Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Aart

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Aart (Pagina: 9 van 10)

Topic: Wie kan mij informatie geven over Botex/Elation DC 2448 Scene Setter. (18-3-2006 03:17:00)
Apart dat daar verschil in blijkt te zitten, RS485 ligt n.l. vast qua signaalniveaus.
De DC1224 gebruikt een standaard sn75176 tranceiver aan de uitgang.

Strikt persoonlijk zou ik de verschillen zoeken in de al opgemerkte verschillen in timing, maar dat zou betekenen dat er nog iets anders `mis' moet zijn geweest om het zichtbaar te maken. Een rotte terminator oid, met reflecties tot gevolg. Of misschien waren de reflecties van de connectoren in een lange verbinding al voldoende.

Al deze techniek is echter wat offtopic.
Topic: Multikabel voorzien van multistekker (17-3-2006 19:35:00)
Ik vind het inprikken voor de 20 ch. multi hier nogal meevallen, in vergelijking met al het andere werk.

Heb ook wel eens gekeken naar multiconnectoren, maar heb daar direct vanaf gezien toen ik uitrekende wat het ongeveer kost, ik vond het geheel uit verhouding met de waarde van de (DAP) multikabel.
Topic: Wie kan mij informatie geven over Botex/Elation DC 2448 Scene Setter. (17-3-2006 00:59:00)
Op de DMX-in van onze ISA LJ kaart. :)
Topic: Eindversterker heeft het begeven....... (10-3-2006 20:30:00)
Na een vrij kleine Googleactie blijken die modules nog gewoon nieuw te koop. [edit] Amplimo verkoopt ze in n.l. zie ik.
Topic: Wie kan mij informatie geven over Botex/Elation DC 2448 Scene Setter. (9-3-2006 15:56:00)
Bij mijn weten mag je bij DMX alles tussen 1 kanaal in 1 frame per seconde en 512 kanalen 44 x per seconde versturen, als er minder kanalen zijn (dus het frame korter) kan het nog sneller ook.
De LJ-DMX input waar de tafel aan hangt laat een refreshrate van 200 Hz + zien, maar daar geloof ik ook weer niets van, hoewel dit bij slechts 24 kanalen wel mogelijk is.
De tafel reageert in de praktijk echter niet snel en ik zie de led'jes op de splitter met het blote oog flikkeren als hij daar direct aan hangt.

Ik heb verder niet de middelen om er onderzoek naar te doen.

Static scenes onder een fader gebruiken we inderdaad veel. happy :)
Topic: Wie kan mij informatie geven over Botex/Elation DC 2448 Scene Setter. (9-3-2006 13:53:00)
We hebben nu een jaar of drie de DC1224, maar behalve dat deze uiteraard de helft kleiner is (24 kanalen) is het verder volgens mij het zelfde apparaat.

Om kort te antwoorden:
- Is de sofware stabiel? Het ding doet wat het moet doen. Nog nooit vastgelopen of zoiets, ik vind hem echter niet enorm
gebruiksvriendelijk, en de kwaliteit van de fadertjes is geheel in overeenstemming met de prijs van de tafel. wink ;)
Hij is verder vooral niet zo snel, heb het nooit goed gemeten maar het ding verstuurt volgens mij niet meer als 10 a 20 DMX frames per seconde. Dat flashed eigenlijk net niet lekker.
- Is er een Nederlandse handleiding bij? Weet ik niet meer.. Heb alleen de engelse versie gebruikt, de nl vertaling zal of afwezig of zoals wel vaker gewoon te rot geweest zijn. De En-versie is tegenwoordig ook met Google te vinden en is in orde.
Op de achterzijde van het apparaat staat een samenvatting.
- Programmeren ? Er is ruimte voor 96 sequences, hoe het verder zit met het audio-triggeren daarvan weet ik niet, de tafel hangt aan LJ dat wat dat betreft veel geavanceerdere functies kent. Hoewel die ook zelden gebruikt worden.
- Afgelopen ? Als er niet meer getriggert wordt zal ws de lopende sequence stil blijven staan.
- Speed / chase: Het is me nooit opgevallen dat de schalen heel erg afwijken. We gebruiken het soms ook om heel traag de sfeerverlichting te laten veranderen bij niet-disco dingen.
- Hoe zijn de gebruikers ervaringen? - Voor het geld een leuk ding. Na ongeveer drie jaar wekenlijks discogebruik zijn er een aantal faders en knopjes niet zo lekker meer.
Heb hem wel eens open gehad, opvallend is dat er naast twee Atmels verder alleen maar `ouderwetse' standaard thru hole componenten in zitten.
Topic: Dap MC 206 audiokabel (25-2-2006 13:34:00)
Ik laat de behuizingen altijd zweven, net als patchpanels. Het risico op rare problemen als connectoren tegen elkaar of een geleidend rack aan PE of wat ook aanliggen is me te groot.
Als dat problemen met het audio geeft is er ergens iets echt mis, de verbinding niet goed sym. of een idiote hoeveelheid "storing" uit een zware zender oid.

