Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Eureka

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 16 bijdrage(n) van Eureka (Pagina: 1 van 1)

Topic: Disco beurs 20 oh oh, 27! oktober 2004 (31-10-2004 20:23:00)
Alvorens er een slot op gaat, na deze posting lijkt mij, wil ik best nog even reageren.

Ik ga niet direct en met quotes in op alles wat er hiervoor over de beurs is geschreven.

Toch wil ik wel kwijt dat er heel veel tijd, energie en geld is gestoken om zowel bezoekers als deelnemers te verwerven voor de discobeurs. Ondermeer zijn er ca. 400 berichten verstuurd naar artiestenburo's, heel veel drankproducenten, horeca-decoratiebedrijven en uiteraard heel veel licht- en geluidsbedrijven.

Ten aanzien van de bezoekers onder de professionele doelgroep, waarvoor primair deze beurs bedoeld was, is geadverteerd en zijn persberichten verstuurd. Dat de bladen dit niet publiceren... helaas, maar daar is niets tegen te doen. Voorts was de beurs als zodanig vermeld op veel portals op internet. Het is te betreuren dat Nederland (en België) niet eens een fatsoenlijk DJ-blad hebben. Hier ligt echt een kans voor een uitgever...

Dan de dag in de week. Waarom een woensdag ? Heel simpel. De meeste horecabedrijven als clubs, disco- en feestcafé's zijn vanaf donderdagavond open tot en met het weekeinde. Daarom dus geen discobeurs op zaterdag of zondag.
De leeftijd van primair 16 jaar is ook heel simpel. Als er drank-promoters waren geweest, dan is het helder dat alcoholische dranken alleen aan personen boven de 16 jaar geschonken/verkocht mag worden.
Waren er ook de dames in de "strakke pakjes" of met nog minder om het lijf aanwezig geweest, dan is het mijn morele plicht om de jongste jeugd van Nederland hiervan uit te sluiten, omdat de professionele horecabedrijven waar deze acts getoond worden dezelfde richtlijnen hanteren.
Naderhand toen bleek dat deze bedrijven er niet zouden komen, is de leeftijdsgrens naar 12 jaar verschoven. Zelfs dat was/is voor sommigen nog onbegrijpelijk.

Onder de standhouders stonden voor de lezers/schrijvers van dit forum onherkenbare bedrijven als het bedrijf met de schoonmaakmiddelen, de geldtellers etc. etc. Dit zijn nu net de bedrijven die toeleverend zijn aan de professionele "disco" bedrijven. Wie van jullie heeft de moeite genomen om de man met de schoonmaakmiddelen te vragen naar schoonmaakmiddelen voor de CD-spelers... Ik schat niemand. Weet dan wel dat hij proefsetjes aanbood voor slechts een paar euro. Uit eigen ervaring weet ik dat deze middelen veel minder aggressief zijn voor de electronica, maar wel ontzettend goed reinigen.

Velen dachten dat het net zoiets als de PA-markt zou zijn. Wanneer je de informatieve site goed gelezen hebt dan heb je kunnen lezen dat dat nu net niet de bedoeling was. Eigenlijk geen tweedehandse spullen, op een enkel dingetje na, maar nieuwe materialen.
Dat er dan importeurs zijn die primair je bevestigen om interesse te hebben in deelname, waarna je contracten aan gaat met zaal verhuurder en bladen en dus verplichtingen tot betalingen, en deze mensen laten je daarna in de steek om redenen die varieëren van het van te voren al weten dat je met ziekte van personeel en onderbezetting zit dan wel meldingen in de trend van.. "ik wist van niets" of "Is het nu al, nou dan lukt het niet meer"

Voor mij is het steeds de bedoeling geweest om de beurs door te laten gaan. Dat er mensen zijn die achteraf zeggen dat de E 10,00 teveel was en zelfs mensen die niet geweest zijn dat mede onderschrijven, die hebben zich van te voren niet goed beseft wat er te zien en te vinden was. De website bood voldoende info over de deelnemers.

