Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van JS

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 6 bijdrage(n) van JS (Pagina: 1 van 1)

Topic: Huur laser? (30-3-2004 10:54:00)

ME schreef:

Wel ongelovelijk vet, het mooiste vond ik nog dat hij weerkaatste in het water.
Dat effect is al zo oud als de weg naar Rome. en wordt ook heel vaak in theaters met gewone theaterbelichting toegepast. Maar het blijft erg mooi zo'n dynamische spiegel.

JS
Topic: Huur laser? (29-3-2004 01:54:00)

ME schreef:

1mW overleef je oog nog wel. Dat is ongeveer het zelfde als in de zon kijken. Maar Victor heeft op zijn site iets over veiligheid.
www.megashow.nl/geluid-licht-laser/lasertechniek/lasertechniek.htm
Je kunt daar ook de links volgen naar andere lasersite's
Verder staat op dit forum al veel geschreven => zoekmachine
Ik heb de site die je noemt bekeken en zal de links een andere keer bekijken. Maar ik kon het toch niet laten om alvast te reageren. Het direct in de zon kijken levert ook schade aan je oog. Tevens wordt in het sumiere stukje over veiligheid de klasse indeling van de lasers genoemt. Bij klasse III lasers wordt al over oogschade gesproken en dit is de klasse van 1 tot 5 mW.

Het enige iets meer concrete over veiligheid wat ik ben tegen gekomen is op de site van medialas.nl, daar staat in de handleiding van de spooky een rekenvoorbeeld, maar wederom zonder concrete te worden voor als je zelf wil uitrekenen of je veilig bezich bent.

Als ik dit dan allemaal zo zie dan is het een kwestie van tijd voor er een ongeluk mee gebeurt.

JS
Topic: Huur laser? (29-3-2004 01:42:00)

ME schreef:

Verder staat op dit forum al veel geschreven => zoekmachine
Op dit form staat vrij weinig concrete informatie over veiligheid, behalve dan dat de bundel wordt uitgeschakelt en dat hij niet stil komt te staan en dat sommige mensen vinden dat je wel en andere dat je niet op een disco bol mag schijnen.

JS
Topic: Huur laser? (29-3-2004 01:39:00)

Juiced schreef:

Ik dacht ergens gehoord te hebben dat een laser minimaal 5-6 meter van het publiek verwijderd moet zijn. Ook hebben lasers die voor drive-in's gebruikt worden een beveiliging, zodat de straal niet te sterk wordt. En is een laserbundel van 330 mW niet veel sterker dan allerlei kleinere stralen die uit een laser van 300mW voortkomen?
1 mW KAN al genoeg zijn voor blijvende oogschade (hoeft niet direct merk baar te zijn). En een laser bundel die je ziet is echt wel meer dan 1 mW. Dus vandaar dat ik graag wil weten hoe het nou zit. Afstand tot de laser is daar een onderdeel van, mits de bundel niet volledig parallel is.

JS
Topic: Huur laser? (28-3-2004 03:16:00)
Is er hier iemand die WEET wat de veiligheidsvoorschriften met laser gebruikt bij publieks evenementen zijn. Ik heb geen ervaring met lasers bij publieksevenementen. Wel met lab opstellingen en lasers. Maar daarvan weet ik dat een 1 mW laser al oog letsel kan opleveren. Ook als de laser gepulst is (het is het totale vormogen van de puls wat dan telt).

Ik was altijd in de veronderstelling (aan de hand van richtlijnen die ik gezien had) Dat de laser zich niet op oog hoogte in het publiek mocht begeven. Dus de laser moet dan boven de 3m zitten. Maar bij een lasershow deze zomer werd er toch in het publiek geschenen en uit de postings begrijp ik dat elke discoeigenaar zich zelf een laser kan aanschaffen en z'n neefje er een leuk showtje mee kan laten maken, ook op oog hoogte.

Weet er iemand hier welke veiligheids normen er worden aangehouden. (max. Bundel vermogen, max. tijd op 1 plaats, vermogen per cm^2). Ik kan me voorstellen dat je met een continue golf laser een groter vormogen mag gebruiken als je de exposure tijd verkleint, maaar hoe zit dat dan precies?

JS
Topic: Veiligheid: hoe ver gaan we? (28-3-2004 03:03:00)

ideedeluxe schreef:

Over de voorgaande post heb ik geen informatie.....

Het zou geen slechte zaak als er in de licht en geluidsbranche een gelijkwaardig systeem zou komen als het HACCP systeem, met betrekking op de voedselveiligheid.
Je bedoelt zoiets als de verplichte RI&E?

JS