de buurt die "er verstand van heeft" om mee te nemen.

Philip_Janssen bedankt voor je aanbod. Kan ik er later misschien een keer op terugkomen?

Jeromeskie schreef:

Armon schreef:

Vanuit verschillende kanten hoorde ik toen, nee je kan beter doorsparen, moeilijk mixen met een dubbele cd-speler
Heb je al ervaring met mixen?

Ik heb afegelopen december mijn eerste setje gekocht (Numark CDN-35 en Gemini UMX-SE). Ik had nog nooit een dj cd-speler in m'n handen gehad, totaal onervaren dus. Binnen een paar dagen maakte ik al mijn eerste (simpele) mixjes. Ik moet er wel bij zeggen dat ik erg muzikaal ben, dat zal zeker een rol hebben gespeeld. Dat je dus bij voorbaat al zou kunnen zeggen: mixen is erg moeilijk met een dubbele cd-speler, vind ik een beetje onzin.
Nee, ik heb geen echte ervaring. Wel een beetje aangerommeld op de pc maar niet serieus. Muzikaal ben ik ook wel (speel al 10 jaar piano, ben begonnen mezelf gitaar te leren), gevoel voor ritme zit denk ik wel goed. Dat mixen moeilijker zou zijn met een dubbele cd-speler heb ik ook maar gehoord, maar ik kan me er wel iets bij voorstellen (meer pielen).
Topic: Eerste aankoop, advies gevraagd (4-4-2006 13:43:00)
Beste mensen,

Al een jaar of twee zit ik te kijken en te dromen, maar eindelijk heb ik wat geld. Ik zat rond te kijken en kwam erachter dat een dubbele cd-speler de voordeligste oplossing zou zijn. Ik had m'n oog laten vallen op de Numark CDN-35 en de American Audio Q-D6 als mixer.
CDN-35 www.new-line.nl/v/13350
Q-D6 www.new-line.nl/v/14266

Vanuit verschillende kanten hoorde ik toen, nee je kan beter doorsparen, moeilijk mixen met een dubbele cd-speler, zoek twee tweedehands CDJ-100s voor 500 euro. Daar heb ik overna gedacht en kwam tot de conclusie dat twee losse spelers voor mij inderdaad handiger zouden zijn dan een dubbele.

Ik ben naar enkele cd-spelers gaan kijken rond mijn budget en vond de volgende drie:
Reloop RCD-800s, 249 euro www.new-line.nl/v/13204
Numark Axis 4, 259 euro www.new-line.nl/v/14340
JB-Systems CD-200, 292 euro www.new-line.nl/v/13280

Ik neigde erg naar de Axis 4, misschien omdat hij hetzelfde kon als de CDN-35 (en ik me daar al mentaal op had voorbereid wink ;) ). Goed, daarna ben ik naar tweedehands Pioneer CDJ-100s gaan kijken en heb inderdaad een paar gevonden voor 500 euro. Ik heb me flink in zitten lezen, en de CDJ-100 is dus "de standaard" in verhuur/clubs. Het is echter wel tweedehands, geen garantie, zelf kijken/ophalen etc. Het verschil qua functies is dat de Pioneer 3 effectjes heeft en de Numark 2 seamless loops.

Dus, 2x CDJ-100 + Q-D6 of 2x Axis 4 + Q-D6. Die honderd euro extra spaar/leen ik er wel bij. Wat ik er van plan mee ben te doen: Vooral thuis draaien, misschien een keer een feestje geven voor/bij m'n vrienden. Ik heb vooralsnog géén aspiraties om in clubs te gaan draaien (waar dus CDJ-100s zouden staan wink ;) ). Wat betreft versterker en speakers, ik heb nog een stereosetje waar het op kan.

Ik zou heel erg graag willen weten wat jullie hier van vinden. Wat zouden jullie doen in mijn plaats?

En alvast bedankt voor het lezen, het is nogal een verhaal geworden. happy :)