Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Roelie44

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 14 bijdrage(n) van Roelie44 (Pagina: 1 van 1)

Topic: Water/bier over RCF8003AS (26-6-2017 11:29:00)

Dré schreef:

Voor de zekerheid even opstarten met een 100W gloeilamp in serie met de versterker. Als er dan iets fout is dan blijft de lamp branden na het aanzetten van de versterker (moet normaal kort oplichten en daarna uitdoven).

Eventueel eerst even de eindtransistoren doormeten (je mag nergens een doorverbinding meten tussen een de pennen).

Er is natuurlijk een kans dat de sub oververhit is geraakt, gewoon omdat deze te hard heeft moeten werken. Als men pas DAN gaat kijken bij de sub en daar vloeistof ziet kan men zomaar tot een verkeerde conclusie komen.
Ben er vanochtend na je bericht mee aan de slag gegaan. Ik heb geen gloeilampen meer liggen en helaas zijn ze nergens meer te krijgen dus ik heb je eerste stap overgeslagen. Na het doormeten van vrijwel elke transistor waar ik op het bord bijkon, en ze allemaal goed bleken heb ik de subwoofer opgestart. Ging aan na een kleine pauze. Heb er toen signaal op gezet wat enigzins verstoord was/ruis. Toen nog een keer opengemaakt en het vocht was DIRECT op de verbinding tussen de woofer en versterker gevallen waardoor het contact ietwat gecorrodeerd was. Contact opgeschuurd en nieuw snoertje ertussen en hij deed het weer perfect
Topic: Water/bier over RCF8003AS (25-6-2017 20:11:00)
Er werd ook aangegeven dat het zeker redelijk wat water was, ik kan alleen de middag nadat het gebeurd is van binnen niks zien behalve wat opgedroogde druppels op de driver. Wat er werkelijk gebeurd is blijft natuurlijk een raadsel. Hoe lang denk je dat het zin heeft om te wachten om de sub weer in te schakelen?

Voor de duidelijkheid: het water is bovenop de sub gevallen en door de statiefflens naar binnen gesijpeld en rechtstreeks op de driver gevallen
Topic: Water/bier over RCF8003AS (25-6-2017 16:45:00)
Gisteren was het weer zover, een klant van mij stuurde me om 2 uur snachts een bericht dat er een hoop water of bier over een subwoofer was gevallen, waarna deze gestopt was met werken. Klant had zelf ook een AV-achtergrond en heeft de subwoofer direct van de stroom ontkoppeld. Vanmiddag heb ik de subwoofer opengemaakt maar afgezien van wat afdrukken van druppels op de driver kan ik eigenlijk op het blote oog geen schade ontdekken. Zekeringen en versterker zien er prima uit en verder ruik ik geen doorgebrande/rare lucht.

Ik heb er nu al een aantal uur een ventilator opgezet om eventuele restanten van het vocht te laten opdrogen. Is er een kans dat de subwoofer straks gewoon weer werkt? Hoe lang kan ik dit het beste doen (Uren of dagen) en wat zou eventueel kapot kunnen gaan van wat druppels op de driver?

Alvast bedankt voor jullie tips.
Topic: Geluidsset huisfeesten (6-3-2016 17:45:00)

Hugoov schreef:

Sinds de crisis is iedereen prijsbewust geworden dus dat lijkt me beter te accepteren als gegeven..
Als de TS het leuk vindt dan spelen andere belangen mee en er lijkt me een prima advies te geven op de vraag van de TS.

De Dynacord A112 is een 250w RMS topkast met uitgerust met een 1,5" Electrovoice DH-1K hoogdriver en Electrovoice EVS-12K mid driver. De gevoeligheid is een 94dB SPL en 124dB max aldus de specsheet pdf. Conclusie; een mietje van een topkast.... sneaky :V

Een korte googlesessie geeft mij de volgende info: De Electrovoice ELX112 bevat EXACT dezelfde componenten en ziet er (google maar eens op de afbeeldingen) onder de grille exact hetzelfde uit. Mijn vermoedden is dat beide van dezelfde band rollen en dus praktisch hetzelfde zijn.
Investeren in ELX112 of danwel ELX115 (zal iets meer bas hebben) gaat je dus niets opleveren ten opzichte van het aanbod van de universiteit.
[latere edit; ik lees dat het om de ZLX-12 gaat; ook deze heeft dezelfde componenten alleen een andere kast]

