Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Tuneboy

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 42 bijdrage(n) van Tuneboy (Pagina: 1 van 3)

Topic: Merk keuze van LED PAR spots (2-3-2009 22:49:00)
Als jullie de Par 64 van JB van 120 euro met +-200 leds vergelijken met bijvoorbeeld Eurolite, vergelijk ze dan niet met de standaard par 56 met 150 leds van 60 euro, maar met de par 64 met 183 leds van 110 euro, dat maakt de vergelijking misschien wat eerlijker lijkt me...
Topic: Syrincs M3-220 Multimedia Monitor Systeem (25-2-2009 13:53:00)
Het 'edit' knopje is effe zoek...

Wat de relevantie van mijn vraag op dit forum is, is dat ik zo een home-cinema set EN mixing/producing set in 1 klap zou hebben.

Waar ik nu als belangrijke bijvraag ook wel aan denk is: Hoe breed is de sweet-spot van die dingen? Moet je exact op de luisterpositie zitten of is de hele woonkamer/dj-boot/studio gevuld met goed geluid?
Voor producen ga je immers uiteraard midden in de sweet-spot zitten maar als je ze dan ook als woonkamerspeakers wil gebruiken is dit niet evident (vooral niet als je met emerdere mensen een stukje muziek wil beoordelen of gewoon een film wil zien).
Topic: Wat is er met Carnaval stukgegaan en wat is de oorzaak? (algemeen) (25-2-2009 13:46:00)

JeroenVDV schreef:

kevinos91 schreef:

Helaas wel de gehele carnaval knetterende toppen gehad (aarde), maar ik heb gelukkig niet áchter de wagen hoeven te lopen laugh :D
Lekkere reclame, en goede instelling.. shut up :X

Problemen zijn er toch om op te lossen en als je een geluidsset levert wil je over 't algemeen toch dat hij GOED klinkt?!
Als het om geluidskwaliteit draaide met carnaval dan zou niet iedereen een te lichte geluidsset tot in de clipping draaien en zouden er ook niet zo veel sets sneuvelen op deze dagen...
Snap nota bene nooit waarom altijd alles tot op het maximum moet worden gedraaid en er dan steeds limiters en compressors enzo moeten toegepast worden... Wat dacht je van een zwaardere set op half vermogen gebruiken, klinks mijns inziens veeeeel beter, maar voor mij primeert kwaliteit dus wel, daarom blijf ik lekker weg op carnaval ;-p
Topic: Syrincs M3-220 Multimedia Monitor Systeem (24-2-2009 03:37:00)
In welke mate sluit dit setje aan bij bekende Hi-end audio merken voor de woonkamer? Stel ik zou een setje Bowers&Wilkins 685 bookshelfs op een redelijke stereoversterker aansluiten (ben ik wel net iets meer geld kwijt). Is er dan een wereld van verschil op gebied van hardheid/kwaliteit?
Kan het me ergens moeilijk voorstellen die klank en kan ze ook nergens beluisteren...
Topic: Ledpar of Par met lampje ? (26-2-2008 23:53:00)

djspiky schreef:

Ik maak hieruit op dat er dan wel een (groot?) verschil is? Ik wil mijn LED-parren (als ik die zou gaan kopen) gaan gebruiken voor een disco showtje tot 50 personen. Zouden 4 (budget) led-parren dan volstaan of is het aan te raden om dan toch nog normale parren te kopen?
4 van die JB-systems zullen dan wel genoeg licht geven om niet in het donker te staan MAAR 4 parren is gewoon te weinig, of het er nu van 10W met ledjes of van 1000W met halogeen ofzo zijn... Met 4 parren kan je gewoon geen mooie chasen maken enzo en niet genoeg variatie brengen. In jouw geval lijken me dus 8 stuks van de BUDGET led-parren het beste, daarmee bedoel ik dus de typische Led-par 56 short zoals je die van Showtec en Eurolite enzo kan kopen voor een 60-tal euro's per stuk. Je bent dan misschien wel 500 euro's kwijt maar dan heb je ook wel wat!
Topic: Ledpar of Par met lampje ? (25-2-2008 03:34:00)
Mijn ervaring is dat die 'budget' led-parren zoals die van eurolite zeker te gebruiken zijn vanaf 8 stuks/100 man ongeveer. Zie dan ook geen enkele reden meer om ooit nog van die ouderwetse parren te kopen. Heb er laatst op een klein feestje 8 gebruikt in samenwerking met 2 250W-scanners en er was zeker en vast genoeg licht! Led parren hebben ook zooo veel voordelen: Je kan ELKE par ELKE kleur laten aannemen op elk moment, je kan ze zo snel aan en uit laten gaan als je zelf wilt, je hoeft je geen zorgen meer te maken over de stroomvoorziening in de zaal waar je moet verlichten (aan 16A zit je snel met ouderwetse parren), je hoeft nooit nog een lampje te vervangen...en ga zo maar door. Voor de mensen die de supergoedkopen Eurolite's en consoorten niet vertrouwen: over de nieuwe JB-systems PAR64 hoor ik niets dan lof, zeer goede output enzo, en verkrijgbaar voor om en bij de €130 (al kan je voor die prijs volgens mij beter 2 Eurolite's kopen...
Topic: Welke speakers rustig cafe (5-1-2008 14:12:00)
Heel hard bedankt voor de vele reacties al!

