Home > Geluid > Luidspreker > PA/Disco

DAP RS-218B

2x18" Bass Unit 1000W 4 Ohm

DAP RS-218B

Artikelnummer: 13085 | D3275
GTIN/EAN: 8717748035592

 

10
Bekijk de 3 review(s)
Schrijf zelf een review


PA/Disco Luidspreker
DAP PA/Disco Luidspreker

Hou mij op de hoogte over dit product (i)

Discontinued

 

 

Dit product is niet meer leverbaar.

De volgende DAP producten zijn nog wel leverbaar:

-
Dit product wordt met een afwijkende vervoerder verzonden (ivm gewicht en/of afmetingen). Verzenden is alleen mogelijk naar een zakelijk adres (waar elke werkdag iemand aanwezig is). Rembours is niet mogelijk. Eventuele retourkosten bedragen € 55,00 ex. BTW.

3 reviews (Pagina 1). Gemiddelde waardering: 10

Sorteer op: relevantie | datum | waardering

 

Onverstoorbaar
Door: <anoniem>

Dit is een van de beste sets die ik ooit heb gehoord. Het is vrij kritisch de cross-over goed in te regelen maar als de balans tussen de RS-215 en RS-218B eenmaal goed staat dan is het geluid ongelofelijk zuiver en strak. Deze set is onverstoorbaar en kan hoog volume voor grotere zalen aan. Nog nooit zo´n gave bas gehoord (en gevoeld) in deze prijsklasse. Met de ogen dicht zou je denken dat je naar een hi-fi set zit te luisteren uit de hogere prijsklasse.
Een van de weinige keren dat een pa-set mij kippenvel bezorgde tijdens het luisteren naar mijn favoriete tracks.
Prijs/kwaliteits verhouding absoluut top !
Enig minpuntje: de hoek verstevigingen zouden anders kunnen zodat de kasten beter stapelbaar worden voor vervoer, het past niet echt precies loodrecht op elkaar.

Edit 1:
Als bas kast goed te plaatsen bij andere sets, we gebruikten 1 kast bij de DAP K-112 speaker set en dat klonk na afstellen perfect. Vermogen zat, je voelt de bas daadwerkelijk. Nadeel: Deze kasten zijn erg zwaar, tillen steeds met 2 man noodzakelijk en er zitten standaard geen wieltjes onder. Overigens zijn de afmetingen en het gewicht normaal voor dit soort road stack sets.

Edit 2:
We draaien nu wat langer met deze set en hebben inmiddels ons mengpaneel, de cd-spelers en de pick-ups + naalden vervangen. Samen met de eindtrappen zitten we nu wat kwaliteit betreft op referentie niveau in deze prijsklasse. En dat verschil kun je duidelijk horen op de DAP speakers. We hadden niet verwacht dat er kwalitatief nog zoveel meer in zat. Vooral wanneer we in de open lucht draaien is de bas erg rustig en stabiel. Het lijkt of het allemaal vanzelf gaat en geen enkele moeite kost. Het laag hoor je niet alleen maar beleef je ook omdat het voelbaar aanwezig is. We luisteren over deze set weer terug naar de muziek en de artiesten. Onze referentie tracks zijn de volgende: Art of Noise met als track titel, Moments in Love (beaten) van de gelijknamige CD. (2002 remaster) De bas loopt erg diep en beheerst, de impulsen van dubbele basebeats zijn gewoon fenomenaal. Als 2de referentie track het klassieke Private Investigations van Dire Straits.
Alle instrumenten duidelijk gedefinieerd en de piano zuiver tot in het diepste laag, de bas gitaar haarzuiver zonder ook maar een enkele keer in problemen te komen, het is er gewoon zoals het er moet zijn.
En als we dan echt weer eens aan een bas injectie toe zijn dan zijn er gelukkig de tracks van Faithless en Tiesto. Ook dit komt er weer zonder enige moeite snoeihard en weergaloos laag uit!
Zonder meer de beste set die ik tot dusver heb gehoord maar let op, ook weer in deze prijsklasse wel te verstaan!

Edit 3:
Ook na bijna 2 jaar gebruik nog steeds probleemloos!

Was deze review nuttig? Ja Nee (Score: +2)

 

Zalige set
Door: <anoniem>

Zaterdag getest in een grote zaal met 2 bas en 2 topkasten.
Het geluid dat uit de set kwam was magnifiek. Na het afregelen van de cross-over werd het pas echt duidelijk wat deze set aankan. Je voelt gewoon de bassen door heel je lijf, zalig gewoon.
Deze set krijgt van mij een dikke 5
Nadeel aan de set is wel dat ie enorm zwaar is, maar dat vind ik niet abnormaal voor zo'n set.

[edit]
De Chinezen hebben het wel gepresteerd om de gaten die voorzien zijn voor de wielen verkeerd te boren waardoor de wielen er niet op passen. Heb er dan zelf maar 2 gaatjes bijgeboord

Was deze review nuttig? Ja Nee (Score: 0)

 

-
Door: <anoniem>

ook een zeer goede sub,

aleen 80 kilo dus een paar wieltjes heb je wel nodig :)

Was deze review nuttig? Ja Nee (Score: 0)

Handige links

www.keurmerk.infoBetaalopties