Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Ruben_

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 10 bijdrage(n) van Ruben_ (Pagina: 1 van 1)

Topic: DAP-Mission (13-4-2006 00:52:00)
Ik was me eens ff in de search gedoken, en daar kwam ik dit tegen:

----
Ik heb afgelopen Zaterdag een oude Mission 900 op de werkbank gehad. De versterker zou thermisch uitvallen zonder geluid. De ruststroom regeling werkte niet bij het oplopen van de temperatuur, maar was zeer eenvoudig te verhelpen. Na herstel heb ik het vermogen eens opgemeten, en kwam op 2x 510 Watt RMS bij 4 Ohm uit. Het 30 Hz filter werkt prima, maar in werkelijkheid ligt het afvalpunt op 45 Hz, voor veel full range boxen is dit zelfs een ideale waarde. Minder vond ik de clip limiter, toch af en toe een vlak topje op de scoop te zien, maar werkt wel: kortom, ga voor de Mission 900, want hij ziet er van binnen heel netjes uit. De gemeten specificaties zijn zelfs beter dan die van de fabrikant.

TCMC
----

Zou dat probleem vergelijkbaar zijn met de mijne?
Topic: DAP-Mission (12-4-2006 18:46:00)
Ik heb de versterker maar eens op de test gezet, met mij ernaast ofcourse.
Hij heeft weer uren lang onbelast aangestaan, zonder enig probleem. Belast idem dito.

Oftewel ik heb er geen problemen meer mee gehad, en hij is totaal niet warm geworden. Hoe ga ik dat nu uitleggen aan de winkel? Hij is 1 keer gloeiend heet geworden, maar erna niet meer. Heeft hier niemand toevallig een idee hoe dat uberhaubt kan komen?

Deze maand nog staat er een feest op de planning, en daar zal deze versterker zijn werk goed moeten doen. Het zou natuurlijk lullig zijn dat midden op de avond hetzelfde probleem optreed, en dat de boel niet meer werkt.
Topic: DAP-Mission (10-4-2006 18:44:00)
Nou .. het enige wat ik heb, is een simpele kassabon, waar totaal NIETS op staat van garantie.
Zelfs geen productspecificatie.
Nu ga ik er vanuit dat dat verder geen problemen mag opleveren. Maar dat zien we donderdag wel, als ik weer langs de winkel ga.

Btw, ik heb de versterker vanmiddag weer eens ingeschakeld, en zo een half uurtje laten staan. Hij bleef weer netjes koel.

Wazig of niet :S
Topic: DAP-Mission (10-4-2006 16:29:00)
Ik weet zelf zeker dat het een demo-model is, aangezien ik toendertijds (2003/2004?) m'n bijbaantje in die zaak had, toen de versterker werd ingekocht. Hij heeft daar alleen jarenlang staan wachten op nieuwe koper, en heeft dus alleen ondertussen wat stekkers ingeplugd gekregen.
Topic: DAP-Mission (10-4-2006 15:48:00)
En zeer snel belden ze terug. OF ik kan hem bij een andere elektronica zaak inleveren, en vanuit daar naar Highlite laten sturen. (met eventuele reparatie kosten .. aangezien de fabrieksgarantie verlopen is).

Nou .. zo ver was ik zelf ook nog wel.

Het mannetje bij Highlite vertelde me ook dat zodra de versterker bij een winkel de deur uit gaat, dat DAN pas de garantie periode in gaat. Dus waarschijnlijk een dik probleem voor Haltronic in Hoensbroek, want hun mogen het voor mij dus gaan uitvissen.

Greets .. een NIET blije Ruben
Topic: DAP-Mission (10-4-2006 15:44:00)
Highlite Technical Department gebeld, aardige gozer. Hij gaat me terugbellen.
Topic: DAP-Mission (10-4-2006 15:22:00)
oh wacht .. handige tips TEGEN klemlullende verkopers :)
Topic: DAP-Mission (10-4-2006 15:21:00)
Ik ben daarnet bij de winkel geweest waar ik het spul heb gekocht. Helaas zonder enig fatsoenlijk resultaat. De verkoper adviseerde me om naar een andere winkel te gaan, waar Highlite wel nog als leverancier dient, en het zo op te lossen.

