Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Marzi

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 30 bijdrage(n) van Marzi (Pagina: 2 van 2)

Topic: EV Q66 vs. budget amps (14-5-2006 15:23:00)
Bedankt voor de vele reacties in zo'n korte tijd.

Maar om nu te zeggen dat de keuze er makkelijker door geworden is ... ;)

Natuurlijk weet ik dat er veel betere amps te krijgen zijn dan bijvoorbeeld de EV Q66, maar daar hangt dan ook terecht een bijbehorend prijskaartje aan. 2e hands zou dan inderdaad een optie kunnen zijn (bijvoorbeeld voor een Ram Bux), maar onze voorkeur gaat toch uit naar een nieuwe versterker, met name vanuit het oogpunt van garantie en service. Als er al een 2e hands komt, dan het liefst een dusdanig jonge versterker waar nog een jaar of twee garantie op zit (m.a.w., een versterker van hooguit 1 jaar oud). Onze Q44 die we elders in het cafe gebruiken hebben we vorig jaar ook 2e hands gekocht bij een EV dealer, jaartje oud, in absolute nieuwstaat, en dus met een nog 2 jaar lopende garantie.

De American Audio is voor ons eigenlijks geen optie meer, hoewel deze opzich altijd prima gepresteerd heeft, is ons vertrouwen in deze amp behoorlijk gedaald nadat er een grote steekvlam achteruit de amp kwam. De genoemde Crown en Crest amps dragen een grote naam, maar het is dus maar de vraag of ze deze naam eigenlijks wel verdienen.

Over de Q series van EV (en dus de 's' serie van Dynacord) vind over het algemeen zeer goede reacties online, en het is een serie die inmiddels alweer heel wat jaartjes op de markt is, en zich wat dat betreft ook wel bewezen heeft denk ik.

Dat de levensduur van je apparatuur valt of staat met onderhoud ben ik volledig eens met KVM, om die reden worden de versterkers bij ons ook elk half jaar keurig schoon geblazen.

prosoundandlight heeft gelijk als hij zegt dat er geen grote stacks aangestuurd hoeven te worden, en gaan gewoon 4 fullrange speakertjes op van 200 watt rms, en dit setje laat zich al heel behoorlijk aansturen door de Q44.

En dan nog even voor Max, ik had al gezien dat je een Q66 te koop had, en had je daar een paar dagen terug al over gemaild, maar heb nog geen reactie van je mogen ontvangen, dus ...

Marzi
Topic: EV Q66 vs. budget amps (13-5-2006 21:26:00)
Met een verschil van zo'n 400 euro tussen de Q66, en de Peavey PV2600 (gelijk aan de Crest) lijkt de 'budget' opmerking mij gerechtvaardigd, waarbij ik me dan ook nog realiseer dat de EV Q serie feitelijk ook nog eens een soort van budget serie is van EV ;)

Nee, je hebt verder wel gelijk dat bijvoorbeeld de American Audio een zeer strakke en stabiele versterker is, alleen vinden wij de levensduur van ons exemplaar (zo'n 2 en een half jaar dus) wat aan de korte kant (om het voorzichtig uit te drukken). Vandaar dus onze overweging om over te gaan op een EV Q66, waarbij het dan dus onze vraag is of het eerlijk is te veronderstellen dat deze versterker het langer zal volhouden dan de American Audio, gezien het dagelijkse langdurige gebruik van de versterker.

Marzi
Topic: EV Q66 vs. budget amps (13-5-2006 21:04:00)
Omdat onze Amercan Audio V3000 er onlangs, na slechts 2 en half jaar gebruik, de brui aan heeft gegeven zijn we voor het café opzoek naar een nieuwe versterker, en we twijfelen nu behoorlijk welke versterker voor ons nu de beste keuze is.

Kiezen we weer voor een budget amp (American Audio V3000, Crest CPX-2600/Peavey PV-2600, Crown XLS-602), of nemen we een behoorlijk duurdere Electro Voice Q66...

We maken in een ander gedeelte van het café al gebruik van een EV Q44, en dat bevalt uitstekend, vandaar ook onze interesse in de Q66 (overigeens, tot het stuk gaan van de V3000 hadden we daar ook nooit klachten over, integendeel!).

De V3000 is waarschijnlijk kapot gegaan door de combinatie van veel draai uren (6 dagen in de week, minimaal 9 uur per dag), en de invloed van nicotine aanslag e.d. (ding staat nu éénmaal in een café).

Kortom, loont voor ons gebruik de meerprijs van een EV Q66, of maakt het kwalitatief niet zoveel ten opzichte van de genoemde 'budget' amps, en betaal je voornamelijk voor de naam EV op het kastje?

Marzi
Topic: Martin Mania Serie (21-4-2006 21:20:00)
Hallo,

Onlangs heb ik 4x Martin Mania SCX-500 scans hier in een café geinstalleerd, aangestuurd door een Martin 2510 controller, met daarin door Martin zelf geschreven programma's voor deze scans (te downloaden vanaf de Martin site).

Een kleine impressie kan je bekijken in dit filmpje.

Marzi
Topic: Help !!! Ik zie door de flowers het bos niet meer. (12-1-2006 15:44:00)
Die 'dataflower' van adj, is dat soms de Warp 250? Is het enige wat ik kan vinden bij ADJ wat er een beetje op lijkt volgens mij.

