Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Missy J

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 21 bijdrage(n) van Missy J (Pagina: 2 van 2)

Topic: Complete set (27-1-2007 17:33:00)
Sinds enige tijd verzorg ik de muziek op single- dansontmoetingsavonden. Met muziek verzorgen bedoel ik dat ik mijn eigen laptop prik op gehuurde apparatuur en draaien maar. Voor alle audio/tech goeroe’s hier klinkt dit waarschijnlijk erg simpel in de oren, maar mijn beperkte kennis van audio-apparatuur heeft me tot op heden niet gehinderd. Nu ik overweeg om mijn eigen apparatuur aan te schaffen (huren vind ik toch een beetje zonde van het geld en bovendien ben ik gevraagd om ook op andere avonden te gaan draaien), wordt het allemaal effe wat moeilijker ashamed :$ ashamed :$ ashamed :$

Ik heb al enorm veel gelezen (o.a. op dit superforum!!), zelfs zo veel dat ik nu door de bomen het bos niet meer zie. Mijn technische kennis is zo beperkt, dat ik vrees dat ik nooit een goede beslissing kan nemen. Daarom hoop ik dat jullie mij een beetje kunnen helpen. Ik ben op zoek naar een kwalitatief goede set. Het budget is ligt tussen €1000- en €1500,-. Hopelijk is dit toereikend: kwaliteit is overigens belangrijker dan prijs. Ik betaal liever wat meer en dat het dan meteen goed is.

Nu draai ik met een gemini mengpaneel, een versterker waarvan ik het merk/type helaas niet weet en 2 Samson RS215 (https://www.samsontech.com/products/productpage.cfm?prodID=1723). Over deze set ben ik op zich wel te spreken.

Maar goed, ik heb wel wat huiswerk gedaan en zit nu te overwegen om een keuze te maken tussen de volgende onderdelen. Misschien is het wel zinvol om te vermelden de apparatuur niet gebruikt wordt voor houseparty’s en dat het volume ook niet knalhard zal staan (tja, doelgroep met een wat hogere leeftijd shut up :X). Er wordt gedraaid voor 100-150 man, maar ik wil met de apparatuur niet aan de max. zitten. Door de verhuurder van de apparatuur is mij geadviseerd om per luidspreker uit te gaan van een minimum van 300W. Ik heb trouwens bij mijn keuze nog niet gelet of alle combi’s (luidsprekers-versterker-mengpaneel) wel samengaan (ik het termen voorbij zien komen van RMS, impedantie, belastbaarheid, gevoeligheid, maar het blijft toch een beetje abracadabra voor me.... sorry).

Luidsprekers
2x DAP K-115 (lijkt me zo iel??)
2x Samson RS215
2x DAP RW-155

eigenlijk iets boven budget:
2x JB systems VIBE 30 464,-
2x JBL JRX-125 485,-
2x Dap RS215 549,-

Versterker (hier heb ik echt weinig verstand van)
DAP Palladium P-1600 of DAP Palladium P-2000
Behringer EP-1500
JB-Systems C2-650
Een andere (betere en wijzere) keuze

Mixer
Reloop RMX-40 BPM
Vestax VMC-004
Behringer VMX-300
Numark DM1720SE

Wat is jullie advies? Alle overige adviezen zijn ook van harte welkom, ik kan ze goed gebruiken in deze audio-jungle wink ;). Alvast heel erg bedankt voor jullie hulp!!

Greetz,
Joanne