Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Digdug

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 14 bijdrage(n) van Digdug (Pagina: 1 van 1)

Topic: kelderruimte (3-1-2004 12:39:00)
idd ik heb alles goed bekeken en het zou eventueel mogelijk zijn om de CV door te trekken naar de kelderruimte toe.

atm ben ik bezig met de oude verf van de muren te doen zodat het ruwe beton is om daarnaa deze te kunnen behandelen met een waterafstotend product (aqua plan kelder epoxy).

ik zal jullie wel nog weten te vertellen wat er nog allemaal gaat gebeuren in de kelderruimte, ik vind dit een zeer interessante post omdat misschien nog mensen dit graag hadden kunnen doen!
Topic: kelderruimte (2-1-2004 23:19:00)
er hangen hier rookmelders everywhere :)
eerst moet ik de kelder te zien dichten tegen teveel vocht.
ik vraag me echt wel af wat de ideale vochtigheidsgraad zou zijn voor elektronisch apparatuur.

moest het in de kelder nog te vochtig zijn, zou het dan goed zijn om deze af en toe es te verwarmen + te ventileren? of direct een ontvochtiger plaatsen om het klimaat constant te houden?
Topic: kelderruimte (2-1-2004 22:38:00)
inderdaad DJ.T,

het raam bevind zich ondergrond onder een rooster die aan het oppervlak licht van het huis,
er kan onmogelijk een dief in huis als het raampje open staat omdat het rooster muurvast zit en omdat de opening van het rooster maar 20 cm breed is :)

goed idee van je tom, daar had ik net nog niet aan gedacht, het zou mss beter een oplossing zijn om zo'n zibro petrolium kacheltje te zetten, een elektrische verwarming zou misschien wel een of andere storing teweeg brengen.
Topic: kelderruimte (2-1-2004 20:26:00)
lol djmouse nu je het zegt :D
de ruimte is 30 kubiek groot, mijn fout :)

wel, het is niet de bedoeling om er isolatie te hangen om een perfecte akoestiek te creëren. ik zal wel zorgen dat er mss tapijten enzo hangen aan de muren om toch een betere klank te hebben maar ik zal altijd zorgen dat de vloer en muur goed zichtbaar blijven om eventuele vocht te kunnen waarnemen, ik wil geen risicos nemen het is en blijft een kelder.

wat ik vandaag heb gedaan is met de hogedruk reiniger is alle vuil en verf van de muur geblazen. er is eens gewone verf op de muur gezet geweest en die is met de jaren heen beginnen vervellen door het vocht, de enige manier was dus de meeste vellen af te blazen met de hogedruk.

nu zal ik de kelder een lange tijd laten verluchten en zorgen dat ze volledig (of toch zo goed als) droog is om ze daarna te behandelen tegen vocht.

ook heb ik voordien eens de vochtigheidsgraad gemeten en die bedroeg 75% (in onze woonkamer 50% dacht ik).

groeten!
Topic: kelderruimte (2-1-2004 15:32:00)
eerst en vooral bedankt om de vele reacties!
in de kelder is er een doorgang (halve op halve meter) om de kruipkelder in de gaan, in de doodlopende ruimtes van de kruipkelder is er telkens een ventilatierooster voorzien.
in de kelder zelf is er een raam aanwezig (dat open kan natuurlijk) die geleid wordt met een rooster naar het oppervlakte van buiten toe. als je dit raam openzet heb je dus een zekere tocht in de kelder (van raam door kruipkelder heen dus).
dit lijkt me al ideaal om een goede ventilatie te maken.

ook kan ik je vertellen dat er vroeger altijd een plas water in de kelder heeft gestaan, maar we hebben nooit de oorsprong ervan gevonden. ik denk dat de kalk het lek zelve gedicht heeft want de kelder staat nu meer dan 8 maand droog.

toch ga ik alles voor het onzekere nemen en de muren behandelen met een product hiervoor bestemd.

