Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Michel1

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 3 bijdrage(n) van Michel1 (Pagina: 1 van 1)

Topic: Krachtstroom vraagje (19-1-2006 20:57:00)
Bedankt voor de snelle, duidelijke reactie.
Ik probeer het, en mocht het niet (goed) werken dan pech gehad!
Bij de hoofdstroom meter kan ik nagaan of de meting in de pas loopt met het werkelijk verbruik.
Groeten Michel
Topic: Krachtstroom vraagje (19-1-2006 20:38:00)
In ieder geval bedankt voor de reacties op mijn vraag. Alleen heeft er iemand een praktisch antwoord op de vraag kan ik met een 230 V KWH meter het verbruik meten van een 380 V motor? Tussen een fase en de 0/aarde loopt als het goed is 220V, dus dan zou dat toch moeten kunnen?
Een opmerking terug aan een reactie dat als je er geen verstand van hebt je er met de fikken af moet blijven. Mee eens, alleen in dit geval zit ik in Roemenie met nog ergere prutsers in de buurt. Via deze website heb ik voor het eerst kennis gemaakt met krachtstroom, en zowaar een vacuumpomp aan kunnen sluiten (ook nog in de goede richting draaiende). Het verhaal hier met krachtstroom is een 60 jaar oude ijzeren meterkast, aarde en 0 is dezelfde lijn, stoppen (als die er al zijn), zijn 9 vd tien keer veel te zwaar voor de achterliggende draad, en 9 vd tien stoppen zijn al eens geknapt en dus vervangen door koperdraden in de stop, nee niet 1 of 2 maar een compleet gewikkelde draad. Laat ik het zo zeggen heb nog niet anders gezien. In de winkel om 16A/230V stoppen gevraagd maar ijskoud geven ze je advies dat een 25A/500V net zo goed werkt (ja nog beter zelfs denk ik, gaat minder vaak kapot...). En als je de stoppen thuis uitpakt loopt het zand er al uit.
Dus liever zelf prutsen dan die zooi vertrouwen. En enkele schrijvers kunnen heel goed en duidelijk uitleggen hoe het werkt zonder specialistische termen te gebruiken die een leek niet kent.
Dus webmaster in ieder geval bedankt voor de info op deze site namens een leek!
PS als nog wel iemand een eenvoudig antwoord heeft houd ik mee aanbevolen.
Topic: Krachtstroom vraagje (18-1-2006 11:21:00)
Hallo, ik zou graag het stroomverbuik van een krachtstroommotor 380V meten. Ik heb alleen een 230V meter (standaard meterkast meter). Kan ik deze meter tussen 1 fase en de 0 zetten (230V), het gemeten verbruik keer 3 doen (3 fases)?
Wie heeft een tip om het voor elkaar te krijgen en kan bovenstaande?
Bedankt en groeten Michel