Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Erha

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 15 bijdrage(n) van Erha (Pagina: 1 van 1)

Topic: Versterker aan zetten met vermogen open (10-4-2005 03:40:00)
@ Chrisje,

Iedereen kan alles slopen zoals gezegt is. Iemand om een identificatie vragen is helemaal niet gek. Wat ook belangrijk is is om de huurder te laten weten dat jou materiaal helemaal goed is. Aansluiten dus en laten tekenen dat hij of zij het werkend meegenomen heeft. Het zijn allemaal kleine dingen die jouw als verhuuder serieus maken.
Ik maak zelf gebruik van Crown versterkers en bij losse verhuur alleen maar de Mircotech serie ampje. Deze versterkers hebben de gainregelaar aan de achterkant en een gainschakelaar achter een klep. De gainregelaar is zo klein die vindt je niet in het donker. Bij mij staan deze altijd open. Er zijn 3 nadelen aan een Crown: 1 ze moeten geregeld schoon gemaakt worden; 2 ze zijn nogal zwaar(kg's) en 3 ze zijn nogal duur. Verder hebben ze geen clip beveiliging het is er wel bij aan te schaffen als een PIP kaart. Dat is een kaart die in de versterker te schuiven is daar zitten dan ook de inputs op. Zo kan je ook een X-over kopen en allerllei combi's. Met zo'n rack kan een klant niets doen ook het verwisselen van stekkers heeft geen zin. De PIP's zijn mbv nagellak te zekeren je kan dan meteen zien of iemand iets geprobeert heeft. Laat je niet misleiden door de "lage vermogens" van deze eindversterkers je zal merken dat ze door hun "snelheid" heel veel doen.
Mocht je hier toe ovber willen gaan dan kan je er weleens een stel gebruiken.

MVG erha
Topic: Geluids set voor ongeveer 2000 man (10-4-2005 02:41:00)
Hoi Ronny B,

Als je je eigen toko wil starten kijk dan even op KVK Daar staat alles dat je moet en wil weten over een eigen bedrijf. Ook de site van de belastingdienst vertelt heel veel en kijk even bij Buma stemra ook erg verstandig.

Verder Zo'n grote set verlopig niet kopen kijkeerst even rond naar dat wat jij handig vindt. Er is heel veel te koop wat ik zou doen is kijken; 1 kan ik het weer verkopen als het niet aanslaat; 2 kan ik eenvoudig bij huren voor grotere feesten; 3 kan ik er mee weg komen in kleinere zalen maw kan je het opsplitsen in stukjes en 4 laat je niet overdonderen door de set die voor zo'n klus huurt er is meer. Gewoon een paar simpele handreikingen die werken. Zelf draai ik 2000 man met een set die (2ehands) een 40000 euro heeft gekost. Het is een Martin-Audio F2 set die origineel 5500 euro per kast heeft gekost. Wij hebben nu een 14 top kasten staan aangevult met 8 zelfbouw subkasten. Ik weet dat er EV Deltamax sets te koop zijn voor het bedrag dat jij eventueel kan besteden echter haal je daar die 2000 man nog niet mee. Het is een goede betrouwbare set inclus eindtrappen en processing. Zo'n set is eenvoudig uit te breiden en met wat moeite ook te verkopen. ook interessant is dat je ook deze set kwijt kan in kleinere zalen en een laatste bijna vergeten puntje van Deltamax zijn nog genoeg sevice spullen te koop. Verder wens ik je veel plezier als het feest door gaat.

MVG erha
Topic: Ervaringen met merk Zeck (3-4-2005 14:38:00)
Hoi allemaal,

Zeck is een sub merk van EV dus dat zit wel goed. Je komt het in Nederland niet zo vaak tegen maar in Duitsland wel. De versterkers die Zeck bouwt zijn gebaseeert op de Dynacord eindtrappen. De speakerkasten van Zeck zijn doorgaands geladen met EV en Enimence. Het is alleen even opletten waar je ze voor toepast het is idd voornamelijk voor bands en PA.

