Home > Geluid > Luidspreker > PA/Disco

JBL JRX-112M

12"/1" low profile monitor

JBL JRX-112M

Artikelnummer: 13638 | JRX112M
GTIN/EAN: -

 

9,3
Bekijk de 3 review(s)
Schrijf zelf een review


PA/Disco Luidspreker
JBL PA/Disco Luidspreker

Hou mij op de hoogte over dit product (i)

Discontinued

 

 

Dit product is niet meer leverbaar.

De JBL JRX112M is een draagbaar, 12” 2-weg luidsprekersysteem dat speciaal is ontworpen voor monitoring op het podium in live toepassingen. De JBL JRX112M beschikt over genoeg gevoeligheid en vermogen om door het zaalvolume heen te komen en levert een maximale gain voor feedback.

De JRX112M is voorzien van een dual-angle pole socket zodat hij kan worden ingezet als FOH speaker, maar ook goed thuis kan worden gebruikt.

Vind vergelijkbare en/of gerelateerde producten.
Categorie: PA/Disco Luidspreker

Subcategorie: Full Range Passief

Woofer: 12"

HF driver: 1"

3 reviews (Pagina 1). Gemiddelde waardering: 9,3

Sorteer op: relevantie | datum | waardering

 

Perfecte doos voor (bijna) ieder gebruik
Door: <anoniem>

Dit is een lang verhaal. Wij zijn super tevreden en Mr. New Line Huisman vroeg ons om wat over de JBL JRX-112M te schrijven. Vandaar.

Toen de eigenaar van bijna alle geluidspullen onze Bluesband na 10 jaar verliet moesten we wat. Geld was schaars. We wilden geen Lada, ook geen Bentley maar lieven iets daartussenin, in de klasse van een Ford Mondeo. Goed en betrouwbaar dus.

Aarzelend 2 JBL's gekocht als stage monitoren voor de zang. Bandleden vroegen gelijk: wat moeten we daar mee, die kastjes enne, JBL wat is dat? Onze zanger Henk na 2 optredens: ik hoor mezelf prima en ik voel me er goed bij. Ook wel mooie dingen vond hij ze (ohlala wat een kwetsbare randjes).

Daarna 2 stuks erbij gekocht als topjes in kleine zalen, omdat onze grote dynacords 15.3 (de ouwe) daar soms te groot van afmeting zijn.

De JBL's staan voor 250 watt (8 ohm) op de lijst. Ze hebben 2 avonden op Palladium 2x 600 W gedraaid. Dat vermogen is op 4 ohm maar wel 400 watt per kanaal bij 8 ohm. Daarna vraag je je af waarom de JBL's niet kapot gegaan zijn, vooral met een mondharmonica er over die 20 seconden lang zo'n haal doet. Kenners weten wat ik bedoel. De oude dynacords gingen vroeger al in de thermische beveiliging voor het mid/hoog maar die 2 kleine JBL's deden het gewoon. Ik had eerst de tenen krom maar daarna weet je dat het geen blubber is.

Daarna nog 2 gekocht, want je kan ze voor top in de zaal jack-jack doorpluggen en dan zijn ze samen 4 ohm en dan passen 2 x 2 stuks samen op een kanaal van onze Palladiums 2000 (elk 2 x 1000 W).
Electrisch natuurlijk de beste oplossing, maar die 1000 watt op 2 kastjes van elk 250 w continu??

Niet te geloven want we doen het nu al 5 optredens zo en er komt een geweldig geluid uit en super hard en vooral zuiver. Ik ben geluidsman en soms zeggen mijn collega's van het licht dat het toch wel vreemd is dat zoiets kleins zoveel goed geluid oplevert. Dat is een compliment.

We hebben nu dus 6 van die JBL's en nog steeds zijn er mensen die vragen of die kistjes het wel gaan trekken, b.v. buiten op een veld, maar altijd heb je over. Het is dus vanaf 100 Hz, 2 stuks parallel (4 ohm) samen op 1 x 1000 watt.

Er zijn wel minpunten natuurlijk. Hoesjes of kisten moet je maken, want het vilt is kwetsbaar.
1 van de 6 kregen we met los geschoten draad van de 12" (aansluitplaat aan kopse zijde los schroeven en het schuiftongetje op de speaker duwen -maar bah, wat slordig-!
Ze zijn makkelijk draagbaar en stapelbaar maar je moet ze rechtop zetten i.v.m. spreiding van de hoorn en dan zit je met de kopse aansluitingen.