Heb alles hier eens duchtig besproken en berekend, en onze conclusie is de volgende:
Het worden hoogstwarschijnlijk de Behringer Truth 2030P met Behringer A500 versterkers.
Ik heb me te hard blind gestaard op zo licht en klein mogelijke speakertjes met een zo goed mogelijk geluid, echter dan gaat het al snel veel kosten.
Vermits de verbouwingen nog volop aan de gang zijn is het nog mogelijk ALLE soorten van ophangbeugels te voorzien, dus ook voor zwaardere speakers. De klank van de Behringers is me bekend, en ben dan ook al 2,5jaar zeer tevreden over de mijne.
Ik zou zelf voor de passieve versie gaan aangezien deze toch wat lichter zijn, en geen stroomvoorziening nodig hebben per speaker. Bovendien is vermogenkabel niet gevoelig aan storing, terwijl de signaalkabel dit eerder wel is.
Ik zeg niet dat deze set BETER zal klinken dan Bose of Turbosound. Maar voor z'n prijs kan je het niet laten, en aangezien ik de klank ken WEET ik wat ik koop!
Ik begrijp dat niet iedereen het eens zal zijn met m'n keuze, goed onderbouwde kritiek is dan ook toegelaten.
Topic: Welke speakers rustig cafe (5-1-2008 09:43:00)
Die Bose dat begint er al op te lijken... Niet dat ik een hevige Bose-fan ben, maar ik moet wel toegeven dat ze soms erg goed zijn in kleine speakertjes.

Je vind inderdaad hier en daar wat tweedehands spul, maar het zal sprokkelen worden om 8 speakers en een controller vast te krijgen. Vroeg me nu wel nog af, waarvoor dient die controller? Kan je niet gewoon een ordinaire versterker er aan hangen? Of hoe werkt dat precies.

Op internet vind je wel niet zo heel veel over deze reeks, dus ga er vanuit dat ze al behoorlijk oud zijn, welke Bose-reeks is daar dan nu ongeveer de plaatsvervanger van, of beter gezegd, wat biedt Bose op dit moment NIEUW dat voor mij interessant kan zijn? (vind hun site maar bagger dus dat heeft ook niet veel geholpen sad :(
Topic: Welke speakers rustig cafe (4-1-2008 19:15:00)
Wat is het voordeel van deze Turbosounds (waar op internet maar bitter weinig van te vinden is), ten opzichte van de JBL control pro 5 en 1? Zelfde prijsklasse dus er moet een reden zijn om de Turboounds te nemen he...

En eigenlijk heeft er ook nog niemand deftig onderbouwd wat er mis is met de klank van de Behringer 1C... ze kosten tenslotte 1/5de van vergelijkbare speakers.
Topic: Welke speakers rustig cafe (3-1-2008 17:44:00)
Zijn huiskamerspeakers en zijn ong 350 per paar, en dan moet er nog een versterker bij... lijkt me wat overkill in een horecazaak. Ik wil dat het beter klinkt dan het gemiddelde restaurant met plafondspeakers dat wil niet zeggen dat ik er ook meteen een THX-cinema-certificaat bij krijg happy :)

Misschien dat ik de Behringers eens ergens moet gaan beluisteren en dan oordelen of ze voldoen, want voor de ene is de klank behoorlijk goed, en voor de andere zijn ze te goedkoop. Ofwel bestel ik er gewoon een setje van...

