Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van PimW

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van PimW (Pagina: 1 van 10)

Topic: Cue'en; "One cup" of "Two cup" (wie doet wat??????????) (26-7-2010 01:58:00)
Zie ook mijn tip vlak hiervoor in dit topic (2-cup mixen met een goed afsluitende koptelefoon).
Topic: Grootste opschepperij, bloopers en andere (eerlijke) onzin (9-5-2010 19:08:00)

JeroenVDV schreef:

Zo heb ik ook mezelf leren beatmixen (PCDJ Red). Toetsen voor Pitch Bend ingesteld Pitch-UP en Pitch-DOWN en lekker zelf echt leren mixen op het toetsenbord. Toen was een CDJ-100 ineens een verademing: Met een "groot" jogwheel benden ipv met toetsjes!
Hier exact hetzelfde! Heb op een gegeven moment zelfs een registratiekey met goedkeuring van de distributeur weten over te kopen, terwijl de opvolger van PCDJ Red (PCDJ Fx) al jaren uit was. Ook heden ten dage nog steeds een heerlijk programma: licht en uiterst betrouwbaar. Ik heb destijds vele programma's geprobeerd, maar qua snelheid en stabiliteit was Red onovertroffen! Ik zit nog steeds te zinspelen op de aankoop van een DAC2-controller. De recente ontwikkelingen op dj-software gebied heb ik echter niet bijgehouden (vanwege draaien met cd's). Eigenlijk ben ik wel benieuwd hoe de moderne software zich verhoudt t.o.v. Pcdj RED qua stabiliteit en snelheid (afgezien dus van alle nieuwe features zoals mastertempo, loops, etc).
Topic: Cdmappen (1-4-2010 00:19:00)
Beste new-liners, ik ben op zoek naar een extra cd-map. Graag zou ik er eentje hebben met een handige schouderband, maar die ben ik de laatste 2 jaar nergens meer tegengekomen (ook bij new-line niet). Wie weet een merk/type die wél met schouderband geleverd wordt? Of als alternatief, wie heeft een idee hoe ik op een bestaande map een schouderband degelijk kan laten vastzetten?

edit: ik heb (na het lezen van de 2 andere cd-map topics op new-line en een daarin gegeven hyperlink) uiteindelijk toch nog één cdmap gevonden met draagband: de Reloop CD-Wallet 304. Tot mijn verheuging ook te koop bij new-line (had blijkbaar wat gemist). Vandaar ook de additionele vraag wie er ervaring met de reloop cd-mappen heeft (degelijkheid e.d.)?
Topic: Ergenissen on stage/ tijdens het draaien (18-3-2010 12:47:00)

Dj pacific schreef:

Inprikken bij de band is geen optie?
Dat was voor mij geen optie. Enerzijds inderdaad omdat de band een uur eerder ophield met spelen dan ik (en dan dus gaat afbreken), anderzijds omdat ik alleen mijn muziekcollectie en koptelefoon meeneem en de dj gear van de uitbater is (en van de spullen van een ander blijf je altijd af).
Topic: Ergenissen on stage/ tijdens het draaien (17-3-2010 18:28:00)
Daar zit wat in! Ik moest er zelf ook aan denken toen ik het net opschreef laugh :D Maar ik kon het natuurlijk niet over mijn hart verkrijgen om jullie deze ergenis te onthouden!
Topic: Ergenissen on stage/ tijdens het draaien (17-3-2010 18:24:00)
Het irriteert me, maar die feestjes daar zijn altijd heel erg gezellig (ik sta er eenmaal per jaar voor een studentengala, vaste klus. Zie ook het captains ball topic wink ;) ). Het positieve gevoel overweegt dus zondermeer! Voor die ene keer per jaar is het me eigenlijk teveel moeite om te gaan klagen bij de uitbater, ik heb niet de illusie dat ze het dan meteen speciaal voor mij gaan oplossen. Desalniettemin blijft het een irritatie om zo te moeten draaien natuurlijk.

Het rare is, dat band en dj (ik) meestal om en om draaien, dus ik draai in hun pauzes en ik sluit het feest af. Als het om een tijdelijke vergunning zou gaan, is het enige wat ik dan nog als reden kan bedenken: dat het de uitbater teveel 'gedoe' kost om voor dit soort klussen het geluid tijdelijk fatsoenlijk af te stellen.
Topic: Ergenissen on stage/ tijdens het draaien (17-3-2010 11:50:00)

Sylvia schreef:

Mogelijk is dit gebeurd op last van de gemeente, en mogelijk zorg je er door je uitpersacties als DJ voor dat een uitbater zijn vergunning kwijtraakt.

