Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Marzi

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 30 bijdrage(n) van Marzi (Pagina: 1 van 2)

Topic: Denon HD2500 + externe HDD, USB probleem (8-7-2011 20:55:00)

Lydia schreef:

De software op de Denon is: Version No. system 1200, DSP 1009. Ik weet niet of het daar aan ligt.
Heeft er iemand een idee waar het aan kan liggen?
Alvast bedankt.
Daar ligt het dus niet aan aangezien het opgelost is, maar ik zou 'm nog wel even updaten. Laatste firmware versie is 1400, DSP 1010.

Dit lost veel problemen waar je tegenaan kan lopen met de HD2500, en voegt bovendien wat functies toe.

Marzi
Topic: Techniek gebruikt bij ''vliegende'' reclame objecten (o.a. tmf awards en vrienden van amstel live) (31-1-2010 00:04:00)

JeroenVDV schreef:

Zoals sommigen misschien wel weten zaten Milk Inc. en 2 Unlimited vroeger bij hetzelfde label.
Volgens mij zijn de 'oude banden' redelijk verbroken. Nieuwe single is niet voor niets uit gekomen onder de namen Ray & Anita, ipv 2Unlimited (de producers van destijds en Ray & Anita hebben geloof ik nog wel wat zakelijke geschillen uit te vechten. De rechten van de naam 2Unlimited liggen echter nog steeds in België)

Geluid afgelopen donderdag tijdens de openingsact van Ray & Anita was trouwens abominabel. Rest van de avond was het stukken beter imho. Die vliegende bierglazen was inderdaad erg leuk gedaan, met aan het eind nog wat slowfall confetti bovenop de bierglazen die er door het ronddraaien van de glazen afviel.

Marzi
Topic: Vraagje over ervaring met JB-Systems LEDCON-02 (25-11-2009 22:56:00)
Even een oud topic een rotschop geven ...

Ik ben erg nieuwsgierig naar gebruikers ervaringen met de Ledcon-02 controller icm de JB led parren en/of de nieuwe Plano spot van JB Systems.

Ik ben namelijk op zoek naar een led parren systeem (8 led parren of plano spots) dat door werkelijk iedereen te bedienen is (lees: bar personeel). De Ledcon-02 controller lijkt mij voor een dergelijke installatie zeer geschikt omdat alles voorgeprogrammeerd is. Graag zou ik weten hoe de geprogrammeerde chases bevallen, zit er alles tussen wat je zo'n beetje nodig hebt, of mis je duidelijk de mogelijkheid om zelf chases toe te voegen?

Een 2e mogelijkheid is het natuurlijk om een andere dmx controller te nemen, en zelf chases te programmeren, maar om eerlijk te zijn ontbreekt het ons daarvoor aan kennis, en vooral tijd (het lijkt mij een zeer tijdrovende klus om, zonder enige ervaring, zelf goede chases aan te maken..). Een dergelijke set-up heeft natuurlijk wel weer als voordeel dat je elke par afzonderlijk kan benaderen, wat wel eens handig zou kunnen zijn.

Maar goed, de JB Ledcon-02 dus, graag hoor ik van gebruikers de voor en nadelen van deze controller (en heeft er misschien iemand een demo filmpje oid van 4 of 8 ledparren op een ledcon-02 controller, heb heel youtube al afgezocht maar helaas vrijwel niets kunnen vinden).

Marzi
Topic: JB Systems Quadra Beam (27-10-2009 22:28:00)
Om te beginnen bedankt voor de reacties.

De reden dat mijn oog gevallen was op de Quadra Beam was, zoals prosoundandlight ook al zei, vooral omdat het eens 'iets anders is', maar ik had er ook zo m'n vraagtekens bij voor wat betreft de output (vandaar ook dit topic), en niet geheel onterecht aan de reacties te zien.