MVG erha
Topic: De Bouw van de X-TRO ( top voor de Punisher ) (3-4-2005 13:39:00)
Hoi Contour,

Wat je daar zegt klopt als je de kamers opzich gaat meten is het rendement erg laag echter alsik het rendement (buiten) meet kom ik op die hoge waarde. Het tunen van de poorten is in een keer gebeurt maw niet kamer voor kamer. Verder krijg je door de luchtdruk aan 2 zijden van de middenkamer een viruele hoorn die eigenlijk als perfect gezien mag worden. Op het moment dat er 3 kasten (plat) gestackt worden zijn er 2 kamers die volledig ingesloten zijn nl de onderste en de middelste. En het werkt een nadeel is dat als jevan links naar rechts gaat lopen dat er verschil is in laagweergave maw er is een afstralingshoek erg ongwoon voor een laagkast, net als dat er aan de achterkant bijna geen geluid is.
We (mijn partner in sound en ik) gebruiken doorgaands 3 kasten per kant op 2000 man publiek bij een buiten evenment. Aan main speakers hangen 3 racken a 4 kW crown 2x MA 2400 en 1x MA1200 per rack.
Om "on topic" te blijven het is mijn bedoeling om de X-TRO eventueel als topkast te gebruiken voor binnen evenmenten waar 1 sub per kant volstaat en om hem volledig actief aan te sturen. De NL4 moet dan NL8 worden dwz een 2400 op sub een 2400 op midlaag en een 1200 op de 8" en de 1". Ik heb met deze combi goede ervaringen er is nog geen speaker stuk gegaan en dat moet zo blijven, dit alles wordt aangestuurd door een DBX DR 260 per kant.
Wat mij het meest bevalt aan de X-TRO gegevns is de onder frequentie van 90 Hz dat sluit mooi aan op de sub. Dit is het nadeel van het Martin F2 systeem dat we nu gebruiken waar de onder freq. wiiselt afhankelijk van de invulling van de F2R. Ik moet wel zeggen dat longthrow ook echt long is met 2 kW per set (2 F2 kasten). Iets anders k heb geprobeert om de gegevens van de RCF L15-554 in winisd te zetten en kwam daar niet helemaal uit ik kreeg een hoop comentaar en de gegevens saven lukte niet. Nu zal ik ergens iets fout doen dat is zeker nu nog waar help! Of zo iets.

MVG erha
Topic: De Bouw van de X-TRO ( top voor de Punisher ) (3-4-2005 00:54:00)
Hoi Janbo,
Ja dit lijkt erop ik heb dus de speakers en de poorten gewisselt, de sub van l'acuostic lijkt nog meer op mijn systeem, type even kwijt. Verder kan ik deze week wel plek maken. Donderdag niet maar voor de rest ben ik vrij om te doen en laten wat ik wil, een hele luxe positie voor een werknemer. Ohja vergeten over mijn kasten getuned met alles erop en eraan dat scheelt aanzienlijk.
Ik ben in staat om twee kasten in een auto te kieperen en op pad te gaan eventueel met een amp rack.

MVG erha
PS net terug van klus
Topic: De Bouw van de X-TRO ( top voor de Punisher ) (2-4-2005 14:32:00)
Hoi Janbo,

De speakers die ik gebruik zijn RCF L15-554 K, die uit een Sinco Systeem komen. Deze waren over nadat Sinco met een verandering in hun sub kwam. Ik heb er nog al een aantal al begint de voorraad wel aan zijn eind te komen.
Over de subs kan ik het wel een keer met je hebben nadat je het ervaren hebt. Das wel zo eerlijk en het forum mag wat mij betreft meegenieten. Wat interessant is is dat de kast zeer eenvoudig is en zeer weinig naar achter verspreidt.
Wat i9k heb begrepen is dat de X-TRO een gelijksooortig rendement heeft als de F2 die ik nu gebruik maar belangrijk lager gaat.
Over Amsterdam kunnen we het nog eens hebben dat is een weekend dat ik het niet zo druk heb.
Overigens stuur ik mijn subs aan met een Crown Amcron MA 3600 En de kasten zijn 4 Ohm, ik trap er z'on 1600 watt in, heel soms hang ik er een MA 5002VZ aan dan wordt het 2 kW per kast, het is allemaal geen probleem.
Iets over de kast al is het een ander topic. Het is in basis een kast die bestaat uit twee apparte kamers (er zitten twee speakers in) die hun basreflex aan de onder/achter kant hebben. Deze poorten zijn naar elkaar toe gericht en komen uit in een derde kamer die de grond opp. heeft van de conus van de gebruikte speaker. Het laatste is erg belangrijk dat maakt of breekt de kast het nadeel is dat je moeilijk naar een andere speaker kan overstappen. Ik heb twee kamers van netto 90 ltr.
Op 28 mei heb ik een gratis toegangelijk buiten evenement waar ik het geluid verzorg ok het is wel in katwijk en met een hele christlijke insteek. Daar gebruik ik ook een RH C2 systeem het sub komt helemaal van mij af, ik ga er 4 gebruiken das zat.

