Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Rico

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 13 bijdrage(n) van Rico (Pagina: 1 van 1)

Topic: [van plaat op cd] hoe vinyl te digitaliseren? (15-5-2005 22:46:00)

Reind schreef:

Rico schreef:

Er van uitgaand dat jij hem adviseert neem ik aan dat die er wel op zit. Dus ik heb geen voorversterker nodig?
Voor versterker heb je dus wel nodig, of een phono ingang op je pc (heb ik op een externe geluidskaart zitten).
Ok, hoe kun je dat tjekken of er een phono ingang op je geluidskaart zit? Ik heb wel een interne geluidskaart, maar geen geïntegreerde.
Topic: [van plaat op cd] hoe vinyl te digitaliseren? (15-5-2005 14:31:00)

Viero schreef:

Ik neem op met LP2CD (Voorversterker bij new-line bij de software indien je geen versterker hebt).
Is een goed progje hoor, je kan mooi alles knippen in de verschillende liedjes, verschillende filters (tik, ruis, brom)...
ik ben er zeer tevreden van, zal eventueel es print screen posten
En wat voor draaitafel maak je hierbij gebruik van? En krijg je de track dan ook net zo mooi digitaal als dat hij op vinyl klinkt?
Topic: [van plaat op cd] hoe vinyl te digitaliseren? (15-5-2005 01:56:00)

Reind schreef:

Ligt er aan of de draaitafel een line out heeft. De Acura heeft die in ieder geval niet.

Maar als je serieus wil gaan digitaliseren dan koop je een Thorens TD160 voor een scheet en 2 knikkers, pleurt er een mooi element op en je hebt een digitaliseermachiene (mooi woord wink ;) ) waar geen enkele andere dj draaitafel tegen op kan.

Een goede TD160 koop je al voor minder dan 100€ op marktplaats.
Hallo Reind,

Ik heb even op de site van thorens (www.thorens.com) gekeken en er is nogal wat keuze uit verschillende types. Maar jij zegt dus dat een TD160 qua geluidsvoortbrenging al voldoende is om vinyl te digitaliseren naar mp3 of wav?? En ik kan op de site van thorens bij de technische specificaties nergens vinden of er een line out op zit? Er van uitgaand dat jij hem adviseert neem ik aan dat die er wel op zit. Dus ik heb geen voorversterker nodig?
Topic: Geluidsonderbrekingen (8-5-2005 00:35:00)
He mensen bedankt voor de tips. Het is me gelukt uiteindelijk. Heb mijn geluidskaart even uit mijn pc gehaald en er weer opnieuw ingezet en de software opnieuw geïnstalleerd. Kabeltjes nu netjes uit elkaar neergelegd...no problems so far!

Kan een slotje op wink ;)
Topic: Geluidsonderbrekingen (7-5-2005 20:38:00)
Ik heb de kabels wat meer uit elkaar gelegd, maar het helpt niks. En meer dan dat kan ik ze echt niet uit elkaar brengen...of ik moet elk kabeltje apart aan de muur en mijn bureau gaan bevestigen ofzo.
Topic: Geluidsonderbrekingen (7-5-2005 20:08:00)
Maar volgens mij zou je weleens gelijk kunnen hebben wat die 230 kabels en geluidskabels betreft. want die liggen behoorlijk dicht bij elkaar...en als ik een kabel eruit haal voel je ook een beetje de electrische geleiding.
Topic: Geluidsonderbrekingen (7-5-2005 20:06:00)
Ik heb gewoon mijn stereo met boxen als geluidsuitgang. Voorheen had ik er nog geen pc op mn kamer en de mixer direct op mijn stereo aangesloten. Toen had ik nooit ergens last van. Sinds ik een pc heb wel...
Topic: Geluidsonderbrekingen (7-5-2005 19:58:00)
Ah ok! Die kabels liggen dus namelijk wel een beetje wirwar door elkaar hier...ik ga ff alles netjes van elkaar scheiden.
Topic: Geluidsonderbrekingen (7-5-2005 19:57:00)
Of de geluidskaart gaar is weet ik niet...ik heb mijn computer bij Dell samengesteld en daar kon ik deze geluidskaart bij kiezen. Het is in ieder geval geen geïntegreerde.
Topic: Geluidsonderbrekingen (7-5-2005 19:54:00)
Mijn mengpaneel is aangesloten met een kabel naar mijn pc-geluidskaart...En mijn stereo ook afzonderlijk met een kabel naar mijn pc-geluidskaart. Allebei in een aparte ingang. En wat bedoel je met 230 en signaal gescheiden houden?
Topic: Geluidsonderbrekingen (7-5-2005 19:46:00)
De geluidsonderbrekingen komen voor bij zowel gedownloade bestanden als gewone wma files die van een cd af op mn pc zijn gezet. Ik heb ook pas last van die geluidsonderbrekingen sinds een week ongeveer. En het kan denk ik ook niet liggen aan de muziekbestanden want als ik ze op een gekopieerd cdtje op mijn stereo afspeel heb ik nergens last van.
Topic: Geluidsonderbrekingen (7-5-2005 19:37:00)
Ook als ik helemaal niks op mijn pc draai krijg ik nog steeds af en toe een geluidsonderbreking...zowel bij mijn dj-set als wanneer ik gewoon via Windows Media Player wat afspeel. Hoe ik een picture moet posten weet ik niet...ik heb geen webspace. Hij geeft aan CPU: 3 %, Wisselbestand 232 MB, Geheugengebruik 232MB/1247MB.

Zou het aan de snelheid van de pc kunnen liggen? Hij heeft 512 MB geheugen in ieder geval en is net 3 weken oud.
Topic: Geluidsonderbrekingen (7-5-2005 16:35:00)
Hallo,

Ik zit met een probleem. Ik heb mijn mixer op mijn pc-geluidskaart aangesloten en ook mijn stereo-installatie op mijn geluidskaart aangesloten. Nu is het zo dat als ik muziek luister via mijn pc of als ik aan het draaien ben er geluidsonderbrekingen plaatsvinden. De track loopt wel door, dus je mix loopt niet gelijk de prak in...maar desondanks dermate irritant. Het gaat om enkele seconden dat het geluid wegvalt, ongeveer 1 á 2 seconden. Als ik een cd afzonderlijk afspeel gewoon op mijn stereo is er niks aan de hand. Dus ik heb sterk de indruk dat het of aan de kabel ligt van mijn pc geluidskaart naar mijn stereo of dat mijn geluidskaart niet goed genoeg is. Nu lijkt dit me sterk. Ik heb een Soundblaster Audigy 2 ZS geluidskaart en de kabels zijn nog geen 2 weken oud, DAP-kabels via new-line. Wie o wie kan mij misschien helpen en mij vertellen wat er loos zou kunnen zijn??????

Groeten, Rico