Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Roytie

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 2 bijdrage(n) van Roytie (Pagina: 1 van 1)

Topic: Wat is een submaster? (4-2-2007 18:35:00)

Hurricane schreef:

leg het die jongen eens simpel uit zonder gesmijt met diamond 4 visions en hogs waar je nog nooit achter hebt gestaan.

Onder een submaster kun je een lichtcue (Een lichtstandje bijvoorbeeld) of een chase (loopprogramaatje) opslaan. Door deze submaster open te zetten of op GO te drukken gaat deze lichtstand aan of gaat de chase lopen. Je kunt onder een submaster dus meerdere dingen opslaan die je als je alles met de hand moest schuiven, ontzettend veel handelingen kost.

een submaster is dus zeg maar een makkelijke manier om veel dingen te gelijk aan te sturen. Om als voorbeeld 4 parren te geven. Wil jij alle parren aan hebben, dan kun je er voor kiezen om alle 4 de schuiven apart van de parren aan te zetten, of je slaat ze alle 4 onder een submaster. Nu kun je met 1 schuif alle 4 de parren aanzetten ipv 4 schuiven.

In het geval van een fixture (movinghead of scan o.i.d). Een movinghead heeft veel meer kanalen als een par. een par kan simpelweg van 0 tot 100% en daar tussen in. Een movinghead kan van links en naar rechts, van kleur verwisselen, en van figuurtje wisselen etc etc. Dit kost allemaal ontzettend veel tijd om allemaal manueel te "schuiven" dus als je bijvoorbeeld een mooie positie op iets hebt in dat kleurtje met dat figuurtje dan kun je dat allemaal manueel doen of je doet het met een submaster waarbij hij alle parameters opslaat en je met 1 simpele druk op de knop (of schuif) dat standje kan aanzetten

zo... Beetje lekentaal maar lijkt me vrij duidelijk. Hoop dat je er wat aan hebt
oftewel op de showtek tafels de scene knoppen toch?
Topic: freestyler hulp (2-2-2007 18:40:00)
ik heb thuis 2 aztek 250 scans hangen weet iemand wat een zelfde is maar van een ander merk?