Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Bombardon73

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 3 bijdrage(n) van Bombardon73 (Pagina: 1 van 1)

Topic: superspeakers.nl (20-5-2005 18:43:00)
die had ik gezien ja, lijkt meer op een systeem dat op het randje balanceert van een bassreflex en een bandpass systeem.
Als hun dan ook nog eens een van beide woofers omdraaien dan heb je ook minder 2e harmonische vervorming.
Topic: superspeakers.nl (20-5-2005 12:19:00)

Dré schreef:

Koppeling aan 1 of meer wanden waardoor het afstralend vlak kleiner wordt. Vrije plaatsing (zeg in het vrije veld, 10 meter hoog) is de afstraling een bol. Op de grond een halve bol (6dB winst), op de grond tegen een muur een kwart bol (12dB winst), in een hoek een achtste bol (18dB winst)
Het hier boven staande is voor mij bekend maar als dat het principe is dat ze IN de subkast gebruiken dan kan dat natuurlijk niet funtioneren(of ik begrijp het verkeerd). Alleen als de kast SUPER groot zou zijn kun je zorgen dat de lage frequenties niet meer als een bol vorm worden afgestraald zodat de kast zelf (dus zonder muur reflekties) een hoger rendement zou krijgen(ivm. bundeling).
Of het moet een soort bandpass functie zijn zodat er vijvoorbeeld maar een oktaaf (akoestisch)door wordt gelaten. Hierdoor kun je ettelijke db's (in een smalle frequentieband) aan extra rendement krijgen.
(citaat van Dré)
Voor een resolutie van 1Hz zou het wel een ERG grote loods moeten zijn ;-)
1Hz is wel erg laag hehhehe, dat valt niet te meten en is ook nergens voor nodig. Als je vanaf 40hz nauwkeurige meetwaarden hebt dan kun je al blij zijn. In een loods van 10 meter hoog kom je al een heel eind met meten, niet dat ik die heb hoor.
Een goed simulatie programma komt al heel aardig in de buurt van de praktijk, daar maak k zelf dus ook gebruik van (dit werkt dan alleen bij de gangbare kastprincipes).
Topic: superspeakers.nl (20-5-2005 01:36:00)
Ik ben trouwens ook erg benieuwd naar dat "speciale" principe voor die basskast met de Lab-12 speaker.
Ik ben zeker al zo'n 17 a 18 jaar bezig met luidsprekerbouw en ben dus benieuwd naar die "uitvinding". Extra druk, door de plaatsing in de kast? leg me dat eens uit dan.

Trouwens, als je je luidsprekers goed wil meten waarom gebruik ja dan geen gekalibreerde meetmicrofoon en een goed MLS meet programma voor op de PC. Dan meet je het echte signaal en niet de reflekties, zo kun je dus ook het echte rendement vastleggen. Gebruik ik zelf ook, werkt perfekt. Maar als je het rendement ook bij lage frequenties wilt meten zul je dat alsnog buiten moeten doen of in een grote loods i.v.m. met de golflengte.