De als alternatief genoemde effecten als de Cyclope, Led Devil en Matrix Led zijn wat prijs betreft voor mij vergelijkbaar (tientjes werk, dus dat mag dan het probleem niet zijn). De prijzen voor de Magic en de Mystery vind ik dan gevoelsmatig weer net iets te hoog voor een simpel effectje (wat niet wil zeggen dat ze hun prijs niet waard zouden zijn).

Hoe zit het met de output van effecten zoals de Cyclope en de Matrix Led? Had al eens eerder met een schuin oog naar dergelijke effecten gekeken (alleen dan in de American DJ uitvoeringen, de Revo serie), maar heb daar altijd een beetje dezelfde twijfels bij, als bij de Quadra Beam. Als ik het Youtube filmpje van de Revo 4 (= Matrix Led?) bekijk, dan ziet dat er geweldig uit, maar goed, dat is dan ook een demo in een totaal verduisterde ruimte, en van niet al te veel hoogte geprojecteerd. Wat blijft daar van over boven een dansvloertje in een café, in combinatie met andere effecten (je bent dan zowiezo je patroontjes al kwijt, want als het goed staat de vloer vol met gasten)?

De Quadra Beam heb ik al een beetje laten vallen als optie, en zit nu vooral te kijken naar de Matrix Led (ADJ Revo 4), en de Led Devil (ADJ Tri Phase). De Matrix Led verkies ik boven de Cyclope (ADJ Revo III) omdat de Matrix mij een gevarieerder effect lijkt.

De Led Devil heeft als voordeel een 10 Watt RGB led, maar is verder volgens mij toch een effect zoals we dat eigenlijks al jaren kennen, in een modern jasje. De Matrix Led is dan weer een modern effect dat iets doet wat eigenlijks helemaal nieuw is, en geeft een veel gevarieerder effect, maar zoals gezegt, blijft dit effect ook overeind tussen de overige conventionele effecten?
Topic: JB Systems Quadra Beam (24-10-2009 14:13:00)
Hallo,

Voor installatie in een kleine zaal bij een café ben ik geïnteresseerd in de JB Systems Quadra Beam. In dit zaaltje hangen al 4x Martin SCX-500 scans, en wat effecten met een 250w halogeenlamp (showtec dataflower e.d.). Ook zullen hier waarschijnlijk nog wat led parren (of de JB Plano spots) bij komen.

Kan iemand mij vertellen of dit led effect van JB systems een beetje mee zal kunnnen komen wat betreft licht output met de al aanwezige effecten?

Marzi
Topic: Dateq LPM 7.4 (22-5-2009 12:49:00)
Het zal misschien best aan mij liggen, maar ik vind het nogal een 'vreemde' upgrade van Dateq. Kan me niet voorstellen dat na uitgebreid marktonderzoek onder gebruikers van de LPM 7.3 is gebleken dat een extra master bovenaan het wensen lijstje stond.

Dateq maakt kwalitatief geweldige mixers, en de LPM 7.3 is al jaren één van mijn absoluut favoriete tafels om mee te werken, maar ik verbaas me wel eens over de keuze's die er in Almere gemaakt worden. De 7.4 krijgt dus 2 gebalanceerde master-sectie's, terwijl de Onyx zone mixer het altijd nog moet doen met slechst op één master gebalanceerde output's... Raar ..

Marzi
Topic: Pioneer MEP-7000 Topic (22-1-2009 21:55:00)

Dré schreef:

Ik hoop dat er snel een id tag container komt voor wavjes (dan kunnen we eindelijk die hele compressie shit gedag wuiven en lekker 44k1/16 verliesvrij rippen en opslaan inclusief tags).
Nu zal het niet helemaal conform de standaard zijn .. Maar de wav-files die ik gebruik op m'n HD2500 doen het perfect, incl de id-tags.

Files zijn geript met audiograbber, en deze files geven ook geen problemen in andere toepassingen (audio cd branden, of bewerken in Adobe Audition).