verder zou ik een ontvochtiger plaatsen (mss een toestel van delonghi) en in de toekomst een verwarming. vooral dit laatste: zou het nuttig zijn om een ontvochtiger te plaatsen? of meteen en alleen een verwarming?
Topic: kelderruimte (1-1-2004 21:09:00)
beste,

het is een gewone kelder onder een huis (kelder is 30 kubiek groot, niet echt een grote oppervlakte maar genoeg om er een studio van te maken)
er is geen centrale verwarming aanwezig maar er is wel een tocht in de kelder (van rooster naar kruipkelder en visa versa).
Topic: kelderruimte (1-1-2004 19:42:00)
mja, kheb gewoon wat meer algemene informatie nodig
ik ben bereid om mij een ontvochtiger aan te schaffen en de muren te behandelen met speciale producten, maar het blijft voor mij nog altijd onduidelijk want het is en blijft een (vochtige) kelder.
Topic: kelderruimte (1-1-2004 19:10:00)
ik weet dat dit niet echt thuis past op dit forum maar ik wou gewoon effe weten of er mensen zijn die een kelderruimte hebben omgebouwd tot een studio, en of dit wel mogelijk is!

wij beschikken over een kelder die zo'n 50 kubiek groot is maar ze is momenteel in vrij vochtige staat! de muren zijn vochtig en beschimmeld.

mijn vraag is dus of er al mensen zijn die een vochtige kelderruimte volledig hebben kunnen opknappen zodat elektronisch materiaal er zal thuishoren...

alvast bedankt
Topic: XLR naar tulp vraagje (8-9-2003 17:42:00)
bedankt allemaal voor de grondige uitleg ! :)
Topic: XLR naar tulp vraagje (7-9-2003 20:53:00)
hey diederik, bedankt voor de uitleg maar ik snap nog steeds niet waarom de 1 en 3 bij methode 1 worden samengenomen en bij methode 2 niet.
het moet toch een of ander nut hebben moest je ergens gaan draaien ofzo (storingen ofzo door dimmers?)

waarom ik nu die XLR uithang wil nemen op men mengpaneel is omdat ie ook een 2e uitgang heeft (cinch dan wel) maar die 2e uitgang wil ik gebruiken om mijn monitor speakers te besturen.
Topic: XLR naar tulp vraagje (7-9-2003 18:18:00)
man, sorry dat ik nogal zaag maar ik geraak er kortweg niet aan uit.

wat ik wil maken is een kabel die aangesloten kan worden aan de uitgang van mijn mengpaneel (die XLR elektronisch gebalanceerd is) naar mijn equalizer (tulp ingang, rood en wit). ik heb dus 2 xlr stukken nodig (links en rechts) en een kabel met 2 tulpen (wit en rood). ik heb gewoon een cinch kabel (tulp) gekocht om dergelijke hifi aparaten aan te sluiten waarvan ik 2 tulpen heb afgesneden (aan de andere kant heb ik dan nog 2 tulpen over. dus aan de kant waar ik die tulpen heb afgesneden komen 2 xlr's op (links én rechts). in elke kabel zit een rode (bij de andere kabel wit) draad met daarrond koperen draad (2 draden dus int totaal, in elke kabel)

de vraag is nu hoe die xlr inwendig verbonden moet zijn om een ideale kabel te maken om de uitgang van mijn mengpaneel (elektronisch gebalanceerde xlr's, links en rechts) te verbinden met mijn equalizer (links en rechts, cinch ingangen).

sorry dat ik vreemd doe maar ik wil zeker zijn van men stuk...

dank
Topic: XLR naar tulp vraagje (4-9-2003 19:15:00)
www.rane.com/n110fig4a.gif

dus volgens die tekening (zie 4b) moet ik het signaal verbinden met 2 (dit is dus de "pin" van de rechtse cinch) en de massa (de "mantel" van de cinch want er zitten tenslotte maar 2 draden in: signaal & massa dus) verbinden met 1 van de XLR

hetzelfde voor de linkse cinch...
Topic: XLR naar tulp vraagje (4-9-2003 19:11:00)
nee mijn xlr uitgang (aan mengpaneel) is gebalanceerd en ik wil dus van xlr (links en rechts, dus voor elk een apparte xlr stekker) naar cinch (links en rechts) gaan.
mijn vraag was dus of je de 1 en de 3 moet samenverbinden of niet want dit wordt me echt ingewikkeld.
Topic: XLR naar tulp vraagje (3-9-2003 21:59:00)
hmm,

als ik dus een kabel wil maken: 2x xlr links - rechts naar 2x cinch links - rechts (je kent ze wel, die standaard verbindingen bij cd spelers enzo, duh) moet je dus de de 2 (van xlr) gebruiken om de "pen" van de cinch aan te sluiten. de andere draad (zitten maar 2 draden in zo'n cinch kabel) verbinden aan 1 & 3? zo goed?