Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Harry1

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 126 bijdrage(n) van Harry1 (Pagina: 2 van 7)

Topic: Suggestie webshop en forum (18-11-2010 10:53:00)

Dré schreef:

Hoofdreden is dat de bezoeker verwacht dat het zoekvenster daar zit. Wat we gedaan hebben bij het ontwerpen is kijken naar (heel veel) andere sites en bijhouden waar op die site het zoekvenster zit. Bij een groot gedeelte is dat helemaal bovenaan de pagina (zeg maar in de header). Dat vond ik geen optie. Op de 2e plaats kwam de rechterkant van het scherm. Groot bijkomend voordeel was dat de gebruikelijke navigatie (categorieën, filters, acties) keurig in de linker kantlijn konden komen. Het is dus logischer om het op de huidige manier te doen.

Probleem ontstaat wellicht wanneer men meer op het forum zit dan in de webshop (dan is er sprake van gewenning waardoor de webshop wellicht ineens onlogisch lijkt).
Duidelijk. Kom idd misschien voort uit gewenning.
Kwam nog een leuk onderzoek tegen over 'eyetracking' op websites. Hier uit blijkt dat mensen het scherm in een F-shape 'screenen'.
Uit een ander stuk blijkt dat mensen 'banner-blind' zijn en deze dus gewoon negeren. Bij new-line zie ik de linker en bovenkant als 'belangrijke navigatie gebieden'. De rechterkant; 'nieuwe producten' ed. ben ik een beetje 'blind' voor misschien. shut up :X
Topic: Suggestie webshop en forum (17-11-2010 17:03:00)
Ben ik de enige die het veel makkelijker vond dat de zoekfunctie van de webshop voorheen, net als op het forum, aan de linker kant zat? Dit heeft te maken met de ruimte die nodig was voor nieuwe filter-opties?

Heb vaak na een bezoek aan het forum dat ik de zoekfunctie in de webshop 'misgrijp'.

[Edit] Misschien is het een idee om de contactgegevens aan de rechter kant te plaatsen ipv aan de linker kant? [/Edit]
Topic: FBT italië (29-9-2010 10:21:00)
Op vakantie in Italië kwam ik veel FBT tegen, terwijl ik er nog nooit van gehoord had. Vond de klank goed, mooie compacte kastjes (die ik gezien heb). Meer kan ik er helaas ook niet over zeggen.

Ik zie op de website dat het verbonden is met Qube Audio. Iemand uit de buurt is daar dealer van, daar ben ik minder kapot van (beoordeeld op basis van live gebruik).
Topic: Problemen met MA Lightcommander 24/6 (6-3-2010 13:58:00)

DanceSound schreef:

DanceSound schreef:

hugovanmeijeren schreef:

Dimmercurve's geloof ik ook niet in. Je zou ze op 'lineair' kunnen zetten en kijken of het beter wordt, maar ik betwijfel het.

Wat je probleem wel is kan ik vanaf hier niet ruiken, dan zou ik de tafel zelf eerst moeten bekijken.
Je zou de tafel even kunnen resetten, aanzetten en tegelijk de 4 rode knoppen onder het display ingedrukt houden.

Een MA 24/6 is vrij onderhoudsvriendelijk dus dat is verder niet zo'n probleem.

Groeten Hugo
Heb je aanwijzigingen uitgeprobeert, maar zelf na de reset was het probleem niet verholpen.
Zal de tafel het weekend even open maken om te zien hoe het met de batterij is.

Mvg Jorn
Edit. laat nog even een weekje op zich wachten, hij staat nog op lokatie.
Weet je zeker dat het aan de tafel ligt? Misschien stuur je dimmers/par-balkjes aan waarvan de dimmercurve op 'switch' staat?
Topic: Moet een EW100 G2 ontvanger tegen fantoom spanning kunnen? (6-12-2009 20:08:00)

AMX_Pete schreef:

Frank76 schreef:

Daarom mijn opmerking over de kabel. Een defecte kabel (ground en - gekoppeld ofzo) hoeft niet altijd verdere problemen te geven maar fantoom gaat wel raar doen.
Je hoeft maar - en ground om te hebben gedraaid bij het solderen ofzo.
En inderdaad doorlussen met ongebalanceerde kabels etc.
Via een verloop op line-in lijkt me niet handig. Dan moet je gewoon de line out van de ontvanger met verloopje omzetten en bij je tafel weer van xlr naar jack line-in.
Uiteraard alles gebalanceerd.
Ik zie niet waarom bij de ontvanger een verloop moet zitten, kan prima op XLR blijven of stereo jack als dat de uitgang van het toestel is.
En er valt nog wat te zeggen om met verlopen te werken. Waarom de signaal-ruis verhouding om zeep helpen door eerst een -20dB pad erop te moeten zetten en dan weer te gaan versterken op de mengtfel ?
De ontvanger heeft zowel gebalanceerd XLR als Jack, daar zou dus inderdaad geen verloopje nodig zijn. Alleen aan de kant van het mengpaneel om met jack in de line input te gaan.

