Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Bmwdennis

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 10 bijdrage(n) van Bmwdennis (Pagina: 1 van 1)

Topic: Defect raken geluidsinstallatie (22-1-2014 16:54:00)
Ik ben er nog niet helemaal over uit. Mijn voorkeur gaat naar de PA, maar wil eigenlijk het risico niet lopen als per ongeluk de stekker eruit wordt getrokken.

De LEM dx24 is ook een mooi machine, maar jammer genoeg maar 4 outs en geen software ondersteuning.

Dan blijft de Behringer nog over, maar hier is nog al wat aan op te merken qua ontwerp en componenten zomaar kunnen uitvallen.

Ik ben niet veeleisend, maar zoek gewoon een redelijk eenvoudige en betrouwbare processor.
Topic: Defect raken geluidsinstallatie (21-1-2014 11:47:00)
Even een klein beetje off-topic, maar ik ben bezig met het zoeken van een tweedehands processor die alle functies zoals cross-over, limiter, PEQ, GEQ, low-cut aan boord heeft.

Budget is rond de 150 euro. Ik heb de volgende hiervoor kunnen vinden:

DBX Driverack PA
LEM DX 24
Behringer DCX 2496

Ik heb een beetje gegoogled en mijn conclusie is dat de DBX Driverack PA voor mij het beste is.
Heeft goede limitters en is redelijk makkelijk in te stellen. En is redelijk robuust en kan tegen een stootje.

Wat is jullie ervaring? Of hebben jullie andere suggesties?

Bedankt alvast;)

Gr Dennis
Topic: Defect raken geluidsinstallatie (20-1-2014 18:23:00)

eddy wally schreef:

Bmwdennis schreef:

Echter ging het de afgelopen optocht niet zoals we gehoopt hadden.
Is het in Nedeland nu al carnaval?
Nee, dit is gebeurd tijdens de optocht die elk jaar gehouden word in September in ons dorp.
Topic: Defect raken geluidsinstallatie (19-1-2014 19:08:00)

VrijeVogel schreef:

MP3 zijn vaak niet de beste kwaliteit inderdaad. Daarnaast zit er vaak een dB verschil in tot en met, sommige zijn helemaal overstuurt. Daar zou ik ook een oorzaak en gevolg in zoeken.

Maar is huren van een versterker ook geen optie?
Hoi Evert,

Ik weet dat de MP3tjes slechte kwaliteit is, vooral als het van youtube oid gedownload is. Het is alleen voor ons niet te doen om alles op FLAC formaat kwaliteit te krijgen
Huren van een versterker is een optie. Echter willen wij de set ook vaker gaan verhuren voor feestjes en willen wij op den duur dit graag allemaal in eigen beheer hebben. Maar we kunnen met de aankomende carnaval wel een versterkertje huren.

Frank76 schreef:

Zet je low-cut ook eens op 40 of zelfs 50 Hz, die 25 is echt te laag, zeker als er ook nog wat bagger mee komt in die MP3's.
Hoi Frank,

ik weet dat 25HZ laag is, echter kan onze crossover niet lager dan dit. Het is een vast ingesteld en kan alleen via een knop aan of uit worden gezet.
Topic: Defect raken geluidsinstallatie (19-1-2014 18:46:00)

Webbie schreef:

Hallo BMWdennis,

Volgens mij is het gewoon een optelsom: muziek-keuze (weinig dynamiek) + opgepepte MP3's (nog minder dynamiek) + te hard uitsturen van je mixer + misschien ook nog een verkeert ingestelde cross-over (met een vaste low-cut van 25Hz).

Bmwdennis schreef:

Ik ben nog een beetje aan het zoeken voor een processor. Degene die jij voorstelde zit rond de 175 euro tweedehands. Echter zie ik een Composer PRO MDX2200 voor 50 euro tweedehands. Zit tussen deze twee een groot verschil? Of is het enige dat de DCX2596 een display heeft en de MDX2200 ledlampjes? Anders gaat mijn voorkeur naar de goedkopere.
De Composer PRO MDX2200 kan alleen de zaak nog erger maken, je kan met dat apparaat nog meer de muziek verdichten (compressor) en zo nog minder ruimte laten voor dynamiek die bij de door jouw gekozen muziek toch al bijna niet aanwezig is.
Zover ik weet zit daar ook geen echte limiter in.

Gewoon je huidige cross-over verkopen en de DCX2496 o.i.d. aanschaffen.
Zoals je misschien al gelezen hebt zitten alle functies (cross-over, limiter, PEQ, GEQ, low-cut, enz..) dan in een apparaat.