Wel onderschrijf ik het standpunt dat ook een standhouder zich van zijn beste kant moet laten zien op zo'n beurs.
Ook vind ik het niet meer dan normaal dat als je als standhouder iets bijzonder te melden hebt op je stand, dat je dat de organisatie laat weten. Zo was ik niet op de hoogte van de demo's die o.m. bij Rhythm werden gehouden met de Numark apparatuur. Andere bedrijven waren door een importeur benaderd om het merk te promoten op de beurs. Dat de importeur dat bij mij wel meldt en uiteindelijk niet bij de dealers... helaas.

Dan nog even over het fenomeen gratis reclame op dit forum. Het is niet zo dat ondergetekende het topic is gestart. Alleen om vragen en eventuele onduidelijkheden te beantwoorden heb ik gereageerd.
Dat enkelen onder de schrijvers een persoonlijke posting hebben gehad is meer omdat ik het niet gepast vind om iemand publiekelijk in een verkeerd daglicht te plaatsen. Dat er onder de lezers personen zijn geweest die dat normbesef niet hebben en willens en wetens getracht hebben het initiatief de grond in te boren, is één van de redenen dat ik op deze plaats geen berichten meer heb achtergelaten.

Binnenkort wordt er een evaluatie gehouden onder de deelnemers en zal er pas in het voorjaar van 2005 bekeken worden wat ik ga doen met de discobeurs.
Vanaf 12 november richt ik mij volledig op de voorbereidingen van de PA-markt van 12 maart 2005. Tot die tijd even rust in de tent een aandacht voor mijn andere bedrijf, want ook daar gaan de zaken gewoon door.

Wie er behoefte heeft om te reageren, mag dat naar mij persoonlijk doen via de e-mail uit het profiel, want zo sportief ben ik wel. Mijn gegevens zijn niet afgeschermd. Sommigen van dit forum zijn zelfs daar te scheiterig voor. Makkelijk toch, wel commentaar leveren, maar onbereikbaar voor een antwoord. Het was al eerder geschreven: "De beste stuurlui..."

Vanaf deze plaats een woordje van dank aan de moderators die dit forum hebben beheerd en bijgehouden hebben. En ook New Line die hiervoor de ruimte bood.

Aan de moderator het verzoek dit topic nu te sluiten en wat mij betreft over een week volledig te verwijderen, opdat een eventuele volgende discobeurs met een schone en onbesmette lei kan beginnen.

shut up :X
Jan-Peter Geertman
organisator
Topic: Disco beurs 20 oh oh, 27! oktober 2004 (12-10-2004 01:37:00)
Jullie hebben helemaal gelijk... allemaal... niemand uitgezonderd... Ik doe het helemaal fout... mijn excuses...

Bedankt voor de opbouwende kritieken, ik zal ze zeer ter harte nemen...
Natuurlijk dure flyers laten drukken, die het merendeel van de bedrijven toch meteen in de prullenbak gooien...
Natuurlijk een flitsende website laten maken ...

Ga zo maar door... Het kost allemaal heel veel geld en dat moet terugverdiend worden aan de standhouders en de bezoekers... Er zijn standhouders die geven aan dat ze de huidige tarieven al te duur vinden...

Ik hoop alleen dat het toch een succes gaat worden en dat we het nog eens kunnen doen en dan met wellicht nog veel meer deelnemers en anders hou ik het gewoon bij mijn jaarlijkse PA-markt.
Topic: Disco beurs 20 oh oh, 27! oktober 2004 (11-10-2004 22:25:00)
Over de buitenlandse beurzen nog even terugkomend...

Kijk eens op www.dj-meeting.de en kijk dan ook eens naar de plaatjes in de Galllery....

Dat was zo'n beetje wat ik voor ogen had voor de Nederlandse versie...

Maar goed daar doen ze het ook al een flink aantal jaren.
Topic: Disco beurs 20 oh oh, 27! oktober 2004 (11-10-2004 22:19:00)
Niet om het één of ander, maar laat duidelijk zijn dat we deze beurs primair organiseren vanwege de vraag tijdens de jaarlijkse PA-markt door standhouders om ook nieuw materiaal te mogen verkopen.

