Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van DaDe

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 4 bijdrage(n) van DaDe (Pagina: 1 van 1)

Topic: Het bouwen van een case (11-9-2009 09:46:00)
In schuim zijn dan ook veel verschillen. Net zoals in lijm. Wij gebruiken de casemaker spuitlijm. Maar vooral goed aandrukken is belangrijk.

Dat het schuim bij de binnenracken alleen estetisch is wist ik dus niet. Leek mij dat het perfect mogelijk moet zijn om dit zonder rubbers te doen, maar de onderste laag schuim zal dan wel inzakken natuurlijk.
Langs welke kanten voorzien jullie rubbers? 4 langs elke kant? Of 4 boven en onder en de zijkant slechts met 2? De kist nooit tippen zal hier wel een beetje mee bepalen, maar ik ga er altijd van uit dat iemand ooit alles eens tipt. Het moet namelijk ook in de losse verhuur opbrengen, en niet iedereen is even voorzichtig.
Ga volgende keer rubbers meenemen en het dan eens goed opmeten. Hebben hier een paneelzaag dus op de millimeter juist zagen is geen probleem. Nog iemand tips voor het bouwen van een geveerd binnenrack?

Het grootste genot van een kistenbouwer is btw niet dat het deksel past op de kist, maar dat het deksel past op een kist die je het jaar daarvoor gemaakt hebt, en vice versa.
Topic: Het bouwen van een case (8-9-2009 16:17:00)
Die bedoel ik inderdaad. De links is wel een beetje de mist in gegaan.
Ik kan bijvoorbeeld ook het schuim lijmen aan het binnenrack. De buitencase er rond maken (al dan niet klemmend) en dan via de opening voor de handvaten het schuim aan de buitenkant lijmen. Dus eerst lijmen en dan de handvaten vastpoppen.
Topic: Het bouwen van een case (8-9-2009 09:21:00)
Ik heb een paar vragen ivm geveerde binnenracken.

Meeste die ik hier zie voorbijkomen zijn gedaan met een houten binnenrack volledig ingeschuimd in een flightcase.
Nu heb ik daar enkele vragen over:

-Schuim houd je gelijk aan het binnenrack. Maar waar houden jullie dit in het buitenrack? Gelijk met de rand of tot net achter het sluitprofiel?
-Maken jullie het buitenrack gelijk aan de afmetingen van binnenrack+schuim. Of iets kleiner? Zodat het goed klem zit?
-Lijmen jullie het schuim? En dan vooral, aan het binnen of aan het buitenrack? Of aan beide?
-Hoe maken jullie het geheel? Eerst het binnenrack, daar schuim op plakken en daarna het buitenrack er rond maken? Of eerst beide los en er dan het binnenrack 'inschuiven'. Dit lijkt mij zeer moeilijk te gaan als het buitenrack een beetje kleiner is om het goed te klemmen.

Zelf ben ik aan het denken om eerst een 8 units buitenrack te maken. Dit volledig te omgeven met schuim+lijm. En er vervolgens een buitenrack rond te 'schieten'.
De diepte van het buitenrack zou ik dan gelijk houden zodat samen met het sluitprofiel het buitenrack iets uitsteekt. Op deze manier kan ik ook lijm doen aan beide kanten van het schuim. Dan zit alles goed vast.

Heeft er iemand nog ideen of tips? Een gewone kist gaat ondertussen redelijk vlot. Binnenrack is nieuw ;-) zoekfunctie leverde mij niet direct alle oplossingen.
Een 'echt' penn binnenrack wordt trouwens niet overwogen.
Topic: Confeti schooters & vuurspuiters (5-11-2006 11:22:00)
Voor Belgie: www.specialeffects.be (zitten in Kontich)

Alle vormen en maten van CO2 shooters. En ook pyro.