Ik snap niet welke -20dB pad je hier precies bedoelt. Op de output van de ontvanger neem ik aan? De gain verhouding is beter als je de ontvanger (gebalanceerd) op de line in aansluit bedoel je??
Topic: Moet een EW100 G2 ontvanger tegen fantoom spanning kunnen? (6-12-2009 17:21:00)

Tom schreef:

Fantoom kan prima op elke willekeurige microfoon, of microfoon ontvanger.
MITS je ze maar volgens de REGELS aansluit.
zodra je draadjes door elkaar gaat halen, of doorverbinden (ongebalanceerd) kan het fout gaan.
Is een EW100 ontvanger via een gebalanceerde XLR op fantoom dan volgens jou nog volgens de regels of niet? Er worden geen draadjes door elkaar gehaald of doorverbonden, toch gaat hij blijkbaar op den duur stuk.

Kwam op een ander forum nog een opmerking tegen dat de EW500/550 series van Sennheiser hier ook slecht tegen kunnen. In hetzelfde topic wordt beweert dat de EW100/300 daarentegen wel resistent zijn.
Topic: Moet een EW100 G2 ontvanger tegen fantoom spanning kunnen? (6-12-2009 16:10:00)
Een kapotte kabel is uiteraard als eerste uitgesloten, sterker nog, de ontvanger is al bij Sennheiser geweest. Deze hebben hem uitgebreid getest maar konden geen fout aan de ontvanger ontdekken. Toen we de ontvanger zelf weer probeerden hadden we meteen hetzelfde probleem.

Toen kwamen we er pas achter dat de fantoom spanning de veroorzaker was. Voor het opsturen hadden we al een andere mixer geprobeerd trouwens, hier bleek achteraf de fantoom ook aan gestaan te hebben...

Mijn vraag is meer bedoeld in de trant van: Ook de fabrikant kent de wet van murphy, bouwen ze daarom een 'circuitje' in wat voorkomt dat het apparaat stuk gaat door fantoom of niet?
Blijkbaar bouwen ze dus vaak wel een 'vangnet' in wat dit foutje (tijdelijk) opvangt. Maar is het niet de bedoelt om het apparaat structureel tegen fantoom spanning te beschermen.

Wijze les: We kunnen er het dus beste van uit gaan dat geen enkel apparaat tegen fantoom spanning kan, totdat het tegendeel (in de vorm van een vermelding in de handleiding) bewezen is.

Aansluiten van deze ontvanger zal dus voortaan via een verloopje moeten. Beetje een principe kwestie, maar ik hou er gewoon van om alles lekker universeel te houden. Zoveel mogelijk met XLR, speakon en powercon en zo weinig mogelijk uitzonderingen daarop.

Ken ook apparaten die gemaakt zijn om op fantoom te werken maar er juist weer niet tegen kunnen om hier 'heet' op aangesloten te worden...
Topic: Moet een EW100 G2 ontvanger tegen fantoom spanning kunnen? (5-12-2009 20:52:00)
De aansluiting die we een aantal jaren (zonder probleem) gebruikt hebben was gebalanceerd (XLR).

Met jack-aansluiten op een symmetrische ingang is uiteraard een optie (werkt ook goed). Alleen weer zo jammer dat we dan weer met extra verloopjes moeten werken. Het lijkt mij dat Sennheiser een circuitje ingebouwd heeft dat er voor zorgt dat het geen probleem is om er fantoom op te zetten. Er staat tenslotte ook niet in de handleiding dat het niet mag en ik vind ook geen gevallen via google waarbij dit probleem zich voordoet. Het lijkt er op dat er toch iets stuk gegaan is.

Zal Sennheiser een mailtje sturen of dit zo is.

Bedankt voor de reacties.
Topic: Moet een EW100 G2 ontvanger tegen fantoom spanning kunnen? (5-12-2009 20:07:00)
Korte vraag, zoals in de titel. Moet een EW100 G2 ontvanger tegen fantoom spanning kunnen?
Het is namelijk het geval dat hij dat een aantal jaar(>2) wel gedaan heeft, maar nu niet meer.