MVG erha
Topic: De Bouw van de X-TRO ( top voor de Punisher ) (2-4-2005 00:08:00)
Hoi Janbo,
Nee ik vind het niet erg om z'on stuk te rijden. Helaas zit ik dat weekend helemaal vol met PA klussen, populaire datum denk ik. Verder over mijn subs kan ik niet al teveel kwijt omdat ene firma Renkus Heinz geintereseert is om dit model kast te gaan maken. Het is een frontloaded systeem met een twist en net in die twist zit de truck. In elk geval zijn ze erg recht, hard, handelbaar en zijn ze vrij compact. Met drie subs per kant heb je een bereik van een 75 mtr met een ongewone lage terugval in db's. De laatste keer dat we het laag hebben gemeten hadden we 103 db bij de speakerset en een 96 db bij de mengtafel na een 50 mtr. Een terugval van 1.4 db/ 10mtr normaal is 9 a 10 per 10mtr. Opzich zijn ze niet speciaal hard in rendement 104 db/w/2mtr. 2mtr omdat we op 1mtr erg weinig waarnamen. Het frequentie bereik is van 40 tot 150 hz, daarboven worden ze een iets neuzelig maar niet hinderlijk.
Je kan je voorstellen dat ik de X-TRO erg interesant vind, zelf heb ik nog niet een echt geweldige top gebouwt. Daarom hebben we nu ook de F2 gekocht. Dit was goed koper dan zelf bouwen en laten we eerlijk zijn geld blijft meetellen. Al zit ik niet zonder we draaien uiteindelijk alleen maar met Crown Macrotech, vanwege de snelheid van de versterker maar goed dat is een ander topic. Mochten de X-TRO's bevallen wil ik er twee gebruiken op een kleine set 2x sub en 2x X-TRO. Een vraag waarom hebben jullie voor een Beyma hoorn gekozen vanwegen het formaat. Persoonlijk vind ik ze niet zo nauwkeurig qua spreiding. Hierom ben ik over gestapt op JBL hoorns met een Beyma driver een mooie frisse combinatie terwijl ik de JBL drivers niet de mooiste vind. Best of both worlds zeg eh so to speak(er).

MVG erha
Topic: Cerwin Vega D32C topkasten. (1-4-2005 18:19:00)
Hoi Martinovibes, Je kan altijd meer vermogen op deze speaker zetten mits je dit netjes doet natuurlijk. Verder is het handig te weten dat als er iets met de speakers zelf is dat je niet naar CV moet gaan voor hulp of recones. Dit heeft CV niet goed voor elkaar. Ik heb wel eens een s-36 sub naar z'n donder geholpen en wacht na 1,5 jaar nog steeds op een recone. Ik heb CV dan ook laten weten dat ze hem niet meer hoeven te bestellen. Inmiddels is de speaker vervangen door een Beyma en dit gaat net zo goed. Dus als er speaker stuk gaat kijk eerst even naar een vervanging van een ander merk. Hier op de site weten ze daar vast wel wat op.

MVG erha
Topic: Betaalbare digitale X-over/processor!!! (1-4-2005 18:10:00)
Das jammer. ik heb een demo bij mogen wonen daar werden wel richtprijzen genoemd maar dit onderwerp werd erg gemeden. Verder is het wel een wonder mooi apparaat.