Vanaf maart dit jaar worden de standhouders en potentiele deelnemers al benaderd om deel te nemen. De beurs al vol hebben alvorens promotie te maken, zal nimmer lukken.

Voor mij is net zo onbegrijpelijk dat de grote merken zich niet laten zien. Pioneer, Denon, Dateq, etc. etc. zijn allemaal benaderd... Primair een reactie van oh ja wel leuk... Puntje bij paaltje... vertegenwoordiger heeft dat gezegd, maar die beslist niet of woorden van gelijke strekking.

Maar de beurs gaat gewoon door. De zaal is besproken en moet betaald worden.

Over de DJ-expo laat ik mij hier niet uit. Iedere organisator doet het op zijn of haar manier. Daar voelt de ene standhouder zich wel en de ander niet bij thuis. Het is net verkering... maar dan anders ! happy :)

We zullen wel zien wat het gaat worden.

In ieder geval zijn er vandaag geen opmerkingen binnegekomen over de leeftijdsverlaging, dus die zullen we doorzetten en z.s.m. de website aanpassen.
Topic: Disco beurs 20 oh oh, 27! oktober 2004 (11-10-2004 13:01:00)
Fijn om te lezen dat er mensen op dit forum zijn die erg strak reageren.

Blazer publiceert iets dat hij in een e-mail vanuit de organisatie heeft ontvangen. Prima niets geen problemen mee, alleen de beslissing valt vandaag.

Niet alle stands nog verkocht... Nou en... De eerste PA-markt waren er maar 18 bedrijven die deelnamen... Ze willen allemaal de kat uit de boom kijken bij zo'n eerste editie.

DJ-Expo is later en richt zich op de bezoekers van de Dance scene.
MILE is bedoeld voor muzikanten die live muziek maken.
Discobeurs is bedoeld voor mensen die actief werken met het fenomeen disco. Dat zijn dus de eigenaren van clubs en feestcafé's, jongeren-lokaties en natuurlijk de professionele en hobby-drive-in-shows, alsmede alle DJ's in welke vorm dan ook.

Dat de gewenste deelname van horeca toeleveranciers staakt, is gewoonweg jammer te noemen.

Een gelijkwaardige beurs in Duitsland trekt op één avond met slechts 20 exposanten meer dan 3000 bezoekers. Daar zijn de promotionele stands van de drankjes e.d. zeer goed vertegenwoordigd, evenals die van de snacks...
Na afloop van de beurs om 22.00 uur is er daar zelfs nog een gigantische afterparty met bekende DJ's... Overigens is de entreeprijs daar wel € 25,00 p.p. en een drankje koste er wel € 3,00 voor fris en € 4,50 voor sterker spul !!

In vergelijking met de Internationale DJ Expo, zoals die in de USA gehouden wordt in Las Vegas, is alles in Nederland kleinschalig te noemen op dit gebied. 5 Dagen beurs, iedere avond live shows, prijsuitreikingen voor beste produkten, live demo's op de beurs, gigantische verlotingen met complete DJ-sets... Maar wel een entreeprijs van 45 USD p.p. p.d. en wie wil dat betalen in Nederland ?

