Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Don_Pingu

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 10 bijdrage(n) van Don_Pingu (Pagina: 1 van 1)

Topic: waarom geen Dre's choice voor? (8-1-2005 20:15:00)
Is het prijsverschil van 170 euro tussen de CDN-35 en CDN-36 nu nog wel gerechtvaardigd? Zeker aangezien de CDN-88 wel heel dichtbij komt.

Ik vind de CDN-36 wel veruit de mooiste van de drie :)
Topic: Harman Kardon. (13-11-2003 14:03:00)
www.amazon.com/exec/obidos/ASIN/B00005B9AQ/ref=pd_sxp_elt_l1/002-0229493-5663256

Bedoel je die? Overigens zou het mij verbazen als ze echt van glas waren.
Topic: Harman Kardon. (12-11-2003 20:22:00)
Klipsch Promedia zijn idd mooie speakers. Prijs is er ook naar.

Zal de truc met de sok proberen happy :)
Topic: Harman Kardon. (11-11-2003 11:26:00)
Bedankt, maar het is niets software-matig, er is geen aparte aansluiting voor de subwoofer (heeft een ingebouwde filter).
Topic: Harman Kardon. (10-11-2003 23:52:00)
Bij mijn dell pc zat een (basis) setje Harman/Kardon speakers. Ze zien er vrij eenvoudig uit (wel al weer een jaar of twee-drie geleden), hebben de gangbare pc-speakertjes grootte (klein dus), en klinken zeker niet slecht.

Heb daarna een paar Altec Lansing 220's gekocht. Klinken volgens mij minstens zo goed en je krijgt er iets meer geluid uit, en zijn heel betaalbaar (heb ik zo'n goeie dertig euro voor betaald). Zijn qua afmetingen net iets hoger dan gemiddeld laugh :D

Daarna overgeschakeld op Altec Lansing 621. Komt uiteraard nog heel wat meer geluid uit, en klinkt vrij goed, op voorwaarde dat je de subwoofer niet te veel opendraait (dan kunnen de satellieten niet echt meer volgen). Voor een actiefilm of zo is dat uiteraard geen probleem razz :p
Ook heb ik de indruk dat de bassen uit de subwoofer enigszins "vertraagd" uitkomen, weet niet precies waar het aan ligt. Dit setje heeft mij zo'n 150 euro gekost. Satellieten normale afmetingen, subwoofer stukje groter happy :)

Als je bureau niet moet meeschudden met de bassen, zou ik voor de 220 gaan. Die ga je ook makkelijker kunnen vinden als Harman/Kardon speakers.

www.altecmm.com
Topic: BREIN pakt Kazaa gebruikers aan! (30-8-2003 22:21:00)
Kan mij geen f*ck schelen als EMI of Sony of die andere grote platenmaatschappijen failliet gaan. De vraag naar muziek is er, als zij gewoonweg te idioot zijn om op die vraag in te spelen, dan hebben ze het zelf gezocht. Ok, ze bieden muziek aan, maar ze moeten er WEL even aan wennen dat ze GEEN monopoliepositie meer hebben, en dat ze moeten concurreren met "gewoon even de pc aanzetten en downloaden maar". Dat betekent dus dat ze niet zo maar elke prijs meer kunnen vragen die ze willen vragen. Dat die concurrentie illegaal is verandert daar helemaal niets aan. ( "business is business" happy :) ) Volgens mij zijn die maatschappijen met hun onderlinge prijsafspraken trouwens ook niet helemaal legaal bezig.

Als een cd 10 euro zou kosten zou ik (praktisch) alles origineel kopen. Een originele cd HEEFT een meerwaarde (anders valt er ook niet veel meer te concurreren), maar je moet er ook weer niet mee overdrijven. Cd's zijn trouwens niet overal zo duur! Waarom kunnen ze die dan niet ook HIER voor een redelijke prijs aanbieden?

