Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Svaerde

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 11 bijdrage(n) van Svaerde (Pagina: 1 van 1)

Topic: Martin magnum 2000 (9-2-2009 10:57:00)

Dré schreef:

Svaerde schreef:

Nouja, meer in de zin van de afzonderlijke onderdelen dan ashamed :$ tuurlijk kan er een leidinkje verstopt zitten echter zal een hitte-element in 99 van de 100 gevallen werken of niet werken.
Een element dat veel last heeft van afzetting zal een verminderde doorstroming geven (dus niks geen wel/niet). Idem bij de pomp.
De afzetting is voor een groot deel op te lossen door schoon te maken(of zie ik dat verkeerd?), maar de werking van het onderdeel zelf is redelijk straight forward.

Heb de laatste tijd weinig tijd gehad om eraan te kloten, maar ga deze week gedestilleerd water halen en spoel het apparaat even door. Mocht dat niet werken dan zit er in de rookmachine toch ergens een defect. Pompje werkt nog goed, Hitte element komt nog op goede temperatuur. Enige dat mij op dit moment enigszins logisch klinkt is dat er gewoon teveel afzetting in het apparaat zit ondanks dat deze altijd met ZR mix is gebruikt.
Topic: Martin magnum 2000 (9-2-2009 09:46:00)

Dré schreef:

Svaerde schreef:

Mij is altijd verteld dat een rookmachine werkt of niet werkt, en dat er geen tussenweg is.
In dat geval hebben je oren toch wel de nodige onzin te verwerken gehad.
Nouja, meer in de zin van de afzonderlijke onderdelen dan ashamed :$ tuurlijk kan er een leidinkje verstopt zitten echter zal een hitte-element in 99 van de 100 gevallen werken of niet werken. Pompje kan natuurlijk wel halfbrak zijn echter is dat in dit geval niet het probleem aangezien de rookmachine genoeg vloeistof uitspuugt alleen dan ietsjes te weinig in de vorm van rook en teveel in de vorm van zooi op de vloer. Hitte element werkt nog goed aangezien het ready lampje gewoon netjes aangaat en het heat lampje na verloop van tijd gewoon uitgaat(wordt dus warm genoeg of mag ik hier geen conclusies uit trekken?). Rest voor mij de vraag wat kan het dan wel zijn? Ga overmorgen vloeistof bestellen, hopen dat dit verschil maakt en zo niet dan schoonmaken.
Topic: Martin magnum 2000 (8-2-2009 23:30:00)

Sick2 schreef:

misschien de verkoper eens contacteren en vragen of hij enig idee had wat er mis mee was?
Dit zal misschien ook de reden zijn geweest dat hij hem verkocht heeft.

Navragen / proberen kan nooit kwaad lijkt mij zo
Verkoper verkocht hem omdat ze om de zoveel tijd gewoon alles vernieuwen, het komt van een groot bedrijf af dat er in totaal 4 verkocht, dit was gewoon een willekeurige van die 4 (stonden er 4, allen tegen dezelfde prijs en deze was optisch in de beste staat en leek gewoon goed te werken bij het testen aldaar). Mij is altijd verteld dat een rookmachine werkt of niet werkt(hitte element, pompje), en dat er geen tussenweg is(verstoppingen en dergelijke daargelaten).

edit: iets genuanceerd
Topic: Martin magnum 2000 (5-2-2009 22:55:00)
Is niet zo dat er niks uitkomt(zie filmpje), maar de output is gewoon stukken minder dan de Z-1500 terwijl deze redelijk gelijk zou moeten presteren(zie topic Z-1500 vs Pro 2000). Rook ruikt ook een beetje raar.
Topic: Martin magnum 2000 (5-2-2009 22:14:00)
Staat vol open, en remote zou nog goed moeten werken. Heb ook een DMX paneeltje erbij, kan evt nog proberen om hier iets mee te doen. Heb alleen geen lichttafel bij de hand. Volgens manual zou die met 9.5 volt 100% output moeten geven dus dan kan ik gewoon een 9V batterijtje @ pin 1/2 zetten of denk ik hier iets te makkelijk?

Douwe schreef:

Uit ervaring weet ik dat draadbreuk, in het remote-kabeltje ook voor wazige storingen kan zorgen.
Heb hem getest met remote direct in het apparaat.
Topic: Martin magnum 2000 (5-2-2009 22:05:00)
Heb sinds gister een Martin/Jem magnum pro 2000, gekocht voor op een carnavalswagen. Nu heb ik het idee dat er iets mis mee is aangezien er een beetje veel vloeistof voor de machine komt te liggen en de output nogal tegenvalt in vergelijking met een Antari Z-1500. Gister heb ik beide machines vergeleken en de Magnum pro 2000 valt in het niet bij de Antari, ook lijkt het alsof de magnum pro 2000 soms ineens meer spuit dan andere keren. Ik kan dit probleem niet plaatsen, gebruikte vloeistof is de JEM ZR mix.

wat ik al geprobeerd heb:
- Thermofuse resetten
wat ik nog wil proberen:
-schoonmaken
-nieuwe vloeistof halen aangezien deze al 1.5 jaar oud is (geen idee of het wat uitmaakt maar wil alles uitsluiten)

wat kan dit zijn?

filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=r28mGm1i2CM
Topic: Audience Delight (19-1-2009 17:14:00)

djbram schreef:

Sick2 schreef:

djbram schreef:

Ook heb ik voor dit weekend een actieve AD MI set aangeschaft ( voor de carnaval ) ik moet zeggen het klinkt beter dan dat ik verwacht had. Redelijk strak en geeft een goeie kick. Het gaat ook redelijk hard voor het vermogen ( 500 watt sub, 500 watt top )
400 watt top en 400 watt bas.
Het gaat inderdaad redelijk hard, maar ik stond versteld van de zuiverheid van de klank en dit ook nog zeker op
15 meter afstand. Klonk super. Ik ben er tot nu toe zeer tevreden over, begin ook al te twijfelen of ik hem wel zou verkopen of opknappen. Wat is ongeveer de meerwaarde in de verkoop als ik er eens met de roller overheen ga.
Nieuwe logo's erop en speakerschuim?
Persoonlijk vind ik dat je app er altijd goed uit moet zien. Als er bij mij ergens een hoekje uit de lak is, dan zal ik dit ook meteen bij lakken. Je kunt natuurlijk niet op een bruiloft aankomen meteen set die maar ahlf in de lak staat.

Maar als jij je set wilt verkopen is het natuurlijk altijd handi om hem even opnieuw te lakken. Potje warnex kost de wereld niet en het ziet er toch echt beter uit!.
even een noob vraagje tussendoor, ik weet dat er warnex lak op die kasten zit alleen heb 1 vraagje daarover: kun je dat gewoon bijwerken zonder dat dat opvalt? of is het verstandiger om het gewoon in een keer helemaal te doen? (met 3 a 4 L zou je wel 2x MI-18 en 2x Mi-15 moeten kunnen doen lijkt me)
Topic: Peavey pv 118 en pv215 geschikt voor carnavalswagen (19-1-2009 16:05:00)

Ruud_schepers schreef:

Misschien dan toch nog maar eens mijn bericht lezen?
Topicstarter geeft aan dat ze in het verleden altijd wel huurde, maar omdat de verhuurbedrijven in de regio (volgens de topicstarter) niks meer hebben voor carnaval willen ze kopen, nou was ik wel eens benieuwd als het dan ook echt alleen voor die 3 dagen gebruikt word en als er niemand (bijv. van het forum) niks meer heeft staan. Mede omdat normaal gesproken voor 3 dagen in het jaar het niet loont om een geluidsset aan te schaffen.
Sorry verkeerd begrepen ashamed :$ ashamed :$

ontopic:
Er is altijd wel iets te huur. Je moet je afvragen wat je met het geluid doet na carnaval, een set kopen voor 3 dagen per jaar is een beetje nutteloos. Als dan toch koopt koop dan 2dehands in voor een goede prijs en verkoop het na carnaval weer voor een betere prijs sneaky :V razz :p of verhuur het buiten carnaval voor examenfeestjes e.d.
Topic: Peavey pv 118 en pv215 geschikt voor carnavalswagen (19-1-2009 15:38:00)

Ruud_schepers schreef:

Misschien voordat alles en iedereen je wat aan begint te bieden voor verhuur doorgeven waar je vandaan komt, scheelt waarschijnlijk heel wat werk. Maar is het omdat er niks meer te huur is dat er besloten is tot aankoop? Want voor 3 dagen in het jaar een geluidsset aanschaffen is naar mijn idee niet de beste optie wink ;)

overheen gelezen?

LMM1 schreef:

Momenteel is er niets voor handen, huren hebben we in het verleden gedaan maar wilden nu toch iets kopen omdat de verhuur bedrijven in de regio niets meer hebben tijdens dit weekend!
Topic: Peavey pv 118 en pv215 geschikt voor carnavalswagen (19-1-2009 13:44:00)
Op MP staat als ik me niet vergis een EV eliminator setje incl amps voor 1500 mischien is dat een goede optie:

linkje: https://link.marktplaats.nl/222669749

of een AD MI set(dan 2xsubwoofer en 2xtop voor 1250) maar daar zitten geen amps bij(passieve versie van MI):
https://link.marktplaats.nl/222289903

edit: verkeerde AD MI set gelinkt ashamed :$
Topic: Beveiling tegen schokken (18-12-2008 16:16:00)
Heb ervaring met HP(D510 desktops en N610C notebooks) en Dell(Optiplex desktops vanaf de GX620 en Latitude's vanaf de C600), nou ik kan je zeggen op de plek waar ik werk is HP zo ongeveer de deur uit gestampt. We hebben hier zo'n 1200 systemen zowel laptops als desktops. De uitval bij HP lag meer dan dubbel zo hoog en de service was in theorie net zo goed als die van Dell maar in de praktijk viel dit tegen, de SLA (service level agreement) werd structureel overschreden (24h betekende in praktijk 48h). Als ik nu Dell bel ben ik er zeker van dat er morgen op de afgesproken tijd een monteur hier is.

Ook voor laptops zou ik als consument gewoon een Dell kopen, goede prijzen en degelijke service die zijn geld waard is(ook de 3 jaar next-business-day) aangezien laptop onderdelen gewoon gruwelijk duur zijn. Voor normale desktops kun je ook beter iets kopen van een (groot) merk die redenen heeft Dré ook al aangegeven.

Heb vooral slechte ervaringen(nouja in mij kennissenkring) met ACER service, de laptop is daar de eerste keer 2 weken in reparatie geweest en de 2de keer 1 maand(!).