Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Steve Shure

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 2 bijdrage(n) van Steve Shure (Pagina: 1 van 1)

Topic: pioneer of rodec (mengpaneel)?? (13-1-2004 02:33:00)

Snake schreef:

Steve Shure schreef:

sinds wanneer heeft een mx-180 geen send/return meer?,
Ze heeft er nooit één gehad: www.rodec.be/highresjpg/MX180MKII_back.jpg

de MKIII niet meer inderdaad maar op de MK & MKII kan men LINK in/out gebruiken. Het effekt werkt dan uiteraard steeds op alle kanalen en send/return op 1 kanaal apart. Met dat verschil is het natuurlijk geen échte send/return maar externe effekten aansluiten kan dus .

Alleen voor de Dj-microfoon kun je een mono effectapparaat aansluiten. Maar dit is géén send-return.
Een cd-speler met effekten? niet doen!
Dan heb je niet zoveel keuze meer, bijna alle nieuwe cd-spelers hebben ingebouwde effecten. Persoonlijk vind ik het ook overkill; als ze het weglaten kun je voor minder geld een goed apparaat gebruiken. Hetzelfde geld voor mengpanelen. Daarom vind ik zelf een effect send-return (of gewoon een effect mogelijkheid op de master, is ook al goed) wel noodzakelijk.

En als je toch effecten wilt koop je een goede externe effector -> je kunt er meer mee en de kwaliteit is in vele gevallen een stuk beter.
("uw input is uw bron en uw installatie is maar zo goed als uw bron is") never forgett!!)shocked 8O
Overdrijven is niet nodig hier, we zijn immers niet bezig met hifi toepassingen... Maar akkoord, voor een club bijvoorbeeld is de kwaliteit van het geluid uitermate belangrijk. Wel vreemd dat er daar wel veel een Pioneer mengpaneel staat. Die staan er dus niet om hun geluidskwaliteit, dat wisten we allemaal wel langer.

Moesten alle club uitbaters een uitmuntende klank willen hadden ze als mengpaneel wel een A&H V6 genomen (of één van z'n kleinere broertjes).
Topic: pioneer of rodec (mengpaneel)?? (12-1-2004 16:11:00)

T-Lite schreef:

Als ik zou kiezen zou ik voor rodec gaan. Ik heb een MX180 mkIII. De knoppen van de mkIII zijn een stuk soepeler dan die van die mkII. Een rodec is wel erg 'basic', als je effecten wil koop je best een cd-speler met effecten, want de mx180 heeft geen send-return, wat soms wel jammer is. De geluidskwaliteit is natuurlijk wel heel erg goed, zeker in vergelijking met de pioneer, die ongeveer even duur is.
Als je wel al die toeter en bellen wilt, maar als je er niet zoveel geld aan wilt geven is de SynQ SMX-1 misschien een optie. Heb geen flauw benul of het werkt (of hoe) maar het ziet er veelbelovend uit, zeker als je hun draaitafel ziet... (ik wacht vol ongeduld op een review)
sinds wanneer heeft een mx-180 geen send/return meer?, of is LINK in/out niet meer goed genoeg? Je kan er probleemloos effekten aanlinken! Een cd-speler met effekten? niet doen! dat geld trouwens voor alle combi's! natuurlijk is dat voordeliger maar als jij voor geluiskwaliteit een rodec kiest en dan een combi eraan hangt heeft dat niet veel zin hé("uw input is uw bron en uw installatie is maar zo goed als uw bron is") never forgett!!)shocked 8O