Kortom, er zullen er nog wel een paar komen die willen meedoen en met die bedrijven gaan we de beurs zo goed mogelijk neerzetten. Daarna zien we wel of de beurs voor herhaling vatbaar is.
Topic: Disco beurs 20 oh oh, 27! oktober 2004 (10-10-2004 20:30:00)
Een heel snelle reactie van Blazer...
Inderdaad zijn we voornemens om de minimum leeftijd naar 12 jaar te verlagen. Maandag zal hier meer duidelijkheid over bestaan.
Topic: Disco beurs 20 oh oh, 27! oktober 2004 (30-9-2004 00:50:00)
Ja het aantal voorverkoopkaarten is erg beperkt. We verwachten dat iedereen een kaartje aan de deur koopt... Mag natuurlijk best wel.
Het zal bij aanvang wel niet meteen net zo druk zijn als bij de PA-markt !
Topic: Disco beurs 20 oh oh, 27! oktober 2004 (7-9-2004 21:57:00)
Graag laat ik jullie weten dat er inmiddels achter de schermen druk gewerkt wordt aan de realisatie van de discobeurs. Inmiddels weer een aantal nieuwe inschrijvingen erbij en er zijn er nog een aantal te verwachten. De vakantie is er echt debet aan geweest dat het rustig leek. Niets is minder waar.
Topic: Database (19-7-2004 13:15:00)
Kijk eens naar hjet programma MusiCat. Erg fijn programma met veel selectiemogelijkheden en inderdaad ook een on-line programma om je CD's snel in te voegen.

Kijk maar eens op www.neologic.se/musicat/index.html
Topic: Disco beurs 20 oh oh, 27! oktober 2004 (14-7-2004 22:40:00)
Door een fout bij de zaalverhuurder is vandaag gebleken dat de zaal die wij gereserveerd hadden aan iemand anders is verhuurd.
De beurs vindt nu niet plaats op 20 oktober maar op 27 oktober ! Noteer het graag, want anders sta je misschien voor de deur, terwijl er een examen gaande is.
Lokatie en tijden veranderen niet. Euretco Expo Center - Houten, 14.00 -22.00 uur
Topic: Disco beurs 20 oh oh, 27! oktober 2004 (13-7-2004 21:26:00)
Wanneer je naar de site van de beurs gaat, kun je al zien dat er thans binnen 24 uur al verschillende bedrijven zich hebben aangemeld.

Eén ervan is een importeur de rest zijn bij mijn weten handelsbedrijven. Ik denk dat daaruit mag opmaken dat er wel e.e.a. gekocht zal kunnen worden.

Ik zou zeggen blijf de site volgen en kom gewoon gezellig naar Houten op 20 oktober !
Topic: Disco beurs 20 oh oh, 27! oktober 2004 (13-7-2004 13:05:00)
Of het nu Joop uit Haarlem of Jaap uit Amsterdam was, weet ik dan ook niet meer. Wel weet ik dat er toen een enorme concurrentieslag was met de spiegelbollen van met name 30-40-50 cm. De één wilde niet voor de ander onder doen. Die VW-kever kan ik mij niet herinneren. Wel kwam ik er één tegen in Duitsland tijdens een DJ-meeting op 4 mei j.l. met voorin diverse versterkers en het mengpaneel, op het dak een tweede mengpaneel en twee draaitafels. Was best fraai om te zien. Wie weet komt er ook wel zoiets op de discobeurs te staan.

Is die spiegelbol dan echt niet .... is toch echt disco ?! Misschien ga ik het wel veranderen ...
Topic: omroepen (12-7-2004 23:45:00)
Als verhuurder/verkoper van zowel 100 Volt materialen als laagohmig kan ik misschien nog wel wat verhelderend zijn.

Voor het overbruggen van de 150 meter veld kun je volstaan met twee hoornluidsprekers van ca. 50 cm diameter. Deze plaats je ca. 20 meter uit elkaar maar hou de plaatsing wel in-lijn. Dat wil zeggen dat beide luidsprekers dezelfde afstand afleggen, anders krijg je in het veld een zogenaamde dubbelspraak, waardoor je boodschap helemaal niet meer overkomt.
Schrik niet, maar als je dan een 100 volt versterker neemt met een vermogen van 30 Watt redt je het met gemak.
Ter vergelijking hebben onlangs een installatie voor een sportpark opgeleverd en daar hangen slechts 4 hoorns, ieder op 10 watt ingesteld en die bestrijken uiteindelijk 6 voetbalvelden met een optimale spraakverstaanbaarheid met o.a. draadloos van Sennheiser.

