Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Joeyke87

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 25 bijdrage(n) van Joeyke87 (Pagina: 2 van 2)

Topic: Led verlichting voor meubel (9-7-2009 16:18:00)

Djgertie schreef:

Kan je niet een bord maken met ledparren en de een doek erover. Ledparren in de maat van par 16, echt gewoon hele kleintjes maar die wel op DMX werken. Want dan kan je een LightJockey daaraan hangen met LJ Manager met daarin Led Trix. Dan kan je zo een matrix in dat bord maken. Nu ik het zo aan het typen ben zit ik ook te denken. je kan het ook met ledtubes maken. Dan heb je maar een matrix van 3 rijen. Maar dat moet je wel tubes hebben die per tube een eigen adress aan kunnen nemen.
Ik weet alleen niet of Led Trix een sound-to-light functie heeft.
Ja dat lijkt me wel een creatieve oplossing. Ik zal kijken of het haalbaar is. Het enige waar ik wel op moet letten bij ledparren is de inbouwdiepte ivm ingebouwde apparatuur.
Topic: Led verlichting voor meubel (8-7-2009 10:21:00)
In ieder geval bedankt voor de reply's tot nu toe, ik ga me verdiepen in de door jullie voorgestelde oplossingen. Mocht nou toch VisualDMX dé oplossing voor mij zijn, dan zal ik hoogstwaarschijnlijk eerst de hardware/software kopen en in de toekomst pas de led verlichting. Dan ben ik voorbereid en is mijn budget er meer naar.
Topic: Led verlichting voor meubel (7-7-2009 12:38:00)

JeroenVDV schreef:

VisualDMX beschikt over een prima matrix-functie (versimpelde versie van Canvix, zelfde patronen/effecten), en prima (live) aansturing van bewegend licht, conventioneel licht en LED-armaturen. Je zou eventueel daarnaar kunnen kijken voor je totaal-aansturing. Tegenwoordig is DMX input en output gecombineerd in 1 interface (de Duple), je hebt dus voor dezelfde prijs DMX in en uit.
Ik heb even gekeken naar de Arkaos software, VJ DMX kost €699,- + €899,- voor de ledmapper. Dan zit ik helaas al over mijn budget heen. Ook heb ik even gekeken naar VisualDMX en dat ziet er wel goed uit, matrix gedeelte is ook wel leuk. Alleen vroeg ik mij af of er geen goedkoper alternatief is voor de Duple (€800,-) dan houd ik nog maar €400,- over voor de verlichting zelf en daar ga ik het natuurlijk niet mee redden. Zou de Enttec Dongle Pro werken met VisualDMX? Kost weinig dan houd ik tenminste nog wat over voor de ledverlichting want dat zal wel wat gaan kosten.

Wat betreft software weet ik nu dus inmiddels een beetje wat mogelijk is, maar: wat voor ledverlichting kan ik het beste daarop aansturen om zo'n matrix te krijgen?
Topic: Led verlichting voor meubel (6-7-2009 22:24:00)

JeroenVDV schreef:

Die effecten maak je gewoon door willekeurige buizen te pakken die je individueel (per buis) met een fatsoenlijke matrix-DMX-sturing aanstuurt. Gluiperds van Disco-Designer hebben de software van Madrix bekeken en een programmeur ingehuurd om het (vrijwel letterlijk) na te maken. Vergelijk de 2 maar. En nee, het is geen OEM. laugh :D
Thanks voor je reply, zal er even naar kijken!

Edit:

De Madrix is dus de controller. Ik heb een budget van +/- €1200,- om het meubel aan te kleden. Stel ik ga voor ik ga voor de Madrix controller. Heb ik dan voldoende aan de NEO +Basis versie?(ik neem aan dat beide nodig zijn) Zo ja wat voor led buizen moet ik er dan bij hebben? (CLS, ADJ, JB-Systems?) Momenteel heb ik namelijk 8x par 64 van JB-systems aangesloten op een LEDCON-02. Het zou het mooiste zijn als beide op 1 controller konden. Eventueel ook de ROBE XT 250 movingheads, kan de controller de deur uit en heb ik weer wat extra over om te investeren in buizen oid.

Hopelijk kun je me hier een beetje verder mee helpen want ik heb echt inspiratie nodig. Madrix lijkt me in ieder geval een mooie oplossing, beetje prijzig gezien me budget als blijkt dat ik NEO + BASIS nodig heb. Maar de effecten zien er mooi uit, ook leuk dat je tekst kunt invoeren. Leuk extraatje tijdens het draaien.
Topic: Led verlichting voor meubel (6-7-2009 20:37:00)
Nu is het dan echt tijd geworden dat ik wat aan mijn saaie (meubel doe. Nu wil ik er graag iets van led verlichting inbouwen. Toevallig kwam ik via youtube het volgende tegen:https://www.disco-designer.com/EQUALIZER_PANEL_PAGE.html. Ziet er leuk uit alleen het probleem is dus dat ik niet zoveel panels kwijt kan, (heb 3 meubels van 1,20 breed bij 80 hoog.) en volgens mij gaan ze ook alleen per 5. Mijn vraag is dus of iemand misschien een dealer kent die zoiets verkoopt. Ik heb al meerdere shops gezocht maar ik kom alleen maar die simpele buizen tegen terwijl ik opzoek ben naar dit soort effecten die je ermee kunt maken. Andere oplossingen zijn ook van harte welkom happy :)