Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van JanS

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 4 bijdrage(n) van JanS (Pagina: 1 van 1)

Topic: Karlsons (6-12-2002 10:10:00)
Hoi Michiel,
het is inderdaad een feit dat esl's een heel zuiver klankbeeld geven, maar het is gespeend van elke zachtheid en klinkt dus enorm kil en koel...De kennis van mij die deze luidsprekers heeft gebruikt er dan ook de Quad II lampen-eindversterkers voor om er toch zoveel mogelijk warmte in te krijgen, wat overigens nog niet goed lukt. Dat ligt natuurlijk ook aan het totaal ontbreken van enige deftige LF.
En om een esl iets of wat op een deftig volume te laten spelen, moet je er al aardig wat Watts doorsturen, waarbij je versterker dan ook al weer meer gaat vervormen...(het rendement van de Quad ESL63 die ik heb beluisterd naast mijn Karlsons bedraagt slechts 86dB@1W@1m)

Groeten,
JanS
Topic: Karlsons (6-12-2002 09:57:00)
Hallo Martijn,
ik zag dat je schreef dat de HF driver in een coax systeem de kast achter de basspeaker niet 'ziet'.Misschien verklaart dit dan wel waarom iedereen mijn Karlsons zo fantastisch helder vindt klinken...
Mijn speakers zijn van Beyma,model 15XM. Ik heb die speakers gekozen omdat ze de laagste fs hebben(=36Hz) van al de Beyma coaxen, en omdat ze beschikken over een krachtige titanium HF driver. Ook de lage Q factor speelde een rol in mijn keuze. Ik wilde namelijk een speaker die zo nauwkeurig mogelijk reageert op mijn versterkersignaal.

Metingen van mijn systeem kan ik helaas niet doen aangezien ik er het materiaal niet voor heb...
Ik ben er echter ook van overtuigd dat metingen slechts eigenschappen belichten en geen klankkleur kunnen op papier zetten!
Topic: Karlsons (28-11-2002 12:59:00)
Hallo,
ik weet dat klankkleur een heel subjectief iets is hoor!
Het is inderdaad moeilijk te zeggen wat beter is bij de vergelijking van twee systemen.Ik ben echter heel erg kritisch wat mijn eigen materiaal betreft en ook de eigenaars van de luidsprekers waarmee ik de mijne heb vergeleken, die dus hun speakers gewoon zijn, vonden mijn systeem stukken beter dan het hunne...
Topic: Karlsons (26-11-2002 18:25:00)
Hallo,
ik ben nieuw hier en heb net es wat rondgesnuffeld in dit forum. Ik las een aantal commentaren op de befaamde Karlsonkast waar ik het eigenlijk niet mee eens ben...
Ikzelf heb op mijn kamertje twee 15" Karlsonkasten staan die ik zelf heb gebouwd. Ik heb deze kasten al enkele jaren en heb er al enorm veel mee geëxperimenteerd. Laat het wel duidelijk zijn dat ik geen dj ben en mijn installatie dus ook niet gebouwd is om fuiven te draaien!Ik probeerde gewoonweg een installatie te bouwen die muziek, of geluid, zo waarheidsgetrouw mogelijk weergeeft.

Ik heb in mijn kasten coaxiale Beyma luidsprekers die een nominaal vermogen van 250WRms hebben. Die stuur ik aan met een zelfbouwversterker van het merk Velleman. Het gaat hier om een 'High-end'-voorversterker en een Mosfet eindversterker. Deze versterker is nog wat aangepast om de dempingsfactor te verhogen en de voeding nog wat stabieler te maken. Het vermogen van mijn versterker bedraagt 2x100WRms bij 8 Ohm of 2x155WRms bij 4 Ohm.(ik speel op 4 Ohm)

Ik zag dat iemand beweerde dat de Karlsonkast 'rottig' klinkt in het midden...dat kan ik van mijn luidsprekers niet zeggen! Mijn luidsprekers zijn al vergeleken met een heel aantal dure High-End luidsprekers waaronder de B&W 801's en 802's en de Quad ESL63 elektrostaten, maar geen één van deze luidsprekers kan mijn Karlsons volgen in het laag en ook qua vervorming heb ik nog steeds geen gelijke gevonden. Ik kan bijna niet geloven dat geen enkele fabrikant luidsprekers maakt die zo een mooi klankbeeld hebben en tegelijkertijd een rendement om U tegen te zeggen. Ik heb met deze installatie al twee keer een feest van muziek voorzien. De eerste keer was op een tuinfeest en de tweede keer in een zaaltje voor een dikke honderd man of zo. In beide gevallen heb ik mijn versterker slechts op half vermogen moeten gebruiken om een goed geluid te krijgen. Deze speakers hebben namelijk een enorm ver dragend geluid! Dat is gewoonweg ongelooflijk! Nog een enorm voordeel is dat je du nooit last hebt van schetterende muziek tijdens, of ruis in je oren, na een fuif loeihard blazen!(blazen doen ze, maar vervormen willen ze niet!)

Voor mij zijn dit nog steeds de enige luidsprekers die deze eigenschappen combineren en dat maakt hen uniek!
Het idee dat ze enkel voor basweergave deugen lijkt mij totaal ongegrond!

JanS