Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Juiced

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 47 bijdrage(n) van Juiced (Pagina: 1 van 3)

Topic: Heb ik zo een complete lijst om licht op een feestje te doen? (13-6-2005 21:07:00)
Heb je toevallig een suggestie voor zo'n controller?
Topic: Heb ik zo een complete lijst om licht op een feestje te doen? (13-6-2005 18:55:00)
Ik zat net al even de handleiding van een entour door te lezen, daar ga ik me toch maar niet aan wagen... heb dan namelijk sowieso minder bewegend licht, en het is een enorme zorg erbij! Hou het denk ik dus maar op scans.

Stel trouwens, ik wil elke par die de kleur groen heeft tegelijk kunnen besturen, dan stel ik ze dus allemaal op hetzelfde kanaal in? Dus om nog verder te gaan: 6x4 parren, = 4 verschillende kleuren (als ik de filters zo indeel), wat wil zeggen dat ik 4 kanalen gebruik als ik dat zo instel?
Topic: Heb ik zo een complete lijst om licht op een feestje te doen? (13-6-2005 18:16:00)
Dat van die movingheads snap ik, alleen dat schot maakt het zo lastig... Die macs zou ik dan bij de DJ-booth neerzetten, maar je hebt dan aan de andere kant van de zaal (achter die scheiding) weer geen bewegend licht, alleen maar parren... En is een movinghead niet veel moeilijker te proggen dan een scan?
Topic: Heb ik zo een complete lijst om licht op een feestje te doen? (13-6-2005 15:45:00)
Exacte afmetingen zou ik niet weten, zal aan beide kanten ongeveer 5x15 zijn?
Topic: Heb ik zo een complete lijst om licht op een feestje te doen? (13-6-2005 14:57:00)
Er zelf even mee gaan spelen is inderdaad wel verstandig, maar dat zorgt dus voor een dubbel zo hoge huurprijs :S

Raden jullie het absoluut af, of is een paar uur klooien wel voldoende om er wat leuks uit te laten komen?
Topic: Heb ik zo een complete lijst om licht op een feestje te doen? (13-6-2005 14:47:00)
Ik moet het waarschijnlijk ook zelf gaan programmeren...

In theorie lijkt het me niet zo heel moeilijk, al moet ik dus wel even wat kennis derven hier :)

Opzich ben ik qua licht/geluid en wat het allemaal kan wel redelijk bekend, alleen een show opbouwen en zelf programmeren heb ik nog nooit gedaan. Eens moet de eerste keer zijn :)

Startadressen geef ik aan dmv dipswitches op de apparaten zelf, of doe ik dit via de controller?
Topic: Heb ik zo een complete lijst om licht op een feestje te doen? (13-6-2005 14:23:00)
Ok, dus als ik het goed begrijp:

- begin ik bij één T4 met een DMX-kabel richting de controller die ik voor de parren huur, en kan ik deze doorlussen naar alle andere T4's? Hoe kan ik dan zorgen dat ik ze verschillende groepen geef? Of kan ik per apparaat een apart DMX-lijntje trekken?
- Scans begreep ik volgensmij al dat ik die sowieso kan doorlussen, en uiteindelijk bij de freekie uit kan laten komen.

Klopt dit?
Topic: Heb ik zo een complete lijst om licht op een feestje te doen? (13-6-2005 14:08:00)
2 statieven per truss (er komt aan 2 kanten een truss van 4 meter te hangen), dat maakt al 4 statieven aan de ene kant, en bij de DJ vooralsnog ook 2 statieven voor de 3 meter truss die daarboven komt te hangen?

Klopt, en ik ga het gewoon nog een keer vragen en hopen dat iemand het WEL leest, zoals ik nu alles aan wil sluiten?
En hoe doe ik dat het beste? DMX-kabel van T4 naar T4 en uiteindelijk aansluiten op bovenstaande sturing, en de scans ook doorlussen dmv DMX, en op de freekie aansluiten? Of moet er nog een dimmerpack tussen?
Topic: Heb ik zo een complete lijst om licht op een feestje te doen? (13-6-2005 13:57:00)
Allereerst maak ik zelf geen kosten. Organisatoren zijn vrienden van mij, als er wat geld overblijft en ik krijg daar wat van is dat mooi meegenomen.