Al eens overwogen om zoiets gewoon na te vragen in plaats er tegenin te draaien (of als bezoeker een dj te fokken tot harder draaien)?
Ik draai doorgaans eerder te zacht dan te hard, ik ben absoluut geen harddraaier. Op de betreffende locatie was het volume, zonder in het rood te draaien, eerder op standje "begin van de avond", waarbij nog gemakkelijk gekletst kan worden zonder stemverheffing. Prima als het nog het begin van de avond is, maar niet als er gedanst gaat worden. Dat is echt niet tof, zeker omdat er een DJM-600 staat.
edit: allicht dat dit te maken heeft met de buurt (geluidsoverlast), maar dan blijft het een raar verhaal: er kan ook een netjes afgestelde limiter tussen die ingrijpt als het te hard staat. Dat is een nettere oplossing dan dat je niet harder kunt omdat de DJM-600 aan zijn max zit. Ik schaam me kapot als ik zie hoever het allemaal in het rood moet. Rood is voor mij ALTIJD een no-go.
Daarnaast treden er regelmatig bandjes op, zo ook deze avond. Deze hebben altijd het volume véél harder staan dan ik (ze hebben eigen equipment), en hier heb ik de uitbater nooit over gehoord. Ook wordt het contrast in volume nog eens erg duidelijk als ik na de band moet draaien.
Topic: Ergenissen on stage/ tijdens het draaien (16-3-2010 15:45:00)

TB schreef:

Een grote ergenis zijn DJ's die hun DJM800 continu in het rood sturen. Vaak helpt het houden van een gesprekje van tevoren, waarbij uitgelegd wordt wat het systeem kan, en hoe het systeem het beste presteert, wel. Maar er zitten gasten bij...
Een collega heeft daar een leuke truc voor: Gooi een x aantal ms delay op de monitor, dat straft wel laugh :D
Dan heb ik ook nog een ergenis: op sommige locaties staat het geluid (bewust?) zó afgesteld dat je alleen tot een fatsoenlijk volume komt als je het mengpaneel ver in het rood draait. 3x raden over welk mengpaneel we het hebben... sad :(
Topic: Ergenissen on stage/ tijdens het draaien (11-3-2010 22:06:00)
Wat is daar zo vervelend aan?
Topic: welke draaitafel ? (11-2-2010 11:25:00)

RiMa schreef:

is net wat meer kwaliteit, vooral het gevoel van de SL is heerlijk laugh :D
Kun je dat nader omschrijven? Ben toch wel benieuwt wat je nu precies bedoelt.
Topic: Welk mixsoftware kan ik het beste gebruiken? (31-1-2010 18:26:00)
Je zou ook eens Mixmeister kunnen proberen (de studioversie misschien?)
Topic: MP3 killed Audio (5-1-2010 17:39:00)

Reind schreef:

320kb/s MP3 volstaat meer dan prima, er is al eens en te meer aangetoond in onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek dat mensen niet in staat zijn het onderscheid met het origineel te maken.
Graag zou ik deze artikelen willen lezen! Weet je hoe/waar ik ze vinden kan??
Topic: MP3 killed Audio (21-12-2009 19:33:00)

michel van de beek schreef:

Dat zovel MP3 zo fervent verdedigen, baart me echt zorgen. Heel veel zorgen. Als je professioneel met geluid bezig bent, zou je toch op zijn minst mogen verwachten dat je alle componenten in de keten zo optimaal probeert te krijgen. Snap dan ook echt niet dat jullie accepteren dat je met MP3 in feite de hele keten al vervormd begint.
.....
Mijn ervaring met kwaliteit is ... de beste aanpak is bij de bron. Is je bron al 'vern**kt' dan wordt het nooit meer wat.
Wederom: als jij zegt dat de mp3 vern**kt is, dan kun je dat ook wel even aantonen met een blinde studie? Dat heb je nog niet laten gezien. Zolang je dat niet kunt aantonen, gooi ik het op de grote hoop genaamd 'borrelpraat'. Jij stapt simpelweg over dit argument overheen. Door dit argument te negeren, heb je natuurlijk niet ineens gelijk wink ;)

michel van de beek schreef:

Toegegeven, de metingen in de link zijn geen muziek. Maar het geeft wel aan dat er bij lossy compressie formaten verandering van de waveform optreedt. En de vermindering in dynamiek is ook zichtbaar.
En ook hier kan wederom op gereageerd worden met de stelling dat theoretische en grafische uiteenzettingen niets zeggen over de perceptie van muziek door mensen. Ook dit is eerder verteld, maar toen ben je er niet op in gegaan. In plaats daarvan, herhaal je alleen jezelf.
Topic: MP3 killed Audio (21-12-2009 16:08:00)
Sgrovert haalt met zijn mooie post een heel belangrijk punt aan: theoretische en grafische uiteenzettingen zeggen helemaal NIETS over de perceptie van muziek door mensen. Hiervoor zijn blinde studies nodig. Ik vind het daarom een leuk en interessant initiatief dat de muziekfragmenten straks te beluisteren zijn!! We moeten straks, als de resultaten eenmaal bekend zijn, echter wel opppassen met het trekken van conclusies (gezien de vele variabelen waarvoor nu niet gecorrigeerd kan worden). Zolang de resulten als voorzichtige indicaties geinterpreteerd worden, is hier natuurlijk niets mis mee.
Topic: MP3 killed Audio (21-12-2009 12:37:00)
Alle reacties ten spijt, heb ik nog geen blind uitgevoerde studie in dit topic gezien! Een paar fragmentjes beluisteren met studenten is bij lange na nog geen studie. Ook het thuis blind beluisteren van wav versus mp3 is natuurlijk nog geen studie. Laat mij maar eens een volledige publicatie zien die jou verhaal ondersteund. Dan heb je mij meteen overtuigd! happy :)
Topic: MP3 killed Audio (20-12-2009 12:51:00)

michel van de beek schreef:

MP3-compressie is lossy, dat wil zeggen dat er gegevens bij het comprimeren verloren gaan. Hierdoor kan de oorspronkelijke vorm niet meer worden teruggewonnen, alleen benaderd. Als gevolg kan een muziek-MP3-bestand bij afspelen wat verschillen van het origineel (vlakker, bijgeluiden), hoewel dat bij blinde luistertests en bij hoge bitrates met een goede encoder (zoals LAME) buitengewoon lastig aantoonbaar bleek.
Stukje info over MP3. Er wordt dus wel degelijk verschil waargenomen. EN ... de uitgevoerde blinde luistertests zijn uitgevoerd bij (huiskamer)volume. Op het moment dat je dit gaat uitvergroten (zie foto) / versterken, wordt het duidelijker. Zeker als je weet waar je op moet letten.
........
En hoe je het went of keert, dat is MP3, een fractie van de totale info
Zoals Sylvia ook al terecht zei, je moet wel onderscheid maken tussen goede kwaliteit mp3 (hoge bitrate, gebruik van LAME) en shitkwaliteit mp3! Grappig dat in je eigen quote dit onderscheid wel gemaakt wordt, terwijl in de rest van je post deze nuance volledig verloren gaat. Aan generaliserende stellingen hebben we niets. En nu zwijgen we voor het gemak maar even over de openingspost. Daarnaast is de vergelijking met het jpg plaatje (maak er trouwens even een klikbare thumbnail van wink ;) ) vrij zinloos: dit soort vergelijkingen spelen in op gevoel. Hou het liever bij feiten. Laat mij maar eens een blind uitgevoerde studie zien met een juist uitgekozen populatie, waarbij het verschil is waar te nemen tussen een goede mp3 en de originele bron. Hierboven is dit argument ook al aangehaald, maar jij doet dit als volgt af: "Dit is een veelgehoord argument waarmee het gebruik van MP3 recht geluld 'wordt' ". Als dit niet zou kloppen, kun je ook wel even een studie aanreiken die dit ondersteund? Kun je dat niet, dan spreek je jezelf nogal tegen.
Topic: Het centrale fotografie topic (partypics, apparatuur, tips) (21-6-2009 22:08:00)

watje schreef:

en dan hoorde ik ook nog iets over de ISO moet ik daar nog op letten?
Ga je nu eerst maar eens inlezen op bijvoorbeeld dpreview.com zoals hierboven ook al aangegeven wordt. happy :)
Topic: Grootste opschepperij, bloopers en andere (eerlijke) onzin (2-4-2009)

