Home > Geluid > DJ Gear > DJ Controller

Stanton Final Scratch 2.0

Vinyl naar MP3 interface (MAC/Windows)

Stanton Final Scratch 2.0

Artikelnummer: 13373 | FS2
GTIN/EAN: -

 

8
Bekijk de 1 review(s)
Schrijf zelf een review


DJ (Midi) Controller
Stanton DJ (Midi) Controller

Hou mij op de hoogte over dit product (i)

Discontinued

 

 

Dit product is niet meer leverbaar.

 

1 review (Pagina 1). Gemiddelde waardering: 8

Sorteer op: relevantie | datum | waardering

 

Leuk Speelgoed!
Door: <anoniem>

Om maar meteen met de deur in huis te vallen :

- Leuk speelgoed
- Kost tijd om te ontdekken wat het kan
- Kost tijd om het soepel te laten lopen.

Inmiddels bijna een week in huis dit spul, en na gisteravond eindelijk draaien zonder muziek 'dropouts'. Mijn persoonlijke ervaring is dat je best wel verstand moet hebben van pc's om dit tot een soepel draaiend product te krijgen. Het is niet zozeer de hardware die niet goed functioneerd, maar de software in combinatie met je pc / laptop + OS.

Zorg ervoor dat je een dedicated systeem hiervoor hebt. M.a.w. alleen Final scratch en muziek erop en dan ook alleen daarvoor gebruiken. Ik heb het in eerste instantie geinstalleerd zoals het staat in de handleiding :

[windows XP]

-Scratchamp drivers installeren
-Scratchamp inpluggen
-Traktor DJ (voor FS) installeren
-Afstellen van Treshold & rumble
-muziek eropzetten

En spelen maar. Dit werkte voor mij dus NIET! Ik had last van de zogenaamde audio-dropouts met knipperend firewire symbool. (Op Native Instruments forum staat daar meer over) Vervolgens heb ik mijn laptop helemaal leeggehaald. Windows opnieuw geinstalleerd met SP1. Zoveel mogelijk services uitgezet en nog wat truuks uitgehaald. Ik heb het sinds gisteravond probleemloos lopen. Althans, dat denk ik. Ik heb nog maar 1 * 1,5 uur probleemloos staan te draaien.

Maar als het dan werkt? Dan werkt het ook beregoed! Geweldig om te zien hoe je de muziek die op je laptop staat kan manipuleren met je draaitafeltjes!

Je moet dus wel weten waar je aan begint, zorg dat je goed je verstand erbij houd als je hiermee aan de slag gaat. Het produkt (softwarematig gezien) is nog behoorlijk in ontwikkeling.

Ik zal mijn verdere bevindingen in deze review plaatsen zodra zich meer ontwikkelingen hebben voorgedaan m.b.t. die muziek-dropouts. Voorlopig een 4 van de 5!

[Update 27-08-2005]

Inmiddels draait het programma zonder problemen! Je moet er dus wel de nodige tijd aan besteden en blijvgen testen, testen en nog eens testen. In mijn ogen is dit zeer de moeite waard!

Voor diegene die de sprong gaan wagen; neem er een apple bij als je het kan betalen. Heb je al een (flinke) windowsbak, neem er dan de tijd voor. Kom je er echt niet uit, dan kan je eventueel contact met mij opnemen. Ik heb een lijst gemaakt met de dingen die ik heb gedaan om het helemaal werkend te krijgen.

[Update 26-09-2005]

Alles werkt nog steeds naar behoren. Schijf bevat nu een kleine 800 songs in verschillende "platenbakken" Systeem loopt stabiel. Kan nu wel zeggen dat het zo blijft lopen.

[Update 28-04-2006]

Na meerdere klachten behandeld te hebben over dropouts is het probleem 9 van de 10 keer te wijten aan de Firewire bus in de PC / laptop. Zorg ervoor dat je OF een Texas Instruments chipset hebt (Vaak in de Sony Vaio's te vinden) OF een PCMCIA kaartje aanschaft waar dit opzit.

Verder werk ik nog steeds met veel plezier met dit systeem. Volgende stap is een Midicontroller op de scratchamp aansluiten.

Was deze review nuttig? Ja Nee (Score: 0)

Handige links

www.keurmerk.infoBetaalopties