Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Musiclover

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 38 bijdrage(n) van Musiclover (Pagina: 2 van 2)

Topic: Post hier foto's van het binnenwerk van je versterker (8-3-2008 20:56:00)

dexter schreef:

Wel mooie straalkachel onderin rechts wink ;)
Hehe! DIe kachel maakt een herrie dat wil je niet weten...! Maar iemand nog enig idee? Ik zal een tipje van de sluier lichten: het is een rasechte japanner!
Topic: Post hier foto's van het binnenwerk van je versterker (8-3-2008 20:20:00)

dexter schreef:

Ik heb het vermoeden een Chevin Research...
Nee, helaas!
Topic: Post hier foto's van het binnenwerk van je versterker (8-3-2008 18:55:00)
Heb er nog eentje gevonden happy :) :

eindversterker
Topic: Post hier foto's van het binnenwerk van je versterker (8-3-2008 00:10:00)

JVS schreef:

L1000 / P1050 : -)
Maar, is deze niet al eens voorbij gekomen alhier ?
Het is inderdaad de P1050. De L1000 heeft een ander inputboard (kleiner) dan de P1050, want de P1050 bevat een "processor". De P1050 ben ik nog niet tegengekomen, de L1000 wel.
Topic: Post hier foto's van het binnenwerk van je versterker (7-3-2008 23:22:00)

TNT schreef:

Dynacord/Electro Voice
Het is inderdaad een Dynacord. Maar welke... razz :p (Let goed op het inputboard wink ;) ).
Topic: Post hier foto's van het binnenwerk van je versterker (7-3-2008 23:11:00)
JVS heeft het goed, een Yamaha P1600! Een P3200 heeft inderdaad 4 elco's, en een P4500 6.

En dan nu de laatste foto tot ik er weer een paar open het liggen:

Rara wat is dit voor eindversterker?

P.s. het voedingsboard wat ernaast ligt is ook van deze versterker, moet er nog terug ingeschroefd worden. Wat een klus om voor deze versterker passende elco's te vinden zeg poeh poeh...
Topic: Post hier foto's van het binnenwerk van je versterker (7-3-2008 21:18:00)
En dan nu de volgende:

Rara, wat is dit voor eindversterker?

P.s. let niet op de print die ernaast ligt, dat wordt een spare module. Moet nog gerepareerd worden want de vorige eigenaar/reparateur wist kennelijk niet dat je niet zomaar elke tor ergens waar je zin hebt kunt plaatsen... Ook vond diegene het kennelijk op een aantal plaatsen op de print te druk, er waren namelijk wat transistortjes en andere componentjes eruitgeknipt...
Topic: Post hier foto's van het binnenwerk van je versterker (6-3-2008 10:56:00)

dj-raze schreef:

Gezien de voedingstrafo gok in op een samick.
Bijna goed, maar ik mag hem niet fout rekenen! Het is een Samick in een jasje van Bell, namelijk de PSX-6022
Topic: Post hier foto's van het binnenwerk van je versterker (6-3-2008 00:30:00)
Aangezien ik ook nogal eens een ampje (hobbymatig) opentrek, zal ik ook eens mee gaan doen:

Wie weet wat dit voor eindtrap is?
Topic: Bouwtekening D&B MAX (23-9-2005 11:11:00)

Laxap schreef:

musiclover schreef:

Iedereen bedankt voor zijn reacties. De DWG files ben ik niets wijzer van geworden daar er geen formaten bijstaan. Ook de link met gebruiksaanwijzing die ik van Martijn kreeg daar heb ik niets aan, was eigelijk zo al te zien. Ik ga het nu proberen op het Iven forum, hopelijk komt het daar goed. Iedereen toch bedankt!

P.s. Ik heb van al die termen geen verstand, ik weet wel dat dit topje/monitortje erg goed klonk!
Welke maten moet je hebben dan? In autoCAD kun je gewoon met je (digitale) meetlatje maten opnemen. Ik ben nu op mijn stage (bouwbedrijf) als je ff zegt welke maten je wil meten kan ik ze er wel even inzetten.
Het liefste zou ik de binnenmaten willen hebben (dus de inhoud van de kast) maar met de buitenmaten kom ik ook al een heel eindje.