20 euro heb ik alleen over voor cd's die ik ECHT heel goed vind, en dat zijn er dus bitter weinig. Overigens heb ik helemaal geen ethische bezwaren tegen het downloaden van TOP-40 muziek. Ik ga er ECHT niet van wakker liggen dat die homo van een Craig David nu maar vijf ferrari's in plaats van zes kan betalen. Anderzijds WIL ik die muziek ook helemaal niet downloaden, maar andere mensen blijkbaar wel happy :)

Waar ik WEL ethische problemen mee heb, is het downloaden van meer "underground" muziek, uitgebracht door kleine recordlabels, gemaakt door mensen die talent hebben (meestal toch), muziek maken omdat ze niets liever doen en hun brood er mee kunnen verdienen, en niet rondrijden in de laatste nieuwe Lamborghini.

Ik voel mij er dan ook niet goed bij als ik zo'n nummer download, maar ja... Dat "ik wil dat nummer hebben" weegt toch nog iets sterker door happy :) 70% van die nummers is namelijk gewoon NIET meer te vinden, op vinyl OF cd, behalve dan als rondzwervend mp3'tje (of wel op cd maar in een gemixte versie van 3 minuten). De recentere nummers zijn meestal te vinden op vinyl, maar ik heb geen draaitafels en ook geen 15 euro over voor al die nummers (sommige wel, maar daar komt het "geen draaitafels" probleem weer kijken). 15 euro is idd veel, maar op Htfr.com (enige plek waar ik het merendeel vind van wat ik zoek) zeker geen uitzondering.

De ideale oplossing (voor mij) zou zijn een ECHT grote online muziekdatabase (dus niet van 1 platenmaatschappij of zo) waar alle record labels hun muziek online, als mp3 (wel in 320 kbps uiteraard happy :)) of ogg vorbis of weet ik veel, kunnen verkopen. Dan zou ik gemakkelijk twee tot vijf euro over hebben per nummer, omdat ik dan niet meer gebonden ben aan de (waardeloze) selectie singles van Free Record Shop of zo. De meerwaarde van legale muziek is voor mij NIET een dom boekje of doosje (of een stuk kunststof), maar gewoon het feit te weten dat ik die artiest en dat recordlabel steun.

Helaas is bij de huidige betalende mp3 services natuurlijk weer alleen juist die TOP40 muziek te vinden, die iedereen dus gewoon liever gratis download. Die mensen hechten namelijk wel waarde aan dat boekje met die "mooie" foto's en zo. En als ze dat niet krijgen dan betalen ze liefst helemaal niets.
Mensen die echt houden van bepaalde muziek gaan sowieso "dieper" zoeken, en dat zijn net de mensen die (volgens mij) wel nadenken voor ze weer iets downloaden, en wel liever (een redelijk bedrag) betalen. Probleem is dus om een heleboel kleine record labels zo ver te krijgen... Als ze de kosten van dat vinyl en transport niet meer hebben, kunnen ze daar toch echt iets aan verdienen.

Ik ben mij er ook van bewust dat deze uiterst lange en saaie post uiteindelijk NIETS gaat uitmaken, maar zo heb ik ook weer even iets te doen laugh :D
Topic: Draaitafel stanton 80 - 100 (19-7-2003 22:53:00)
Weet er zelf eigenlijk ook geen reet van maar zal toch ff proberen helpen happy :)

Het gaat niet om de vorm van de arm, maar om de lengte. Een normale arm heeft "overhang", dwz, hij komt voorbij het middelpunt van de platter (voorbij de spindle dus).
Dit heeft als logisch gevolg dat als de plaat draait, de arm naar binnen wordt getrokken door de draaiende plaat. Dit wordt dan weer gecorrigeerd door een anti-skating kracht in te stellen, zodat de arm bij een draaiende plaat mooi stil blijft zitten en geen noemenswaardige zijdelingse kracht meer ondervindt.

Als je nu bij bijvoorbeeld een backspin of scratchen de plaat naar de andere kant gaat draaien, wordt de naald naar buiten geduwd ipv naar binnen. Als je dan nog een anti-skate kracht hebt ingesteld, wordt deze hier bij opgeteld en zal de naald dus eigenlijk uit de groef gerukt worden. Daarom moet je bij scratchen de anti-skate op nul zetten. De zijdelingse kracht zal er dan wel nog altijd zijn, alleen even sterk in elke draairichting.

