Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Superspeakers

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 5 bijdrage(n) van Superspeakers (Pagina: 1 van 1)

Topic: superspeakers.nl (14-3-2005 18:45:00)
Ben ik helemaal met je eens :)

Ik hoop snel die specs te kunnen geven. Jullie horen nog van me.
Topic: superspeakers.nl (14-3-2005 16:43:00)
Inderdaad we zijn op zoek naar die ruis, weet iemand hoe wij daar snel aan kunnen komen?

Verder noemde ik Bose gewoon bij wijze als dwarsstraat. De vorige keer hadden we de beschikking over een enorme speaker van JBL. We kijken wat we doen, het belangrijkste is dat we die consistente meting kunnen verrichten omdat we anders weinig geloofwaardigheid kunnen "opeisen" met de metingen. Over de huidige metingen spreek ik dan ook alleen van "indicatie".
Topic: superspeakers.nl (14-3-2005 15:55:00)
Dag Johan,

Gisteren heb ik in alle enthousiastme inderdaad een typfout gemaakt. De 118 dba is gemeten op 1meter afstand op het volle geluidsspectrum.

De 105 dba is gemeten op het volle geluidspectrum op 15 meter.

Hier meer gegevens van diezelfde meting:
bij 250hz op 15meter met 400 Watt > 90dba
bij 50hz op 15 meter met 400 Watt > 86dba

We zijn eigenlijk op zoek naar een geluidsample welke alle frequenties tegelijk laat horen, een consistente bron dus om mee te meten. De bovengenoemde metingen, plus de metingen die ik hier nog heb zijn gemaakt op basis van een muziek nummer. Kortom: geen duidelijk beeld. Heeft iemand misschien dit? We zijn zelf ook bezig om dit te vinden en hopen zo snel mogelijk te komen met harde cijfers.

Een ieder die een keer de speaker wil horen kan zaterdag of vrijdag langskomen in Amstelhoek. Dit is ongeveer 25km recht onder Amsterdam. Postcode 1427AV (voor de routeplanners onder ons), geef even een belletje als je langs wilt komen, nummer staat op www.superspeakers.nl

Verder over de "ratelbandpraat": zoals ik al noemde, we zijn nog druk bezig goede cijfers te krijgen, we weten zelf dat de speaker bijzonder goed klinkt en dat willen we graag aantonen. Wat betreft mijn opmerking "totaal anders klinkt" is natuurlijk niet helemaal waar aangezien het geluid gewoon klinkt zoals de gitarist het bedoelde. Echter doelde ik met deze opmerking op het kleine formaat van de speakerkast en het geluid wat deze produceert.

Meer meetgegevens (per frequentie en op meerdere afstanden) volgen deze week nog. Wat we ook willen doen is speakers van bijvoorbeeld Bose ernaast zetten en dan een vergelijking maken. Iemand die zijn speakers hier voor wilt lenen nodigen we dan ook hartelijk uit, en anders lenen we deze speakers bij verhuurbedrijven hier in de buurt.
Topic: superspeakers.nl (14-3-2005 10:51:00)
De tops zijn ook nog in ontwikkeling, en het is ontwerptechnisch mogelijk dat we ze verwerken in de MSP bassluidspreker zelf. Dus dan krijg je één kast die full range is. De opzet zoals die op de foto is, is puur gericht op prestatie. Dat we werken aan een betere uitstraling voor de top is waar.

Ik heb in middels prijzen voor de speakers:
MSP 12 (2x Eminence Lab 12" 400Watt RMS ) € 865,-
MSP 15 (2x Eminence Karpa 15" LF ) € 795,-
MSP 18S (2x Eminence Sigma Pro 18" ) € 895,-
MSP 18K (2x Eminence KiloMax 18") € 1030,-
MSP T1 (het topje met daarin, voorlopig richtprijs) € 325,-
Voor alles krijgt u netjes een factuur met BTW. Genoemde prijzen zijn exclusief 19% BTW.

Vanavond zorg ik voor detailfoto's van onder meer de binnenkant van de MSP 12, de aansluitingen aan de achterzijde, de top en meer. Deze zijn dan te vinden op de site.

>> Wijzigingen in prijzen en in technische specificaties voorbehouden.
Topic: superspeakers.nl (14-3-2005 09:11:00)
Hallo allemaal,

Ik ben Willem Middelkoop van de website www.SuperSpeakers.nl

Ik zal de MSP 12 even toelichten:
De twee LAB 12 speakers die in deze kast zitten, hebben we dusdanig geplaatst dat er een enorme druk wordt opgebouwd. Wat dus al gezegd werd, de LAB12 gaat enorm laag. Maar door deze extra druk erbij te doen gaat hij ook nog eens heel hard.
In onze testruimte hebben wij <25Hz weggekapt en krijgt de speaker tot ongeveer 200Hz. Met een enkele versterker van 2x 400 Watt zorgen we voor input twee van deze bass speakerkasten. Ze produceren zoveel geluid en trillingen dat het stof in onze werkplaats en de oude vertrouwde wandklok al menig maal zijn neergestort.

Het klinkt misschien als pure kul dat dit totaal anders klinkt dan dat jullie gewend zijn, maar het is echt waar. Op dit moment worden onze speakers ook verkocht via de Eminence importeur hier in Nederland. Echter willen wij ze ook via onze site aanbieden en daarom zijn we gisteren begonnen met de promotie daarvan.

Prijzen en gedetailleerde info komt waarschijnlijk vandaag, anders morgen. Over de 18" en 15" kan ik op dit moment alleen melden welke speaker erin zit.
De 18" heeft een 2x een SigmaPro Eminence speaker aan boord.
De 15" is momenteel uitgerust met 2x Delta 15, maar die willen we graag vervangen omdat we ontevreden zijn over de prestaties. Op zich produceert hij prima geluid, maar in vergelijking met zijn grote en kleine broer is het minder.

Een ieder die dus geïnteresseerd is wil ik dan ook vragen om een keer te komen luisteren. Het is echt de moeite waard.

Over de OS series:
Dit zijn ontwikkel speakers (vandaar de O en de S) en daarom ook behalen dezen niet het topresultaat wat de MSP 12, 15 en 18 halen. Toch wordt er bij deze speakers ook al een druk opgebouwd en klinken ze behoorlijk goed. Maar we verkopen ze niet als zijnde "topmodel".

Over tops:
Deze zijn inderdaad puur gemaakt op effientie. In de kast zit een zelf gemaakte (gebogen hout) hoorn welke het geluid van een achterliggende (goedkopere) speaker enorm versterkt. De top past dus prima bij de onderstaande bass speakerkast omdat ze beide zorgen voor een enorm dragende geluidsgolf.

De aansturing
Belangrijk bij deze set is dat de aansturing van hoog/midden en laag gescheiden is. Dit hebben wij gedaan d.m.v. een simpele crossover welke al voor luttele bedragen verkrijgbaar zijn. Dit zal jullie ongetwijfeld niet onbekend zijn.

Voor meer vragen kun je altijd even een e-mail sturen naar willem@superspeakers.nl of een berichtje plaatsen in dit forum. Ik zal dit in de gaten houden.