Kies kabels uitsluitend op kosten vs levensduur en gebruiksvriendelijkheid, verder ook met lange en moeizame verbindingen (tussen installaties in verschillende zalen door kabelgoten) geen problemen, zolang alles maar strikt symmetrisch is.

De constructie van moderne apparatuur is in het algemeen in orde, soms alleen niet zo handig. In het wel of niet aansluiten van huizen van xlr connectoren heb ik me nooit verdiept.
Topic: Computerkast in 19" kast bouwen (17-2-2006 16:39:00)
De 2HE dozen die ik hier heb hebben een normale ATX voeding op een vreemde plaats (voorin), maar dat is idd niet altijd zo.

Uiteraard moet de voeding voldoende reserve hebben om ook de monitor te voeden, het gaat om zo'n 20 a 30 W op +12 of +12 en +5, maar dat is volgens mij bij normale moderne machines in het algemeen geen probleem.
Topic: Serie of Parallel (13-2-2006 19:34:00)
Mogelijk is de amp gewoon erg gevoelig ? Wat voor versterker is het ? Een aansluitfout lijkt me niet onmogelijk, zou echter niet mijn eerste gedachte zijn.

Mogelijk iets ouders met asy ingangen op -10 dBV ?
Topic: Computerkast in 19" kast bouwen (10-2-2006 22:31:00)
Slightly offtopic, maar ik heb hier twee 15" TFT'tjes waar de voeding van stuk of weg was draaien op de voeding van de PC waar ze bijhoren.

De ene op +12, de andere op +12 en +5. Gewoon op via een female molexje en een kabeltje door een slotplaat naar buiten. Werkt prima, scheelt ook weer een losse adapter.
Topic: mini jack naar XLR (8-2-2006 17:09:00)
Dat gaat juist niet goed, computers sturen in het algemeen stereo op die mini jack uit, niet gebalanceerd (was dat maar zo denk ik wel eens.. wink ;)

De eerste methode was goed. De tweede kan ook, MITS het verloopje mini jack-> XLR goed in elkaar zit, liefst met optelweerstanden voor L & R. Dan is het geluid uiteraard wel mono.

Als de computer geaard is en de JBL's ook kun je mogelijk aardingsproblemen krijgen, deels te vermijden door de langste verbindingen sy te houden, anders door pin 1 aan de female kant van de xlr kabels te liften.
Topic: Serie of Parallel (8-2-2006 14:18:00)
In het algemeen zal men zo veel mogelijk vermogen tot zijn beschikking willen hebben.

De meeste versterkers kunnen goed met 4 ohm lasten overweg, en leveren dan vier keer zoveel vermogen als aan een 16 ohm belasting. Dat is dan dus erg aantrekkenlijk.

Als een versterker niet met vier ohm lasten kan werken kunnen de 8 ohm speakers alleen in serie. Je verliest dan vermogen tov de situatie met één 8-ohm luidspreker.

Bij 4 ohm luidsprekers (de versterker ziet dan dus 2 ohm als er twee parralel staan) worden de exacte specificaties van de versterker al snel relevant.
Wat kan hangt van de spec's van de versterker en de imp van de luidsprekers af. Goed lezen dus.
In de praktijk vinden sommige versterkers het niet prettig op 2 ohm tot de laatste W uitgeknepen te worden, ook al zou dat volgens de specificaties wel kunnen.

Bij een lage imp. worden kabelverliezen groter, de weerstand van de kabels is n.l. in verhouding groter.

De verschillen in vermogen vertalen zich verder grofweg in verschillen van ongeveer 3 dB SPL per verdubbeling / halvering. Dat is niet enorm veel, maar wel te merken.

Als de parallel geschakelde luidsprekers niet gelijk zijn (als b.v. een sub en een top met x-overs er in) wordt de situatie nog anders, maar daar kunnen anderen je vast meer over vertellen als ik. happy :)
Topic: Serie of Parallel (8-2-2006 13:43:00)
Het is anders. "Beter of slechter" hangt van de omstandigheden af.

Parralel is bij veel luidspreker/versterker combinaties de zinnigste optie.

Belastbaarheid van luidspekers is een nogal relatief begrip, maar veranderd niet door de manier waarop ze aangesloten zijn.

