Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Frits

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 31 bijdrage(n) van Frits (Pagina: 2 van 2)

Topic: Triacs in lichtsturing (21-7-2005 18:05:00)

djtim schreef:

Oke, maar kun je die dingen niet op de een of andere manier "opvoeren", want volgens de beschrijving mag er maar 150 watt per kanaal aan hangen... dus ik kan er eigelijk net niks aan hangen, want gewone peertjes komt ook zo amateuristisch over. Als ik m al op 300 watt of zo kreeg, zodat ik er par 56's op kon aansluiten, had ik er weer wat meer aan. Het fijnste zou zijn als ik er par 36's op kon aansluiten, maar dat is dus niet mogelijk...

Zijn die triacs gewoon bij de electronicaboer te krijgen?

Groetjes Tim
De electronicaboer heeft wellicht triacs met betere specs, hij kan je vast vertellen of hij triacs heeft die meer vermogen aankunnen. Die par36 zou ik eraf laten.
Topic: Triacs in lichtsturing (21-7-2005 18:02:00)

djtim schreef:

maar ik weet niet wat dit is (Klik!), die gele en zwarte "staaf" naast elkaar. Er staat bij: 8 x 4K7 en 8 x 10K.
dat zijn weerstandjes (zgn weerstandladders). Ze hebben 9 pinnetjes? de ene is dus 8 keer 4,7 kOhm, de andere 8 keer 10 kOhm.
Topic: Zomerhit van dit jaar??? (20-7-2005 00:17:00)
Of:
Stagga Lee M.V.P. - Rock Ya Body (Mic Check 1, 2)
Topic: Het bouwen van een case (19-7-2005 15:33:00)
Kort geleden heb ik een case om mijn pioneer cdj-800 gefabriceerd.

Standaard kisten zijn eigenlijk voor de cdj1000, dus je krijgt al snel stukjes schuim. Bovendien was de mooiste case (road ready cases) 250 euro en niet in Nederland te koop. Daarbij is het uiteraard leuk om ook eens een case te bouwen.

De case heeft enkele fouten:
* sluitprofiel in de deskel is zonder verstekbak verzaagd: zonde.
* Door een rekenfout is de case 6mm te smal voor de speler + 2x1cm schuim (door de dikte van sluitprofiel en verschil in 8,5mm hout en 10mm sluitprofiel)
* een extra gat in het klepje (van beide kanten gepopt, maar per ongeluk 1 helemaal doorgeboord)

foto's staan hier.

Commentaar is welkom.
Topic: Het bouwen van een case (15-3-2005 13:27:00)
dankjewel!
Topic: Het bouwen van een case (15-3-2005 13:18:00)

kvm schreef:

Meekel plaatje klopt niet.

Wil je de sluitstrip niet geheel doorboren zou ik plm 10mm nemen. (sluit gegarandeerd mooi aan)
Trekt een 12mm nagel zichzelf niet 1mm verder naar binnen, tijdens het poppen? Ik wil de nagels natuurlijk zo lang (=stevig) mogelijk nemen, maar niet dwars door het sluitprofiel.
Maar Martin raadt dus zoiets (10,9x4,8mm) aan op sluitprofiel. En waar mogelijk langere nagels.

[edit: na edit van kvm, hierboven...]
Topic: Het bouwen van een case (15-3-2005 13:02:00)
Ik heb een vraag over pop-nagels, kan het antwoord in de search niet vinden.

Zo'n nagel wordt iets korter, als je em popt, toch? Bij gewoon 9mm hout, denk ik bij het 9.5mm sluitprofiel aan een nagel die zo'n 10mm lang is, om niet helemaaaal door het profiel te gaan. Tom zegt in de opening van de topic dat 12mm nagels het beste zijn, is dat de ongepopte maat? en past die wel in een sluitprofiel van 9,5mm+1,5mm dikte=11mm?
Ik dacht het te begrijpen maar werd hierdoor weer van mijn stuk gebracht. Het plaatje geeft een andere maat dan de titel van de nagel... Nee, niet alle nagels op de website van meekel hebben hetzelfde plaatje.

