Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van G-LiTe

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 4 bijdrage(n) van G-LiTe (Pagina: 1 van 1)

Topic: Krachtstroom vraagje (20-5-2003 16:54:00)
"Dus een nul-leider is niet nodig bij een symmetrische last", even to get things straight. Ik begrijp dat er geen stroom terugvloeit door de nul bij een symmetrische belasting van de ster. Maar stel dat je de nul (bvb. in een camlockaansluiting) plots zou wegtrekken bij een symmetrische belasting. Dan vormt het ster-punt toch gewoon een verbinding van de fases. Dan komen de belastingen toch in serie te staan tussen een potentiaalverschil van 400V, nml. tussen de fases. Gaat dat dan niet fout?

En ook, is er al iemand die kan vertellen of in de praktijk DMX-netwerken niet raar gaan doen bij potentiaalverschillen van 5V of meer tussen nul en aarde?

Groeten,

G-LiTe
Topic: Krachtstroom vraagje (17-5-2003 21:46:00)
Ik vraag naar het potentiaalverschil, Volt dus ...en geen weerstand

G-LiTe
Topic: Krachtstroom vraagje (17-5-2003 19:06:00)
Ok,

I stand corrected (zoals amerikanen graag zeggen happy :) ), er zijn wel degelijk drie gelijke aanvoerstromen, maar de faseverschuiving (die ik even uit het oog was vergeten) zorgt er inderdaad voor dat deze elkaar opheffen in de retour (ergo over de nul). Is dat een beetje simplistisch goed samengevat? Heeft er al eens iemand een rekenvoorbeeld losgelaten op wat dan de maximale retourstroom is door de nul bij onsymmetrie in de belasting van de ster?

Ander vraagje, nu we toch bezig zijn onder het motto 'elektriciteit voor gevorderden' happy :) : ik ben aan het discussieren met iemand wat het maximaal potentiaal verschil bedraagt dat je mag meten tussen nul en aarde opdat je setje nog behoorlijk zou werken. Ik weet dat het theoretisch nul zou moeten zijn, en dat het dat in de praktijk vaak ook zo is...maar soms kom je toch kleine verschillen tegen. Ik weet ook dat alles boven de 12V als gevaarlijk voor het menselijk lichaam wordt beschouwd, maar ik heb het vermoeden dat bij voltages van 5 Volt er al rare dingen kunnen gaan gebeuren met zwakstroomcomponenten bvb. in je soundapperatuur maar denk bvb ook aan het +5/-5 signaal van DMX-splitters/boosters. Kan iemand me eens wat gefundamenteerde uitleg hierop geven?
Thanks
G-LiTe
Topic: Krachtstroom vraagje (17-5-2003 16:46:00)
Hoi,

Ben nieuw hier, maar kwam hier toevallig terecht na een search op wat stroomtermen. Ik zag hier iemand iets zeggen in de zin van "Als in een sterschakeling alle fases gelijk belast worden (symmetrische belasting) dan zal er geen stroom door de nul vloeien en wordt ie dus overbodig" . Eerlijk gezegd volg ik dit niet goed, langswaar gaat de stroom dan wel retour, aangezien je apparaten wel geschakeld zijn tussen de drie respectievelijke fases en nul. En ik dacht dat er ook nog zoiets als een wet van Kirchoff was die stelt dat aanvoer en afvoer stroom gelijk moet zijn aan elkaar. Dus dan is bij een gelijk belaste sterschakeling, met drie identieke stromen door de drie fases, de stroom in de nul toch gelijk aan driemaal de stroom door een enkelvoudige fase, of sla ik nu helemaal bullshit uit? Iemand??

G-LiTe