Niemand een suggestie voor iets dat kwa prijs en klank tussen die B&W en die behringers inzit?
Topic: Welke speakers rustig cafe (3-1-2008 15:41:00)
Gelijk heb je helemaal hoor, maar ik zie niet in waarom die Behringer A500 niet voldoende zou zijn om een behoorlijk geluid te leveren 8u per dag... Vergeet niet dat er daar bijna NOOIT luid zal gespeeld worden, goede verdeling van het geluid is wel belangrijk, maar denk dat een setup met 8 boxen daar wel zal voor zorgen...

Wat raad jij dan aan als de 'perfecte set' voor onze benodigdheden. Of stel eens meerdere sets samen per prijsklasse en waarom we die dan zouden moeten nemen, misschien geef ik je dan wel helemaal gelijk en krikken we het budget gewoon wat op...

In elk geval blijf ik het belagrijk vinden dat de versterker GEEN geluid maakt want ik ben echt allergisch aan ventilator-geluiden happy :)
Topic: Welke speakers rustig cafe (3-1-2008 09:01:00)
denk dat je AB bedoelt ipv AD wink ;)
Ga het hier thuis eens bespreken maar vermoed dat ze liever voor een nieuwe gaan, niet dat ik je versterker niet vertrouw, maar een nieuwe Behringer A500 ofzo kost ook al zo goed als niks he...
Topic: Welke speakers rustig cafe (3-1-2008 00:13:00)
Ah owkay dan, bedankt.

Meer suggesties zijn nog steeds welkom. 8 speakertjes is inderdaad makkelijker om op een 2-kanaalsversterker te hangen. Welke versterker is aan te raden dan. Vermogen tussen 200 en 400W RMS op 4 ohm en GEEN koeling. En liefst toch ook een behoorlijke kwaliteit...
Topic: Welke speakers rustig cafe (2-1-2008 21:05:00)
Mijn moeder gaat in de loop van volgend jaar een nieuwe horecazaak openen te Westerlo, Belgie.
Het word een 'boekencafe', dus een cafe waar je koffie, thee, wijn, smoothies en cocktails met een gebakje kunt nuttigen terwijl je een boek leest, of een rustig babbeltje doet. De boeken kunnen eventueel dan ook gekocht worden.
Het gebouw is ongeveer 10mX20m groot (waren vroeger 3 apparte ruimtes).
De bedoeling is nu dat er ook wat muziek zal gespeeld worden, uiteraard aangepast aan de sfeer.
Hiervoor moet er dus een muziekinstallatie komen en dat laat ze aan mij over...
Ik had gedacht aan een 6-tal speakers die omhoog hangen in de hoeken. Ik vind kwaliteit zeer belangrijk en vind dus ook dat het geluid helder en duidelijk moet klinken. Zeker geen doffe klanken zoals een radiowekker dus wink ;)
De eerste die ik gevonden heb zijn de
JB-Systems K-30/BL
en de
Behringer Monitor 1C

Beide kosten niet al te veel en zijn niet te groot maar weet niets over de klank.
Had ook al gedacht aan een 5.1-home-audio-set maar vrees dat die apparte subwoofer er voor gaat zorgen dat er op sommige plaatsen veel te veel bas is, op sommige te weinig, en op sommige plaatsen een goed geluid.

Alles ervaringen en tips zijn welkom

EDIT: de JBL control 1 pro zijn ook mogelij, zijn wel al tikkeltje duurder. Het budget voor de hele set (6 speakers met versterker) is ongeveer 600 euro...

Edit2: Zijn aktieve systemen zoals de ALESIS M1 ACTIVE 320 USB, en de M-AUDIO AV20 STUDIOPHILE misschien ook wat? of gaan deze niet goed klinken als je er wat verder vanaf zit?
Topic: Tiësto geen trance meer? (25-5-2007 19:37:00)
Ik was dus ook bij Tiesto in Belgie en kan zeggen: het was echt super, niets op aan te merken (al had wat decoratie zoals bij sensation-white geen kwaad gekunnen).

Heb wel ergens gehoord dat hij zelf vond dat het Belgische publiek dit jaar erg 'tam' was en dat hij een beetje teleurgesteld was in de feedback van de mensen.

