Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Old school

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 3 bijdrage(n) van Old school (Pagina: 1 van 1)

Topic: Master tempo belangrijk of niet (16-12-2003 17:45:00)

sylvia schreef:

Wat ik nog vergat, check even www.pioneerdj.com en bekijk de demo van de cdj-800. [...]
Dank je wel voor je duidelijke uitleg en vooral ook de verwijzing naar de instructievideo. Ik begrijp nu beter waar we over aan het praten zijn, en ik denk ook dat master tempo voor mijn muzieksoort zeer goed van pas kan komen. Mijn keuze valt dus op 2 CDJ-100 decks.
Topic: Master tempo belangrijk of niet (16-12-2003 16:38:00)

sylvia schreef:

Natuurlijk moet je een nummer eigenlijk niet meer dan 2% op- of neerpitchen, maar dat ging iedereen roepen in de tijd dat pitch alleen nog maar op een draaitafel zat, zonder mastertempo. Meer pitchen zou opvallen en stoort de mensen op de vloer, het klinkt gewoon voor geen meter, vooral bij de vocals.
Dank voor je reactie. Helaas kan ik me als leek niet zoveel voorstellen bij een op- of neerwaartse pitch van 'slechts' 2%. Is dat in praktijk in geval van het soort door mij te mixen muziek (met inderdaad veel vocaal) een hoeveelheid waar je echt iets mee kunt?

En hoe moet ik die 2% eigenlijk zien in relatie tot het aantal bpm van een nummer en master tempo? Ik sluit niet uit dat ik nu een en ander door elkaar haal... razz :p
Topic: Master tempo belangrijk of niet (16-12-2003 15:26:00)
Ik wil voor thuis een setje met 2 cd spelers en een mixer kopen. Ik heb nog geen enkele ervaring met DJ’ing. Voor alsnog ga ik alleen maar thuis draaien en voor mezelf, en wellicht bij gelegenheid eens op een verjaardagspartijtje van een van mijn vrienden of zo.

Ik heb al heel veel info gelezen op dit forum en elders op het net omtrent de te kiezen apparatuur. De mixer gaat een Gemini UMX-7 worden. Voor wat betreft de cd spelers heb ik mijn keuze beperkt tot of de Gemini CDJ-20 of de Pioneer CDJ-100s. Ik ben het met velen van jullie eens dat het goed is om op een redelijk kale cd speler de basisprincipes van het mixen onder de knie te krijgen, en dat dat als beginner al moeilijk genoeg is. Het gebruik van korte samples e.d. lijkt me erg leuk maar leidt me waarschijnlijk op dit moment teveel af. De American Audio PSX viel daarom voor mij af.

Voor zover ik na heb kunnen gaan is het voor mij belangrijkste verschil tussen de CDJ-20 en de CDJ-100s de functie ‘master tempo’, welke niet te vinden is op de CDJ-20. De muziek waarmee ik wil gaan draaien komt uit de periode 1980-1986 en betreft disco/dance classics (waaronder vele redelijk onbekende nummers) en een beetje funk. Ik heb al mijn platen (enkele honderden) inmiddels op CD gezet. Nu lees ik dat bijna niemand op dit forum veel gebruik maakt van master tempo. Ik heb echter de indruk dat dat veelal te maken heeft met het soort muziek dat jullie draaien. De disco uit de begin jaren ’80 verschilt nogal van elkaar wat betreft bpm en algemene structuur. Meer in ieder geval (wat mij betreft) dan house / trance / techno etc.. Kan master tempo in mijn geval niet wel zeer nuttig zijn, of zie ik dit geheel verkeerd?