Een korte (bijv ASTS) arm heeft geen overhang, en ondervindt dus geen zijdelingse kracht door de draaiende plaat. Bijgevolg is het niet nodig die te compenseren door anti-skate. De naald zal dus normaal gezien beter in de groef blijven zitten.

Dat denk ik er tenminste van happy :)
Topic: Ervaring met providers en website's maken... (16-7-2003 18:46:00)
Sorry, maar ik vind notepad NIET de beste manier om websites te maken happy :)

Mag wel iets meer gestructureerd zijn, Allaire Homesite bijvoorbeeld (is Macromedia Homesite geworden blijkbaar). Gebruik zelf Bluefish omdat Homesite nu eenmaal windows app is.

Wel veel tijd en moeite in gestoken blijkbaar! Misschien binnenkort/ooit eens een update met wat CSS? Scheelt toch heel wat werk ipv bij elke tag al die eigenschappen te moeten herhalen (en evt. aan te passen).
Topic: Ervaring met providers en website's maken... (12-7-2003 21:22:00)
Nog even:

Zelfs de eerder vermelde randdebielen kunnen nu linux installeren! Probeer maar eens een recente Red Hat / Suse / Mandrake te installeren. Gemakkelijker kan bijna niet (en goedkoper al helemaal niet). Vrees echter wel dat dit tot een nieuwe generatie linux-noobs kan leiden, die panikeren als ze voor het eerst een shell zien, als er dan toch eens iets misgaat.
Topic: Ervaring met providers en website's maken... (12-7-2003 21:06:00)

Hebebe schreef:

Ik heb mijn website nu staan op de server van protagonist. En heb er tot nu toe geen problemen mee gehad.

Kosten: 69 Eur (ex btw)
30 MB schijfruimte,
1 mySQL database,
Php, SSL
Je kan direcotry's aanmaken, en die beveiligen met wachtwoord, en nog veel meer.

Om de prijs en service hoef je het niet te laten laugh :D
Zit ook bij protagonist. Hebben inderdaad goeie service voor het geld! Heb wel al wat downtime meegemaakt, maar ze beweerden elke keer dat het probleem niet bij hen lag. Overigens denk ik niet dat ze er veel aan zouden kunnen doen, servers staan volgens mij in de VS. Verder gaat het ftp-en heel soms verschrikkelijk traag. Wij betalen wel 40 euro of zo meer per jaar voor IP based hosting ipv. virtueel domein (is nodig om SSL te kunnen gebruiken). Je mag ook .htaccess files gebruiken.

Bekijk www.macho-nl.nl maar eens (qua inhoud niet echt interessant, zeker zonder login) Is website van chirurgenmaatschap waar ik niet al te veel voor betaald wordt, maar goed, daar heb ik MIJN service dan ook aan aangepast :)
Alles in gewone html-editor (Bluefish, geen WYSIWYG) en graphics in Photopaint / GIMP. De code is nogal rommelig :) Ben alles nu om aan het zetten naar mysql (is toch iets veiliger en vooral overzichtelijker).

Die beveiliging van directories is wel leuk om mee te spelen, maar niet geschikt als het echt veilig moet zijn. Een veilige site met shared hosting is eigenlijk gedoemd om te mislukken. Maar ja, als de klanten niet willen ophoesten voor een dedicated server (zou ook wat overkill zijn), is dat hun probleem.

PS: zet een linux (of eender welke unix variant) kenner naast een windows kenner... Die eerste krijgt toch veel meer klaargespeeld :) Zeg niet dat windows totaal nutteloos is (is leuk om af en toe wat op te surfen en Unreal Tournament te spelen :P), maar de prijs/prestatie verhouding is toch echt lachwekkend, en dat is er met de prijs van XP niet beter op geworden. MS hanteert belachelijke winstmarges.