Wat prijs betreft maakt het de wereld niet, dus dat is opzich geen probleem, enige nadeel is dat de Warp 250 volgens mij niet DMX aangestuurt kan worden, en dat heeft toch wel m'n voorkeur. Het is de bedoeling dat er een aantal (4 om precies te zijn) van dergelijke effecten in een cafe komen hangen, en die zullen voornamelijk gebruikt worden in een master/slave setup, en daarvoor is natuurlijk het dmx verhaal niet nodig.

We willen echter wel graag de mogelijkheid van dmx aansturing hebben met het oog op de drive in shows die 3 a 4x per jaar in het café staan, en deze kunnen dan middels hun eigen dmx sturing ook gebruik maken van de standaard aanwezige lichtset.

Marcel
Topic: Help !!! Ik zie door de flowers het bos niet meer. (11-1-2006 20:45:00)
Enige tijd terug ook al eens geprobeerd in een ander topic...

Aangezien er hier dus blijkbaar wat gebruikers van de showtec dataflower dmx zijn nog maar eens proberen, heb er namelijk een paar vraagjes over (voor de duidelijkheid, ik ben 'geluidsboer', maar moet bij een klant deze maand wat effectjes installeren ....)

1) De dataflower dmx, is dit effect vergelijkbaar met bijvoorbeeld de Martin Destroyer (ik begrijp uiteraard dat dit voor 115 euro nooit exact hetzelfde kan zijn, maar het gaat mij om het referentie kader, als vergelijk dus).

2) Is er al iemand die me uitsluitsel kan geven over het verschil tussen de Dataflower DMX, en de Dataflower roto-gobo, volgens de catalogus zou het verschil enkel het DMX verhaal zijn .. Maar waarom is de versie zonder DMX dan een paar euro duurder?

Ik hoop dat iemand deze vragen kan beantwoorden, wat voor een geluidsboer is het één grote licht jungle wink ;)

Marzi

ps.

Is er ergens, het liefst in het midden van Nederland, een uitgebereide showroom oid waar de producten van showtec e.d. naast elkaar te bekijken zijn, plaatjes in boekjes en op sites zeggen namelijk niet zo veel ...
Topic: nieuwe merken op new line (31-8-2005 19:06:00)

larzzzie schreef:

Duitse shops kennen wel vaker andere prijzen...Daar kan je nu eenmaal moeilijk op afgaan en/of vergelijken...
Het was ook enkel even ter indicatie. Kan nergens Nederlandse prijzen vinden (staan bij de importeur ook nog niet in de online lijst). In Engeland doen ze omgerekend zo'n 225 euro p/st.

De 199 euro die hier gevraagd word voor een EVP-S15 is naar mijn mening ook gewoon een hele nette prijs, waarbij je veel waar voor je geld krijgt.
Topic: nieuwe merken op new line (31-8-2005 17:06:00)
Ik heb onlangs 4x Wharfedale EVP-S15 in een café geinstalleerd (vaste installatie) en verbaas me er in deze webshop nog het meeste over dat ze hier staan onder het kopje hobby/budget.

Budget kan ik nog wel inkomen, gezien de prijs, maar als de DAPjes Behringers en JBtjes voor dezelfde prijzen wel in 'semi prof' afdeling mogen, dan zouden de Wharfedale's er kwalitatief zeker ook in thuis horen IMHO.

Marzi

ps.

De EVP-X15 staat in een duitse webshop voor dezelfde prijs als de EVP-S15 hier te vinden is.
Topic: crest versterkers ? (30-7-2005 01:21:00)
Even een wat ouder topic naar boven gehaald ..

Wat ik graag zou willen weten is hoe de budget range van Crest (de cpx serie dus) zich verhoudt tot de alom geroemde American Audio amps.

Zo'n 2 jaar terug heb ik in een cafe een V3000 gehangen, en tot op de dag van vandaag is de cafe baas uiterst tevreden over deze versterker. Nu liggen er plannen om de gehele installatie te verhuizen naar een ander gedeelte van het bedrijf, en het cafe gedeelte uit te rusten met een compleet nieuwe installatie.

We denken hiervoor aan 4x JBL JRX 115 aangestuurt door een CPX 2600 (of z'n tweeling broer, de Peavey PV 2600). Een nieuwe V3000 is echter ook nog steeds in beeld als mogelijke versterker. De V3000 heeft net wat minder vermogen, is een fractie duurder, maar heeft zich op de betreffende lokatie over de afgelopen 2 jaar wel bewezen (ruim 72 uur gebruik in de week).

Wat is dan wijsheid ?

Marzi
Topic: Zomerhit van dit jaar??? (26-6-2005 22:47:00)

Stevo_JD schreef:

Luc Margeaux - Vallée des Larmes

Heerlijk zomers nummertje! laugh :D
Geef mij maar de house klassieker van René & Gaston, één van m'n all time house favorits.. (enige tijd terug heeft ook Scooter zich trouwens nog vergrepen aan Vallee des Larmes) ...

Heb zelf nog geen idee wat de zomerhit gaat worden, maar vind zelf Heiko & Meiko - Glucklich wel erg fout leuk ;)

Marzi