Home > Geluid > DJ Gear > DJ Mixer

Vestax PMC-280

4 kanaals DJ Mixer met DSP

Vestax PMC-280

Artikelnummer: 24342 | V2000
GTIN/EAN: 4516184210488

 

7
Bekijk de 2 review(s)
Schrijf zelf een review


DJ Mixer
Vestax DJ Mixer

Hou mij op de hoogte over dit product (i)

Discontinued

 

 

Dit product is niet meer leverbaar.

De Vestax PMC-280 is een 4-kanaals DJ mixer met ingebouwde DSP effect unit. Deze DSP heeft een zeer hoge kwaliteit dankzij de toepassing van 24bit/96kHz A/D en D/A converters. Zoals we gewend zijn bij Vestax zijn de kanaalfaders van de PMC280 van onberispelijke kwaliteit. Stevig en soepel. De gebruikte crossfader is een CF-PCV (Conductive Plastic) faders.

De Vestax PMC 280 heeft 16 digitale effecten waarbij tot 2 parameters ingesteld kunnen worden. De instellingen worden weergegeven op een duidelijk LED display. Elk kanaal is voorzien van 3-voudige toonregeling. De master uitgang is dubbel uitgevoerd (elk met z'n eigen regelaar). Daarbij is Master 1 voorzien van gebalanceerde XLR aansluitingen.

De Vestax PMC-280 biedt plaats aan 10 ingangen (6 x line, 2 x phono, 2 x Microfoon) en 2 uitgangen. Optioneel kan deze DJ mixer voorzien worden van een USB interface (1 x stereo in (PGM4), 1 x stereo uit (Master1)).

Afmetingen: 365 x 263 x 80 mm (HxBxD)
Diepte inclusief knoppen: 100mm
Gewicht: 4,5kg

Oude voorraad, nieuw in doos, 6 maanden garantie.

2 reviews (Pagina 1). Gemiddelde waardering: 7

Sorteer op: relevantie | datum | waardering

 

Lekker mixertje in zijn klasse
Door: <anoniem>

Laat ik maar met de deur in huis vallen dat ik erg tevreden ben over deze mixer. Ik gebruik hem nu zo ongeveer 2 maanden. Voor mij was het de keuze tussen de PMC-280 en de SynQ SMX-2. Nu wilde ik eerst voor de SMX-2 gaan, maar af en toe las ik wat dingetjes over wat bugs die er in zouden zitten. Uiteindelijk toch voor de PMC-280 gekozen omdat die echt heel solide aanvoelde, leukere effecten en (weliswaar op de koptelefoon) wel lekker klonk. Eigenlijk een beetje een gok omdat er niet zoveel over bekend was, maar toch maar de gok genomen.
Wat mij als eerst opviel, is dat het een vrij compacte mixer is. Hij is ongeveer net zo groot als mijn vorige mixer, de Gemini UMX-SE. Aansluiten gebeurt niet met een dikke geaarde kabel, maar met een adapter. Verder voelt hij heel solide aan, de knoppen gaan redelijk zwaar en de faders voelen ook stevig aan. Het is in ieder geval heel anders dan die soepele faders en knoppen van mijn UMX-SE, maar na verloop van tijd heb ik gemerkt dat het gewoon een beetje nieuwigheid is en na enkele weken loopt het allemaal (iets) soepeler. Na het aanzetten van de mixer, merkte ik op dat hij echt snoeihard kan, mijn versterker en mijn monitorboxen vrijwel op minimaal gezet en de master nog niet eens op de helft en hij knalde al bijna mijn trommelvliezen kapot.
Wat makkelijk is, zijn de 2 masterkanalen, altijd handig als je bijvoorbeeld monitorspeakers en normale speakers tegelijkertijd op je mengpaneel wilt aansluiten zoals bij mij het geval is. Bij het opnemen moet je er dan wel iets op verzinnen want er zit geen afzonderlijke record output op. Hier gebruik ik zelf de master 2 voor.
Zelf scratch ik niet, dus over reactie van de crossfader kan ik weinig zeggen behalve het feit dat hij heel soepel gaat in tegenstelling tot de volumefaders.

De EQ
Ik vind de EQ beter dan bij mijn UMX-SE, vooral omdat je bij het killen van de bass geen invloed uitoefent op de rest van het geluid. Alles killen resulteert ook in totale stilte. Ook vind ik dat de mixer in het algemeen een wat voller geluid lijkt te geven.
De VU-meters is wel weer even wennen, ik was gewend om dit vrij precies te zien op de vorige mixer, maar hier zijn er maar een aantal ledjes waar je het aan kan aflezen. Is op zich geen ramp, maar meer een kwestie van wennen. Nadeel van de trim (of gain) is dat je je kanaal niet volledig uit kan schakelen door hem op minimaal te zetten. Wat ik verder even wennen vond, was dat zodra je de bas zo’n 10% dichtdraait, je bas al redelijk weg is.

De Effector
Vestax heeft ervoor gekozen om de effecten boven op de mixer te plaatsen, in mijn ogen werkt het net even ietsjes minder fijn dan de effecten gewoon rechts onderin te hebben. Ook dit is een kwestie van wennen. Wat opvalt bij het aanzetten van de effector, is dat er een hele lichte ruis op de achtergrond te horen is. Ook is er af en toe een tikje te horen bij het aanzetten van de effector. Wat verder ook opvalt, als je tenminste goed luistert, is dat het volume iets harder wordt als je de effector op het betreffende kanaal zet en dat hij (waarschijnlijk vanwege het feit dat hij digitaal is?) soms even een frame skipt als je te snel of te veel aan de effectenselector draait. Wat ook jammer is, is dat er geen auto BPM op de effector zit, maar dat je hem zelf in de maat moet tappen, dit kan soms heel storend werken als je net een nummer gepitcht hebt.
Afgezien van deze kleine minpuntjes vind ik de effectenunit erg leuk. Ik vind vooral de manual filters erg handig, zodat je er naar wens mee kan spelen. Ook de Ring modulater kan een leuk effect maken, mits je er natuurlijk goed mee omgaat, want zo’n hoge pieptoon zit niemand op te wachten.
De echo vind ik soms iets minder aanwezig dan bij een DJM, dit zal waarschijnlijk ook komen omdat je een loop creëert zodra je de echo vol open draait, wat overigens wel weer een leuk effect geeft.

Wat ik een beetje vreemd, of beter gezegd: jammer vind van Vestax is dat ze er niet direct een USB board op gezet hebben, of hem in ieder geval een redelijke prijs hadden gegeven. Dit had de mixer denk ik een stuk aantrekkelijker gemaakt.

Om alles samen te vatten: Een heerlijk mixertje, zeker voor de nieuwe prijs, voelt heel solide aan, maar hij heeft zo zijn kleine bugs. Voor thuis is dit voor de meesten waarschijnlijk niet storend, maar het is in mijn ogen geen mixer die in clubs moet staan.

Was deze review nuttig? Ja Nee (Score: 0)

 

Kwenie
Door: <anoniem>

Laatst op een pmc-280 gedraaid.

Op zich is dit een prima mixer.
De meeste effecten zijn erg bruikbaar!

Maar:
De eq vind ik zo-zo. Hij killt de frequenties op een klein gedeelte van de knop, na dit "kill/isolatie-stuk" van de knop komt er niet echt veel bij aan geluid in het betreffende stukje frequentiespectrum.

De faders voelen stroef en plastic aan.

Ik had een "zwaarder" gebouwde mixer verwacht. Jammer.

Was deze review nuttig? Ja Nee (Score: 0)

Handige links

www.keurmerk.infoBetaalopties