Nou .. mooi niet.

Ik ga dus ff niet naar een andere winkel om het op te lossen, zodat hun er vanaf zijn. Ik heb hun dus ook gezegd dat ik dat weiger, en dat hun het maar voor me moeten oplossen. Hier had hij blijkbaar een paar dagen denktijd voor nodig, en ik kon dus beter wat later deze week terug komen.

Iemand nog handige tips voor klemlullende verkopers?

De versterker is nog geen half jaar mijn eigendom, en ik heb het RECHT op die winkelgarantie.
Maar waar ik dus eigenlijk geen zin in heb, is dat ze em opsturen, en dat ik het vast minimaal 8weken kwijt ben ofzo :S
Topic: DAP-Mission (10-4-2006 12:12:00)
De versterker staat geheel vrij, en is niet gemount in een rack. De temperatuur mag geen probleem zijn, aangezien hij na een paar uurtjes op 3/4e vermogen slechts lauwe lucht naar buiten blaast, en een redelijk koele bovenkant heeft.

@ Dre .. kheb het woord maar even opgezocht: voortdurend toe- en afnemen van de intensiteit van een verschijnsel.
Zelfs NA het opzoeken begrijp ik nog niet precies wat je bedoeld? :P

Ik ga na 13.00uur sowieso terug naar de winkel waar ik hem gekocht heb, en waar ik tevens gewerkt heb.
Uit eigen waarnemingen weet ik dat die versterker daar een aantal jaar in een rack heeft gezeten, en dat er zo af en toe eens een sub op aangesloten is geweest. Echt geleden heeft hij niet.

Ik weet toevallig dat de betreffende winkel (-------------) helemaal niets meer doet met Highlite, nu vraag ik me dus ook af of ze een oplossing voor m'n versterker.

Sinds dit gisteravond gebeurd is, heb ik het ook niet meer geprobeerd om hem aan te zetten, en durf hem dus ook niet meer aan te laten staan als ik weg ben. Wat dus wel geregeld voorkwam (soms gewoon hele nachten .. is dat een probleem?)
Topic: DAP-Mission (10-4-2006 11:11:00)
Hallo, bij toeval kwam ik dit topic tegen, met de DAP-Mission als subject.

Nu ben ik al een tijdje de eigenaar van een DAP Mission 900 (een maand of 4 ofzo)
De versterker wordt gebruikt voor feestjes, maar voornamelijk voor thuisgebruik icm Behringer vmx-200 en
2x American Audio APX-122.

Nu komt het dus geregeld voor, dat ik niet in de buurt van de apparatuur ben, en dat de versterker nog wel es aan staat.
Normaal is dit ook geen probleem geweest, omdat de versterker dan IDLE is en verder toch zowat geen stroom verbruikt.

Tot aan gisteravond, na een uurtje of 2 bij een vriend van me gezeten te hebben, kwam ik thuis en hoorde ik een heel luid gezoem van de bovenverdieping komen. Ik vond het al een beetje te veel herrie voor een pc, en het bleek dus ook de versterker te zijn die zijn ventilators op volle toeren had draaien. Ik heb hem dus direct uigeschakeld en afgekoppeld. Tijdens het afkoppelen bleek dat de versterker ZO HEET was, dat je hem moeilijk op zijn platte kanten kon vasthouden. Onderkant .. bovenkant .. gewoen gloeiendheet. Je kon er zowat een ei op bakken.

Dit vind ik dus een heel vreemd probleem, aangezien de versterker niet eens in gebruik was. :S. Ik heb em erna meteen opengeschroefd, omdat ik vermoedde dat er een koelingsprobleem was. Zo gek stoffig zag het er niet eens uit, en de fans draaien ook nog altijd goed.

Nu is de vraag dus; weet iemand waar dit aan kan liggen?

De versterker zal vast geen (fabrieks)garantie hebben, aangezien de Mission toch al een flinke tijd niet meer gemaakt wordt, en hij dus ook een flinke tijd in die winkel gelegen heeft.