Marzi
Topic: Bevindingen rookverbod in de horeca. (30-10-2008 20:30:00)

Dré schreef:

Als de staat echt korte metten wil maken met het roken in openbare gelegenheden, ga dan eens de overtreder zelf bestraffen (en da's dus die persoon met een peuk in z'n mond)!!!
Ik ben het met je eens dat een roker ook strafbaar gesteld zou moeten worden als hij willens en wetens het rookverbod overtreedt, zeker als de roker dit doet in een gelegenheid die zich wel probeert te houden aan het rookverbod (15 jarigen die drank proberen te bestellen zouden overigeens ook zelf strafbaar moeten zijn ..).

Als een kroegbaas echter zelf de asbakken weer op tafel zet, dan is hijzelf hoofdverantwoordelijk voor de overtreding van het rookverbod, en mag hij van mij behoorlijk gestraft worden. Niet dat ik voorstander ben van het rookverbod, maar een kroegbaas die het rookverbod negeert maakt zich schuldig aan oneerlijke concurrentie ten opzichte van ondernemers die zich wel aan de regels houden.

In dit topic werd ook een vergelijking gemaakt met overtredingen van bijvoorbeeld taxi- en vrachtwagenchauffeurs, allemaal leuk, maar gebruik dan wel de juiste vergelijking. Een taxichauffeur die teveel mensen in z'n auto mee neemt (en dat komt nog wel eens voor in het weekend, met name in de busjes) neemt een enorm risico, want de boetes zijn niet mals (en vele malen hoger dan wanneer jij of ik eens teveel mensen in de auto hebben). Dat zelfde gaat op voor transporteurs die hun vrachtwagens te zwaar beladen, dan praat je al snel over boetes van 10.000 euro of meer. Dit soort zaken wordt namelijk gezien als economisch delict, hetzelfde zou moeten gelden voor horeca ondernemers die het rookverbod negeren.

Marzi
Topic: 4 ISX10's en 1 ISX15S (JBSystems) opgeblazen... (14-8-2008 17:01:00)
Even een oud topic een schoptje geven...

Voor een café ben ik op zoek naar een mooi compact geluidsetje, en uiteraard het liefst voor weinig geld wink ;)

Ik heb daarvoor al verschillende optie's op papier staan, o.a. op basis van Electro Voice Evid speakers (4x Evid 6.2 en 1x Evid 12.1 sub). Nu zit ik er aan te denken om het JB systems ISX systeem er ook bij te zetten als budget tegenhanger van de genoemde EV set.

Nu verwacht ik niet dat het ISX set van JB dezelfde prestatie's levert als de EV set, maar wie kan mij vertellen hoe deze set van JB presteert voor wat betreft volume en klank. Het café waarin het gebruikt moet gaan worden is een rustige kroeg waarbij de muziek vrijwel alleen op achtergrond niveau gedraait word, het is dus geen feestcafé oid.

De set waaraan ik zat te denken is gelijk aan de hierboven genoemde, helaas, opgeblazen set. Dus 4x ISX-10 en 1X ISX-15s, de versterker die ik in gedachte heb hiervoor zou dan een Crown XLS402D worden.

Ik hoor graag gebruikers ervaringen van een dergelijke set!

Groeten,

Marzi
Topic: Filterz oordoppen (14-5-2007 22:10:00)

peacemaker schreef:

maar welke zijn nu beter?

Filterz of de EXINORE ER FlexComfort?
Wat voor werk doe je in die discotheek, en wat vind jij het belangrijkste bij de keuze van je gehoorbescherming? Ik denk dat de antwoorden op deze vragen je een heel eind kunnen helpen bij je keuze.

Wat betreft bescherming maakt het weinig uit welke van de 2 je kiest, zowel de Filterz als de Exinore doppen bieden een goede bescherming voor je oren, mits je natuurlijk voor de juiste dempingsfactor kiest (Exinore's zijn verkrijgbaar in 9, 15 en 25 db demping).