Je zoekt dus een categorie zwaarder; Voor een budget van €1000 zou ik proberen 2 stuks RCF ART725a te scoren 2e hands. Of dit; Zwaar maar ongetwijfeld het lompste dat je gaat vinden: MB 15.2
Deze toppen ken ik, en zijn ook echt leuk; Zeck ASP15.1 Geladen met een 15" PHL driver en B&C DE25 hoogdriver. Het is alleen wel een handelaar en de prijs is iets te hoog, maar icm een flinke 2e hands amp bijvoorbeeld deze Qsc en deze DCX processor heb je echt een prima set! wink ;)
Bedankt voor je hulp! Ik ben wezen kijken naar een paar 2e hands DAP X-15 speakers maar ik ben erachter gekomen dat speakers boven de 30-40 kilo echt niks zijn voor de manier waarop ik ze wil gebruiken. Ik woon daarnaast ook nog eens op de 3e verdieping en ik wil m'n rug graag nog een paar jaar in tact houden. Ik heb inderdaad ondertussen ook gezien dat de Dynacord set door Elektro Voice wordt geproduceerd, ik heb daarom besloten om nog eventjes door te sparen en dan de Yamaha DXR15 speakers te kopen. Deze schijnen echt enorm goed te zijn voor de prijs. Ter zijner tijd ga ik ze ook nog wel beluisteren. Dat is een dergelijke investering wel waard.

Ik zal daarnaast marktplaats in de gaten houden voor de RCF's die je aanbeveelt. Mocht er nog een goede prijs op marktplaats voorbij komen ga ik zeker kijken!
Topic: Geluidsset huisfeesten (21-2-2016 22:41:00)
Ik heb enkel een KVK inschrijving maar geen website of enkele andere vorm van promotie. Ik zou ook niet professioneel willen gaan verhuren omdat ik daar simpelweg de tijd niet voor heb. Dit is iets wat ik naast mijn studie doe omdat ik het leuk vind. Daarnaast ken ik mijn huurders vaak en dat geeft een 'veilig' gevoel, gezien de diefstal die in deze sector plaatsvindt. Mijn grootste voordeel is dat ik er niet van hoef te leven, ik heb nog geen cent uitgegeven van het geld wat ik ermee heb verdiend, ik vind het gewoon mooi om een leuke geluidsset in bezit te hebben en anderen daarmee een plezier te doen.

On topic: Er is ook een passieve versie van de ZLX-15. Die leek mij wat meer 'hufterproof'. Heb je ervaring met de actieve versie?
Topic: Geluidsset huisfeesten (21-2-2016 20:01:00)
Beste allemaal,

Al een tijdje verhuur ik voor een scherpe prijs een geluidsset aan studenten voor huisfeesten. Het ging een korte tijd goed met de verhuur, omdat de voornaamste andere verhuurder voor huisfeesten (de universiteit zelf) een sterk verouderde geluidsset had die nergens naar klonk. (20-30 jaar oude Dynacord set). Zelf heb ik ook verre van kwaliteit in huis, ik maak gebruik van 3 actieve 12 inch Behringer toppen op statieven. De uitstraling van deze boxen is echter veel beter en ze klinken (voor de gebruikelijke house muziek) beter dan de oude dynacord set van de universiteit.

Recentelijk heeft de universiteit echter haar geluidsset vernieuwd, ze maken nu gebruik van twee Dynacord A112's i.c.m. een Lab.Gruppen versterker. Deze set verhuren zij voor 40 euro (50 euro met licht). Nou kan ik daar absoluut niet tegen op met mijn set en daarom raak ik klandizie kwijt. Ik voel mij nu verplicht om ook een nieuwe set aan te schaffen. Mijn Behringer set heb ik al terugverdiend met de verhuur en ik wil dit geld plus het geld van de verkoop van deze set gebruiken om een nieuwe set aan te schaffen. Ik zou daarom graag wat advies willen over welke set ik eventueel kan aanschaffen. Ik wil sowieso terug naar twee speakers (aangezien de meeste huurders geen behoefte hebben aan een derde t.o.v een meerprijs), actief of passief maakt me niet uit, de speakers moeten degelijk zijn, tegen een stootje kunnen, hoog en laag krachtig (mid maakt minder uit, ik ga toch geen subs erbij kopen). Ik heb helaas geen auto en in de omgeving zit geen grote muziekwinkel om eventueel speakers te kunnen beluisteren. Daarom vraag ik hier om jullie hulp.

