Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Trikke

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 11 bijdrage(n) van Trikke (Pagina: 1 van 1)

Topic: [van plaat op cd] hoe vinyl te digitaliseren? (4-7-2005 14:03:00)
Mijn PC is ook niet geaard en ik maak perfecte opnames. De stekker uiteraard wel, maar ik verbind de aarding van de draaitafel niet met de PC en no prob whatsoever !
Ik plug de draaitafel in de versterker zoals je normaal doet bij het afspelen van vinyl en de geluidskaart is verbonden met de recorduitgangen van de tape op de versterker. Vergeet line in/out. Kees !
Als je nadien wil afluisteren wel even de stekkers uit rec halen.
Topic: [van plaat op cd] hoe vinyl te digitaliseren? (25-6-2005 00:16:00)
For something completely different : toen ik hier voor het eerst inlogde met mijn mineure noobprobleempjes, werd er een beetje lacherig gedaan over mijn Magixsoftware.
Ondertussen ontdekte ik - niet zonder jullie hulp - hoe ik de hele reutemeteut moest aansluiten en kan ik perfecte opnames maken, ook al is het maar met mijn Magixsoftware. Erger nog : ik kan de vaak povere opnames van obscure bands opwaarderen en veel eigentijdser laten klinken. Dat geeft vaak een kick van jewelste, maar ik begin me af te vragen of het wel wijs is dat te doen en of het niet afdoet aan de originele muziek ipv het als opwaarderen te beschouwen. Geluidstechnisch is het spooky ! Maar op den duur gaat alles dynamiekgewijs hetzelfde klinken. Any thoughts ?
Topic: [van plaat op cd] hoe vinyl te digitaliseren? (26-5-2005 00:10:00)
Da's vet cool ! Ik ben digitaal drukker van slavernij en ik kom krom van de isopropanol thuis. Nog even en ik weet niet meer waar ik het over heb van de OPS. Als het al niet zo ver is ! Nog snel even een handeltje opzetten ! Bespeur ik daar al een klant voor een litertje ?! Hoewel ik betwijfel of het spul geschikt is om vinylplaten mee schoon te maken. Je ziet je huid openbarsten waar je bij staat. Het ontvet, maar krijg ik er stof mee weg ? Het is troep eerste klas. De bussen staan vol van de doodskoppen en smerige ziektes. Daar verdien ik mijn geld dus mee. Als jullie nog goede raad hebben voor het digitaliseren, haast je !
Topic: [van plaat op cd] hoe vinyl te digitaliseren? (25-5-2005 22:22:00)
Nog a small matter : er deed iemand verbloemd lacherig over de Magix software die ik me aanschafte. Ik val er echt van achterover. Het heeft niet veel geld gekost, maar dat hoeft blijkbaar niet om een massa aan crossover mogelijkheden geserveerd te krijgen. Het resultaat is beangstigend. Zelfs als je geen iota verstand hebt van geluidsbeheer, krijg je de kans te horen wat je van je opname weggooit en wat je overhoudt. Je moet echt dommer zijn dan ikzelf om je opname hiermee naar de Filistijnen te helpen. En dat meen ik als numbskull : deze software is completely idiotproof.
Topic: [van plaat op cd] hoe vinyl te digitaliseren? (25-5-2005 22:02:00)
Over de AKAI AM-A2 valt op het net niet zo snel iets te vinden, zo blijkt. AKAI zelf is blijkbaar vergeten dat ze ooit zo'n contraptie in elkaar boksten. Lekker makkelijk. Maar ik durf wedden dat er hier iemand rondsurft die er wel wat over weet te vinden. Versta me niet verkeerd : ik hoef het niet meer, het werkt and I'm ever so happy. Maar ik heb geen zeeën van tijd. Ik wil fooking vinyl digitaliseren !
Bij de weg : het is dus helemaal niet nodig je onboardgeluidcontraptie via de bios uit te schakelen, zoals iemand eerder raadgaf. Gewoon in je configscherm het betreffende apparaat uitschakelen volstaat. En zelfs dat is niet nodig als je weet dat de software die je gebruikt zelf de sterkste deelnemer kiest. Zoveel slimmer dan mezelf hebben ze die dingen wel gemaakt. Which is nice. Doet ie dat niet, dan kan je nog altijd zelf handmatig die keuze forceren.
Nog een extra vraag : efficiënte manieren om mijn vinyl schoon te maken ? En kom niet af met nat spelen, alsjeblief. Ik maakte mijn eerste "echte" poging schoon met een statisch doekje en het lijkt of ik mijn opname net naar de Filistijnen heb geholpen met dat spul. Het lijkt of ik een opname maak van een pak vettige chips dat ik openscheur. De volgende LP maakte ik NIET schoon en die staat er perfect op.
Verder : mijn versterker is twintig jaar oud. Ik wed weer dat ie vol stof zit vanbinnen. En de in/uitgangen van hetzelfde, vrees ik. De versterker openmaken en uitblazen, lijkt jullie dat veilig ? Is er een product om de contacten op te schonen ? Ik ben muzikant en ik weet dat dat er is om de contacten beter te laten geleiden. Kan ik hetzelfde spul gebruiken voor mijn stereo ?