Als je een zo natuurgetrouw mogelijk geluid wilt hebben met je doppen in (DJ, muzikant, technicus), dan adviseer ik je de Exinore doppen (of Earproof, die maken gebruik van dezelfde filters). De ER filters hebben een vlakkere demping over het gehele frequentie spectrum ten opzichte van de filterz doppen.

Wil je gewoon goede bescherming, met een toch zeer acceptabel geluid (bijvoorbeeld voor het barpersoneel, beveiliging e.d.) dan zijn de Filterz een zeer goed alternatief. Ook voor het uitgaan/concert bezoeken voldoen de Filterz prima naar mijn mening.

Mars
Topic: nieuwe merken op new line (14-3-2007 17:02:00)

partyfish schreef:

Dat mogen ze dan wel snel gaan doen lijkt me. Want zodra de numark D2 director leverbaar wordt en die wel goed draait zullen een hoop mensen daarvoor kiezen... Naast het feit dat de numark mij een fijner alternatief lijkt wink ;)
De eerste berichten op Engelse en Duitse fora over de Numark D2 zijn ook niet echt zaligmakend, en het lijkt er een beetje op dat de D2 director een zelfde traject gaat doorlopen als de Cortex HDC-1000. Binnen enkele dagen schijnt de eerste firmware upgrade van Numark online te komen.

De HD2500, tsja, moet eerlijk bekennen dat ik langzaam aan een beetje 'verliefd' begin te worden op de Denon ashamed :$ ... Het enige dat me niet zo aanstaat is het zoek systeem van de HD2500, en laat dat nu zo ongeveer het belangrijkste zijn volgens mij aan dit soort HD-spelers. Het idee achter de zoek/selecteer methode (en de manier waarop dit zichtbaar is op het display) van Numark vind ik echt briljant, terwijl de zoek methode van de Denon vooral erg lijkt op die van Cortex (beide spelers een eigen zoekscherm ipv één centrale search-engine zoals bij de Numark).

Conclusie ... ik ben er nog niet uit wink ;)

Marzi
Topic: nieuwe merken op new line (28-2-2007 17:56:00)
Kan ook niet wachten om de D2 Director eens in handen te krijgen. Enige tijd terug heb ik al eens een filmpje over de D2 Director op YouTube gezet: https://www.youtube.com/watch?v=ehU7RO_CbWY

Marzi
Topic: nieuwe merken op new line (26-2-2007 22:29:00)
Nu ik toch in dit topic zit...

Is er al enig zich op wanneer de Numark D2 Director (Hard disc controller) verkrijgbaar zal zijn? In Engeland en Duitsland zijn ze al verkrijgbaar, en ik vraag me dus af waarom ik dit speeltje nog nergens in een Nederlandse shop ben tegen gekomen (als zijnde leverbaar).

Marzi
Topic: nieuwe merken op new line (26-2-2007 22:14:00)

dj-tq schreef:

SA bestaat niet meer, het is overgenomen door een ander bedrijf maar niet meer onder de dezelfde naam.
Dus je kunt die (mooie) blauwe speakers alleen nog maar 2de hands kopen.
Onzin, Stage Accompany is inderdaad ongeveer vaker failliet gegaan dan Michael Jackson z'n neus heeft laten verbouwen, maar het is telkens weer opnieuw opgestart, en vandaag de dag bestaan ze dus 'gewoon' nog steeds (of alweer, net wat jij wilt).

En of het ooit in de shop van new-line komt? Dat weet alleen Dré, maar om eerlijk te zijn kan ik me dat niet voorstellen (gezien de prijzen van SA lijkt mij het in ieder geval geen interessant produkt voor een webshop).

Marzi

ps.