De DWG files vind je hier:

Voorkant met foam/grill in 2D:
https://www.dbaudio.com/glob/cad/dwg/dd/mon/max/2d_max_f.dwg

Voorkant zonder foam/grill in 2D: https://www.dbaudio.com/glob/cad/dwg/dd/mon/max/2d_max_f1.dwg

Zijkant in 2D:
https://www.dbaudio.com/glob/cad/dwg/dd/mon/max/2d_max_s.dwg

Bovenkant in 2D:
https://www.dbaudio.com/glob/cad/dwg/dd/mon/max/2d_max_t.dwg

En een complete MAX in 3D view:
https://www.dbaudio.com/glob/cad/dwg/ddd/mon/3d_max.dwg
Topic: Bouwtekening D&B MAX (23-9-2005 01:00:00)
Iedereen bedankt voor zijn reacties. De DWG files ben ik niets wijzer van geworden daar er geen formaten bijstaan. Ook de link met gebruiksaanwijzing die ik van Martijn kreeg daar heb ik niets aan, was eigelijk zo al te zien. Ik ga het nu proberen op het Iven forum, hopelijk komt het daar goed. Iedereen toch bedankt!

P.s. Ik heb van al die termen geen verstand, ik weet wel dat dit topje/monitortje erg goed klonk!
Topic: Bouwtekening D&B MAX (21-9-2005 22:01:00)
Ja dat vond ik dus ook, wat klinken die dingen lekker zeg!
Topic: Bouwtekening D&B MAX (21-9-2005 21:11:00)
Beste lezer,

Afgelopen weekend hoorde ik de compacte monitor D&B MAX monitor speaker als full range topkast. Dit heeft bij mij een grote indruk achtergelaten, en ik wilde deze speaker zelf gaan bouwen. Inmiddels ben ik erachter welke coax unit in dit kastje thuishoort, en ook heb ik een filter ontwerp. Nu zoek ik alleen nog de bouwtekening van de kast, of in elk geval alle afmetingen aan de binnenzijde. Wie kan mij hieraan helpen? Alvast bedankt!
Topic: Beyma 15K200 / SM115K optimale kastinhoud (12-8-2005 15:45:00)
Ok, dus maar geen Linkwitz Transform schakeling. De reden dat ik mijn topjes van een goede bas wil voorzien is omdat we voorlopig geen vervoer hebben voor meerdere subs. Ook wil ik het geheel graag compact houden ivm opslag. Maar jullie bevelen me dus iets anders aan. Wie weet een goed alternatief wat aan mijn wensen voldoet en makkelijk te bouwen is? Ik wil de toppen graag gebruiken voor wat drive-in werk tot 100 man, dat soort dingen. Graag een reactie met onderbouwing en links naar de bouwtekeningen enzo. Ik heb nog wel een D-EQ (digitale equalizer) van Alesis staan, die kan ik natuurlijk ook in de strijd gooien om het laag wat op te krikken?
Topic: Beyma 15K200 / SM115K optimale kastinhoud (11-8-2005 21:54:00)
Beste lezer,

Binnenkort wil ik gaan beginnen aan mijn eerste zelfbouw speakerset. Ik heb in het verleden wel eens speakers gebouwd, maar het resultaat was amper een luidspreker te noemen. Van afgedankt spaanplaat en Philips units/filters iets moois proberen te maken resulteerde vaak in vreselijk geluid en kapotte conussen etc. etc. Nou ja, elke zelfbouwer weet vast wel wat ik bedoel razz :p !

