Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Marginal

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 3 bijdrage(n) van Marginal (Pagina: 1 van 1)

Topic: Nieuwe dj software in ontwikkeling! (4-4-2006 11:10:00)

jeroenzelle schreef:

- Pan
- Mon ( om dat kanaal op je monitor te zetten, is een soort van potmeter )
Dat klinkt beide erg lekker!

Misschien een kudde effecten, die, zoals bij veel cd-spelers, met de platter van je controller gestuurd kunnen worden. Of een mogelijkheid voor gebruikers om effecten te maken.
En ik ben ook voor de MIDI support.
Topic: Filterz oordoppen (4-4-2006 10:50:00)

Jozef schreef:

Wat bedoel je dan met 'gewoon geluid'?
P.A. systeem?
Neem aan dat er wel IETS is dat harder gaat :P
Klopt, volgens Wikipedia; kijk maar eens op https://nl.wikipedia.org/wiki/Maximale_geluidsdruk, waaruit hier een klein stukje:
[Wikipedia vertelt... schreef:

De reden hiervan is dat 190 dB overeenkomt met de atmosferische druk. Een sinusvormige geluidsgolf bestaat uit een oscillatie boven en onder de evenwichtstoestand, de atmosferische druk. De amplitudes naar boven en beneden zijn daarbij aan elkaar gelijk. Vanaf het moment dat een geluidsniveau van 190 dB wordt bereikt, nadert de oscillatie naar beneden het vacuüm, met druk gelijk aan nul. Een lagere druk is niet mogelijk.
maarrrr
[Wikipedia vervolgt... schreef:

Bij een explosie kan natuurlijk wel - instantaan - een hogere geluidsdruk optreden dan 190 dB.
Het verhaal van 'altijd minder dan 80 dB' twijfel ik ook sterk aan, maar ik denk dat je er wel van uit mag gaan dat onder normale omstandigheden (dus geen explosies laugh :D) de doppen je wel goed beschermen. Demping tot een vast niveau lijkt me echter alleen maar mogelijk met actieve filters, en da's vast een stukkie duurder en groter wink ;).

edit: Heb even zitten kijken en Filterz blijken ook gewoon dempingswaarden te hebben (hoewel ik er verder weinig soep van kan bakken omdat er geen eenheden bij staan en het gebeuren niet echt 'vlak' op mij over komt ...?)
Topic: Filterz oordoppen (3-4-2006 09:10:00)

RoOoYtJuH schreef:

Ik ben nu 15 (over 2 weken 16) maar heeft het wel nut om doppen aan te laten maken? Ik bedoel, is het niet zo dat over 6 maanden mijn oren 3 keer zo groot zijn en ze niet meer passen? Ik wil ze namelijk wel want ik wordt vrij doof...
Je kunt kiezen: Nu wat geld uitgeven om je gehoor te beschermen of de rest van je leven met gehoorbeschadiging lopen. Bij mij was die keuze snel gemaakt en zelfs al zouden ze het dan maar 6 maanden uithouden, zou ik het nog wel weten.

Overigens heb ik ook de Exinore, maar dan de 25dB uitvoering. De overgang als je je doppen uit doet is gigantisch (je hoort vooral opeens veel meer irritant achtergrond geluid, waardoor je de doppen zo weer in zou willen doen), maar het draait echt perfect. Je kunt de koptelefoon net even wat harder zetten en daardoor wat meer verschil met het zaalgeluid krijgen, wat dus net even lekkerder draait. Overigens moet je dan wel weer opletten dat je daarmee niet het verschil tussen de 15db en 25dB doppen teniet doet laugh :D.