Zonder fantoom werkt hij prima, maar met fantoom geeft hij behoorlijke storing. Helaas heeft
de betreffende mixer geen fantoom per kanaal.

Bij voorbaat dank.
Topic: Vastgelopen speaker (25-8-2009 22:46:00)

MusicXtra schreef:

https://www.total-speaker-repair.nl/ Hij heeft voor mij ook een aantal speakers gedaan, vakman.
Heel erg bedankt! Bedum is ook nog niet eens zo ver uit de buurt. Kan het altijd even laten beoordelen.
Topic: Vastgelopen speaker (25-8-2009 22:32:00)

AMX_Pete schreef:

Er zijn bedrijfjes die (onder andere) verschoven magneten kunnen herstellen. Niet zo ver van bij mij, zitten er al twee. Heb er al een paar keer verloren gewaande speakers laten herstellen. Niet echt voor een prikje, maar zeker een stuk goedkoper dan een nieuwe speaker, vooral als het een wat duurdere speaker betreft en al helemaal de moeite als de speaker in kwestie niet meer verkrijgbaar is.
Zou je me die adressen door willen mailen peter? Ik kan altijd even informeren.
Topic: Vastgelopen speaker (25-8-2009 22:26:00)
De weerstand is nog gewoon goed (rond de 5,5ohm gelijk). De spreekspoel lijkt inderdaad een beetje scheef te zitten, aan een kant is een heel klein beetje meer ruimte dan aan de andere kant. Maar dat is echt minimaal, hij loopt in elk geval niet aan. Misschien is er een wonderdokter die de poolplaat er weer mooi in de midden op kan lijmen? Probleem hierbij is dat die magneet zo sterk is.. Met de stofkap er af zou je wel een centreer-koker in de spleet kunnen plaatsen.
Topic: Vastgelopen speaker (25-8-2009 22:13:00)
Nee, de spreekspoel is niet zichtbaar beschadigd. Het is inderdaad een 4070, het type van de mid-speaker is X303-8ohm. Ai, 350ex btw is niet mis. Maarja, hij moet toch weer spelen!
Topic: Vastgelopen speaker (25-8-2009 21:42:00)
Peperdure PHL speakers in nexo?? Laat dit nou ook net een PHL zijn! sad :( Ben benieuwd wat hij gaat kosten.

De speaker zit gelijmd en is in mijn ogen met geen mogelijkheid meer (zelf) te centreren. De korft is gegoten. Enige optie zal dus een nieuwe speaker zijn. Ik heb een mailtje de deur uit gedaan naar AD.

[edit]
Het is trouwens de poolplaat (zo heet dit?) die los geschoten is, dit komt natuurlijk door het gewicht van de hoogdriver die hier aan hangt. Ik heb de poolplaat er nu af gehaald, maarja, veel verder kom ik zelf niet.
[/edit]
Topic: Vastgelopen speaker (25-8-2009 20:59:00)
Hallo Daniel, heel erg bedankt! Dat moet het zijn, hij is inderdaad gevallen. Ik had dit niet vermeld omdat ik niet had verwacht dat dit de oorzaak zou zijn. Er is namelijk niks zichtbaar (heel) erg kapot. Als ik nu echter goed naar de magneet kijk zie ik dat hij inderdaad een ongeveer een millimeter opgeschoven is.

Dat word dus een compleet nieuwe speaker.. Bedankt voor de hint, dit defect had ik nog niet eerder meegemaakt.
Topic: Vastgelopen speaker (25-8-2009 19:36:00)
Ik heb hier een coaxiaal uit een AD-MA12 kastje waar de mid-speaker van vastgelopen is. De spoel is nog niet doorgebrand maar de conus zit wel muurvast. Komt dit vaak voor?

Waarschijnlijk zit er niks anders op dan de speaker reconen? Ik heb hem nu met een 100Hz sinus aan een versterker hangen in de hoop dat hij nog los schiet, maar dat zal wel op niks uitlopen. Zelfs als de spoel los komt zal deze waarschijnlijk aanlopen? Iemand nog een idee om deze speaker te redden?
Topic: Behringer Ultradrive Pro DCX2496, iemand al ervaring mee? (13-5-2009 20:37:00)
De DCX2496 is prima geschikt voor als je een set beter wilt kunnen 'tunen', het is een zeer compleet apparaat met meer dan genoeg mogelijkheden voor 'simpel' crossen, eq'en, delayen, limiten etc. Qua betrouwbaarheid: Ik heb er twee, waarvan 1 niet meer naar behoren werkt (sporadisch storen), niet bepaald een goede score. Maar op een steekproef van 2 stuks zegt het natuurlijk weer niks, dus dat durf ik niet te zeggen. Ik heb in elk geval een Xilica besteld voor het geluid op het front.