Mocht je niet geloven dat SA er nog steeds is, check dan https://www.stageaccompany.nl
Topic: Martin Mania SCX500 scanner (19-9-2006 21:18:00)

Baszza schreef:

Er was ook een filmpje in een soort van cafe met 4 bovengenoemde scans en met de 2510 controller.
Filmpje was door mij geplaatst, en was inderdaad van het net af (had even wat ruimte nodig ..). Maar goed, op speciaal verzoek er dan maar weer even opgezet (ik blijf toch een ouderwetse dj .. u vraagt, wij draaien ;)

Het is inderdaad een combinatie van 4x scx-500 op een 2510 controller met daarin de standaard shows van de Martin site.

Het bekijken van het filmpje kan hier.

GRTNX,

Marzi
Topic: Martin Mania Serie (4-7-2006 21:35:00)
Eindelijk het filmpje van Geit kunnen zien (m'n beveiligingsinstellingen blokkeerde eerst de zooi ....),, en ook zo op een trussje vind ik het er heel behoorlijk uitzien.

Natuurlijk is het allemaal niet 'heel bijzonder', maar kom op, we praten hier over scans in de budget klasse, dus verwacht er dan ook geen wonderen van.

Overigeens kunnen de shows van de set zoals deze in het cafe hangt wel wat vloeiender lopen, kwestie van de controller goed bijsturen (audio gevoeligheid/snelheid). Deze filmpjes zijn gemaakt vlak na de installatie van de set, en het bar personeel had toen dus ook nog weinig tot geen ervaring met de set. Inmiddels hebben we ook de mogelijkheid om de set te bedienen vanaf de bij feestjes geplaatste DJ set, en dat zorgt uiteraard voor een veel beter gebruik van de set.

Dat het erg donker is op de filmpjes klopt, en een vaste parren set staat dan ook zeer hoog op mijn verlanglijstje (bij feesten worden er wel parren bij gezet), ze staan alleen een stuk minder hoog op het lijstje van de uitbater van de kroeg, en hij is toch degene die uiteindelijk beslist.

De keuze voor de set van 4x scx-500 met een 2510 controller is overigeens wel een zeer bewuste keuze geweest. De uitbater wilde een setje dat de hele ruimte 'bespeelde', een setje dat net even wat meer deed als 'lampje aan/lampje uit' (lees: parren), en een setje dat ook net even iets meer was als een derby/mushroom setje. Er hangt in hetzelfde zaaltje ook nog een triple derby, en als je die aanzet samen met de scans dan moet je echt zoeken naar het effect van de derby.

Het belangrijkste was echter de bediening, zoals gezegt gebeurt dit van achter de bar, en de set moest dus in feite met een druk op de knop bedienbaar zijn (bier tappen heeft nu éénmaal een hogere prio dan de bediening van het licht) en dan is de 2510 de perfecte controller. Wil je echt creatief werken met de scans, dan moet je de 2510 echter niet nemen.

Over het algemeen wordt de set gebruikt op 'gewone' vrijdag en zaterdag avonden (dorps café ipv feestcafé), en gaat het gewoon in combinatie met de normale verlichting van het café. De scans dienen dus als een extra effectje om de sfeer wat te verhogen, en is het dus ook niet de opzet dat de 4 scans de gehele zaal verlichten als een complete licht show (ik begrijp wel dat die indruk ontstaat aan de hand van het filmpje, hierop is de normale verlichting idd uit).

Zoals gezegt word er bij feestavonden (zoals koninginnedag, themafeesten e.d.) nog één ander bij geplaatst (setje parren, strobo e.d.), en dan kan je met 4 van deze scans erbij best een aardige showtje maken, en ja, dan mag de kwalificatie feestcafé wel wink ;) .

Marzi
Topic: nieuwe merken op new line (11-6-2006 03:36:00)
Wij hebben inmiddels ook 4 EVP-X15's in huis, en deze gaan komende week een plekje krijgen in de achterzaal van een cafe. In het voor gedeelte van dit café hangen al 4 EVP-S15 kastjes.

De EVP-X serie is wat betreft uiterlijk een zeer grote verbetering ten opzichte van de EVP-S serie, en zodra ze 'hangen' zal ik onze bevindingen met de EVP-X15 laten weten.