Let op: de processor garandeert niet dat je tijdens de volgende optocht je subs heel houd, je moet natuurlijk wel je verstand blijven gebruiken. Maar je hebt met de processor nu wel een stukje gereedschap waarmee je "oepsjes" en de gevolgen daarvan kunt voorkomen.

Greetz Webbie...
Hoi Webbie,

Hardstikke bedankt voor je informatie(de rest ook). Kan ik wat mee!

Dan gaan we eerst opzoek naar een goede processor en verkopen we de crossover. Wanneer dit in orde is ga ik aan de slag om eventueel andere versterkers te regelen zodat het zaakje op 4 ohm komt te draaien.

Ik snap dat dit geen garantie geeft, maar geeft toch een extra beveiliging om het zaakje heel te houden.

Gr Dennis
Topic: Defect raken geluidsinstallatie (19-1-2014 18:19:00)

Webbie schreef:

Hallo BMWdennis,

Bmwdennis schreef:

Maar als ik de reacties zo lees ben ik bang dat ik toch op 4 ohm moet gaan spelen. Dus is de enige opties om of wat speakers thuis te laten of meer versterkers.
Inderdaad is het beter voor je versterkers om op 4Ohm te spelen, maar voor de subs zelf maakt het niets uit.
Dat de versterker op 2Ohm staat te spelen zou geen invloed moeten hebben op de subs zelf, of je moet echt te keer zijn gegaan met zwaar clippende versterkers tijdens de optocht.

Zwaar clippende versterkers (als gevolg van het te hard insturen van de ingangen) zie ik eigenlijk als enige oorzaak dat je subs kapot zijn gegaan.

Had je zicht op de versterkers tijdens de optocht?

Greetz Webbie...
Hoi Webbie,

Tijdens de optocht hadden we zicht op de versterkers en deze hebben niet in de clip gedraaid. Begin van de optocht het spul nog iets teruggedraaid want ik zag het clip lampje heel iets op kleuren. Verder gedurende optocht geen clippende versterkers. Wel draaiden we wel redelijk op het randje maar is goed in de gaten gehouden.

Ik ben nog een beetje aan het zoeken voor een processor. Degene die jij voorstelde zit rond de 175 euro tweedehands. Echter zie ik een Composer PRO MDX2200 voor 50 euro tweedehands. Zit tussen deze twee een groot verschil? Of is het enige dat de DCX2596 een display heeft en de MDX2200 ledlampjes? Anders gaat mijn voorkeur naar de goedkopere.
Topic: Defect raken geluidsinstallatie (19-1-2014 17:51:00)

Webbie schreef:

Hallo BMWdennis,

Heb je nu gelezen wat ik heb gepost?
Toch maar eens kijken of we de MX3000a voor een mooie prijs kunnen verkopen en daarvoor 2 lichtere versterker voor kunnen vinden.
Ik zou eerder een processor aanschaffen.

Greetz Webbie...
Hoi Webbie,

Dat had ik inderdaad nog niet gelezen, mijn excuses.

Dan ga ik ook opzoek naar een processor. Stond al wel in de verlanglijst.

Maar als ik de reacties zo lees ben ik bang dat ik toch op 4 ohm moet gaan spelen. Dus is de enige opties om of wat speakers thuis te laten of meer versterkers.
Topic: Defect raken geluidsinstallatie (19-1-2014 17:42:00)

Soundpower schreef:

Die laagdrivers hebben een nominale weerstand van 5.23 ohm volgens de specsheet, dus je totale weerstand die jij per kanaal aan de versterker aanbied is geen 2 ohm per kanaal maar eerder iets van 1,3 Ohm!
Zal vast niet bevorderlijk zijn voor de totale betrouwbaarheid van je systeem, laat staan de geluidskwaliteit.. shut up :X

Dus: ook ik ben van mening dat je of meer versterkers of minder speakers mee moet nemen...

Had je de low-cut frequentie ook goed ingesteld van de subs?
low-cut stond inderdaad ingeschakeld op de crossover. Dus alles onder de 25Hz zou afgekapt worden.

Hoi,

Ik heb nog even nagedacht, en aangezien we niet een groot budget hebben heb ik het volgende uitgedacht om toch met vier subs te kunnen spelen.

Wanneer ik de MX3000a op bridgemodus zet krijg ik 3200W op 4ohm.

Dus als ik de volgende schakeling maak kan ik naar mijn idee de versterker op 4ohm draaien.

https://i43.tinypic.com/5nj3ms.jpg

Alleen draaien de twee eindtrappen dan wel weer op 2ohm en kom je weer op precies het zelfde uit als voorheen.

Het probleem is het budget om extra versterkers te kopen. Maar wanneer het wederom defect raakt zijn de kosten nog meer dat weet ik.