Maar wat een mooi geluid en wat een volume.
(ook complimenten na optreden met acoustische gitaar en die verschrikkelijke gitaarsolo's bij Red House van JH. Wij zeggen nu: spul wat dit geweld overleeft ....

We zijn blij met deze kastjes en na 8 optredens ook minder bezorgd want het is raar dat je zoiets uit 4 x 12" en 4 x een hoorntje haalt.

Verwacht trouwens geen echte bas (zie spec), want
dat komt er niet uit en zonder baskasten (FOH) kan je het wel schudden. Maar vanaf 120-150 Hz kan je helemaal op ze vertrouwen. Liefst via actief filter.

We zijn super tevreden en binnenkort volgen nr 7 en 8. Monitor, FOH/zaal, sidefill. Ze zijn altijd bruikbaar.

Hans van Woelderen. Too Mutz Blues Band.

Update.
We zijn nu 13 optredens verder en dat is (max.) met 6 JRX-112M + 4 JRX-115 + 2 baskasten zelfbouw.
JRX-112 staan per 2 stuks op 1 versterkerkanaal 1000 W (FOH) en/of per 2 stuks op 1 kanaal 600w (monitor). Parallel zijn 2 stuks 4 ohm.
Gaat echt perfect en nooit een centje pijn. Het zijn taaie rakkers.
Verschil met de JRX-115 is vanaf 100 Hz klein.
Die gebruiken we FOH per 2 stuks op 1 kanaal 1000W
als we zonder baskasten spelen, b.v. voor een acoustische set. Dan krijg je een voller geluid dan met de JRX-112 en na stapelen is aansluiten gemakkelijker, want de speakons zitten aan de achterkant (JRX-112 aan de kopse kant).
Opmerkingen over iets 'schel' geluid zijn terecht maar daar heb je een knopje voor... Gebruik dat mooie mid-hoog voor mooie zang, toetsen en gitaar.
Aanrader.

30 juli 2008
Na ca. 30 optredens: nog nooit iets kapot gegaan.
Kleine toer in Noorwegen gedaan en soms alleen per kanaal 1x JRX-112M (8 ohm) p/ch als topje. Met Palladium 2000 (650 W per kanaal op 8 ohm, 1.000 watt p/ch bij 4 ohm) was het aan de grens. Dan worden ze vermoeiend schel, maar iedereen vond het mooi. Niets kapot en we zijn er erg tevreden mee.

Was deze review nuttig? Ja Nee (Score: +1)

 

zeer verbazend
Door: <anoniem>

deze kastjes hebben wij nu 4 maanden in de verhuur zitten en klinken zeer verbazend goed. ze gaan in de hoog vrij hard en wat bij JBL nogal is het geval is is dat als ze hard staan vrij snel schel gaan klinken in de hoog. dit is overigens op te lossen door een simpele equalizer er tussen te zetten. verwacht van deze kastjes geen vette bass want dat hebben ze gewoon niet. voor spraak, zang en als kleine set of als aanvulling op grote sets bijv. achter in de zaal zijn deze kastjes zeer geschikt.

Was deze review nuttig? Ja Nee (Score: +1)

 

gewoon geweldig !!!
Door: <anoniem>

ik heb ook 2 van deze kastjes! en ik ben het hierboven mee eens ze zijn gewoon niej kapot te krijgen ik heb er een EV cp2200 op draaien maar gewoon geweldig, heb er wel een limiter boven hangen! maar die heb ik zo ingesteld puur voor de pieken van een microfoon! maar deze kastjes hebben absoluut genoeg rendement voor heel wat doeleinden. bij JBL zeggen ze ook dat de speakers 100 uur aan stuk op max vermogen getest zijn bij veel merken denk je, dat is een verkoop praatje maar door naar deze speakertjes te luisteren zou je het toch bijna geloven wat ze zeggen. op hoog vermogen zijn ze wel wat schel maar verder gewoon goeie speakers.

Was deze review nuttig? Ja Nee (Score: 0)

Handige links

www.keurmerk.infoBetaalopties