Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Richje35

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 6 bijdrage(n) van Richje35 (Pagina: 1 van 1)

Topic: Pioneer PLX-1000 Draaitafel (2-8-2014 03:06:00)
nee hans , geen enkele mixer gaat er digitaal in en het signaal is analoog en bij het gebruik van effecten gaat de ad/da converter met de dsp en je siginaal wat doen . En bij je platenspeleren levert het toch geen digitaal signaal standaard op?.... sinusjes. En die kun je leuk omzetten naar digitaal, maar vormt extra ruis , dan ga je je digipoortje door met controller, wat goedkope troep is en je mengpaneel zet hem gewoon in eerste instantie weer om naar een analoog signaal....en wat iedereen verder zegt op beweert of bewert boeit me niet, wie is hier de ir micro elektronica,, juist....niet degene welke de tafels reviseert
gegroet
Topic: Pioneer PLX-1000 Draaitafel (2-8-2014 02:56:00)
Klinkt leuk , enkel is hij eergister nog bij me thuis geweest omdat de toonarm niet deugde en de mk5 welke ik nu gekocht hebt doet hij het rechter kanaal er niet van, maar wat jullie doen is totaalGeen revisie, dit is een grote beurt, ik heb gekeken wat jullie vervangen hebben ,maar na 12 jaar wil igg decelco's vervangen zien wat niet gebeurd is en nu weer een kanaal dat het niet doet bij aflevering en ik hem hem nog een oyaide rca setje gegeven om te testen. Jullie kopen ze niet voor 150 en ik denk dat je iets teveel praat.... anders meet ik het even door . Maar decarm deugde bij de mk2 bij alvering al niet. Dat zag ik meteen al . Alleen degene welke de electronica doet, moet beter zijn best doen.
En ik zei hem nog welke denon hij moest kopen die middag en dat dec1200's betrouwabare produkten zijn qua draaiwerk, maar nu doet het rechter kanaal het al niet en deze rca kabel moet je gewoon vervangen als je hem ziet. Maar rob is de electroman.....zonder opleiding dan.
Topic: Pioneer PLX-1000 Draaitafel (28-7-2014 10:17:00)

bomdes schreef:

eddy wally schreef:

Hier zijn er vorig jaar 12 de deur uit gegaan aan 150€ stuk,allen met naald en werkend maar optisch iets minder.Het is niet omdat er 400 gevraagd word dat het er ook iemand aan geeft.
volledig gereviseerde/gerestaureerde gaan ongeveer een 500EUR per stuk. aardig dicht bij een nieuwe PLX-1000 eigenlijk.
hangt ook veel af van welke technics natuurlijk, de MK2 is een stuk minder waardevol dan bv een M5G
Ja laat maar eens een foto zien van alles wat er vernieuwd is voor die 500 euro , dat zijn geknapte tafels, niet geheel gereviseerd... Ze zien er dus uit als een nieuwe? , lagers vervangen, rotorshaft, alle condensatoren en carbon weerstanden eruit, nieuwe pitchfader en opnieuw gespoten met de nieuwe knoppen . Ik gok erop dat je het opnieuw afgesteld hebt en nieteens de rotorshaft vervangen hebt en de toonarm heb je je niet uit elkaar gehaald en voorzien van nieuwe bedrading en rca kabels . Dat ding heeft een servicebeurt gehad..... Al die bedrijven reviseren niet echt, dan gaat hij dus weer 15 jaar mee. Hoe kun je voor dat geldt nou de tafel laten spuiten met ook de opdruk erop... maar het zal wel
Topic: Pioneer PLX-1000 Draaitafel (28-7-2014 09:57:00)
phono out is toch veel prettiger, aangezien de line en digitale outputs toch matige kwaliteit zijn . En ik las weer ergens , iemand die denkt dat digitaal beter is..... Als er een goed line output en digitaal signaal
uit moet komen, kost de tafel 150 euro duurder en waarom een analoog omzetten naar digitaal en in je mixer weer naar analoog. Gratis ruis erbij .
De betere toonarm kabel , welke direct naar redelijk kwalitatieve rca's loopt is perfect. Is bij mij ook bij een technics tafels , aanpassing dummer 1, een met wbt rca's en deskadel kabel, ook voorzien van huls.

-die voeten zullen wel knudde zijn , aangezien de tafel 13 kg weegt en de technics voeten ook geen topper is.
Als je geluidskaart een phono input heeft , is het perfect om vinyl over te zetten mits je een redelijk naald en een kaart hebt van goede kwaliteit met phono input en deze zijn erg zeldzaam.
-de tafel heeft een mooie metalen bovenkant en aan en uitknop en de bedieding qua pitchcontrol is geinig. Onnodig, maargoed.
- de toonarm moet ik eerst voelen, en ik ben toch echt bang dat er intern een oemplaat zit.De toonarm heeft ook de perfecte afmetingen ervoor
-onderdelenprobleem: pioneer is belachelijk duur qua onderdelen
- snelle waardevermindering bij een pioneer(en elke super oem) tov technics en vestax
-pluspunten: nieuw, lange garantie wat het minpunt ook is qua upgraden, alhoewel voeten mogen natuurlijk.

Maar ik zie geen reden om merken als vestax en technics te verkopen voor een tafel , welke zich niet bewezen heeft en niets meer hedaan heeft dan een copy maken, nogal triest. Daaruit lijken ze precies hun doel blijken en dat gaan ze niet bereiken 0,3 sec naar max snelheid... zo nutteloos.
-de hoofdreden hem niet te kopen is de snelle model aanpassing waar pioneer dol op is....en kwalitatief vind ik hun producten veelste duur en blinken nergens in uit.
Topic: Arm SynQ XTRM-1 (25-6-2013 13:05:00)
Nog even een zeer late reactie opDre, de speling gaat er nog wel uit en het draait nog wel soepel, maar ik had toch liever een vestax arm .... Net als de stanton welke ik hen heb de st.150 daar trilt /ratelt de motor weer van en opengeschroefd straalt het weinig kwaliteit uit . Het blijven toch japanse snelbouwbakken , waar ik uit elektronisch opzicht niet echt vrolijk van wordt(op dat punt kan ik iig over meepraten) en alles zit in elkaar met dezelfde goedkope schroefjes.... sensor schijf van de motor is niet vlak en te dun .... Het zou gewoon prettig zijn als er wat meer keus kwam bi de oems in armkeuze e.d. en datasheets zou prettig zijn...

Maar wat de toonarm bij deze jongen betreft op de synq, met de banana moet het makkelijk gaan, daar hou je zowel links als rechts nog veel draairuimte over, dus als het bij die niet lukt heb je denk ik toch een andere/intern verzwaarde arm oid te pakken...
stanton 520v3opstantheadshell gaan ook prima(als een setje te koop voor weinig).
En je tafel staat wel waterpas? Ja, je weet het nooit....
Topic: Arm SynQ XTRM-1 (19-5-2013 03:45:00)
Persoonlijk vind ik de draaitafel leuk, maar niet voor scratchen, daar is het te iel voor gebouwd en nu na 6 maanden krijg je de speling niet meer weg en synq is geen bekend merk, dus er zijn ook geen bedrijven welke duurdere/betere vervangingen maakt ,jammer maar dan gaan ze de deur maar weer uit.
Gr. Riich