Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Scratch-O-Holic

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 38 bijdrage(n) van Scratch-O-Holic (Pagina: 2 van 2)

Topic: Raad nodig van de hiphop kenners (1-9-2003 20:31:00)
dré ik had zo'n periode ook. ik moest het doen met een psx (niet slecht hoor) een jb systems pro 16 en een technics pickup met een shure (die laatste 2 zijn dus plasbakken)

en ik ben nu een jaar aan het sparen en heb eindelijk top gear. Ik wilde ook meteen iets goeds. Niet zo iets van dat je over een jaar weer i'n zo'n periode komt.

Dus mijn tip ga gelijk voor iets goeds (en spaar je de pleuris wat iedere dj zowat heeft gedaan) dan ben je naar verhouding minder kwijt en krijg je ook geen gezeik.
Topic: Raad nodig van de hiphop kenners (1-9-2003 17:19:00)
ik ga misschien ook kijken voor die qd5 van adj. Zo'n stanton sk2f vond ik iig zwaar relaxt.

En ik scratch zelf (nouwja ik probeer het, k'ben net 2/3 maanden met gear bezig waar op te scratchen valt)

ik heb als draaitafel een duitse sl1200MKII (sorry dre maar het schilde 150 euro en we reden er toch langs op vakantie, verder heb ik alles op een platen borsteltje na bij u gekocht :D (slak slak slijm slijm, krijg ik nu vaste klanten korting ? :D nee grapje))

me een shure m44-7 een perfecte draaitafel. Hij was dus inc. element 500 euro. Met slipmatten.

en dat is mijn eerste draaitefel. het heeft volgens mij ook geen zin om eerst voor zo'n pisbak te gaan. Krijg je alleen maar elende van. En de meeste dj's willen toch na verloop van tijd een nieuwe oem bak, sl of pdx.

peas
Topic: dat ding voor de micro???? (28-8-2003 20:29:00)
en die is het niet, die van mij is goedkoper en van plastic :D
Topic: dat ding voor de micro???? (28-8-2003 20:29:00)
nee het is geen studio microfoon. maar je kan er perfect mee opnemen. Waarschijnlijk binnenkort zal ik een filtje plaatsen.
Topic: wie weet wat een drummachine is???? (28-8-2003 20:14:00)
sampler: te programeren.
Drum computer: geen flauw idee wat het is (volgens mij een sampler alleen dan onder een andere naam.) of het is zo'n ding met een zooi van die kleine blokjes van 1 bij 1 cmm waar je met je vingers een ritme uit kan trommelen.

Drum pad (heej): is zo'n ding met matjes waar je op kan meppen. Soort drum stel in het klein en dan elektronisch.

Ik kan het fout hebben maar zo is het volgens mij.

Jullie gebruiken 3 namen voor 2 dingen logisch dat jullie alle maal verschillende meningen hebben over wat wat is. Hou dan ook gebruik gewoon sampler (programeerbaar) en drum pad (moet je op rammen als een drum stel) dan weet iedereen waar je het over hebt. Wel zo makkelijk.
Topic: wie weet wat een drummachine is???? (28-8-2003 20:09:00)
noobie. Ik heb het al vaak gezegd. ONTDEK MADTRACKER!!! Daar kan je echt veel meer mee dan met een drum machine en het vervangt ze dubbel en dwars.

Vraag maar een keer op msn hoe het werkt als je het niet snapt. Ik kan je dan ook wel een beat geven met de samples zodat je zelf wat kan veranderen enzo.
Topic: wie weet wat een drummachine is???? (26-8-2003 17:46:00)
niet jij snake ik had het tegen noobie
Topic: wie weet wat een drummachine is???? (26-8-2003 17:44:00)
wat noobie bedoelt is een sampler
Topic: dat ding voor de micro???? (26-8-2003 17:15:00)
maar bind me er niet op vast he. Bij mij werkt het perfect. Zaterdag gaan we recorden en dan zal ik het hier wel eens plaatsen. Maar het kan ook best zijn dat die nieuwe dingen niet goed zijn. Die van mij is tenslotte al 4 jaar oud ofzo! en hij doet het nog.

Owja ik heb wel de duurdere versie van de goedkopen :D die met dat aan en uit knopje.
Topic: wie weet wat een drummachine is???? (26-8-2003 17:08:00)
wat jij bedoelt is een sampler.
Topic: dat ding voor de micro???? (26-8-2003 15:20:00)
ik heb een van philips. Zo'n goedkope van een paar euro.

Maar ik kan je vertellen (ik heb het ergens anders ook geschreven) hij vervormt nauwelijks. De kwaliteit is ook zeer goed. Dus voor mij hoeft dat niet zo'n dure mic.

Hier is het type voor de geintresseerde: SBC MD 100 happy :)
Topic: dat ding voor de micro???? (26-8-2003 15:20:00)
ik heb een van philips. Zo'n goedkope van een paar euro.