Toch maar eens kijken of we de MX3000a voor een mooie prijs kunnen verkopen en daarvoor 2 lichtere versterker voor kunnen vinden.
Topic: Defect raken geluidsinstallatie (19-1-2014 15:20:00)

klunz schreef:

1600*4 op 2 ohm op een carnavalswagen en amper in de clip? Speakers waarvan je de magneet los kunt halen?

Carnaval is leuk. Maar dit lijkt me onzinnig.....

Geluid stukken zachter zetten, de helft van de installatie thuis laten en dus op 4 ohm draaien, en de speakers waar de magneet "zomaar van af kan" vervangen voor gezonde exemplaren lijkt mij hier het beste advies.

klunz
Hoi Klunz,

Dit zijn originele blackwidow speakers waarvan de magneet met 3 boutjes zijn geschroefd ipv gelijmd.

Audax schreef:

Ik zou de subs wat lager crossen. Experimenteer eens met 80hz-100hz.

2 ohm load is vooral zwaar voor de versterkers. Max vermogen wordt gevraagd. Maar je versterkers zijn niet stuk; zegt misschien ook iets over de kwaliteit van de eindbak (QSCmx) en de iets mindere kwaliteit van de subs...

Ik zou vooral de mixer output niet laten clippen en ook goed luisteren naar je set. Meestal is het goed te horen wanneer een luidspreker overstuurt wordt en vooraleer er schade optreedt.

Gebruik je oren.
Hoi Audax,

Dan zet ik de crossover op 100Hz, echter staat achterop de subs crossover point 150Hz, vandaar dat ik ik hem hierop heb afgeregeld.

Mixer output is een goede, we hebben veel gedownloade muziek, en vooral hardstyle. Dit is echter een moeilijke muziek genre om te luisteren wanneer er schade optreedt.

Zou het er ook mee te maken hebben dat de wagen erg te keer gaat. Ik kan me voorstellen dat de zware magneet achterop de speaker die maar enkele micrometers speling tussen de luchtspleet heeft makkelijk iets kan verschuiven.

Liever willen we wel met de complete set blijven draaien. Want je staat in de openlucht en daarvoor is er veel vermogen nodig om een beetje mee te kunnen komen.

Maar naar mijn mening kunnen de speakers niet defect raken als je versterker op 2 ohm draait. Of hebben jullie hier een andere verklaring voor?
Topic: Defect raken geluidsinstallatie (19-1-2014 14:26:00)
Hallo,

Ik zit met een dilemma en dat is dat bij ons de muziekinstallatie defect is geraakt. Wij hebben een optochtswagen/carnavalswagen waarbij we de muziek in eigen beheer hebben. Dit geluidssetje hebben we pas tweedehands gekocht. Echter ging het de afgelopen optocht niet zoals we gehoopt hadden. 5 Van de speakers uit de 215XT subwoofers waren overleden. En van de werkende subwoofers was er een schrapend geluid te horen. Voordeel van de 215XT is dat de magneet eraf kan en kwamen we erachter dat het schuim tussen de luchtspleet is gekomen. Dit verwijderd en ze spelen weer als nieuw. De andere defecte speakers zijn vervangen door een gebruikt exemplaar.

Hieronder de opstelling:

https://i42.tinypic.com/faq2br.png
Specificaties:
Mengpaneel: Reloop RMX 300 BPM
Crossover: Behringer CX3400
Versterkers: QSC MX3000a
2* 825W @ 8ohm
2* 1250W @ 4 ohm
2* 1600W @ 2ohm
Bridge: 2400W @ 8ohm
3200W @ 4ohm

Subwoofers: 4* Peavey HiSys 3
215XT met 2*1505-8 blackwidow speakers
Geen filter
700W Continu @ 4 ohm
1400w Program @ 4 ohm

Toppers: 4* Peavey HiSys 3
700W Continu @ 4 ohm
1400w Program @ 4 ohm
2* Oude type? Klinkt veel hoger.
2* Nieuwe type? Meer FullRange

Tevens bij beide type de kantelfrequenties van het filter doorgemeten. Wijken behoorlijk af van elkaar. Lijkt origineel. Bij de oude types zijn wel de tweeters vervangen door kleinere en is de ruimte die over is opgevuld.
Dit alles word gevoed door een grote aggregaat met een vermogen van ongeveer 40 kVA.

Nu wil ik natuurlijk niet weer dat dit ons overkomt, en is me vraag of het misschien door het draaien op 2ohm kan komen. Of het komt doordat onze wagen te erg te keer gaat dat de boxen hier erg aan te leiden hebben. De versterkers hebben minimaal in de clip gedraaid en alles stond strak afgeregeld met de crossover.
Wat denken jullie? Hebben jullie nog suggesties?