Volgens mij ligt dat aan het feit dat veel mensen Tiesto alleen kennen van zijn eigen nummers en dan denken dat dat is wat ze de hele avond gaan krijgen, en als het dan iets meer richting techno of progressive gaat vinden ze het plots te eentonig en afgezaagd worden. Wel euh, sorry mensen, maar zo is Tiesto al jaaaren bezig, informeer je voor je zomaar naar een feestje gaat omdat de DJ erg bekend is...

en iets meer on-topic: veel trance gehoord ;-p
Topic: Tiësto geen trance meer? (17-5-2007 23:27:00)

Sylvia schreef:

Dat zal niet zozeer gaan over het feit dat jullie van mening verschillen, als wel dat jij het als fan niet acceptabel vindt wanneer een artiest van stijl verandert.
...
Nagel op de kop...
Topic: Tiësto geen trance meer? (12-5-2007 12:15:00)
Ocharme tiesto! happy :)

Ik vind het echt erg dat andere mensen zich het recht toeeigenen om zomaar te gaan zeggen wat een artiest moet/mag doen.
Velen van jullie doen precies alsof Tiesto een "bezit" is van het volk, dat gaat toch echt wel te ver.
Toen Tiesto zei dat hij echt van zijn muziek hield denk ik niet dat hij daarmee bedoelde dat hij vanaf dan NOOIT nog van smaak zou veranderen.
Mijn smaak is zowel op muziekgebied als op gebied van kleding/auto's/huizen etc. ook veranderd met het ouder worden, ik zou dus niet weten waarom dit bij Tiesto niet zo mag zijn. En als je de nieuwe Tiesto-cd niet goed vindt... koop hem dan toch gewoon niet voor je er meer van gehoord/gelezen hebt...

Voor zulk een professioneel forum te zijn vind ik toch dat hier heel wat bekrompen mensnen zitten...
Topic: Goedkope Geluidskaarten op een rijtje (29-4-2007 19:34:00)
Ik gebruik de "Creative Sound Blaster Audigy 2 ZS Notebook" met DjDecks, gisteren nog in een danscafee mee gedraaid (met de Behringer BCD2000 dj console). Werkt allemaal perfect, maar je moet er wel een PCMCIA aansluiting voor hebben en je moet de koptelefoon in de koptelefoonuitgang van je kaart steken (dat is ook de optical out). op de line-outs met het speciale kabeltje gaat die clippen...

Geluidskwaliteit is perfect, gaat lid genoeg voor je koptelefoon, is niet duur (€100 ofzo), en is zeer compact. Enige nadeel is dat het kabeltje dat je nodig hebt om gebruik te maken van de 8 line-out kanalen tamelijk fragiel lijkt (ik zeg wel LIJKT wnt is bij mij na een jaar nog intact)
Topic: Maya 44 usb, een goed idee, of een ware illusie? (22-4-2007 17:21:00)
Ik heb ook een tijd de maya gehad in combinatie met DjDecks, en ben blij dat ik hem verkocht heb! Gebruik nu de "Creative Sound Blaster Audigy 2 ZS Notebook" en moet zeggen: veeeeeel makkelijker en betrouwbaarder in gebruik. Bij de maya moest ik af en toe de drivers opnieuw installeren omdat mijn laptop de geluidskaart niet meer herkende. Voor rechtstreeks je koptelefoon op aan te sluiten zou het vermogen van de Maya ook relatief laag zijn ten opzichte van veel andere geluidskaarten, heb dit nog niet kunnen testen met mijn Audigy. Die Maya's worden als ik me niet vergis al een tijdje niet meer gemaakt. Maar als jij er tevreden over bent, goed voor jou dan!
Topic: decibel gelijke zetten (11-2-2007 12:15:00)

tubus schreef:

je kunt ook een limmiter er tussen zetten
:-S Niet aan te raden hoor, zo zorg je er wel voor dat de luidste stukken uit je muziek niet boven een bepaald peil uitkomen, maar je maakt er niet je hele nummer mee stiller. De stille stukken uit je nummers zullen dus nog steeds veel te luid/zacht zijn ten opzichte van mekaar, een limiter mag je vind ik enkel gebruiken om je speakers en amps te beschermen, of toch voor de mensen die om geluidskwaliteit geven...

Wat de topicstarter zei klinkt ook wel wat raar "alle nummers op 90db zetten" Iedereen weet wat hier bedoeld wordt maar beetje rondzoeken op het forum en op technische site's (waarschijnlijk zelfs wikipedia) zal duidelijk maken dat je hier maar wat gooit met termen en ze foutief gebruikt...