De voor het aan de combinatie leveren van een bepaald vermogen benodigde spanning en stroom wel, dus je amp zal mogelijk anders presteren.
Topic: ervaringen D&R Disteq (7-2-2006 20:10:00)
Ik bedoelde een complete Disteq in goede staat, en dan niet om te slopen maar om te gebruiken.

Mogelijk wil iemand anders je verder helpen, ik vind het gewoon zonde, wordt er somber van en verlaat liever de discussie.
Topic: ervaringen D&R Disteq (7-2-2006 19:16:00)
Persoonlijk zou ik er niet aan beginnen.

Een Disteq in goede staat zal nog altijd een paar honderd E kosten.
Hoewel die tafel in princiepe best geschikt lijkt voor een ombouw-actie is het nog niet zo simpel dat netjes uit te voeren, en afhankelijk van hoeveel je (mechnisch) zelf kunt ook gewoon duur.

Mensen die dit soort dingen willen en weten waar ze aan beginnen stellen meestal niet dit soort vragen op fora.

Misschien las je het al tussen de regels van mijn vorige post, maar ik vind het persoonlijk ook gewoon erg zonde van zo een tafel.

A4'tjes zijn uit overigens, koop een Disteq in goede staat, zet er gewoon een TFT boven en geniet er van. happy :)
Topic: ervaringen D&R Disteq (7-2-2006 13:11:00)
Als faders of potmeters oud en versleten zijn is vervangen imo de beste optie, maar goede log 100mm stereo faders zijn niet goedkoop, als dat nodig is moet dat goed te merken zijn aan de prijs.
De grens ligt ongeveer daar waar "schoonmaken" niet meer helpt om het weer goed bruikbaar te krijgen.

Ik meen mij te herinneren dat er wat niet (of minder) standaard IC's (toonregeling) in de disteq zaten, maar de kans dat die kapot gaan/zijn is natuurlijk maar heel klein.

Hij is sy gevoed, dus niet heel veel risico op problemen met koppel-c'tjes, maar bij een tafel van zo'n 20 jaar oud zijn verouderende passieve componenten wel een risico.

Als ik u was zou ik alle modificaties (elektronisch en mechanisch) wel zo uitvoeren dat ze weer ongedaan gemaakt kunnen worden. Let ook op een `zinnige' uitvoering, ik denk dat een goede inschatting en uitvoering van een en ander best wat kennis vereist.

Mits in goede staat is het nog steeds een prima bruikbaar ding, heb er met veel plezier mee gewerkt. happy :)
Topic: ervaringen D&R Disteq (6-2-2006 19:18:00)
De Disteq gebruikte inderdaad een bandkabel met headertjes tussen de modules.

Het lijkt me technisch met wat aanpassingen (qua gain structure en gebruik van beide voedingen) niet onmogelijk om van twee tafels een grote met 20 broodjes te maken, maar is dat zinnig ?! 10 lijkt me voor het meeste radiowerk ruim voldoende, en het geheel wordt dan ook wel erg breed.

Het zijn verder uitstekende tafels. Enige echte `onhandigheid' vond ik de 6.3 mm jack connectoren voor alles behalve de microfooningangen.
Topic: Computerkast in 19" kast bouwen (5-2-2006 13:28:00)
Voor U natuurlijk niet.

Maar dit soort spul is dan ook niet op de markt voor al die particulieren die een groot serverpark in hun kelder hebben staan.. wink ;) Heb er geen ervaring mee, maar denk dat men bij een datacenter toch wat vreemd opkijkt als iemand met een eigen knutsel aan komt zetten.
Topic: Welke soldeerbout? (5-2-2006 12:50:00)
Het is inderdaad niet zo kritisch, een wat beter simpel boutje heeft vaak vooral een punt met een wat langere levensduur.
Ik zou matig regelende temperatuur instelbare stations afraden. De hoeveelheid warmtetransport regel je beter door een dikkere of dunnere punt te kiezen.

Heb heel lang gesoldeerd met een vergelijkbaar 15W boutje en heb hem nog steeds als reserve. Sinds een jaar of tien een 24V/50W Weller Magnastat (een hele oude :) en dat is icm een flinke verzameling punten voor mij totnogtoe altijd goed genoeg geweest, of het nu gaat om SMD of het grovere werk in laservoedingen.

Op het werk heb ik een electronisch geregelde Weller WS-81. Werkt nog wel iets lekkerder door een kleine lichte bout icm 80W vermogen.
Topic: Computerkast in 19" kast bouwen (4-2-2006 19:33:00)
Verwacht je de voordelen van een pof. 19" serverbehuizing door zelfbouw op een voordelige manier te bereiken ? Ik zou het niet kunnen.

Zou dan gewoon gaan voor een normale compacte desktop behuizing bevestigd op een 19" inbouw-plaat.