Weten jullie reuzen daarmee raad ? Ik zal jullie vernoemen in mijn tevergeefse gebeden en voorspreken als ik jullie ontmoet bij de pearly gates.
Topic: [van plaat op cd] hoe vinyl te digitaliseren? (25-5-2005 14:16:00)
De handleiding van mijn HiFi ? Da's een leuke ! Da's meer dan twintig jaar geleden. Maar nu je het zegt : ik heb de originele verpakkingen nog ergens liggen. Ik wed dat de handleidingen er ook nog inzitten. En op het net vind ik daar wellicht ook wel iets van terug. Probleem is : ik ben wat techniek betreft een complete numbskull. God zij dank voor forums als deze en wizards met geduld zoals jullie.
Wat ik nog steeds niet begrijp : waarom kan ik de aux(versterker)-speakers(geluidskaart) niet tegelijk laten zitten met de tape-rec naar line-in (kaart) om de opname af te luisteren ? Dat geeft chaos van jewelste.
Topic: [van plaat op cd] hoe vinyl te digitaliseren? (25-5-2005 12:39:00)
Ik heb het anders opgelost. Draaitafel naar phono. Tape-rec van de versterker naar line-in van de kaart. Signaal optimaal. Afluisteren van de opname geeft totaal geen geruis meer. Thank you, God ! Ik moet wel elke keer de tape-rec uittrekken als ik de opname via de PC over de stereo wil afspelen, want dat geeft chaos. Het stemt tot nadenken waarom manuals, tutorials en helpdesks blijven doorneuten over auxiliaries. Thnx anyways, misters recordermen ! You were great.
Topic: [van plaat op cd] hoe vinyl te digitaliseren? (25-5-2005 00:48:00)
Ik probeer het morgen meteen uit. Ook enig idee waarom het signaal niet sterk genoeg is via de line-in ? Ik plug de draaitafel meteen in de mic van de geluidskaart. En ik laat de geluidskaart naar de stereotuner gaan, zodat ik zowel het geluid van mijn PC als dat van de opnames door de speakers van de stereo hoor. Kan dat het probleem maken ?
Topic: [van plaat op cd] hoe vinyl te digitaliseren? (24-5-2005 14:26:00)
En die Magix, weer tja. Goedkoop speelgoed, maar het is niet de software die voor de ruis zorgt, vermoed ik. Als ik duurder spul moet aankopen om mijn vinyl op te nemen, kan ik net zo goed de CD's in de winkel gaan halen. Het is blijkbaar iets ingewikkelder dan ze je willen doen geloven : inpluggen op je PC en opnemen maar ! Niet dus.
Topic: [van plaat op cd] hoe vinyl te digitaliseren? (24-5-2005 14:13:00)
Paniek !!!!!! Moet ik mijn bios gaan ? Fooking hell. da's zoiets als in de duivel zijn reet verzeild geraken.
En ruis, tja, zoiets als een TV die nog aanstaat met alleen maar sneeuw op het scherm, weet je wel : pfffffffffffffffffffffffffff eroverheen. Het is geen brom. Dan zou ik het een brom genoemd hebben. ;-)
Topic: [van plaat op cd] hoe vinyl te digitaliseren? (24-5-2005 13:37:00)
Gegroet, stervelingen !
I'm in a small degree of trouble en ik kan een beetje advies gebruiken.
Ik schaf me Magix Cleaning Lab 2005 deluxe aan met het oog op -Hoe raden jullie het ?- het digitaliseren van mijn ouwe vinyl. Ik sluit mijn draaitafel aan op de phono van mijn versterker en ga van de aux naar de line-in van mijn PC met de bijgeleverde kabel. Ik selecteer het juiste volumekanaal van de PC. Ik neem op en luister af. Zo goed als niks te horen. Doorheen de ruis lijk ik de muziek van een paar huizen verder te horen komen. Ik heb op mijn PC stereo-ingangen. Ik probeer die. Zelfde resultaat. Ik probeer de mic, zoals aangeraden in de summiere handleinding van de Magixsoftware. Geen beterschap. Hoewel ik een bom van een PC heb, ontdek ik dat ik slechts onboard geluid heb : Cmediawavedevice. Ik veronderstel dat onboard geen 16bit haalt en schaf me een externe Creative 24bit live ! Soundblaster geluidskaart aan.
Ik ga van de draaitafel naar de phono en van de aux naar de line-in van de kaart. Zelfde resultaat : nauwelijks muziek en veel ruis. Ik plug de draaitafel rechtstreeks in de line-in van de geluidskaart. Opnameniveau te laag, zegt Magix. Terwijl ik de juiste kanalen selecteerde. Ik onderneem een wanhopige poging en ga rechtsreeks naar de mic van de kaart. Als ik via de mic ga, lukt het me wel. Maar bij de afluistering, blijk ik toch nog belachelijk veel ruis te hebben. Ik blijf met een boel vragen zitten.
Ten eerste uiteraard : is al die ruis normaal ?
Waarom blijft het opnameniveau via de line-in te laag ?
Moet ik het Cmediawavedevice uitschakelen ? Ook al kiest de software automatisch voor de Live Blaster ?
Alvast bedankt !