Is het verder slim om verschillende nagels te nemen: bij overzet- en bolhoeken heb je meer afstand te overbruggen dan een handvat en een sluitprofiel. Is dat de aanschaf van verschillende popnagels waard?
Topic: Het bouwen van een case (28-2-2005 15:26:00)

Sylvia schreef:

Frits schreef:

Ik zet mijn apparatuur altijd erg hoog op tafels, gamma-koffertjes e.d. Als er dan nog es 10cm kabel bovenuit komt, ziet het publiek me helemaal niet meer wink ;)
Je bedient je apparatuur dus zo ongeveer met je neus? Daar wil ik wel eens een foto van zien. laugh :D
zoals ik zei: "wink ;)"
"bij wijze van spreken."

Ander nadeel: de deksel kan er niet op met kabels aangesloten, zeker "thuis" een overweging waardig als je een beetje stofbewust bent.
Topic: Het bouwen van een case (28-2-2005 15:17:00)

Victor schreef:

Frits schreef:

maar de kabelaanslutingen boven de cd-speler? Dan steken er 2 of 3 dikke kabels bovenuit. Vooral de powercon is een flinke plug!
Dat geeft toch niet? Daar zitten ze niet in de weg!
Ik zet mijn apparatuur altijd erg hoog op tafels, gamma-koffertjes e.d. Als er dan nog es 10cm kabel bovenuit komt, ziet het publiek me helemaal niet meer wink ;) Bovendien ziet een rechte lijn gevormd door cd-spelers en een mixer er IMO netter uit als er niet 10 kabels bovenuit steken.
Voordeel van deze manier: Voor de DJ zit het idd niet in de weg en bovendien zijn de connectors ook beschermd tijdens vervoer.

YouGoW, je zou je deksels kunnen voorzien van stapelhoekjes, zodat je altijd de deksel als 8cm verhoging onder de cdj kan gebruiken.
Topic: Het bouwen van een case (28-2-2005 13:32:00)

YouGoW schreef:

Enkel de binnenkant moet nog worden afgemaakt met schuim, en ik ga dinsdag ook nog xlr aansluitingen en powercons halen om een mooi aansluitpanneeltje boven de cd speler te bouwen.

Ik heb eigenlijk gewoon de prodjuser case na gebouwd, maar dan wat betere maten voor een cdj 800 zodat hij niet in de kist verzuipt.
Netjes hoor, maar de kabelaanslutingen boven de cd-speler? Dan steken er 2 of 3 dikke kabels bovenuit. Vooral de powercon is een plinke plug!

Ik denk zelf aan een schotel voor xlr+powercon aan de achterkant.
Topic: Pioneer CDJ-800 auto cue functie in vinyl stand (21-1-2005 16:48:00)

Mr Blue Sky schreef:

Bij mijn CDJ 1000's is dat dus niet zo.
Hij stopt dus wel bij geactiveerde Auto-Cue in vinylmode bij de volgende track. wink ;)
(ook in cdj mode trouwens)
In cdj-stand werkt de auto cue volledig, dan stopt hij zelf na iedere track. en bij gebruik van next/prev track.
In vinyl-stand werkt de auto cue alleen als je met de "next track" knopjes werkt. Aan het eind van het nummer speeltie door met de volgende (achteruit draaiend: aan het begin gaat ie verder met de vorige track).

Dre schreef:

En wat gebeurt er als je door het begin en/of eindpunt van de track scratcht?
Dan scratch je zo het volgende/vorige nummer in.
Of dit handig is kun je je afvragen, zeker als de nummers een seconde stilte aan het begin en het eind hebben.
Met mixed-cd's (bah) is het denk ik ideaal?

Als ik singles draai waarbij de eerste 30 seconde (intro) op track 1 staat en de rest van het nummer op track 2 vergeet ik soms de auto-cue uit te zetten. Als ik hier nog optijd aan denk, is het dus sneller om de vinyl-mode even aan te zetten, dan looptie gewoon door naar nr 2. Conclusie is dat je altijd de auto-cue aan kunt hebben, je kunt er bijna nooit last van hebben, toch?