Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Angelo

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 10 bijdrage(n) van Angelo (Pagina: 1 van 1)

Topic: DROPMIXEN oftewel "INMIXEN" Hoe precies??? (9-6-2003 22:33:00)
Dre natuurlijk heb je daarin gelijk. Maar moet erbij zeggen dat dit toch een vrij moeielijke zaak is. Ik durf namelijk ook zeker te zeggen dat er weinig dj's zijn die dat toepassen. Dat dropmixen. Zolang je bij trance en co blijft en mooi op de downbeat mixt is dat dropmixen eigenlijk niet zo nodig. Zo gauw je met korte liedjes mixt dan denk´ik dat dropmixen essentieel is aangezien korte platen bijvoorbeeld top40 direct met het hoofdgedeelde begint. Geen intro's dus.
Topic: DROPMIXEN oftewel "INMIXEN" Hoe precies??? (9-6-2003 21:56:00)
Oke maar wat ik daarvan niet begrijp is gewoon het feit of het aan de stand vand e fader ligt of het dropmixen is of niet. Want of de fader uitstaat of helemaal omhoog de handeling is toch hetzelfde of niet? Met het enige verschil dat je met fader dicht nog kunt bijstellen zodat het niet hoorbaar is voor de feestgangers. Of heb ik het mis? happy :)
Topic: DROPMIXEN oftewel "INMIXEN" Hoe precies??? (9-6-2003 21:37:00)
Dat is inderdaad waar vind ik. Heel goed gezegd ja.
En buiten dit maakt de mix in het geheel de indruk van je mix. Maakt niets uit of je met vynil cd of wat dan ook draaid. Het gaat zich erom hoe de mixtechniek is.
Topic: DROPMIXEN oftewel "INMIXEN" Hoe precies??? (9-6-2003 20:25:00)
Inderdaad. Om de schuif pas open te maken wanneer de platen al hebben gelopen is natuurlijk het veiligste. Ik denk ook niet dat veel dj's de volgende plaat eringooien met de fader open. Dat zou te riskant zijn. Want als je dan fout en dat bij elke 2 of 3rde plaat dan zullen de mensen op de dansvloer ook denken dat je niet kunt draaien ofzo.

wink ;)
Topic: DROPMIXEN oftewel "INMIXEN" Hoe precies??? (9-6-2003 17:43:00)
Nou ik zelf hoor het ook wel vaak of de ene sneller gaat of lanhzamer. Maar wat meestal gebeurd is gewoon de 1 kant op benden als de beatverschil erger word dan weet je dat je de andere kant op moet benden. En bovendien weet je dan ook meteen of de plaat sneller of langzamer moet.
Want als 2 tracks lopen. En het begint zich qua snelheid langzaam te vervormen. Dan moet je gaan benden. Als je ziet dat je door + benden de plaat weer gelijk loopt dan weet je ook meteen dat de pitch hoger moet en omgekeerd ook. Dus als je sneller moet benden betekent het dat de pitch ook omhoog gaat. en omgekeerd.
Topic: DROPMIXEN oftewel "INMIXEN" Hoe precies??? (9-6-2003 15:57:00)
Het mixen zelf doe ik op de volgende manier. Ik mix bijna altijd in de break (in het midden va het liedje dus. Namelijk als volgd:
Me de betreffende fader uit mix ik het nieuwe liedje op de downbeat in (uitgegaan van een 32 beat patroon). Daarna corrigeer ik hem door te benden. En dan fade ik het kanaal uit. Dat uitfaden doe ik niet op de volgende downbeat maar bij de tweede groep 16 beats van de 32. Bij de volgende downbeat doe ik de bassen van het ene kanaal uit en het andere aandraaien in 1 keer.

Dus:
- In de break met fader uit bij de downbeat inmixen. 32 beat patroon vanuitgaand. En dan benden.
- bij het tweede deel van de 32 beats kanaal uitfaden. Dus na 16 beats.
- en bij de volgende downbeat bassen uitwissellen.
happy :)
Topic: DROPMIXEN oftewel "INMIXEN" Hoe precies??? (9-6-2003 12:00:00)
Ja zou kunnen. Aangezien ik maar met cd's mix weet ik nie of dat bij platen ook mogelijk is. Dat supersnel starten.
Maar ik heb wel gelezen bij dat dropmix artikel dat er platen gerbuikt werd. Dus volgens mij heeft dropmixen niets ermee te maken of de fader uit of helemaal omhoog staat. Want het risico zou dan groot zijn dat je niet direct op het goede punt inmixt en dat zou dan bij beide faders omgoog hoorbaar zijn.
OF lig ik ernaast?
Topic: DROPMIXEN oftewel "INMIXEN" Hoe precies??? (9-6-2003 09:41:00)
Dat klopt woei. Zo doe ik dat ook je bedoelt bij een downbeat. De 1ste beat van een patroon. Maar dat wat ik bedoel is of de meeste mensen hier de plaat op de downbeat ingooien met fader uit op hte betreffende kanaal of dat ze het in het ware live met de fader omhoog de nieuwe plaat eringooien. Want als je dat zo doet heb je de hele plaat erin. En mis je er niet de eerste 30 seconden ervan ofzo. Want ik denk als je bijvoorbeeld 80s gaat mixen je ook niet met 1 fader uit de plaat erin kunt gooien. Want dan zou de nieuwe plaat bewijze van spreken beginnen wanneer al wat vocals verstreken zijn. Ik heb namelijk al een artikel over dropmixen gelezen maar het is me nog steeds onduidelijk of de fader omhoog of omlaag moet bij het moment van inmixen (dropmixen).
Dus dat wou ik graag weten wat de meerderheid doet. En wat de dj's in de clubs doen. Maar ik denk dat de meerderheid dat toch met de fader uit doet ingooien en op het juitse moment word de fader van het in te mixen kanaal omhooggeschoven. Klopt dat?
Topic: DROPMIXEN oftewel "INMIXEN" Hoe precies??? (8-6-2003 19:40:00)
IK DANK JULLIE ALLEMAAL!!! happy :)

Dus jullie doen de platen via de hoofdtelefoon gelijkzetten en dan als ze lopen doen jullie op de volgende downbeat de nieuwe plaat via de fader inmixen. En niet door direct een plaat op een downbeat erin te gooien met allebei de faders omhoog.
Topic: DROPMIXEN oftewel "INMIXEN" Hoe precies??? (7-6-2003 22:16:00)
Mijn vraag is aan jullie:
Op het moment dat jullie de platen gelijk gezet hebt op snelheid en jullie willen dus plaat 1 op 2 inmixen hoe doen jullie dat?
Gooien jullie de ene plaat op de downbeat hoorbaar door de boxen meteen erin? Dus met de fader open.
Of gooien jullie die met de fader helemaal dicht erin. Dus eringooien benden en dan als de volgende downbeat komt de fader openschuiven.
Welke manier is het gewoonlijkste? Want ik heb bij vele mix cd's wat ik in de winkel gekocht heb zoals "BITTE EIN BEAT" dat de platen meteen vanaf het begin ingemixt zijn? Zou dat kunnen dat die cd's met de computer gemixt worden?
alvast bedankt