Maar goed, ik wil dus graag 2 3-weg topjes gaan bouwen voor een compacte drive in. Uit een topje komt vaak niet echt diep laag. Ik hoop met mijn volgende gedachte daar verandering in te kunnen brengen: op www.sound.westhost.com/project71.htm kwam ik dit schakelingetje tegen. Het is een Linkwitz Transform schakeling, een soort actieve basprocessor, hij krikt het laag wat op zonder dat je versterker er al teveel van merkt. Het is ontworpen door meneer Linkwitz zelf (ja die van de Linkwitz/Riley filters/X-overs). Ik heb hier en daar genoeg verhalen gehoord dat dit schakelingetje ook echt werkt, mits je speakers goed ontworpen zijn. En daar gaat mijn volgende vraag over: Ik wil graag de Beyma 15K200 (300 watt) of de Beyma SM115K (500watt en opvolger van de 15K200) gaan gebruiken. Dit omdat deze speaker echt laag kan, een lage resonantie frequentie heeft (27Hz!!) en ook nog niet eens zo duur is. Echter wil het schakelingetje alleen goed werken mits je kast een zo optimaal mogelijke inhoud heeft voor deze speaker, en deze kast moet tevens luchtdicht zijn, dus geen baspoorten hebben.

Nu ben ik zelf al flink aan het stoeien gegaan met winISD. Echter kom ik telkens op de meest uiteen lopende waardes uit, ik snap er niet veel van. Ik wou dus eens vragen op dit forum vol met techneuten of iemand eens wilde kijken wat de optimale kastinhoud is van 1 van deze 2 speakers. Ik heb alle T/S parameters al in een winISD bestandje gezet, deze vind je gezipt hier:
expand.xs4all.nl/uploadarchief/download.do?file=Drivers.zip

Het bestand SM115KZA is ingevuld zonder de autocalculator, en rechtstreeks van een PDF file af. ZA staat voor Zonder Autocalculatie. Mocht je een ander programma gebruiken, dan vind je hier de datasheet van de 15K200: www.bmm-electronics.nl/document.asp?document_id=111&link=Datasheets/beyma/15k200.pdf

En hier vind je de datasheet van de SM115K: profesional.beyma.com/ENGLISH/pdf/descarga.php?pdf=SM-115%20K.pdf

Ik hoop dat iemand mij hiermee wil helpen, voordat ik dadelijk een van deze woofers stuk blaas. Misschien hebben andere mensen er ook nog iets aan omdat deze speakers volgens mij vaak worden gebruikt, echter nooit in gesloten kast configuratie.

Alvast bedankt!

Edit: Ik heb nog even een simulatie met winISD gemaakt in een kast van 57,50 liter. Een screenshot hiervan vind je hier: expand.xs4all.nl/uploadarchief/download.do?file=speaker.jpg
Ik zag namelijk dat winISD zelf ook al een bestandje met T/S parameters had van de 15K200. Dit zal toch wel moeten kloppen dan?
Topic: Verbrande driver/diafragma Dap K-112 luidspreker. (11-6-2005 18:32:00)
Het was een Palladium Vintage 900. Het probleem van oscilleren heb iki niet meer naar gekeken, het ding is nu al zo vaak gerepareerd dat ik het beu ben.
Topic: Verbrande driver/diafragma Dap K-112 luidspreker. (11-6-2005 18:09:00)
Jezus wat ben ik scheel zeg! Ik heb er echt anderhalf uur naar gezocht, terwijl het binnen handbereik lag. Sorry voor mijn onoplettendheid!
Topic: Verbrande driver/diafragma Dap K-112 luidspreker. (11-6-2005 17:51:00)
Ik ben nieuw op dit forum, en heb eigelijk al meteen een vraag. Ik heb hier een 2tal Dap K112 topkastjes staan. Leuke dingen, dat zeker. Nu is een kanaal van de DAP versterker waar ze op stonden aangesloten gaan oscileren. Van de K112 is de driver stuk. Het diafragma stinkt enorm en ziet er ook erg gerookt uit moet ik zeggen. Nu is mijn vraag: Waar kan ik hemelsnaam een nieuw diafragma krijgen? En de magneet zelf sinkt ook ontzettend, kan ik deze reinigen, of moet die er ook een nieuwe op? Alvast bedankt!