Dan de zaal: het is in een nieuw restaurant, vrij trendy ingericht: midden in de zaal lopen als het ware 2 schotten die het zitgedeelte afscheiden van een gedeelte met 2 biljarttafels. Alle tafeltjes gaan eruit, biljarttafels worden danspodia. Thema is hawai, dus kan daar de filters van de parren een beetje op aanpassen.

Ik heb nu het volgende in mijn hoofd om te huren:
- 6x 4-bar
- 4x Martin MX-4
- Martin Freekie
- DMX-8 tafel tbv parren (of zijn deze net zo goed aan te sluiten op de freekie?)
- Truss inclusief 6 statieven, totale lengte 11 meter lang

Aan de ene kant van de scheiding komt 2x 4 meter truss te staan op statieven, per kant 2 4-barren en 1 scan; aan de andere kant komt de DJ, waar 2 parren en 2 scans hangen. Ik kom dan aan bijna €300,-, iets wat voor hen denk ik wel te doen is.

Ik sta natuurlijk open voor op-of aanmerkingen :)
Topic: Heb ik zo een complete lijst om licht op een feestje te doen? (12-6-2005 10:53:00)
DJ.T is volgensmij de eerste die het doorheeft ;)

Goed, aantal parren is genoeg, maar ik vroeg me dus nu af:

Hoe sluit ik die parren + intelligent licht aan, waarop, en hoe stuur ik het aan?
Topic: Heb ik zo een complete lijst om licht op een feestje te doen? (11-6-2005 16:42:00)
Alleen parren lijkt me zo saai worden? Ik snap wel dat je dan wat chases e.d. kan programmeren, maar toch... Al zit ik net te bedenken dat 2 scans (vanaf de dj) eigenlijk ook wel leuk genoeg is.

Maargoed, wat moet ik allemaal huren om het geheel met elkaar te verbinden en aan te sturen?
Topic: Heb ik zo een complete lijst om licht op een feestje te doen? (11-6-2005 16:24:00)
Nee heb deze spullen zelf niet. Moet ze dus gaan huren, vandaar dat ik echt even zit te denken wat ik in godsnaam daar neer moet zetten, omdat het gewoon duurder wordt dan 250 euro.

Wat bedoel je met T4's?
Topic: Heb ik zo een complete lijst om licht op een feestje te doen? (11-6-2005 16:09:00)
Hallo allemaal!
Ik ben niet helemaal nieuw op het gebied van licht en geluid, maar ik ben nu voor een feestje van vrienden gevraagd om daar het licht te doen. Zelf het licht daadwerkelijk aansturen heb ik nog nooit gedaan, hooguit het overeenstemmen van mijn wensen met de desbetreffende LJ. Het hoeft niet spectaculair, maar ze wilden er toch wat basis- en bewegend licht inhebben. Het feest wat zij organiseren moet eigenlijk het visitekaartje worden van een nieuw restaurant/cafe, waar af en toe dan feesten plaatsvinden.

De ruimte waar het licht moet komen is voorzien van een irritante scheidingswand die door het midden van de zaal loopt, met om de meter een open stuk. Dat maakt het wat lastiger, en zorgt dat ik weer meer licht nodig heb. Het feestje is voor ongeveer 250 man, en vooralsnog hebben ze een budget van E250,-.

Nu had ik bedacht:
- stuk of 8 fourbarren;
- 4-6 bewegend licht, evt. scans (Martin MX-1?);
- Aantal statieven gelijk aan aantal fourbarren;
- aansturing via een Martin Freekie
- Dimmerpacks > hoeveel en wat heb ik precies nodig, en hoe sluit ik alles op elkaar aan?

Ik heb de newbie-topics voor DMX e.d. doorgelezen maar het werd me niet helemaal duidelijk hoe ik het beste een set als hierboven aan kan sluiten.

Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen!
Topic: Ervaringen Prolight & Sound Frankfurt (30-5-2004 20:20:00)
Vind het inderdaad ook een beetje op het wiel uitvinden lijken... Ze kunnen niet meer dan een washlight, en je zit daarbij ook nog is vast aan één kleur... Een paar washlights naast elkaar geeft eenzelfde/beter effect...
Topic: Rode verlichting (neon?) (22-5-2004 11:07:00)
Die 230kabel zou ik erbij moeten kopen, hoeft niet zo duur te zijn denk ik... Maar voor het overzicht is het misschien mooier/makkelijker om zo'n switchbox als hierboven te gebruiken, dat zal in de verhuur toch wel zo goed als niks kosten? Zal ik even met het verhuurbedrijf over bellen. En ga zo even bij de gamma langs om ff alle kosten bij elkaar op te tellen. Ik heb dus nodig (als ik het goed begrijp): 8x TL, 8X stekker, ongeveer 100m 230 kabel. Colourfilters en switchbox gaan via het verhuurbedrijf.
Topic: Rode verlichting (neon?) (22-5-2004 01:22:00)

dj fleur schreef:

Juiced schreef:

blablabla
als je toch EN een dmxlijn hebt liggen EN nog met het verhuurbedrijf gaat babbelen, regel dan een mooi switchpackje waar je een kooi per kanaal doet(2x 36 is 72 dus geen probleem met stroom) zo kan de lj de kooien ook nog in het lichtprogramma opnemen.

note: wel een switchpack, een tl dimmen wordt niets (geloof ik)
Ze hoeven in princiepe niet mee te gaan met het andere lichtwerk, gaat er puur om dat, wanneer er danseressen in de kooien staan, de TL's simpel aan kunnen worden gezet, en zodra ze eruit gaan, die TL's weer uitgaan. Is een switchpack dan nogsteeds makkelijk?

Ik weet dat het laat is, maar kom net uit mijn werk wink ;)
Topic: Rode verlichting (neon?) (21-5-2004 14:23:00)
Hmm dat kost inderdaad geen drol... Colourfilters heeft het bedrijf waarmee ik het feest organiseer wel... Thx voor de adviezen in ieder geval! Hoe zouden jullie dit trouwens aansluiten? Er komen twee TL's per kooi te hangen. Op het hoofdpodium komen 2 kooien, en schuin daar tegenover ook nog 2 kooien. De achterste twee kooien worden voor zien van 2x Mac300 en wat fourbarren, dus zijn in princiepe voorzien van bekabeling... gewoon die TL's in een stekkerblok prikken, naar het hoofdpodium toe en daar gewoon steeds de stekker er in en uit?
Topic: Rode verlichting (neon?) (21-5-2004 13:24:00)
Heb zelf ook zitten denken om gewoon wat parren in de truss te hangen (boven dan wel beneden), maar het mooie van die TL's/neon's is dat je echt dat hoereneffect krijgt... Is het niet mogelijk om die TL's gewoon met rooie graffity ofzo te bespuiten, of laat dat weer te weinig licht door?
Topic: Rode verlichting (neon?) (21-5-2004 12:13:00)
Imcowelter: die rode TL-buizen zijn dan makkelijker denk ik, alleen zou dit voor acht stuks komen (inclusief alles) op zo'n 280 euries... Aangezien ik maandag bij de rector een begroting van €2700 rond moet krijgen (die in eerste instantie gesteld was op €1800), ga ik er een kleine moeite mee krijgen om ook nog die neon los te peuteren laugh :D. En Skylight, denk dat lichtsnoer te weinig effect oplevert... al vraag ik me af wat zo'n TL afgeeft, maar ok. Misschien dat school armaturen heeft liggen, maar daar kan ik maandag pas weer naar vragen. Van het feest (vandaag over 2 weken) zal ik trouwens uiteraard ff wat foto's hier posten zodra die er zijn!
Topic: Rode verlichting (neon?) (21-5-2004 11:53:00)
Ik zag bij Conr*d wel staan dat zij rode TL-buizen verkopen (dacht iets van €15 (Dre: niet bedoeld als reclame!!)), maar dan moeten er ook nog houders bij en die zijn volgensmij een stuk duurder? En na afloop zit ik dan met 8 Rode TL-buizen... beetje zonde als ze ook te huren zijn!