Maar ik kan je vertellen (ik heb het ergens anders ook geschreven) hij vervormt nauwelijks. De kwaliteit is ook zeer goed. Dus voor mij hoeft dat niet zo'n dure mic.

Hier is het type voor de geintresseerde: SBC MD 100 :D
Topic: Wat nodig voor home-studiootje? (24-8-2003 20:33:00)
Koop gewoon een mic van de dixons. Ik heb er ook zo een (was toen der tijd 10 of 20 gulden) en hij doet het nu nog perfect. Zonder enige vervorming. De kwaliteit is ook goed genoeg. Beter dan de zang mic van mijn neefje die veel duurder was. Volgende zaterdag gaan we als het goed is ook wat track opnemen.

Mixer? Nergens voor nodig. gewoon mic in de pc en met cool edit ofzo en je bent klaar dan kan je probleem loos multitracken. En het klinkt ook echt goed hoor.

Kop telefoons? tja kan maar dat lijkt me niet fijn rappen. Gewoon de boxen van je pc hard zetten werkt ook. Kop telefoons zijn leuk als extratje. Als je geld over hebt.

En mogt je wel een groot budget hebben kijk dan gewoon voor dure mic's (alleen dan moet je volgens mij wel een of ander verloopje hebben om in de mic in van de pc te stoppen) En neem er dan kop telefoons bij. Heb je gelijk goede monitoring. Dan hoof je ook geen extra monitors aan te schaffen lijkt mij zo.

Okee dit is mijn mening hoe het goedkoop kan. Zoals ik al heb gezegt klinkt het bij mij prima. En je bent nog goedkoop uit ook. Dan hoef je niet hals over kop apparatuur te kopen. Spaar gewoon door voor iets goeds. Want daar heb je wat aan.

Tot die tijd kan je je priema op zoiets "cheaps" uitleven.

Later
Topic: Reacties op het "welke draaitafel voor welk budget" topic. (12-7-2003 16:16:00)
Ja ik weet het. Maar ik vroeg me alleen af hoe skip proof de str8 arm van de Numark is. Of dit een beetje te vergelijken is met de skip-proof heid van een SL?

En dat heb ik ook al zo vaak gelezen. Nu is het ook niet vreemd dat hele volks stammen dat kunnen, want een SL is gewoon zo skip-proof (met een shure en de juiste afstellingen) dat je er makkelijk uzi's van een 10-tal secondes mee kan maken.

Owja Dré ik ben dat ventje van die pro sm1 en ik heb net bij een elektronica zaakje gratis schroefjes gekregen :D
Topic: Draaitafel stanton 80 - 100 (11-7-2003 15:13:00)

Snake schreef:

dunic schreef:

Aangezien ik nog nooit echt goed op een pdx heb geragd zou ik bijna fuck pdx zeggen ( kwa anti-skip dan)
Wacht maar tot je eens een PDX gebruikt hebt... Dan wil je zonder twijfel niets anders meer. Deze heeft wel een HELE sterke motor! En het armsysteem zit goed in elkaar (om te scratchen toch).
Ik zou liever een SL willen omdat je daar ook mee kan mixen en de arm skipt toch niet. De torque van de SL is relaxt en veel meer hoeft niet. Hij draait constanter dan een pdx en hij klinkt mooier. Een technics met een shure werk ook goed, waarom denk je anders dat heel veel turntablisten SL's gebruiken?

Maar die tt200 lijkt mij ook zwaar relaxt, omdat hij ook een rechte arm heeft lijkt het me een klein broertje van de SL als het om allround werk gaat.

Als het alleen om scratchen gaat dan is de pdx wel vergelijkbaar met de technics en ietsje beter (pitch, torque, instelbare start/stop-tijd).
Topic: De ideale mixer!! (11-7-2003 14:47:00)
een vestax 07 met onsloop bare faders die sneller reageren dan het licht. Oneindige levensduur. En een mooi prijskaartje van 200 euro ofzo (ook niet geheel onbelangrijk)
Topic: Reacties op het "welke draaitafel voor welk budget" topic. (11-7-2003 14:22:00)
En dan allebei met een shure m44-7
Topic: Reacties op het "welke draaitafel voor welk budget" topic. (11-7-2003 13:59:00)
Hallo ik had nog een vraag over de tt200 van Numark.

Ik heb namelijk eer gister bij feedback een Sl getest (je denkt vast wtf. heeft dit er mee te maken). Met een shure, ik heb hem zelf ook nog even opnieuw uitgebalanceerd. En op 2(,5) gram naalddruk lag hij muurvast.

Is dat ook het geval met deze korte arm, of is het een ala stanton arm geen s-vorm maar wel skippen. Of zou dat aan de afstelling liggen?

En omdat u hem zelf BOVEN de STR8-80 plaats denk ik dat het bij deze arm niet het geval is. En dat deze arm wel zou blijven staan.

En Dré, waarom vinden we de SL niet terug in het lijstje met scratch draaitafels? Met een shure in die tafel heb je helemaal geen verkorte arm nodig om een skip proof tafel te hebben.