Sgrovert schreef:

Als je het hebt over drugkinetiek, in welke context moet ik alcohol dan precies zien.
Het grote verschil tussen alcohol en andere drugs / medicijnen, is de hoeveelheid.
Alcohol kan je behandelen als ieder andere drug. Praten over absolute hoeveelheden heeft geen enkele zin, want: (1) paracetamol en alcohol worden middels andere enzymen afgebroken en (2) first-pass-effect is slechts één onderdeel in de totale kinetiek (absorptie, distributie, metabolisme, excretie). Wil je drugs onderling gaan vergelijken, moet je ál deze factoren meenemen. Dat jij de dynamiek van paracetamol/alcohol erbij haalt (immers: jij zegt dat paracetamol relatief onschuldig is), is totaal niet relevant: we hebben het hier over kinetiek, niet over dynamiek. Kortom, de vergelijking loopt totaal scheef.

Een invalshoek vind ik echter wel interessant: het klinkt inderdaad aannemelijk dat het first pass effect minder wordt naarmate je meer drinkt (i.v.m. verzadiging van het lever-enzym alcohol dehydrogenase). Jij maakt het echter zwart/wit door te zeggen dat het first pass effect niet/nauwelijks meespeelt.

Ik snap echter niet waarom je deze discussie begint? Voor het verhaal in mijn eerste post is dit niet relevant.

edit: ik heb nog even wat onderzoeken opgezocht over alcohol kinetiek. Het beeld wat hieruit ontstaat is dat het first pass effect inderdaad afneemt naarmate er meer gedronken is. Bij grotere hoeveelheden alcohol is het first pass effect verwaarloosbaar klein (zeker bij alcoholconsumptie op een lege maag). Bij kleine hoeveelheden alcohol in combinatie met een gevulde maag (gevuld met eten), is er wel een first pass effect. Cijfers wat betreft het first pass effect die ik hier voor mij heb liggen, variëren (afhankelijk van het onderzoek en afhankelijk van de maagvulling + hoeveelheid gedronken alcohol): first pass effect kan leiden tot 50%, 30%, 10% en <1% afname in alcoholopname in de algemene bloedcirculatie.

Kortom: first pass effect is in veel gevallen een verwaarloosbaar klein effect, maar lang niet altijd.
Topic: Grootste opschepperij, bloopers en andere (eerlijke) onzin (1-4-2009 12:35:00)

Sgrovert schreef:

Om aan te geven waarom het een onbelangrijk effect is, heb ik idd iets meer informatie toegevoegd en ja, deze is idd. niet in tegenspraak met bovenstaand verhaal.
Het first pass effect is weldegelijk een belangrijk effect als we spreken over drugkinetiek. Middels het first pass effect wordt al een gedeelte afgebroken in de lever alvorens de algemene bloedcirculatie te bereiken.
Topic: Grootste opschepperij, bloopers en andere (eerlijke) onzin (28-3-2009 16:39:00)
Edit Mod: Dré: Berichten over alcohol (en de afbraak daarvan) gewist TOT dit punt.


Ik ben inmiddels bijna afgestudeerd in de medisch farmaceutische wetenschappen, metabolisme wordt dan uiteraard uitgebreid behandeld (drug-kinetiek en drug-dynamiek). Metabolisme is een vrij complex geheel waar je als leek niet zomaar uitspraken over kunt doen. Alcohol is daarbovenop nog eens een extra lastig verhaal. Alcohol wordt namelijk niet alleen opgenomen in de darmen->lever->bloed (waarbij meteen al sprake is van afbraak via het "first pass effect") maar ook in de maag. Wat betreft de anti-kater tips: ik lees allemaal onzin, behalve het water drinken. Veel water drinken (liefst voor het slapen) helpt inderdaad het uitdrogende effect van alcoholafbraak (hetgeen de hoofdpijn veroorzaakt) tegen te te gaan. De andere tips over goed ontbijten e.d. zijn kul: ze helpen, zoals eerder gezegd, om je energie bij te vullen waardoor je je fijner voelt. Wanneer je over een kater spreekt, bedoelen de meesten natuurlijk niet een voedseltekort/hongergevoel, maar hebben we het over de hoofdpijn, misselijkheid, braken. Voor wat algemene informatie zie https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/verslaving/17052-de-werking-van-alcohol.html