Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Wenamba

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 4 bijdrage(n) van Wenamba (Pagina: 1 van 1)

Topic: life-size speaker als kunstproject -> een paar vraagjes (10-4-2006 09:48:00)
Als het erom gaat dat mensen het gevoel hebben in een speaker te zitten, lijkt me het gebruik van een bas-reflex op een hoorn goed zat hoor. De hoorn zit er eigenlijk alleen maar (correct me if I'm wrong) als interne luisterkamer, waar druk opgebouwd moet worden. Het is dus zoiets als een bas-reflex kast in een meterkast stoppen en jezelf erbij frommelen. Het klinkt dan wel niet mooi (erbuiten), maar je wordt wel overweldigd door het geluid (daarbinnen), wat de bedoeling lijkt te zijn van het project. Veel mensen denken namelijk dat wanneer je in een speaker zou kunnen kruipen, dat je dan overweldigd wordt door geluid. Is ook wel een beetje zo ... wel eens een db meter in een horn-loaded speaker gestopt? Zelfs op laag volume, gaat de meter al flippen :P, maar het klinkt natuurlijk niet mooi ofzo (but who cares).

Het gaat toch alleen om het bas-gevoel, dus ik verwacht ook niet dat er daadwerkelijk bestaande nummers voor het project gebruikt gaan worden. Hij zal wel bastonen gaan ontwerpen, die gewoon veel indruk maken op de bezoeker, en deze in een patch laten spelen (MaxMsp?) tot iets harmonieus.
Topic: Het Punisher baskast topic (20-3-2006 18:21:00)
Ik ben het met MAX eens. Ik heb zelf ook die wharfedale speakers en weet uit ervaring dat deze een punisher niet gaan bijhouden. Zelf heb ik er 2 15" basreflex kasten onder gemaakt, (Eminence Delta15LF) wat een mooie combinatie is.
Topic: Welke kasten best geschikt? (18-1-2006 10:58:00)
Helaas geen bouw foto's voor je. Ik was ook zo bezig met het maken van de kast, dat ik helemaal vergeten was foto's te maken totdat het af was. Het zelf bouwen ervan kan inderdaad erg leuk zijn. Ik heb MDF gebruikt en ik heb verder geen nadelen ondervonden behalve het gewicht.
Topic: Welke kasten best geschikt? (17-1-2006 21:27:00)
Mocht je toch een beetje lui zijn .. ik heb onlangs nog een kast gemaakt volgens dat ontwerp om een speaker te testen. De speaker werkte voor geen meter erin (no-brand no-specs speaker) en de kast staat sindsdien dan ook niets te doen in een schuur. Je kan hem zo van me overnemen voor de houtprijs (20,00). Ik kan je evt foto's sturen.