MVG erha
Topic: De Bouw van de X-TRO ( top voor de Punisher ) (1-4-2005 18:06:00)
Hoi mensen,
Na het verhaal gelezen te hebben rond de X-TRO ben ik heel benieuwd geworden hoe deze kasten het doen op mijn eigen zelfbouw subs. Is er een keer een luistersessie af te spreken? Een stukje rijden is niet erg. Momenteel Heb ik een hele aardige sub maar nog geen top kast die hem bij loopt, wie weet is jullie X-TRO wel een oplossing? Ik ben nu bezig met Martin-audio F2R met 2x F2M, 1xF2H en 1xF2T dit samen met mijn subs gaat vreselijk hard. Het nadeel van deze Martin combi is de X-over van laag naar mid laag deze ligt op 240 Hz.
Met de gegevns die jullie presenteren kon het allemaal wel eens erg interessant worden.
Mocht er tijd en gelegnheid zijn houdt ik mij aanbevolen voor een luistersessie.
Mail maar eens wat door.

MVG erha
Topic: Betaalbare digitale X-over/processor!!! (1-4-2005 16:54:00)
Oh nog een kleine PS
Dre weet jij misschien wat, als jullie die willen leveren, de TC EQstation gaat kosten bij New-Line? Geen loze vraag overigens je kan het ook mailen kijk maar.
Oh ja de 4 kanaals versie de 8 komt wel.

MVG erha
Topic: Betaalbare digitale X-over/processor!!! (1-4-2005 16:22:00)
Het nadeel van een digitale processor is dat je hem eigenlijk vlak onder z'n headroom moet gebruiken pas dan benut je z'on ding optimaal. Dus als ik een Behringer met een cd op -5db afstel gaat alles goed tot dat ik met de live peaken te maken krijg dan kom ik te kort. Overigens heeft TC dit met de nieuwe EQstation ondervangen door hem uit te rusten met een variabele headroom ipv een gain een brilliante vondst die echt werkt. Je stelt alles af en voor de soundcheck trek je de headroom met 6 of 12 db op. Deze jongens hebben begrepen waar het omdraait bij digitale processing, jammer dat hun speakermanagment het af laat weten, ondanks het geld. De EQstation is wel erg duur het begint bij een slordige 3800 euro voor de 4 kanaals versie.

MVG erha
Topic: Betaalbare digitale X-over/processor!!! (31-3-2005 21:53:00)
De Behringer gaat heel snel digitaal over zijn nek maw de DBX heeft een grotere digitale headroom nul db op de display is niet nul db in het apparaat. Dit zelfde probleem heeft de ultracurve digitale EQ van Behringer. Die slaat ook heel snel in de digitale clip als het ware. Daarbij komt dat ik met Crown draai en die in de lage gevoeligheid gebruik worden, dit dient er voor om de versterking per versterker van verschillend vermogen gelijk op te laten gaan. In deze situatie vindt een Behringer het niet prettig en begint met horten en stoten, nu met de DBX DRPA heb ik 30 db over bij 110 db zaal geluid op 25 mtr van de speakers. Dat zegt mij voldoende, verder zijn de instelling zoals Dre heeft gemeld zeer eenvoudig dit zelfde geldt voor de DBX DR 260.

Plezier erha
Topic: Betaalbare digitale X-over/processor!!! (31-3-2005 01:51:00)
Hoi mensen,

Ik ben erg vers op dit forum. Ik heb sinds een jaar of 2 een DRPA en snap wat je bedoelt qua prijs. Echter heb ik nu twee DR 260 besteld voor mijn nieuwe PA set. Ik heb geen moment aan Behringer gedacht omdat ik deze twee apparaten eens naast elkaar gehoord heb. Dat zei mij genoeg. Wat betreft die instellingen voor JBL en Crown, het werkt wel. Soms huur ik een goede JBL set en die wordt er wel beter op. Qua Crown das kort voormij want het zijn de enige versterkers die ik heb. Normaal draai ik met een zelf bouwset en heb die goed kunnen verfijnen met de DBX. De nieuwe set bestaat uit zelf bouw sub en Martinaudio F2 top.
De nieuwe processor is overigens net zo duur als de vorige dat was wel even zuur maar hij klinkt geweldig.

Mvg erha
Topic: welke baskast onder een Electrovoice sx-200 top? (30-3-2005 17:27:00)
Hoi Remigo

Ik ben hart stikke vers op dit forum maar zelf gebruik ik een zelf gebouwde subkast met daarin twee RCF L15/554 K speakers.
Om eerlijk te zijn gaat dit erg hard en redelijk ver.
Ik gebruik 1 sub kast per kant op twee sx 200 toppen. Deze set is goed voor een man of 250 tot 300.

MVG Ruben