Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van WvdS

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 3 bijdrage(n) van WvdS (Pagina: 1 van 1)

Topic: Omroep systeem. (8-6-2011 22:48:00)
Het is me in ieder geval duidelijk dat ik de speakers anders moet gaan richten. Dit zal de oplossing duurder maken maar als het niet verstaanbaar is dan is het altijd te duur.

Wat er op dit moment hangt weet ik ook niet. Dit krijg ik nog te horen als ze de speakers gaan draaien (als het allemaal nog leesbaar is). Ik wil het eigenlijk anders benaderen met de vraag wat zijn geschikte speakers voor dit doel.
Zijn 6 speakers (3 per kant) voldoende of moet ik voor 8 of 10 gaan. Welk vermogen heb ik dan nodig.
Topic: Omroep systeem. (7-6-2011 22:52:00)
Dat het door een amateur is opgehangenis wel zeker. Alleen gekeken hoe de speaker het simpelst te bevestigen is.
Jouw oplossing voor de korfbalclub ziet er goed uit, maar dit kan ik waarschijnlijk niet realiseren. En een voetbalveld is nog een stukje groter dan een korfbalveld.
Ik hoop op nog wat meer reacties.
Topic: Omroep systeem. (7-6-2011 21:59:00)
Forumleden,

Ik zou deze topic nog weer nieuw leven in willen blazen.
Ik ben gevraagd om een advies te geven over een bestaande 100 V installatie bij een voetbalvereniging. Ze hebben de beschikking over 2 bosch versterkers van 150 W en hebben verdeeld over het terrein 6 speakers hangen. Op de bijvelden is alles redelijk te verstaan maar rondom het hoofdveld is de verstaanbaarheid slecht. 2 bestaande speakers zijn dan ook zonder er over na te denken opgehangen op een plek waar het toevallig goed uitkwam. Het zijn platte hoorn speakers welke aan weerskante van een zittrubune zijn opgehangen maar dan vertikaal ipv horizontaal. Plaatsing dus 10 mtr aan weerskanten van de middelijn.
Zonder enige voorkennis van 100V systemen (met gewone PA installaties heb ik meer ervaring) ben ik gaan luisteren en kwam eigenlijk tot de volgende conclusie. Door de speakers 90 gr. te draaien en te richten op de cornervlag aan de overkant moet het bereik al breder worden en denk ik de overkant volledig te kunnen bestrijken. Ik dacht nu aan de overkant een zelfde set te plaatsen die dus weer op de kant van de tribune zijn gericht. Achterliggende gedachten hierbij is dat door deze platte hoorn speakers hoog genoeg te plaatsen het geluid over de "eigen" kant heen wordt gedragen en goed verdeeld de overkant haalt. Dit geld dus voor beide zijden. Geen probleem dus dat het geluid ergens te hard zou zijn. Voordeel is ook dat de het plaatsen van de speakers aan de overzijde relatief gemakkelijk is (al mag dit niet ten koste gaan van de geluidskwaliteit)
Ik voorzie ook nadelen maar misschien kunnen jullie hier beter op schieten.
Mogelijk nadelen zijn: bereik van de speaker moet toch zo'n 60 mtr zijn. Fase verschil tussen de speakers (max. afstand tussen de speakers is 60 mtr dus fase verschil van max. 0.2 sec).
Als het faseverschil een groot probleem gaat worden is het wellicht ook nog een mogelijkheid om aan dezelfde kant nog een aantal kleinere speakers op het publiek aan de kant van de speakers te richten. Deze zullen dan minder hard hoeven en moeten dus apart gevoed worden.
In de zit tribune is nog 1 hoorn geplaatst welke eigenlijk niet de hele tribune kan bestrijken (tribune is ca. 20 mtr. breed) waardoor het onder de speaker te hard is en aan de andere kant slecht te verstaan is.

Vragen: Hoe denken jullie bovenstaand installatie te plaatsen?
Welke speakers (met welk vermogen) zou ik kunnen nemen voor overkant veld (50 tot 70 mtr), eigenkant (5 tot 25 mtr),
tribune (4 tot 10 mtr binnen).
Overige adviezen.

Graag jullie hulp

gr.

Wim