Ik zou mezelf eerst afvragen of dit apparaat doet wat jij wilt bereiken. En ten tweede hoe professioneel je het toe wil passen. Zit je meer in de privé sfeer te draaien, kleine feestjes etc, dan zou ik lekker de behringer nemen. Ga je meer richting professioneel, neem dan misschien een dbx, xilica, of welk 'beter'(duurder) merk dan ook. Ook betere/duurdere processors kunnen kapot gaan natuurlijk, maar ik ga er toch maar even van uit dat er door die meerprijs iets meer energie in de betrouwbaarheid van het apparaat gestopt is.
Topic: Keuze beamer? Optoma EP728i? (22-4-2009 17:34:00)
Mocht de truss die je gebruik een achtertruss zijn (waar je het projectiescherm aan wil hangen), dan kun je ook overwegen om een constructie maken waarbij je de beamer aan een 50mm aluminium buis hangt welke je mbv twee swivelcouplers dwars op je truss monteert. Als je hiermee 2/2,5 meter haalt kun je met de meeste beamers op redelijk formaat projecteren.
Topic: Keuze beamer? Optoma EP728i? (22-4-2009 14:20:00)

KVM schreef:

Harry1 schreef:

Patrick heeft wel een punt dat een beamer makkelijker mee te nemen is dan een plasma/lcd.
Ja reuze makkelijk, voor het gemak vergeten we even de statieven en de truss om de beamer fatsoenlijk in op te hangen.

Martin.
Zelfs zonder die niet te vergeten (uit ervaring met eigen 42" plasma's en beamer). sneaky :V
Een beamer staat prima op een fatsoenlijk lichtstatief. 1 lichtstatief, beamer en spanscherm is bij mij nog steeds compacter dan 1 flightcase voor een 42" plasmascherm + voet.

Jij zet elke keer als je een beamer gebruikt een volledige truss neer om je beamer in te hangen? shut up :X

Ik ben ook geen tegenstander van plasma's/lcd's wink ;) Ik vind mijn 42" plasma's echter ook al snel te klein worden. Ik heb het wel geprobeerd bij kleine presentaties ed. Dit was voor minder dan 20 tot 40 man, maar zelfs daar vond ik ze eigenlijk al te klein.

Daarnaast is een plasma/lcd 16:9 formaat. Vaak kom je 4:3 tegen, dan ben je dus ook al weer heel wat inches van je plasma/lcd kwijt wil je dat correct weergeven (2 dikke zwarte balken links en rechts op je scherm). De meeste beamers+scherm zijn 4:3, waardoor je dit probleem niet hebt (alleen 2 zwarte balken onder en boven als je 16:9 weergeeft natuurlijk). Al met al is het gewoon een kwestie van dingen afwegen en voor jezelf kiezen wat het beste bij jou toepassing past.

Ik zou, zoals martin zegt, sowieso voor een 4:3 scherm kiezen.
Topic: Keuze beamer? Optoma EP728i? (18-4-2009 20:24:00)

KVM schreef:

2party4 schreef:

Een plasma-scherm is me nét iets te veel elke keer mee te sjouwen van klus naar klus. Een beamer met een scherm is wat lichter en gemakkelijker te vervoeren.
Als ik zie hoeveel werk het fatsoenijk plaatsen van een beamer is, dan neem ik liever een plasma scherm mee. Daarnaast zit het gewicht van de plasma in de voet, die gebruik ik niet. (uiteraard moet er wel een fatsoenlijke case omheen.)
Martin.
Het meeste gewicht in de voet?? Ik neem aan dat je hier iets van een stand bedoelt om het scherm op hoogte te krijgen? De voet van mijn LG's wegen namelijk 2x niks. Patrick heeft wel een punt dat een beamer makkelijker mee te nemen is dan een plasma/lcd. Bovendien is met een beamer een veel indrukwekkender (groter) beeld te bereiken. Nadeel is weer dat je met de projectie-straal zit. Het is maar net welk beeldformaat je wilt bereiken en hoeveel ruimte het mag kosten bij vervoer.