Bij wielerkoersen gebruiken we dezelfde hoornluidsprekers op slechts 5 Watt en een onderlinge afstand van 100 meter, en dan achter elkaar geplaatst langs de straten. Prima verstaanbaarheid met een weinig vermogen. Kies wel voor een professioneel merk en let dan vooral op het rendement. De 50 cm hoorns die wij gebruiken (TOA) hebben een maximaal rendement van 123 dB/m bij 25 Watt insturing.
Topic: EV Gladiator/Eliminator (12-7-2004 23:28:00)
De Gladiator set gebruiken we ook voor onze drive-in show in de kleinere setings tot ca. 150 personen in combinatie met een Dynacord S-1200. Prima geluid en meer dan voldoende geluidsdruk voor dit soort feesten, veelal in de private sfeer als tuinfeest e.d.
Luidsprekers zijn eenvoudig te koppelen met Speakon pluggen en x-over nodig.
Succes met je beslissing...
Topic: Disco beurs 20 oh oh, 27! oktober 2004 (12-7-2004 22:41:00)
Wel, dat zijn al snel de eerste reacties op ons rondschrijven.

Graag reageer ik even op wat gestelde vragen en/of opmerkingen.
Dat de website er eenvoudig uit ziet mag dan zo zijn. Simpelweg omdat het mij puur om de informatie verstrekking gaat. Een uitgebreide flash-intro doet potentiële bedrijven meteen al weer doorklikken naar andere sites. Uitgebreid muziek en beeldmateriaal plaatsen is nog niet van toepassing. Foto's volgen vanzelf wel. Ik zal eens kijken of ik er nog wat heb van de oude DISCOH beurs in Hilversum.

De leeftijdsgrens is inderdaad 16 jaar. Dat heeft o.m. te maken met het feit dat er mogelijk deelnemende bedrijven zijn die een alcoholhoudend drankje willen presenteren, dan wel dat er entertainmentbedrijven/artiestenbureau's zijn die hun erotisch getinte acts willen showen. Logisch dat we dan een leeftijdsgrens stellen.

Een hoofdsponsor... Ja, het zou fijn zijn geweest als dat was gelukt. Echter sinds er door tabaks-producenten en alcoholische drankproducenten niets meer aan uiterlijk vertoon gedaan mag worden in Nederland dankzij de verscherpte regelgevingen, houdt dit op.
Wanneer er alsnog een merk/bedrijf zich wil binden aan het evenement is hij/zij welkom.

Standhouders op de beurs zullen zowel de importeurs/distributeurs worden met informatieve stands en hopelijk demonstraties en daarnaast de handelsbedrijven met aantrekkelijke aanbiedingen met nieuw en/of gebruikt materiaal.

Dan nog even terug naar die spiegelbol van 30 cm voor 30 gulden...
Ja, dat waren op de DISCOH beurzen echte trekkers. Ik heb zelf nog voor ene Jaap Boomsma uit Amsterdam daar op de beurs gestaan, samen met een vriend uit Bilthoven om daar spiegelbollen en PAR 36 spotjes met kleurenschijf te verkopen. In de stand hing toen een spiegelbol van ca. 125 cm diameter. Voor die tijd was dat erg groot en zeker bijzonder.

Dat er toch wel animo voor is, blijkt wel uit het feit dat er vanavond al diverse inschrijfformulieren bij ons binnenkwamen.
Dit forum probeer wel wat te blijven volgen, maar zijn er echt dringende vragen, stuur dan gewoon even een e-mail.
Topic: Programma's om je cd's te catalogiseren. (3-3-2004 22:19:00)
Een tip... Musicat is een erg handig programma.
Heeft als groot voordeel dat het je CD's inleest. Je kunt de CD dan ook checken vai het programma met een internationale database en dan in een klik de hele track info van de CD binnen halen. Ik heb laatst ook mijn CD collectie er eens door heen gehaald en zelfs oudere CD verzamelalbum werden snel herkend. In een avond tijd ca. 180 CD's in de PC ! Daarna een CD-rom ervan gemaakt en in de laptop geladen met het programma. Op lokatie niet meer zoeken naar een titel of artiest.

Meer info op www.neologic.se/musicat

Heel veel succes