Ik dacht zelf aan een tweedehands kwaliteitsversterker + 2x nieuwe EV ZLX-115 speakers. Ik heb echter gehoord dat deze in het laag nogal te wensen overlaten. Hebben jullie nog goede suggesties voor een degelijke set met een hoop laag en hoog voor de weergave van housemuziek? Mijn budget is ongeveer 1000 euro voor twee speakers en een versterker of twee actieve speakers.

p.s. Subs zijn vaak niet gewenst i.v.m. geluidsoverlast.

Edit: Het is trouwens erg belangrijk dat de speakers op hoger volume niet schel gaan klinken, omdat mensen vaak dicht op de speakers staan.
Topic: Opvolger Denon DN-S1000: de DN-S1200! (17-2-2013 01:13:00)
Ik heb ook even nog een technisch vraagje over deze speler. Heb ze hier thuis staan en al een tijdje niet gebruikt. Eén van de spelers geeft een disc error. Ik dacht dat de lens wel vies zou zijn maar na openmaken zie ik dat de cd gewoon helemaal niet spint. Is de motor kapot of heeft het nog zin om er even flink wat perslucht doorheen te blazen? En mocht de motor kapot zijn, moet ik dan een nieuw loopwerk aanschaffen of zijn die apart ook verkrijgbaar?

p.s Het lijkt alsof de cd wel wíl bewegen, hij geeft een paar slappe kikjes bij het opspinnen maar komt eigenlijk geen centimeter verder. Ook klinkt er een geluid alsof er iets slipt, maar ik zie zelf niks slippen of echt bewegen.
Topic: Beste platen van dit moment.... (2-11-2010 00:03:00)
Copyright Feat. Imaani - Nobody (Main Mix Edit) nog nergens te vinden maar oooh wat is dit een ongelofelijk lekkere plaat
Topic: Booth-out (27-8-2007 23:08:00)
Oke, dan kan nu het echte advies komen razz :p Ik denk dat ik toch maar voor de DJM-400 ga omdat ik later altijd nog een echt goede mixer kan kopen (DJM-800/nuo5) En zo leer ik ook een beetje met Pioneers omgaan die verreweg het populairst zijn dacht ik zo wink ;) Bovendien is de Pioneer ook kwalitatief gewoon het beste.
Topic: Booth-out (27-8-2007 20:30:00)
Hmmm ik zit nu echt ongelofelijk te twijfelen tussen die SynQ SMX-01 of 02, Reloop RMX-40 of toch maar de Pioneer zonder booth out sad :( Zo'n Numark DXM-06 of 09 kan ook nog wel maar die ben ik niet echt aan het overwegen. Ik kan er echt totaal niet uitkomen sad :(
Topic: Booth-out (27-8-2007 17:23:00)

djtim schreef:

Op feesten zal het niet zo'n probleem zijn, het wordt pas lastig als je op grote setups gaat draaien. Maar meestal heb je dan meer dan 2 bronnen, dus zul je daar hoogstwaarschijnlijk toch nooit een djm 400 aantreffen wink ;) Maar voor thuisgebruik en op normale feestjes (verjaardag bijvoorbeeld) is hij zeker leuk en zijn de mogelijkheden goed genoeg
Ja dat geloof ik ook wel, zover rijkt m'n verstand nog ;) Maar het probleem is dat ik juist een mixer zoek die dit dus wel kan voor bijv op een schoolfeest ~300-500 man. Zij zullen daar dus geen mixer en cd-spelers hebben staan. Op het moment heb ik alleen goedkope rommel en ik wou nu dus het een beetje professioneler gaan aanpakken.
Topic: Booth-out (27-8-2007 16:52:00)

Dré schreef:

DJM-400 heeft ook geen gebalanceerd uit (en dat is "in het veld" ook een groot gemis). Voor thuis is het echter een heerlijke mixer (mits je voldoende hebt aan de 2 faders).
Edit Mod: Dré: Topic verplaatst naar newbie
Nog een laatste vraag: Hebben de meeste mixers rond deze prijsklasse geen booth-out en/of gebalanceerd uit of is dit typisch de Pioneer? Want als ik rond de 500 euro een mixer ga aanschaffen wil ik deze ook op een feest bijv kunnen gebruiken.
Topic: Booth-out (27-8-2007 13:23:00)
Aha, oke. Sorry dit is denk ik het verkeerde forum hiervoor moet in newbie forum ashamed :$
Topic: Booth-out (27-8-2007 13:19:00)
Er wordt gezegd dat de Pioneer DJM-400 alleen geschikt is voor thuisgebruik omdat deze geen booth-out heeft.
Misschien is dit een beetje een domme vraag maar: Wat is een booth-out en waarom is dit nodig voor buitenshuis gebruik?