Marzi
Topic: nieuwe merken op new line (22-5-2006 19:44:00)

dj v max] schreef:

Ik weet toch heel zeker dat ik ze laatst bij mijn lokale dealer heb zien staan en ik heb ze ook beluisterd.
Klinken best goed en de kasten zien er ook gewoon netjes uit. Maar ik zag trouwens dat alleen de evp-s 15 nog in de webshop staat.
Kan heel goed kloppe Max, maar dit is dus wat mijn lokale leverancier me melde (heb daar ook de EVP-S serie vorig jaar gekocht).

Omdat ik graag wilde weten per wanneer ze hier leverbaar zouden zijn had ik zelf ook de importeur gemaild, en daar heb ik vandaag (toeval bestaat niet ..) antwoord van gehad, en de EVP-X15 zou volgens de importeur gewoon leverbaar zijn in Nederland (en neem aan dat die het zelf wel weten ;).

Nu nog iemand vinden hier in de buurt die ze ook in de showroom heeft staan, omdat ik ze wel graag eerst even wil horen..

Marzi
Topic: nieuwe merken op new line (15-5-2006 19:43:00)

dexter schreef:

Gaan julie ook de Wharfedale EVP-X serie leveren?
En als je ze gaat leveren wanneer ongeveer en heb je al enig idee
over de prijs? wink ;)
Toevallig vanmiddag elders geinformeerd naar deze serie van Wharfedale, maar daar vertelde men dat deze serie op dit moment nog niet leverbaar is (in ieder gaval niet in Nederland).

Bij de importeur staan ze inmiddels wel in de prijslijst zag ik, voor exact dezelfde prijs als de EVP-S serie. Erg jammer dat ze nog niet leverbaar zijn want ik ben gezien m'n goede ervaringen met de EVP-S serie erg benieuwd naar de EVP-X.

Marzi
Topic: EV Q66 vs. budget amps (15-5-2006 18:40:00)

Dré schreef:

Wat was de oorzaak van het defect?

Wat was de staat van onderhoud?

Ik zie wel eens versterkers voorbij komen die in café's gestaan hebben (liefst boven de frituurpan) en in de jaren dat ze gebruikt zijn nooit een stukje onderhoud hebben gezien. En de eigenaar maar klagen dat de eindtrap zo maar de geest heeft gegeven.
Zoals al eerder gezegt blazen wij onze versterkers elk half jaar uit met de compressor, de V3000 zat nu wel net tegen z'n halfjaarlijkse beurtje aan, maar toch. Het vuil in de versterker viel mee, alleen was er overal in de versterker nicotine aanslag terug te vinden, daar helpt regelmatig schoonblazen ook weinig tegen.

De versterkers waren tot voor kort achter de bar terug te vinden, in hetzelfde rack waarin zich bijvoorbeeld ook de mengtafel e.d. bevinden. Het nadeel van deze locatie was vooral het vrije ventilatie verhaal, het ging, maar was zeker niet ideaal (we hebben echter nooit last gehad van oververhitte amps oid).

Kort voor het defect gaan van de versterker zijn de versterkers verhuist van achter de bar naar een ruime, goed geventileerde meterkast, juist om eventuele problemen te voorkomen.

Wat de precieze oorzaak van het defect is kan ik je dus niet vertellen, wel weet ik dat er diverse dingen doorgefikt zijn, en dat reparatie economisch niet aantrekkelijk is. Zelf denk ik in dit geval aan een gevalletje vette pech met dit exemplaar. Heb op een klus ook wel eens met een veel duurdere, en zeker goed onderhouden AD versterker gestaan van waaruit ineens diverse pyro effecten te zien waren, dus ja ....

Gezien het huidige prijsverschil tussen een nieuwe V3000 en een EV Q66 (zo'n 200 euro) trek ik gevoelsmatig dan toch sterk richting de EV.

Marzi